Дете вегетарианче и детска градина (ясла)

• 25 907
  • 628
  •   2
Отговори
# 210
  • София
Не знам, да ви кажа... Родителите на деца с храносмилателни и др. проблеми се чудят как да дават възможно най-разнообразна храна, включително месо, за да могат децата им да са добре, да се развиват нормално, а сега е плъзнала една мода, зорлем лишават децата от основна храна като месото! На такива им увират главите в момента, в който се случи нещо и разберат, че тогава трябва да лишават децата си от важни храни, и то не за собствена изгода. Като нямат проблеми, хората сами си ги създават.

О-о-о,имам си достатъчно други проблеми, повярвай ми. И нямам нужда да си създавам още“ Даже, можех да избера пътя на лесното - не ме интересува, ще  ѝ  взимам детска кухня, няма да готвя аз, и без това ми е трудно сама, в детската да яде, каквото си ще (между другото не я записах не държавна градина в началото, защото се опасявах от подобно отношение като това тук, но явно случих на учителки и хора!).  И повярвай ми, ако детето ми има храносмилателен проблем точно месо няма да му давам (мое убеждение, не ангажирам никого с него), защото вярвам, че вегетарианската храна е по-чиста и полезна. Да не говорим за случите, които знам, как хора спирали да ядат месо са се оправяли да даден проблем. А и  както казах, учила съм го и (макар, че зная, че няма да ми повярвате), месото не е жизнено необходимо. Да, съдържа протеини и аминокиселини, които са най-наситени и концентрирани там, а не, че ги няма никъде другаде. И при едно разнообразно хранене (каквото вярвам, че давам на детето си, а и всяка найка вегетарианка) няма никакъв проблем. Да не започвам темата как всички сме един организъм и всяка болка на клетка от него се отразява на здравето на цялото тяло (метафорка, зарежете...)

# 211
  • София
да, и сме една енергия...

# 212
  • Куциндрел
То по тази логика трябва да ядем само паднали плодове от дърветата, а не откъснати....

# 213
Светулчице, струва ми се, че си чела, но недочела, учила-недоучила.

Имам приятел лекар, който е един от най-добрите диетолози в България, а мене най-добрия.
Самият той е вегетарианец, почти 100 % веган, позволява си понякога определени млечни продукти.
Този мой приятел е бил в положението на твоето дете, само че точно наобратно - тъпчели са го с мръвки, а той не е искал да ги яде Simple Smile Неговите родители също като тебе не са поставяли под съмнение правотата си. Този пример е и като аргумент против твърдението, че детето взаимства хранителните навици на родителите си и хранителните предпочитания се предават по наследство.

Въпреки всичко този лекар не насилва пациентите си да преминават на 100% вегански или вегетариански режим, много добре знае, че вегетарианството не е подходящо за всички хора.
Самият той компенсира липси на някои нутриенти чрез приемане на добавки.

Но явно ти знаеш по-добре...

# 214
То без да се обиждаш ама проблема на твоето дете не е само месото.То са плодовете засичани по часовник, сиренето и доматите(Бог знае защо) и т.н.То детето расте с толкова много ограничения от фанатичната си майка  че не ми се мисли като стане на  15 какво ще е .  newsm78
Иначе всички разбират за правото на избор на родителите ама то това вече е прекалено.Аз това,аз онова  и е все ти,а детето няма право на избор защото майка му  му налага нейното мнение и иска да го пречупи.Милото дете.

А сега моля те Светулчица ми отговори на един въпрос като учител в ДГ. Ако аз примерно смятам,че е здравословно за детето ми сутрин,обед и вечер да боде пребивано от бой,щото видиш ли детето е мое и аз определям кое и как ще се случва,ти ще го биеш ли вместо мен сутрин и обед ?   Thinking newsm78

Иначе нямам ама нищо против един що  годе осъзнат индивид  на 13-14 год. примерно да вземе САМ решение,че няма да консумира месо.Ама да му промиваш мозъка от 8 месечно , е НЕ!

# 215
Защото пък ние сме имали някакъв реален избор като малки... Естествено, че родителите решават. Мен как ме тъпчеха с месо, обличаха с панталони и подстригваха късо? Ако се замислите, ще видите, че и вие не сте имали избор... до една възраст. След това инатът и хормоните си казват думата.

# 216
Не знам, да ви кажа... Родителите на деца с храносмилателни и др. проблеми се чудят как да дават възможно най-разнообразна храна, включително месо, за да могат децата им да са добре, да се развиват нормално, а сега е плъзнала една мода, зорлем лишават децата от основна храна като месото! На такива им увират главите в момента, в който се случи нещо и разберат, че тогава трябва да лишават децата си от важни храни, и то не за собствена изгода. Като нямат проблеми, хората сами си ги създават.

Aми твоята гледна точка е такава, че го лишаваш от нещо . Ти толкова ли не можеш да си представиш , че те не се чувстват лишени и си растат здрави . В Индия има семейства се хранят само с вегетариански ястия от поколения , както и монасите в Шаолин примерно . Така ти е внушено , така вярваш , така ги правиш нещата. Други имат други вярвания , други разбирания . Какво толкова ви "бърка" в нервната система вегетарианството не мога да разбера.

Родителите не ядат месо и за здрави и се чувстват добре. Децата им не ядат, растат здрави и се чувстват добре. Всички са щастливи , без тези които не могат да разберат аджеба ,защото не ядат месо .

# 217
Какво я нападате Светулчица!
Светилучице, на твоя страна съм. Много малко хора са наясно с ползите на вегетарианството. Месоядството е проникнало дълбоко в съзнанието на  човечеството като нещо естествено и хората нямат информация за вредата от него.
Много велики личности с голям принос в културната съкровищница на човечеството са писали в полза на вегетарианството, неубиването на живи същества (животни).

# 218
Едно приятелско семейство вегетарианци с 6 годишно момиченце  и не спират да се хвалят колко умничко е детето им, колко е здраво и щастливо без месо. Всеки път когато момиченцето ходи по рожденни дни и на гости на приятелчетата си молело съответното семейство да и дадат месо.... Ама вкъщи си мълчи детето, защото са му промили мозъка, че ако яде месо е лошо и респективно мама и тати няма да го обичат.... Отврат

# 219
Има деца, които не искат да ядат месо. Моят големият син е такъв. В детската градина, като му сипваха месо, не го ядеше. Аз по това време все още не бях си и помисляла за вегетарианство.

# 220
  • София
Много велики личности с голям принос в културната съкровищница на човечеството са писали в полза на вегетарианството, неубиването на живи същества (животни).

Не по-малко са и практикували. Хитлер, например.

# 221
Светилучице, на твоя страна съм. Много малко хора са наясно с ползите на вегетарианството. Месоядството е проникнало дълбоко в съзнанието на  човечеството като нещо естествено и хората нямат информация за вредата от него.

Как няма да е проникнало дълбоко в съзнанието, като човекът е оцелял стотици хиляди години, благодарение на това, че е ловувал животни и е изхранвал поколението си  Simple Smile Само с тревичка не става.
Имам колега веган, слаб е като вейка, буквално кожа и кости, а е мъж все пак, не върви да е толкова немощен. В никакъв случай не е по-здрав от останалите колеги. И всичко това заради някакви странни разбирания за храненето.

# 222
  • София
Светулчице, струва ми се, че си чела, но недочела, учила-недоучила.

Имам приятел лекар, който е един от най-добрите диетолози в България, а мене най-добрия.
Самият той е вегетарианец, почти 100 % веган, позволява си понякога определени млечни продукти.
Този мой приятел е бил в положението на твоето дете, само че точно наобратно - тъпчели са го с мръвки, а той не е искал да ги яде Simple Smile Неговите родители също като тебе не са поставяли под съмнение правотата си. Този пример е и като аргумент против твърдението, че детето взаимства хранителните навици на родителите си и хранителните предпочитания се предават по наследство.

Въпреки всичко този лекар не насилва пациентите си да преминават на 100% вегански или вегетариански режим, много добре знае, че вегетарианството не е подходящо за всички хора.
Самият той компенсира липси на някои нутриенти чрез приемане на добавки.

Но явно ти знаеш по-добре...

Супер! Аз също на агитирам никого. Само преценявам кое е правилно за собственото ми дете. Както всяка майка.

То без да се обиждаш ама проблема на твоето дете не е само месото.То са плодовете засичани по часовник, сиренето и доматите(Бог знае защо) и т.н.То детето расте с толкова много ограничения от фанатичната си майка  че не ми се мисли като стане на  15 какво ще е .  newsm78
Иначе всички разбират за правото на избор на родителите ама то това вече е прекалено.Аз това,аз онова  и е все ти,а детето няма право на избор защото майка му  му налага нейното мнение и иска да го пречупи.Милото дете.

А сега моля те Светулчица ми отговори на един въпрос като учител в ДГ. Ако аз примерно смятам,че е здравословно за детето ми сутрин,обед и вечер да боде пребивано от бой,щото видиш ли детето е мое и аз определям кое и как ще се случва,ти ще го биеш ли вместо мен сутрин и обед ?   Thinking newsm78

Иначе нямам ама нищо против един що  годе осъзнат индивид  на 13-14 год. примерно да вземе САМ решение,че няма да консумира месо.Ама да му промиваш мозъка от 8 месечно , е НЕ!

Няма такова нещо. Нищо не засичам, Просто стане, изяде един плод, или сок, просто давам разделно плодовете (преди хранене, за д а не ферминтират). Не, че в ДГ го правят:( За доматите и сиренето също, не са заедно в един приема (не, че в ДГ не го правят Sad
Аз имам длъжностна характеристика, според която няма да бия детето. Но нямам заповед да не храня дете, което има различни предпочитания в храненето. Дори и да смятам, че не е правилно (давам пример с млякото, яйцата сиренето и т.н. Това даже е още по-трудно за изпълнение, но...
Осъзнаваш ли какво сравнение правиш? Пребиване от бой и недаване на хляб, ,мляко, месо... Ако мислите, че е едно и също, наистина е притеснително за вас. /color]

Защото пък ние сме имали някакъв реален избор като малки... Естествено, че родителите решават. Мен как ме тъпчеха с месо, обличаха с панталони и подстригваха късо? Ако се замислите, ще видите, че и вие не сте имали избор... до една възраст. След това инатът и хормоните си казват думата.

Ето това се опитах да обясня вчера с различни примери. Че всеки налага някакви ограничения на детето си (или пък прави други неща, които според другите са0 неправилни. Но всеки има право да го прави със собственото си дете.

Едно приятелско семейство вегетарианци с 6 годишно момиченце  и не спират да се хвалят колко умничко е детето им, колко е здраво и щастливо без месо. Всеки път когато момиченцето ходи по рожденни дни и на гости на приятелчетата си молело съответното семейство да и дадат месо.... Ама вкъщи си мълчи детето, защото са му промили мозъка, че ако яде месо е лошо и респективно мама и тати няма да го обичат.... Отврат

Лошо! Ето, това вече не е правилно. Така детето няма да разбере смисълът, който родителите влагат, а точно обратното! Пък за обичането нямам думи. Точно какво една майка навремето, която казваше, че ако детето не спи, няма да го обича. Ужас, тъпотии навсякъде.
Но принципът с желанията си остава (а ако иска да изяде цяла кутия бонбони и да пие кафе? Или бира? Или кой знае какво? Тънкостта е в

Aми твоята гледна точка е такава, че го лишаваш от нещо . Ти толкова ли не можеш да си представиш , че те не се чувстват лишени и си растат здрави . В Индия има семейства се хранят само с вегетариански ястия от поколения , както и монасите в Шаолин примерно . Така ти е внушено , така вярваш , така ги правиш нещата. Други имат други вярвания , други разбирания . Какво толкова ви "бърка" в нервната система вегетарианството не мога да разбера.

Родителите не ядат месо и за здрави и се чувстват добре. Децата им не ядат, растат здрави и се чувстват добре. Всички са щастливи , без тези които не могат да разберат аджеба ,защото не ядат месо .

Много хубаво го каза.

Не по-малко са и практикували. Хитлер, например.

И Анщайн, и Ганди, и Генчо (един тъпанар, много загубено същество, ама то явно му е природно). Да, и Хитлер. Което потвърждава, че независимо дали си бял или черен, вярващ или не, хетеросексуален или гей, вегетарианец, или не, простотията е навсякъде. Някъде да сте прочели че се хваля с детето ми. Или със себе си? Няма такова нещо, че като си вегетарианец/ или нещо друго си по--по. По-скоро вие твърдите обратното, че ние не сме наред Simple Smile

# 223
  • София

Как няма да е проникнало дълбоко в съзнанието, като човекът е оцелял стотици хиляди години, благодарение на това, че е ловувал животни и е изхранвал поколението си  Simple Smile Само с тревичка не става.
Имам колега веган, слаб е като вейка, буквално кожа и кости, а е мъж все пак, не върви да е толкова немощен. В никакъв случай не е по-здрав от останалите колеги. И всичко това заради някакви странни разбирания за храненето.

Ами хубаво. В това е смисълът - ти вярваш, че трябва да даваш месо на детето си и даваш. Аз смятам, че не трябва и не давам. И всичко би било нормално, ако я имаше толерантността. Защото проблемът започва когато осъждаш моите вярвания. Както и ако аз започна да те нападам за твоите
.

# 224

Само че, Сдветулчица не ни обяснява за ползите от вегетарианството / и добре, защото ни е писнало/, а тропа с крак - детето си е мое, ще си го правя каквото си искам.

Общи условия

Активация на акаунт