Астрология - 5 тема

• 52 426
  • 768
  •   1
Отговори
# 30
Интересна тема, наистина....За това,как човке може да разбере, дали е щастлив и дали ще му върви в живота. Тук си мисля, че голяма роля играят Юпитер и Слънцето.  Задължително трябва да имат връзка помежду си. Дори и негативния аспект  носи късмет/ аз имам квадратура/ . Но при негтивните аспекти  нещата се случват трудно, и в най-неочаквания момент. Човек обаче има дълбокото усещане, че е закрилян отгоре по някаквъ странхен начин, че го пазят... но го тестват през цялото време Rolling Eyes   Нещо се запъва, и точно когато, човек най се е отчаял, тогава се изсипва  късмет" ...идва някаква ПОМОЩ, в най-неочаквания момент.
За разлика, от тези, които имат хармонични аспекти между тези две планети, къдто нещата се случват с лекота.  Усещането е, че си роден под Щастлива Звезда, или всичко е толкова плавно и се случва толкова лесно, че  човек се чувства като галеник на съдбата.  Thinking
Луната също играе роля, но не на външно ниво, а на емоционално, вътрешно...

# 31
Куку-руку, аз имах друго предвид, когато Грийн каза, че красотата е относително нещо и въпрос на възприятие, се сетих, че и щастието, т.е. усещането за щастие е по същия начин....но в картата на човека,  би трябвало да се вижда дали той се чувства удовлетворен от живота, който води, дали изпитва усещане за щастие.......защото едни хора, може да са късметлии и галеници на съдбата/ според общоприетия смисъл/, но реално те да не са доволни и не се чувстват такива/ лично познавам подобни Wink/.

Темата наистина много ме вълнува/пропуснала съм да го коментирам с А. Вотей при анализа на картите на децата/, кое в картата, кои аспекти ни дават усещане за хармония, щастие, удовлетвореност от живота, който водим........един човек може да води съвсем обикновен и с нищо не привличащ останалите живот/ дори нежелан такъв/, но той лично, да се чувства щастлив.......дано ме разбрахте.

А всъщност не е ли най-важното индивида да се чувства щастлив по неговия си начин, а не по общоприетия?

# 32
куку-руку, щастието ми се струва, че е лична настройка и дори при негативни аспекти можеш да се чувстваш щастлива, ако не допускаш да ти влияят. В тази връзка, Greene е написала нещо много важно за Сатурн, той символизира страховете, а обикновено те са катализатор за нещастията.

# 33
Значи стигаме до Сатурн, как трябва или не трябва да е аспектиран/поставен, за да се чувства човек щастлив/ или нещастен?

# 34
Със Сатурн в четвърти дом, много трудно е за човек да има това вътрешно усещане за покой, за щастие. Дори и да има хармоничен аспект на СЛънце с Юпитер, дори и Юпитер да е в първи дом.  Също, ако Луната е в твърд аспект със Сатурн винаги го има чувството за неудовлетвореност.

Една от статиите на Гали за Сатурн и как влияе в различните домове (или като управител на дом):
http://www.grreporter.info/Izpitaniyata_koito_sdbata_otdelya_za_ … edin_ot_nas/15383

Последна редакция: вт, 12 авг 2014, 07:05 от Greene

# 35
  • София
Ами аз съм според мен със сравнително трудна позиция на сатурн... 8 дом съвпад с плутон квадрати със слънце и луна... Факт е че нищо не ми се е получавало лесно и без усилия и ако е имало пречки все са били извън мой контрол  Rolling Eyes

# 36
Lailah, погледнах картата ти. аз съм си лаик, но не знам защо твоята карта ми изглежда по-скоро като предизвикателна, отколкто като карта на жена, която не може да има собствени деца. да, близнаци на к5 е кофти, ама по-голямата му част е в рак. луната е в рак, е, да, в 6 дом (което по-скроо ме навежда на мисълта за здравословен проблем), но с плутон няма опозе, има квадрат. У5 е в 12 дом (което бих тълкувала като разрешение на проблема, свързано с болници) и в квадрат в юпитер, но отново квадрат, предизвикателство, борба. може и да греша, но не бива да се настройваш толкова негативно.

иначе понеже обсъждаме сатурн в 4 дом, моят е там, в съвпад с юпитер (както знаете:-))) и в секстил със слънце. и не бих казала, че съм неудовлетворена. едно, че като цяло в живота лесно ми се получават нещата (макар че аз много ги мисля) и второ, че  съм си щастлива, ок съм със себе си. може да е въпрос на нагласа, ама знам ли.

# 37
куку-руку, щастието ми се струва, че е лична настройка и дори при негативни аспекти можеш да се чувстваш щастлива, ако не допускаш да ти влияят. В тази връзка, Greene е написала нещо много важно за Сатурн, той символизира страховете, а обикновено те са катализатор за нещастията.

Да, така е, съгласна съм! Peace

# 38
  • София
Елч мерси мила  Hug
Аз забрана  не съм казала ама явно няма да е лесно  Crazy
И аз смятам че щастието е лична нагласа все пак и в лошите аспекти има и положителна страна  Rolling Eyes

# 39
Момичета, искате ли да си поговорим за прогресивната Луна Thinking Как вличе на врзъките, какво се случва?  Hug

Например имах един мъж, преди около 3 години. Бяхме луди един по друг...особено той, се беше вманиачил. Оказа се, че когато ме е срещнал, неговата пр луна беше в Риби/ аз съм зодия Риби/ . Много често съм чувала и чела, че ако луната е в определен знак, често привличаме човек от тази зодия! И така любовта ни изтрая около 8 месец. После той се покри за около 6 месец, аз бях решила че всичко е минало...но да си кажа честно, аз се още много си го харесвах, но съм такъв човек, че няма да гоня някой, ако нещата са приключили. Но...след тези 6 месеца, един ден най-ноечаквано получих смс" Лиспваше ми..искам да те видя"...е как мога да откажа Rolling Eyes И така видяхме се и пак се започна една любов, тоест продължение на първата  Rolling EyesЗа всеки случай погледнах пр луна, все още беше в Риби, но беше на 28 градуса. И така походихме около 3 месеца мисля, и изведнъж тоя човек спря да се обажда, да пише...  Shocked а дори не се бяхме карали ...в смисъл беше ни забавно, но и двамата знаехме , че е повече сексуално, отколкото сериозна връзката, само че не приказвахме за това...но въпроса ми е за друго. Като си ни беше весело и забавно, изведнъж абе като че ли някой с ножица отряза нашата връзка.  Rolling Eyes   Просто ей така рязко без никакви разговори всичко приключи. Когато погледнах пр луна, се изумих, момичета...точно в деня в който той изчезна и спря да пише и звъни, луната беше на 0 гр в Овен.  Confused

Сега пак имам мъж, който харесвам, заедно сме от май месец. Имаме много хубава връзка, страхотно се чувстваме заедно. Погледах пак пр му луна, и познайте какво...ами тя е на 28 градуса в Риби  #Crazy  В средата на октомври му излиза от Риби и влиза в Овен. Имам странното усещане за дежаву, че ще се повтори същото нещо...  Confused че когато  пр му луна излиза от Риби, тоя човек ще изчезне  от живота ми, а не ми се иска  това да става   Rolling Eyes

А моята пр луна сега е Скорпион и   в средата на ноември ще влезне в 5 дом. Имали ли  сте и вие такива наблюдения за пр Луна във ваши връзки...?  Thinking newsm78

Последна редакция: чт, 14 авг 2014, 02:10 от куку-руку

# 40
Като си ни беше весело и забавно, изведнъж абе като че ли някой с ножица отряза нашата връзка.  Rolling Eyes   Простя ей така рязко без никакви разговори всичко приключи. Когато погледнах пр луна, се изумих, момичета...точно в деня в който той изчезна и спря да пише и звъни, луната беше на 0 гр в Овен.  Confused

Гледай по-скоро синастрия и солар от колкото знака на прогресивна Луна. Както и картата на първата среща. Ако ще гледаш прогресивната Луна, виж аспектите.

Когато се срещнах с настоящия ми прогресивната Луна е била в Козирог. Той не е Козирог, но наталната му Луна е там. Не знам дали има някаква връзка.

# 41
Слънце Луна, да, винаги гледам синастрия, когато се интересувам от човека до мен. За солар, не знам, не го ползвам много него за връзките, повече като общо, какви събития ще ми се случат през годната. Солара не може да покаже  детайли връзките,  докато пр луна в знак и нейните аспекти е много показателна...
Иначе гледам и композит също, къде попада слънцето, луната,  венерата и марса  в композита и какви аспекти правят.

А картата на първата среща ... хм,ами не съм  наясно как се ползва такава карта на първата среща _ Като синастрията ли е...или е нещо друго?  newsm78

Последна редакция: чт, 14 авг 2014, 13:53 от куку-руку

# 42
Ох, Боже, глупости пиша Laughing . Нямах предвид солар, а композит.

Карта на първата среща се тълкува подобно на натална карта. Тук има повече инфо - http://www.cafeastrology.com/relationshiptimingastrology.html

# 43
  • София
Куку руку сега погледнах и мойте прогресии при мен няма такава зависимост по скоро има зависимост от преминаването на Луната от дом в дом не от знак в знак. Въпреки че и мойте връзки всички са приключвали изненадващо и внезапно. На предния ден са ми говорили как съм любовта на живота им на следващия раздяла и нямам обяснение за нито една раздяла  Rolling Eyes

# 44
.......................
Много често съм чувала и чела, че ако луната е в определен знак, често привличаме човек от тази зодия!
.......................

според моите наблюдения, не само човек, а камари от хора от този знак срещаш, но не и привличаш
но това като обща картина, без връзка с партньорствата
голяма мъка ми беше с прогресивната луна в дева
само ходят след теб и забележки, забележки.... и така 2,5 години Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт