Парфюмни размисли и страсти - 183

• 70 428
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Аз днес си получих поръчката - YSL Cinema. Не мога да ви опиша колко съм влюбена в този аромат. Елегантен, изискан Heart Eyes Не мога да спра да си душа китката.
От къде го поръча? Simple Smile

# 556
Аз днес си получих поръчката - YSL Cinema. Не мога да ви опиша колко съм влюбена в този аромат. Елегантен, изискан Heart Eyes Не мога да спра да си душа китката.

Коя Cinema поръча? Класическата или Gold? И аз със същия въпрос - от къде Blush?

# 557
Точно днес търсих инфо за Addictive State of Mind колекцията, но все още ревютата за тях са рядкост. По пирамида най-интересен ми изглежда Light My Fire, от една страна с този тютюн, мед и сено си го представям подобен на Chergui, от друга ветивера и кимиона малко ме плашат. Жалко че няма да го пробваш и опишеш.

Тютюн не понасям в парфюм, а мед и кимион не харесвам и отделно.  Комбинацията от тези три съставки ме потриса дори само във въображението ми. Ще оставя на по-смели носове анализа.   Килиан вече показа лош вкус с кичозни имена като Good Girl Gone Bad, и явно продължава в същата посока. Само толкова разочарования мога да понеса Simple Smile

# 558
  • София
Цитат
Безличен, блудкав и елементарен парфюм, като почти всичките във веригите парфюмерии напоследък, а и не само.
Тези дни много обикалях по улиците и непрекъснато усещам мирис на омекотител за пране. Един объл, тъп, силен и равномерен мускус, с изкуствено цветен нюанс. Казах си - захлади се, хората са си изпрали блузите с дълги ръкави, ама и тези омекотители са много трайни. Чак следобед загрях че това са новите парфюми. Според мен е безобразие да се продава мирис на препарат с цената на парфюм.

Цитат
Преди малко отидох с идеята да подновя Магнолията, но ми предложиха за тест Byredo - Inflorescence и сега съм раздвоена -хареса ми  . Не намерих много информация за Инфлоресценс, освен в няколко руски сайта, за това моля, ако някой е запознат да каже нещичко, за да ми помогне да разреша дилемата си.
Аз също харесах началото, но след час се получи гореописаният ефект на омекотител. Разбира се моята неприязън към тези перилни продукти си е съвсем субективна. Но все пак обърнете внимание на развитието.

# 559
Вчера открих нишови парфюми, нови за мен, в новооткрит, супер луксозен магазин в центъра, но не им запомних имената. Laughing Не съм ги чувала досега, но имат интересни неща.
 Пробвах няколко парфюма и ще се върна за си припомня имената и за още проби, въпреки, че едната продавачка е просто ужасна. "Строгата господарка" от Фарена е мека като перце в сравнение с това чудо, излайващо ми зад гърба в разговор с друга доста любезна продавачка, подаваща ми шишенца в чудене какво точно да пробвам от 20-те бутилчета: " ми те са сложни аромати, имаме само един обикновен аромат на пачули"! Mr. Green Whistling
Пробвах Мемоарите на Гейшата, някакъв с много дълго, непроизносимо име и Molecule 03 Escentric Molecules.

Molecule 03 Escentric Molecules е хубав парфюм, за почитателите на ветивер. Унисекс, но аз бих могла спокойно да го нося.

# 560
Мм тези молекули.. Кой е магазинът - отдавна се каня да си поръчам пробичка на Molecule 01, може и да срещна "още по-строгата господарка", за да го пробвам Simple Smile

# 561
  • Germany
http://www.fragrantica.com/designers/Fresh.html
Денси, тук виждам мемоари на Гейша Mr. Green
При всички положения новостите ме радват, с радост чакам да ми ги покажеш в София. Hug
И да се похваля, че вече си имам http://www.fragrantica.com/perfume/Atkinsons/Fashion-Decree-Woman-18974.html и съм един безкрайно щастлив човек! Много рядко парфюм ме е вълнувал толкова. Гениален парфюм! Това е най-красивото пачули, което съм срещала - меко, женствено, леко горчиво и леко кисело, без да е мухливо и без да е мъжко. Комбинацията от пачули и магнолия е наистина невероятна, не съм срещала друга такава, страшно си отиват. Те са като ин и ян, сплетени в уникално съвършенство, допълващи се. И на този фон, някак отдалеч се явява една прекрасна и неустоима роза - тъмна, луксозна, далечна, като повей, като блян. Всичко това е обвито в една мистериозност от мъховете в парфюма, като ранна сутрешна разходка в мъглива и призрачна гора. Много съм щастлива  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 562
Не не са Фреш парфюмите.
Ще ти ги покажа разбира се. Heart Eyes Hug
Честита красота, със здраве да я носиш! Heart Eyes
Не знам името на магазина, но вътре се предлагат за първи път в България марките Acne, Marni, Rick Owens и доста други. Влязох за обувки Acne аз и така ги открих зад касата. И преди съм влизала, но парфюми не бях виждала. Намира се срещу хотел Рила.
Молекула 01 няма, има само №3. Струва 225 лв. за 100 мл.

Парфюма, който пробвах Kinski Kinski миришел на марихуана! Не знам как мирише марихуаната, но парфюма е чудесен. Mr. Green
Намерих го по съставка Канабис
http://www.fragrantica.com/perfume/Kinski/Kinski-14192.html

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 10:40 от densi

# 563
densi, благодаря   bouquet
03-03, пак е нещо Simple Smile

# 564
Класическата Синема взех, другата не съм я и подушвала дори. Поръчах от ензо, мисля, че е оригинална.

# 565
densi, благодаря   bouquet
03-03, пак е нещо Simple Smile
Да разкажеш после. Hug
Блотерите са ми на тази фирма, така че най-вероятно и тях ги има в същия магазин.
http://carrementbelle.com/site/

# 566
Видоизменението на парфюмния ми вкус се променя все по-заплашително... Освен че харесах Черният кристал, сега пък харесах Датура ноар.  Thinking Тубероза усещам в началните нотки, но после бързо се разнася за щастие. Усещам цвета от татул, защото съм мирисала жив цвят и ми е добре познат. Той придава особеност на целия аромат, но някак хармонично се смесват всички съставки нататък и става един хубав ванилов аромат. Имахме семеен празник вчера и избрах този парфюм, не съжалявам. И ММ го отрази и го хареса. Flutter
Опасявам се да не се вмъкна бавно и на пръсти, някак неусетно в редиците на туберозофилите, но мисля, че не. Laughing Все пак се зарадвах когато леко изразената за моето обоняние тубероза в Датура ноар се оттегли, макар с ръка на сърцето да признавам, че тази, която усетих, не беше чак ужасното туберозено чудовище, а съвсем поносима... за кратко.

# 567
  • София
Ех тази Датура Ноар.. И аз така преди време изобщо не я харесвах, после извендъж я пожелах, след няколко дни носене нещо в нея започна да ме дразни. Махнах я, а сега ми липсва Laughing Усещах нещо упойващо в нея, като цъфнали петунии, може и цвят на татул да е било Thinking

# 568
  • София
Така и не можах да свикна с тази Датура ноар.
Пробвах веднъж минлата зимата и едва изтърпях цял ден в офиса. Идеше ми да си издера кожата.
А уж я бях пробвала преди да я купя и много ми беше харесала.

След това пробвах в по-топло време - хареса ми, но не чак да припадам от кеф  Crazy
В топло време кокоса на моята кожа взима предел и както каза Бижу след време се получава един наистина ванилов аромат, но при мен в примес с кокос и татул.

Обожавам тубероза и дори днес съм с PG 17 Tuberеuse Couture, но в Датура-та не я откривам, изобщо.
Обожавам и кокос, но само за ядене  Laughing В парфюм обаче ми идва в повече   Sick

Говорейки за PG 17 Tuberеuse Couture, някой с впечатление, че там туберозата се усеща като липа?  Crazy

# 569
Говорейки за PG 17 Tuberеuse Couture, някой с впечатление, че там туберозата се усеща като липа?  Crazy
Не познавам PG 17 Tuberеuse Couture, но сега като казваш, мога да се закълна, че понякога усещам липата имено с полъх на тубероза! Такава я усещам в Tilleul D`Orsay и парфюмът, който много хора намират за "липов" - Acqua di Gio. Като тубероза усещам липата и в 5th Avenue Elizabeth Arden, както струва ми се и в Duende Jesus Del Pozo, макар него да не помня много добре, пробвала съм го отдавна.
Всъщност, мислех, че харесвам липа, но май само натюр и в чай. В парфюм ми стои тлъста и лигава точно като туберозата.

Общи условия

Активация на акаунт