бременна съм ,а остажам на улицата

• 18 272
  • 171
  •   1
Отговори
# 30
Е, как да не търси работа  newsm78
Като всички са я отрязали тя какво ще яде, къде ще спи? Това бебе ще има нужда от храна и памперси. Другото все ще и даде някой- креватче, количка и дрешки.

# 31
работа търся,дори като домашна помощница срещу квартира поне и храна.ходих на няколко обяви,но нямам опит според тях ,а и съм била много млада.

# 32
Ужас! Жена на 28 години, която работи от 17-годишна доколкото разбирам, а всичко, което притежава, струва около 200 лв Shocked При онзи, отец Иван ли беше, сигурно е вариант също. ...Не вярвам да няма абсолютно никакъв начин да устройване с временно жилище...Смяташ ли да отглеждаш детето, или ще го оставяш за осиновяване? До раждането можеш да пробваш да пролежиш известно време по болници, трябват ти направления от ЛЛ, приемат лесно. Като начало този вариант е възможност, ако наистина се окажеш на улицата изведнъж. Само не казвай, моля те, че нямаш здравна осигуровка. Направо ще е фатално!

# 33
sigma, аз съм била и служител, и работодател. съжалявам, ако съветът ми е прозвучал зле. за мен каузата е повече от обречена. попитай твой познат работодател, който наистина има нужда от работна ръка, дали би взел бременна. отговорите може да ти прозвучат жестоко, но простата бизнес логика е, че когато имаш нужда някой да ти работи срещу заплащане, очакваш той наистина да работи. друг е въпросът ако решиш да направиш едно добро и наемеш бременна, но шансът е наистина нищожен.
авторката търси практически решения, не потупване по рамото и гол оптимизъм, затова я посъветвах това.  Peace

# 34
  • София
аз искам да попитам къде е сега авторката - къде спи, откъде достъп до интернет, за да пише. може и да съм пропуснала, но нали мъжът й я е изгонил вече?

# 35
силвиана, права си и не си. тя е в начална бременост. може да скрие още поне два месеца.
нека ходи да чисти къщи. там не и е необходим нито трудов договор, нито ангажимент с работодател.

# 36
  • София
но тя не иска просто да чисти къщи, а да й дадат и подслон там. И си прави явно сметката като й проличи, хората да проявят човещина и да не я изпратят да си ходи.

# 37
Е, така наистина са криви сметки  Tired

# 38
все още съм в апартамента имам срок до утре и да се махам.опитах какво ли не.утре ще си продам телефона и компютъра и двете за около 200лв днес проверих.какво ли не опитах и къде ли не.ако можех щях да замина в чужбина там поне няма да съм на улицата.

# 39
авторката доколкото разбирам има проблемна бременност (казва, че е лежала в болница и за това е изгонена от работа). аз не бих наела такова момиче, нямам съвест да го карам да работи, когато то има нужда да почива и да не се натоварва. имам жена, която ми помага с домакинството, когато ми дойде вповече. тази жена пуска прахосмукачка, мие прозорци, чисти с препарати, глади дрехите на детето, пазарува (и съответно носи торби). работата не е безумно тежка, но не е и лека. как да оставя такова момиче да шета у дома, че аз цял ден ще го мисля.

# 40
lllsssbbb1, обади се на родителите си и им кажи, че утре ще се прибереш при тях. ако имаш парички за билет до враца (или поискай от бащата на детето, мисля че няма да ти откаже), не продавай телефона и компютъра. поговори с тях спокойно, нищо че сте се отчуждили. сега те са ти най-близки, с тях трябва да споделиш. разкажи им какво-как, поискай им съвет, изслушай ги. после пак преценявай.

# 41
все още съм в апартамента имам срок до утре и да се махам.опитах какво ли не.утре ще си продам телефона и компютъра и двете за около 200лв днес проверих.какво ли не опитах и къде ли не.ако можех щях да замина в чужбина там поне няма да съм на улицата.

Можеш да поискаш от джипито си направление за болница, поне  1 седмица ще имаш покрив над главата, а вероятно и повече, ако обясниш ситуацията в самото отделение. Те оттам също викат социалните при нужда. Оттам ще можеш да търсиш връзка със социалните и всеки, който може да ти помогне, да те настанят някъде. Не си продавай телефона! Пресичаш си възможността да търсиш помощ. Моят съвет е да влезеш спешно и бързо в болница, оттам ще ти помогнат. Кажи веднага на акушерките.

# 42
няма никакъв шанс да се прибера при родителите ми.преди няколко дни говорих с тях,молих им се плаках.получих смс от тях"не ни притеснявай повече ние не го заслужаваме".

# 43
няма никакъв шанс да се прибера при родителите ми.преди няколко дни говорих с тях,молих им се плаках.получих смс от тях"не ни притеснявай повече ние не го заслужаваме".

Ако наистина си в крайна нужда, утре повикай бърза помощ по телефона. Кажи им, че си бременна и ти е много лошо. Ще дойдат и ще те откарат в някоя болница. От самата болница ще се обадят на социалните, ако веднага кажеш на акушерките, че няма къде да се прибереш.
П.П. Имам някакво чувство, че в тази тема много неща не са такива, каквито се пишат, но да видим какво ще излезе.... Rolling Eyes

# 44
Можеш да се обърнеш към някоя фондация, която се бори с домашното насилие - какво по-голямо насилие от това да те изхвърлят на улицата бременна? Доколкото знам, тези фондации предоставят временно жилище.

А дали не можеш да се обърнеш към общината - нали предоставят някакви жилища...

За работа, дано се намери някой да те вземе, защото след раждането нещата ще станат още по-сложни.   Hug
Заради това, че е без подслон няма да я приемат. Трябва да докаже, че е жертва на тормоз. Дирекция социално подпомагане най-добре ще я насочат  към някакъв подслон/приют.  Peace Но той пък е максимум за 6м, така че тогава идва проблема какво прави с новородено на улицата... ooooh!
Удрял ли те е мъжът ти, имало ли е насилие?

Общи условия

Активация на акаунт