Парфюмни размисли и страсти - 183

• 70 565
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
  • на североизток от Рая
 Идвам с отзив за Les Nuits d'Hadrien AG. Не бих могла да го опиша поетично, но колкото мога.

В никакъв случай не бих казала, че има мъжка нотка. За мен това е хладен парфюм, но наситен и прилепчив. Усещам и аромат на доматени дръжки,  и аромат на пипер.  Grinning След минути се променя, ароматите са коренно различни от първоначалните - свежи борови връхчета, лек цитрус. Върху мен стои прекрасно, дано не се вманиача, че искам цяла бутилка. По принцип харесвам парфюмите на AG, този парфюм дойде при мен като подарък, така че бих казала, че е насляпо придобит. Не мисля, че е проблем да се придобие насляпо от когото и да е, няма нещо в него, което толкова да дразни, че да бъде отхвърлен.

# 526
И Бялото пачули, и Сахара са ми супер мъжки, и двата ги носи мъжът ми.
Yes, yes! Представям си Сахарата на този красив мъж Мимси! Браво! Щастливка си ти! Heart Eyes Hug  bouquet

# 527
Les Nuits d'Hadrien Annick Goutal - на два пъти си помислих че говорите за съвсем различен аромат , изпръсках почти цяла бутилка. Цитрус, непретенциозен леко мъжко звучене /от кипариса може би/ има при сериозно разносване, за мен вече не му е времето от около месец не съм посягала към него има на дъното на шишето.Няма грам сладост , топлина- чист летен аромат e. Няма и трайност кой знае каква. Не е за насляпо хич по-скоро не би се харесал.Вярно, не дразни ама и не впечатлява.

# 528
  • Germany
Преди време sl търсеше отзиви за Rose Infernale Terry de Gunzburg .
Днес го пробвах и съм очарована. Красива интерпретация на тема роза, ветивер, тамян и пипер, в безумно красив флакон и цвят. Всичко е смесено майсторски и никоя от нотките не надделява, в това число и розата, което е хубаво за мен. Тъмен, загадъчен парфюм, розата е такава, каквато е в Сеншъс ноар, но е съчета добре с леки ветиверени нотки (хаитянски ветивер), хубав, поносим тамян (сомалийски тамян), такъв като в черния кашмир и мнооого черен пипер и индийско орехче. Който има проблем с пипера - да не посяга към него. Като концепция ми харесва, розата не е доминираща, а ветиверените и тамянените нотки са много меки и не дават мъжки уклон на парфюма, а по-скоро го правят строг, леко землист и горчив. Началните нотки са някак тихи, не се разгръщат, не търпи голямо развитие и няма проекция. При мен се загуби за половин час.
А това е другият красавец http://www.fragrantica.com/perfume/Terry-de-Gunzburg/Rouge-Nocturne-26185.html Уникален цвят на сока Crazy Heart Eyes, красиво име, завладяващ парфюм Heart Eyes
Много ми хареса! Отново тих и интимен, но красив, дълбок, с безброй нюанси на червеното. Умело съчетание между красива, тъмночервена роза, амбър и индонезийско пачули. Амбърът в никакъв случай не докарва миризмата на стари пердета Mr. Green, а е много мек, като кашмирена жилетка, усещам и красиви кремести и пудрени нотки в основата. Червеният цвят не навява асоциации за секс, власт или вулгарност, а по-скоро говори за зрялост, улегналост, за топлина. Като червеното, в есенна гора, или скъп коняк, осветен от камина. Седи скъпо, извисено, спокойно и изискано. Ако не бях влюбена до уши във Fashion Decree, може би щях да го пожелая. Виждам го върху супер успяла пианистка на разходка в парка. Отново не показва трайност, въпреки че е в интенз вариант.
Много красиви есенни парфюми, чудесно съчетание между вечната класика, ултраженственост и лека надменност. Цената е 155 евро за 100 мл., което определено е висока цена за такъв парфюм, но може да намери верни почитатели, особено с тези красиви флакони и цветове Heart Eyes
sl, твърдо не са твоите парфюми, няма нищо хард в тях Peace

# 529
  • някъде под слънцето...
Благодаря Heart Eyes
И аз реших,  че не ще да са ми достатъчно хард.
Имам Уда и Омбре меркур.И двата зс красиви, дълбоки и многослойна аромати, но една две идеи по тихи от колкото би ми се искало.За трайност издържат до като се прибера
Не използвам парфюми, които се нуждаят от подновяване, пък колкото и приказно красиви да са.Както и не бих придобила даден парфюм само, защото е безумно траен.

# 530
Момичета, някой да е пробвал новото  My Burberry?

Разочароващ за мен, въпреки че в рекламите го сравняват със Шанел 5 и Диор.
Но то пък Kurkdjian прави общо-взето старомодни аромати. Новият Карвен същото впечатление ми създаде.
Да не говорим, че тази реклама с Cara Delevingne & Kate Moss никак не предполага благосклонното ми отношение... Blush

# 531

Разочароващ за мен, въпреки че в рекламите го сравняват със Шанел 5 и Диор.

Безличен като всички на тоя бренд. Шанел 5? Само в представите на техния маркетинг департмънт.

# 532
Далеч е от Шанел 5 колкото земята от небето. Безличен, блудкав и елементарен парфюм, като почти всичките във веригите парфюмерии напоследък, а и не само. Единственото хубаво нещо в този парфюм е Кара Делевайн на снимката. Heart Eyes

# 533
Аз пък тъкмо влизам да споделя колко съм очарована от новото Бърбъри Simple Smile Но аз харесвам и други от бранда, така че... Изкъпах се и още го усещам, много е мой  Heart Eyes
Изобщо не би ми минало през ум да го сравнявам с Шанел - Шанел 5 е красива, безцеремонна, арогантна и властна жена, докато усещането ми за Бърбъри е чаровна, мила и лъчезарна жена, която те оставя усмихнат без да знаеш защо.
Друго, което приятно ме изненада е 4 Reines L`Occitane - началото нищо особено, но после... красота! Помня, че съм чела отзиви тук преди време.

# 534
  • София
4 Reines L`Occitane - началото нищо особено, но после... красота!
Точно, точно! Колкото повече стои, толкова по-хубав става  Heart Eyes Аз съм писала много пъти хубави неща за него и много се надявам да го имам някой ден.

# 535
Тествах го във фришоп и нямам абсолютно никакъв спомен за цената. Дали се намира и по бг магазини?

# 536
  • София
Отдавна не съм го виждала тук. Не знам дали е спрян или по друга причина не го зареждат. По спомен цената му беше от порядъка на 70+ лв за 75 мл.

# 537
Чета темата от много време и тайно се възползвам от опита ви. Харесвам Сеншънс ноар, Виолетовата блондинка, Табако ванил, Амариж, Алюр, Магнолията на Аква ди Парма. През годините съм ползвала Инсоленс, Листант, Шанел 5 опремиер, Коко ноар и др., но в момента не се сещам. Не харесвам Ейнджъл , Уоманити и Алюр сеншуъл.
Преди малко отидох с идеята да подновя Магнолията, но ми предложиха за тест Byredo - Inflorescence и сега съм раздвоена -хареса ми Crazy. Не намерих много информация за Инфлоресценс, освен в няколко руски сайта, за това моля, ако някой е запознат да каже нещичко, за да ми помогне да разреша дилемата си.

# 538
  • Бургас
Бялото пачули  изобщо не ми е мъжки и не си го представям на моя мъж. На моята кожа страхотно стои и се развива . И съм го сложила в Wish list-а , дори не ми е задушаващ .
Може би защото за мъжки харесвам други аромати .

# 539

Общи условия

Активация на акаунт