Дете вегетарианче и детска градина (ясла)

• 25 920
  • 628
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Оххх, явно не разбирате, че когатро става дума за собственото ми дете - решението е мое. Не, за да имам власт, а защото смятам, че е правилно. Смятам, че не е правилно да не пие на 8 месеца кола, да пуша, когато го държа в ръцете си и да гълта дима, дада го държа зимата вътре и да не излиза навън и да яде месо! И съм толерантна към всички други, които правят обратното към собствените си деца. Без да го одобрявам. И не скачам срещу тях да ги обиждам!

# 196
  • София
Брей, стига с тая кола, че вече на пъпа ми излезе! Точно за това говоря - тръшкаш се като дете и тропаш с крак "куклата си е моя и ще играя с нея както искам", пардон "както смятам за правилно"! И тая толерантност вече се пъпкува от толкова повтаряне, ще поникне цяло дърво!

# 197
  • София
Добре, да те попитам нещо? Ако ти смяташ, че бебето трябва да се къпе (примерно) "така", а около теб ти казват, че се къпело "онака", как ще се чувстваш? И по-лошо - започнат да те корят и обвиняват за твоето виждане. И няма ли да е по-добре, ако до хората до теб застанат и кажат - ти си майката, къпи го както сметнеш за добре. Аз бих го къпал "онака", но уважавам правото ти на мнение.

# 198
Светулчице, почвам да си мисля тази липса на месо дали неистина не се отразява по някакъв начин на възприемането на чужда теза... както и да е... опитвам се да го обясня още веднъж.
Представи си една двойка лоши родители, които не са чували нито за точки, нито за чакри и на всичкото отдолу си тъпчат децата с любимата ти кола и чипс. Такива родители за съжаление не са малко. Но от нито един не съм чул призиви за толерантност и искания в градината да хранят детето му с кола и чипс и да го лишават от плодове и зеленчуци.

# 199
  • София
Добре, да те попитам нещо? Ако ти смяташ, че бебето трябва да се къпе (примерно) "така", а около теб ти казват, че се къпело "онака", как ще се чувстваш? И по-лошо - започнат да те корят и обвиняват за твоето виждане. И няма ли да е по-добре, ако до хората до теб застанат и кажат - ти си майката, къпи го както сметнеш за добре. Аз бих го къпал "онака", но уважавам правото ти на мнение.

Какво общо има къпането с месото? И с толерантността, и с правата на родителите. Ако питаме твоите родители, и те са били безкрайно убедени в правотата си, ама ти нещо не си много хепи от цялата работа.

# 200
  • София
Светулчице, почвам да си мисля тази липса на месо дали неистина не се отразява по някакъв начин на възприемането на чужда теза... както и да е... опитвам се да го обясня още веднъж.
Представи си една двойка лоши родители, които не са чували нито за точки, нито за чакри и на всичкото отдолу си тъпчат децата с любимата ти кола и чипс. Такива родители за съжаление не са малко. Но от нито един не съм чул призиви за толерантност и искания в градината да хранят детето му с кола и чипс и да го лишават от плодове и зеленчуци.

Говорим за лиспа на част от менюто, което детето не яде, а не да се вкарват храни вътре. Макар, че, както написах по-горе,  като учител, бих уважила правото на родителите, макар и да не го одобрявам

Какво общо има къпането с месото? И с толерантността, и с правата на родителите. Ако питаме твоите родители, и те са били безкрайно убедени в правотата си, ама ти нещо не си много хепи от цялата работа.
да не дават нещо, което то не яде, а не да му дават нещо, което го няма, обаче на мен ми е хрумнало, че трябва.

Олеее, не знам колко часа се опитвах да давам метафори и различни примери за едно и също нещо и явно не се разбира. Простете, пусти даскалски маниер! Просто опитвам един, втори, трети начин, докато детето разбере, че 2+2=4. Явно при някои възрастни е невъзможно.

# 201
  • София
сори, ама това дори не са метафори, а са аналогии - месото нито има нещо с обеците, нито с къпането, нито с нищо. Напомни ми на темата "мама винаги знае".  Laughing Ти не казваш, че две плюс две е четири, а че всеки две числа събрани, правят четири. Прекрасно те разбирам, но на теб не ти харесва как точно те разбирам.

# 202
  • София
сори, ама това дори не са метафори, а са аналогии - месото нито има нещо с обеците, нито с къпането, нито с нищо. Напомни ми на темата "мама винаги знае".  Laughing Ти не казваш, че две плюс две е четири, а че всеки две числа събрани, правят четири. Прекрасно те разбирам, но на теб не ти харесва как точно те разбирам.

Абсолютно си права. Месото няма нищо общо с обиците, с къпането с нищо. Имат общо конкретните примери, с това, че всеки трябва да има правото на избор, без другите да го обвиняват и съдят за това. Ама то метафорите имат скрит смисъл и  не трябва да се взираш в определените думи

# 203
  • София
Ох, леле, с това съдене и право на избор! Че кой ти пречи на избора и кой те съди! По-скоро ти не даваш избор на детето си, а си се завайкала как на теб не ти давали избор и те съдели!

# 204
  • Ямбол
Включително и твоето дете има право само да избере, когато може. А дотогова си длъжна да не го лишаваш от важни за него неща.
Защо не даваш избор на детето си?
Не решаваш ти.

# 205
  • София
Ох, леле, с това съдене и право на избор! Че кой ти пречи на избора и кой те съди! По-скоро ти не даваш избор на детето си, а си се завайкала как на теб не ти давали избор и те съдели!

Добре, ще започна отначало - изборът на детето ми е моя грижа! Защото, ако на 1 годинка поиска да яде шоколад е моя работа да не му го позволя! Защото смятам, че не е правилно. А ако ти, иванка, Драганчо, Петкана и още куп народ смята, че е  - нека дава на децата си. Нямам право да ги съдя!

И само не се захващай, че шоколадът няма нищо общо с месото - давам примееееееееееер

# 206
  • София
Разбрах те чудесно - ти решаваш за детето си и толкова! Нищо друго няма значение.
Да, примерите ти не струвааааааат!  Joy

# 207
  • София
Месото е една от основните групи храни. Да лишиш детето от него не е все едно да го лишиш от кола и шоколад!
Равносилно е да го лишиш от друга група - хлебни, млечни, плодове и зеленчуци!
Т.е. - ти изключваш от менюто му жизнено важна група.

Дано някой ден измислят нещо срещу това!

# 208
  • София
Включително и твоето дете има право само да избере, когато може. А дотогова си длъжна да не го лишаваш от важни за него неща.
Защо не даваш избор на детето си?
Не решаваш ти.

Абсолютно! Когатоможе. Смятам, че на 2 години не може да избере дали да пие швепс, дали да яде шоколад, да се качва само на катерушката отгоре, да има обици, или да яде месо.  на 5 години тя вече е информирана и сама си прави изборите за определени неща. На 7 ще има избори за още. На 15 за други. А оттам насетне, както казах и преди, ако ще и синджир да си провеси през лицето - нейно право (онзи ден видях един такъв индивид, малеее, косата ми се изправи. дане дава Господ такива акъли да ѝ идат! Simple Smile

# 209
  • София
Не знам, да ви кажа... Родителите на деца с храносмилателни и др. проблеми се чудят как да дават възможно най-разнообразна храна, включително месо, за да могат децата им да са добре, да се развиват нормално, а сега е плъзнала една мода, зорлем лишават децата от основна храна като месото! На такива им увират главите в момента, в който се случи нещо и разберат, че тогава трябва да лишават децата си от важни храни, и то не за собствена изгода. Като нямат проблеми, хората сами си ги създават.

Общи условия

Активация на акаунт