Дете вегетарианче и детска градина (ясла)

• 25 960
  • 628
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Нали затова казвам - ако някой има наблюдения, че не се спазват изискванията, да подаде жалба. Аз затова и казах, че нещата откъм детското хранене са много по-добри от времената, когато моите бяха в градинска възраст. Рецептурниците казват какво да се готви и как да се готви. Снабдяването с продукти не го пише в рецептурника, а е въпрос на организация от съответните органи. Всяка стока се съпровожда с документи, така че е грижа на отговарящите по снабдяването, а не на готвачките. Готвачката се води по рецептурника, и ако там е написано, че не се предлагат кренвирши, значи не се предлагат и толкова.

# 166
  • Ænima/Albuquerque
Няма да забравя: когато бях дете пропищях на майка ми: "Искам обицичкиииии, Марийка има, искам и ааааааз"“ Майка ми отвърна: Аз уите няма да ти пробия. Като станеш голяма, акоискаш и носа си пробий". Запомних добре тези думи и съм ѝ безпределно признателна. Станах голяма, вече съм жена на средна възраст и ще си пробия ушите, само, ако някой насочи пистолет в главата ми.  
... Същото е и за месото.

Всъщност, не би си пробила ушите, точно защото някой ти е насадил, че не трябва или, че не е хубаво. Същото е и за месото.

# 167
  • София
По-скоро не обясня, а убедя Simple Smile
Т.е. Ако за твоето детенце е нормално да има обицички, за моето не е. Но нито аз, нито ти, имаме право да се съдим за тези си възгледи. Ако за майката Х е нормално да дава кола на 8 месечното си бебе (говоря истина), за мен не е. Но нито аз, нито тя, имаме право да се съдим за тези си възгледи. Ако някоя жена е нормално да пуши, докато е бременна, за мен не е. Но нито аз, нито тя, имаме право да се съдим за тези си възгледи. Ако за мен е нормално да храня дъщеря си с плодове разделно, за някой не е. Но нито аз, нито той, имаме право да се съдим за тези си възгледи. Ако за мен не е нормално да  ѝ давам месо, за майката У е. Но  нито аз, нито тя, имаме право да се съдим за тези си възгледи. Ако за Z е нормално да ваксинира детето си, за друг не e. Но нито той, нито другият, имат право да се съдят за тези си възгледи. Ако за мен е нормално дъщеря ми да излиза и през зимата навън, за майката отсреща не е. Но нито аз, нито тя имаме право да се съдим за тези си възгледи.

# 168
  • София
Откъде ти ги ражда главата тези примери с обеците и кОлата? Или за ваксините и излизането зимно време?  Crazy

# 169
  • София
Няма да забравя: когато бях дете пропищях на майка ми: "Искам обицичкиииии, Марийка има, искам и ааааааз"“ Майка ми отвърна: Аз уите няма да ти пробия. Като станеш голяма, акоискаш и носа си пробий". Запомних добре тези думи и съм ѝ безпределно признателна. Станах голяма, вече съм жена на средна възраст и ще си пробия ушите, само, ако някой насочи пистолет в главата ми.  
... Същото е и за месото.

Всъщност, не би си пробила ушите, точно защото някой ти е насадил, че не трябва или, че не е хубаво. Същото е и за месото.

Аз не съм овца. Аз съм голям зрял самостоятелен индивид. Опитаха се да ми насадят, че, ако не им се обаждам по 20 пъти на ден съм неблагодарна. Не стана (даже мнай и те го разбраха). опитаха се да ми насадят, че щом исля различно съм виновна. Не стана. (започнах да разбират, че тая манипулация действаше като бях  малка). Други се опитаха да ми насадят, че съм безряасъдна и как ще се оправя сама с детето. Знам, че се справям отлично, сигурно бъркам много, но никой не е безгрешен. Като бях бременна една докторка се опита да муи насади, че ако не ям месо, ще се роди недоносена (ама аз съм зрял човек и взимам решенията си сама). И не си слагам обици, защото се интересувам от точки и чакри, а се оказа, че на ушите има много. И не искам да рискувам да си дупча ухото, за някаква красота (между другото продължавам да смятам, че е красивои определено, ако имах дупки щях да нося обици)

# 170
  • Ямбол
Колата, чипса и обеците са еднакво вредни с месото. Така излиза.
Обаче нито колата, нито чипса се водят основна хранителна група и лишавайки едно дете е някак по-престъпно спрямо детето, отколкото като го лишиш от чипс.

# 171
  • sf
Интересното ще дойде,когато децата на Х У Z и т.н. станат големи и съдбите им се пресекат  Joy

Вкъщи всеки яде какво предпочита, децата също, просто не купувам чипс, вафли и т.н. Никога не съм ги гонила с лъжицата, ако ядат, ядат, ако не-не! Смея да кажа,че се хранят балансирано, като каката и таткото са активни спортисти, и двамата внимават какво ядат. Малкия гледа от тях. Само аз развалям дисциплината с някой чипс , но тайно  hahaha

# 172
  • София
Откъде ти ги ражда главата тези примери с обеците и кОлата? Или за ваксините и излизането зимно време?  Crazy

Оххх, уморих се. Явно наистина не разбирате. Давам различни примери, защото въпросът не е конкретно в месото, а в толерантността на останалите. В това, да възприемеш гледната точка на отсрещния. Без да се съгласяваш с нея, просто да приемеш съществуването на друга мироглед, без да раздаваш обвинения

# 173
  • София
Добре, щом казваш, че не разбираме! Аз си мислех, че темата е за вегетарианчетата в ДГ и съответното деге меню, но явно съм се объркала.

# 174
  • Ямбол
Не може да се търси толерантност, когато едно дете се лишава от нещо важно за живота му, когато то само не може да направи свой избор и да вземе решение за себе си. Не може да казваш, че не се обаждаш на другата майка, която давала кола на детето си, затова и на теб никой да не ти се обажда. Това дете не си ти, със себе си прави каквото искаш, но детето трябва да го оставиш само да избере в рамките на основните храни.

# 175
  • София
Ами големи хора ще се да правят, каквото си искат. Ако искат да се оженят, ако искат, да си пробият носа и ушите и да провесят синджир между тях. Ако искат да ядат месо, ако искат да ядат само кисели краставички. Ако искат да пушат, ако искат да пият. Моята задача е да дам насока на детето си, пък какво ще излезе от него - не знам. Има хиляди фактори. Аз пак ще си го обичам. Ако ще и да вземе апартамента и даме изгони на улицата (познавам примери) /недай си Боже, естествено Simple Smile )

[/quote]
Колата, чипса и обеците са еднакво вредни с месото. Така излиза.
Обаче нито колата, нито чипса се водят основна хранителна група и лишавайки едно дете е някак по-престъпно спрямо детето, отколкото като го лишиш от чипс.

Аз лично смятам, че колата и чипса са по-вредни (както и много други неща) от месото. Но това не пречи да не ѝ давам месо. Както и кола и чипс между впрочем. Но пък давам близалка (което е отвратително, ама баща ѝ я научи, а като влезе в магазина и замрънка купувам). Което определено не е от най-правилните неща. Казах и в началото  - мотивите ми са другио, не толкова здравословното. Само да не подхващаме темата за протеините и аминокиселините - нямам сили. А не е като да нямам познания - учила съм го 5 години.

# 176
  • София
Не може да се търси толерантност, когато едно дете се лишава от нещо важно за живота му, когато то само не може да направи свой избор и да вземе решение за себе си. Не може да казваш, че не се обаждаш на другата майка, която давала кола на детето си, затова и на теб никой да не ти се обажда. Това дете не си ти, със себе си прави каквото искаш, но детето трябва да го оставиш само да избере в рамките на основните храни.

Забравяш, че това е моето дете. И имам правото да реша, кое е правилно за него, и кое не. На 2 годинки може да реши да иска да се качи на кълбото отгоре, защото другите се качват. Моя е задачата да го спра. Както и смятам, че на 8 месеца не е правилно да пие кола. И е моя задачата да го спра. Но никой не е длъжен да се съобразява с моя мироглед. Както казах, съседката му дава. Но понеже е нейното дете, нямам право да ѝ казвам какво да/не прави.

# 177
  • Ямбол
....

Забравяш, че това е моето дете. И имам правото да реша, кое е правилно за него, и кое не. На 2 годинки може да реши да иска да се качи на кълбото отгоре, защото другите се качват. Моя е задачата да го спра. Както и смятам, че на 8 месеца не е правилно да пие кола. И е моя задачата да го спра. Но никой не е длъжен да се съобразява с моя мироглед. Както казах, съседката му дава. Но понеже е нейното дете, нямам право да ѝ казвам какво да/не прави.

Изобщо не съм забравила, че това е твоето дете. И ако аз съм учител в ДГ, няма да приема твоите искания. Нещо повече, възможно е да подам сигнал срещу теб.

# 178
Скрит текст:
....

Изобщо не съм забравила, че това е твоето дете.
И ако аз съм учител в ДГ, няма да приема твоите искания. Нещо повече, възможно е да подам сигнал срещу теб.

Ти ще подадеш сигнал, но Касита казва, че ще внимава детето да не яде месо, ако майката не дава.

# 179
  • София
Скрит текст:
....

Изобщо не съм забравила, че това е твоето дете.
И ако аз съм учител в ДГ, няма да приема твоите искания. Нещо повече, възможно е да подам сигнал срещу теб.

Ти ще подадеш сигнал, но Касита казва, че ще внимава детето да не яде месо, ако майката не дава.

Аз също съм детска учителка и в градината (дъщеря ми не е в нея) имах едно арабче, което не ядеше свинско - внимавах да не му давам. На едно друго дете, пък майката си беше въобразила (после естествено се оказа, че не е така), но маса време мъчи детето да не яде ядки, мед и шоколад. Съобразявах се. Както и ако дойде дете - веганче (това, както казах, абсолютно не го одобрявам, но ще уважа искането на майката. както и между впрочем, ако съм детегледачка на съседката и тя не иска детето да се извежда зимата.
В този ред на мисли определено случих на персонал в държавната градина на дъщеря ми Simple Smile  Hug

Общи условия

Активация на акаунт