последствия

• 825
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте,момичета,и аз като вас имам въпрос.Започнах работа в една фирма на 3-месечен тр.договор с срок на изпитание.седмица след това разбрах че съм бременна.пазих тайна от колежките за да не стигне до ръководството за да не ме освободят.миналият месец юли на 15-ти изтече тримесечни договор но вече 15 дни не ми носят новия договор който трябва да е безсрочен пък и не ме освобождават.миналата седмица ми се наложи да вляза в болница и после лекаря ми даде дълъг болничен в който е упоменато за моето състояние (бременна)   Simple Smile но тъй като не съм подписала постоянния договор могат ли да ме освободят от работа? Все пак роботодателите не харесват бременни служителки....

# 1
  • София
Мисля, че автоматично след изпитателният договор, ако не ти кажат, че няма да продължиш са ти продължили договора. Но пък като нищо не си подписала. Сигурно е със задна дата. Не знам дали сега като си в болнични дали нещо няма да се промени.
Успех, дано всичко е наред. Направо питай работодателя, така ще си най-наясно  bouquet

# 2
не знам какво пише в първия ти договор - че имаш изпитателен срок от 3 месеца или че имаш изпитателен срок плюс че договорът е със срок от 3 месеца.
ако е първото, т.е. имаш само изпитателен срок, след като е изтекъл срокът договорът ти е станал постоянен, т.е. не е необходимо да бъде подписван нов трудов договор.
ако е второто - изп. срок+срочен договор за 3 месеца - той също е станал постоянен, защото си работила 5 дни след изтичането на срока на договора, т.е. считаш се за постоянно назначена, но само ако длъжността ти е свободна (т.е. не е нает още някой, който да е следвало да те замести, но май случая не е такъв). тогава пак не трябва да се подписва постоянен договор.
предполагам, че и за това не са ти дали нов договор за подпис.
така, че спокойно и честито!

Общи условия

Активация на акаунт