Дете вегетарианче и детска градина (ясла)

• 25 899
  • 628
  •   1
Отговори
# 525
  • Куциндрел
Какъв е този зор да яде кренвирши? По-добре му кажи да опита праче истинско месо.
Яде ли някакви супи, поне можеш да ги правиш с месен бульон.

# 526
Нали е злоядо, да хапне нещо.  И храненето се превръща в панаир.

# 527
  • Куциндрел
Рядко са децата, които ядат всичко.
Моето и то ще да е злоядо по тукащните критерии. Tired

# 528
Какъв е този зор да яде кренвирши? По-добре му кажи да опита праче истинско месо.
след многбройни уговорки той самият само кренвирш се нави да опита.(и го изплю).а за месо-дума да не става,
не яде НИКАКВИ супи, нито готвено. ако ядеше едва ли щях да се оплаквам  в тази тема:)

# 529
  • София
Не си падам по боклучавите храни и фаст-фууда, обаче и на КФС-то ли му е зле? Да, има аспартам и пр., но там поне е месо, а и панировката наистина е много вкусна.

# 530
  • Куциндрел
след многбройни уговорки той самият само кренвирш се нави да опита.(и го изплю).а за месо-дума да не става,
не яде НИКАКВИ супи, нито готвено. ако ядеше едва ли щях да се оплаквам  в тази тема:)
Четейки те си мисля, че проблема е в теб и другите, които го гледат. Прати го на градина, може и да прояде.
Моето вкъщи не пие чай, не яде леща и чушки. Обаче в градината си ги хапва с кеф. Учителката ми казва - яде си лещата, а вие казвате, че не обича. Joy Joy Joy

Съветът ми е - не коментираш, не настояваш, не насилваш, не обещаваш НИЩО за храната. Определяш кога и какво ще яде, а то да си преценява дали и колко. И не обсъждаш как се е хранило детето и дали се е хранило.

Моята баба Heart Eyes много обича да казва - е, от това трябваше поне 1/2 да изяде. Като го каже 2 пъти и детето ми става злоядо, не яде и любимите си манджи.

# 531
Мога да ви кажа, медицински факт е, че ако човек живее един месец на месо умира, а ако е на зеленчуци – не.

Медицински факт?!? Може ли информация за изследванията, подкрепящи това безумно твърдение?

# 532
И защо трябва да живее само на месо?  Месоядните не изповядат религията, че всеки зеленчук им вреди и го боли при откъсването.

# 533
Здравейте, аз искам да попитам дали някой знае за педиатър-вегетарианец в София, евентуално близо до Южния парк (Стрелбище, Иван Вазов, Лозенец). Имаме проблем с нашето дете - на 12 месеца е и още не сме му давали нито месо нито яйца, млечни продукти - да, освен това е и на кърма. Имаме голям проблем с лекарите, които държат на всяко ядене да консумира месо и яйца и ни се карат, а детето си е добре и се развива нормално.

# 534
Това,че е вегетарианец едва ли го прави лош педиатър.И ако реши ,че
детето се нуждае от месо и яйца няма да ви спести лекцията.
И като вземате такива решения си носете последствията.А щом
сте решили,че е правилно и полезно,защитете се ,а не бягайте.

# 535
Лошото е, че някои лекари не съветват само въз основа на научните си познания, а натрапват и личните си убеждения. Т.е. има разлика дали лекарят открива някакви недоимъци у детето или просто открай време си знае, че децата трябва да ядат месо, и преди да "изчете лекцията" на майката, не си е направил труда да провери дали пък случайно през последните 10-20 години учените по света не са стигнали до други изводи. По същия начин, въпреки че повечето лекари вече са на мнение, че в съжителството на бебе и домашен любимец няма нищо лошо, даже напротив, все още се срещат и такива, които съветват родителите да "махнат" животното. И ако роднини, приятели и форумни познати могат да раздават акъл на едро, а всеки е свободен да си пуска казаното покрай ушите, то с лекарите не стоят точно така нещата и е  хубаво да намериш такъв, на когото да имаш доверие и да знаеш, че мнението му почива на сериозни аргументи, а не да се чудиш всеки път дали да го "послушаш" или да се "защитаваш". Което ми напомня на още една аналогия - педиатрите, които се застъпват за кърменето. Педиатри - много, ама само част от тях ще положат усилия да помогнат на неопитната майка, други просто ще й кажат да дохранва. Имаше няколко теми по този повод; не помня да се е наложило мнението, че трябва майката да "защитава" правото си да кърми, напротив - разпространяваше се информация кои педиатри ще я подкрепят.  Много ще се радвам, ако се получи подобна информация и за разбиранията на различни лекари за храненето. Ако науча конкретни имена, непременно ще пиша.

# 536
Имаме голям проблем с лекарите, които държат на всяко ядене да консумира месо и яйца и ни се карат, а детето си е добре и се развива нормално.

А не се ли замисляш, че педиатъра може и да има основание да настоява да се дават месо и яйца? Ние не познаваме детето, но педиатъра ви го познава и затова те съветва така. Нашата педиатърка например казва, че 2 пъти седмично е напълно достатъчно да се храни детето с  месо, но трябва да се дава.

# 537
  • София
а защо не и яйца? Хайде, да кажем,, че не искат да му дават месо, но защо изключват и яйцата!

# 538
А, бе, какво разбират лекарите. Чудя се защо въобще ходите. А защо им давате обяснения? Да, да, даваме месо и толкоз. 

# 539
А, бе, какво разбират лекарите. Чудя се защо въобще ходите. А защо им давате обяснения? Да, да, даваме месо и толкоз. 

Хехе и аз така мисля да направим в краен случай. Но и това не е много добро решение. Искам да намеря педиатър, не е задължително да е вегетарианец, който наистина да разбира от правилно хранене. Съветите, които нашата докторка дава са меко казано безумни - попара със сирене и захар и подобни бъркочи, което показва елементарно непознаване на свойствата на основните хранителни групи и начина, по който се разграждат от организма.

И все пак - ако някой има информация за такъв педиатър, работещ с НЗОК, моля да сподели. Мои познати в Пловдив са намерили именно такъв, и обещаха да разпитат и за София. Работата е, че личен лекар се сменя до края на Декември.

Общи условия

Активация на акаунт