Дете вегетарианче и детска градина (ясла)

• 25 970
  • 628
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Ясно.
Аз впрочем за моето съм предупредила яйца и цитруси да не се дават.
Така че има доста такива случаи, предполагам.

# 436
  • София
яйцата и цитрусите са алергени, така че не се изненадвам. Също и мъхестите плодове. Но както и да го погледнем, има ограничен брой продукти, към които обичайно децата могат да имат алергия.

# 437
За яслите знам ,че имат ограничение в менюто точно за тези храни ,които са алергени.За градините
не зная.

# 438
Такива деца обикновено са свикнали с ограничението, и като им обясниш, разбират.
Така си мислите не сте виждали дете да плаче за храна като на другите деца  ...И знаете ли къде е проблемът че идва момент в който то тайно бърка в чуждата паница  и ти нищо неможеш да направиш.. ooooh!И всичко това заради прищявката на родителите ..ДГ е място на което нестават тези неща както и моля ще донеса гащи да отучите детето от помперса ..Та за храната ако детето има документ за алергия към определен вид храна иди дойди ама заради прищявките на родителите персонала да се побърква не е честно..Поговорката на чужд гръб и сто тояги са малко

# 439
  • София
Точно за това си мислех през цялото време.
Аз бележка съм дала.
Ама да дойде някоя и да каже - не давайте месо на детето, защото аз така казвам и лелите да се побъркват да го следят, то да плаче и да ги натоварва излишно - Е, НЕ!

# 440
  • София
а аз дълбоко се съмнявам лелите и учителките по нашенските препълнени градини да се съобразяват толкова много с изискванията на родителите, особено когато няма изрично бележка за алергии, непоносимости и пр. Децата постоянно си гледат в чиниите. В най-добрия случай следят за сериозните случаи.

# 441
Добре, де, ясла и детска градина са социални услуги, нали? Представям си, ако всеки почне с претенции за детето си.

Със сигурност има случаи, които заслужават особено внимание, но ми се струва нереалистично учителите и лелите да се съобразяват с всяко дете поотделно, защото мама така иска.

# 442
Много правилен термин "препълнени". С група от 30-33 деца- задължително две- три с доказани алергии по документ и то тежки такива е абсурдно или да кажем изключително трудно да се следи и за нечии претенции или предпочитания. Принципно липсва ли документ за доказана алергия, може само да се надявате на доброто отношение от страна на персонала, ако са разбрани може и да ви обърнат внимание.....

# 443
  • София
Персоналът знае за обичайните алергии и хронични заболявания, така че се съобразяват, защото не искат някое дете да и се опъпчи или по-лошо в ръцете. Знаят си и за млякото, и за яйцата, шоколад, фъстъци, мъхести плодове, захар и т.н. Обаче за вегетарианство не знам как ще се оправдае някой. Аз поне не зная за нещо, което да забранява яденето на месо. Според мен много родители просто не знаят, че децата им вегета си хапват пилешката супа. Защото и децата се научават да хитруват.

# 444
  • Куциндрел
Според мен много родители просто не знаят, че децата им вегета си хапват пилешката супа. Защото и децата се научават да хитруват.
Tired Децата хитрвуват за доста работи. Защо зорлем трябва и за храната?
Предпочитам детето ми да не хитрува какво е яло/пило. Tired

# 445
  • София
И аз не мога да го разбера това. Здраво, право дете да бъде лишавано от толкова обикновен продукт като месото. И то заради някакви полурелигиозни или направо религиозни убеждения на родителите.

# 446
Зависи колко добре му е промит мозъкът на детето. Познато дете преди да си сложи нещо в устата (рядко се случва, защото така или иначе яде 2 храни) винаги пита дали вътре има яйца. Не консумира нищо със животински произход. Tired

# 447
  • Куциндрел
Зависи колко добре му е промит мозъкът на детето. Познато дете преди да си сложи нещо в устата (рядко се случва, защото така или иначе яде 2 храни) винаги пита дали вътре има яйца. Не консумира нищо със животински произход. Tired
То и за това яде само тези 2-те неща...
Един от начините да направиш детето злоядо е като му казваш какво ТРЯБВА да яде и настояваш за това.  Wink

# 448
За яслите знам ,че имат ограничение в менюто точно за тези храни ,които са алергени.За градините
не зная.
б
Ограничения друг път знаете ли какво е всеки ден едно дете на обяд да яде само таратор защото във второто има месо ...Да не говорим как дебне паничката на съседа   ooooh!и че детето прилича на слънчоглед крачета и ръчички като щеки.И на фона на фсичко това си представете 30 деца група на 2 човека персонал ..Защото постоянно се казва ами това им е работат
а на персонала ...Питам аз има ли мама  тук в форума коята
може да отглежда сама по 15 деца  и на всяко да угоди  защото
от страни изглежда супер лесно... Crossing Arms

Последна редакция: чт, 21 авг 2014, 13:51 от aleks..

# 449
не зная.
б
Ограничения друг път знаете ли какво е всеки ден едно дете на обяд да яде само таратор защото във второто има месо ...Да не говорим как дебне паничката на съседа   ooooh!и че детето прилича на слънчоглед крачета и ръчички като щеки.И на фона на фсичко това си представете 30 деца група на 2 човека персонал ..Защото постоянно се казва ами това им е работат
а на персонала ...Питам аз има ли мама  тук в форума коята
може да отглежда сама по 15 деца  и на всяко да угоди  защото
от страни изглежда супер лесно... Crossing Arms

Родителите на това дете знаят ли, че то гладува?

Общи условия

Активация на акаунт