Астрология - 5 тема

• 52 540
  • 768
  •   1
Отговори
# 525
Леле, СлънцеЛуна, много благодаря за това интерпретиране.
Показва много интересно нашата история.
Да разбирам, че действително звездите ни отлагат нещата , но все пак сме един за друг и накрая ще бъдем "женени с деца" . newsm76

# 526

А вярно ли е ?

Не обичам да определям дали хората са един за друг, това си е до усещане.

# 527
А вярно ли е ?
Не обичам да определям дали хората са един за друг, това си е до усещане.

СлънцеЛуна, и двамата прочетохме писаното и се съгласихме с вас, със всичко, което разбираме.  Crazy
Стана ми интересно какво е Хирон, интерсептирани и т.нат.
Вчера,днес чета 1 том на Марч...Като стигнах до аспектите и забих... #Crazy
Ще направя малка почивка и пак ще чета, няма да се отказвам толкова лесно.

# 528
Интерсептиран е знак, който попада изцяло в дома.

Например, в тази карта, 4-ти и 10-ти дом са интерсептирани. 4-ти дом започва от Дева, знакът на Везни изцяло е в дома, а 5-ти дом, започва едва от Скорпион.

Хирон е минорна планета, за която се говори, че се свързва с Девата. В хороскопа показва в какво имаме сили да лекуваме, но също така и какво ни наранява.

# 529
  • в 1001-та нощ
...Проблема е, че 1-ви и 7-ми дом при теб са интерсептирани, т.е заключени, което създава напрежение в теб и в отношенията ти с околните. ...

Какво означава това? Т.е. кое ги прави "заключени"  Rolling Eyes

Какво препоръчвате да чете един начинаещ?

Преди много години,

Скрит текст:
когато имах и време и желание се занимавах - съвсем "повърхностно"  Blush Нямаше софтуер или поне не така, както сега  Laughing Всички карти съм чертала на ръка .... Имах разни книжки, от които добивах информация. Но след толкова сменени жилища и градове - не зная къде са и едва ли ще имам възможност да търся там, където предполагам, че са. Дори да ги намеря - едва ли са достатъчни. Помня само знаците на Линда Гудман ... Другите книжни ..... съвсем не помня какви са били. Знаех много добре - домове, управители и т.н. ... обаче всичко съм забравила - било е някъде около 1998-2000г. ...  ooooh! Иска ми се да започна с базисните знания. След това, според времето ще надграждам.

Какво показва Хирон в картата? И какво Лилит?  Rolling Eyes

И за прогресивната луна искам да попитам - какво означава понятието  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 05 апр 2015, 18:44 от a.l.e.n.a

# 530
a.l.e.n.a в предният ми пост съм обяснила за интерсептираните знаци, както и за Хирон.
Лилит е наименования за 3 различни неща в астрологията. Най-често става въпрос за Черната Луна, която е лунарния апогей и е фиктивна точка. Свързва се с тъмната страна на жената, секса, прелъстяването. Има особено значение ако съвпада с планета или с някоя от осите в хороскопа, например с Асцендента.

Прогресивната Луна е Луната, която се движи с един градус или по-малко на месец. От значение е за емоционалното състояние.

За начинаещи книгите на Марион Марч и Джоан Макевърс са хубави. Тук има по-голямата част от първата им книга за основите в астрологията - http://pims.ucoz.net/

# 531
  • в 1001-та нощ
О, много благодаря  Hug

Явно толкова съм се впечатлила от дългия пост, че   Crazy не знам - не съм дочела ли  Crazy

При мен също 1 и 7 дом се разполагат на 3 знака - 1 дом започва в Риби, включва Овен и завършва в Телец - в Овен са разположени Юпитер и Лилит. 7 дом съответно започва в Дева, включва Везни и завършва в Скорпион, като във Везни е Плутон - в опозиция (176 градуса) с Юпитер. Юпитер е в квадрат с Меркурий и има и 2 тригона - с Нептун (9 дом, стрелец) и Луна (в Лъв и за жалост в 6 дом  Sad  ). А Лилит прави 95 градусов квадрат със Слънцето ми (10 дом, стрелец). Има ли някакво разчитане тази "картина". Мога да приложа и карта, ако ще е по-прегледно Simple Smile или да напиша данните - да погледнеш в свой софтуер.

Благодаря за насоката за книга   bouquet

# 532
Да, добре ще е да дадеш данни.

# 533
Здравейте!
Не съм чела цялата тема и не знам дали е говорено за това, но искам да попитам дали някой е запознат със Соларната Революция? Възможно ли е, в зависимост от географската ширина, в която се намираш, навръх рождения си ден, да промениш/отклониш/привлечеш определени събития?

# 534
Adriana11 напълно е възможно, но в повечето случаи трябва да е по-голямо разстоянието за да има голяма промяна. Например от БГ да отидеш в Америка или Русия, за да се променят кардинално нещата, ако трябва кардинално да се променят.

# 535
Adriana11 напълно е възможно, но в повечето случаи трябва да е по-голямо разстоянието за да има голяма промяна. Например от БГ да отидеш в Америка или Русия, за да се променят кардинално нещата, ако трябва кардинално да се променят.

Много ти благодаря за отговора!
Миналата година, от астроложката Оксана Станчева чух, че при нея се е случило нещо подобно. Преди години е видяла нещо притеснително в хороскопа си, но за да е сигурна, е потърсила съвет и на друг колега- Гал Сасон. Той е потвърдил опасенията й, но тя каза, че се е опитала да не се паникьосва, а е започнала да търси начин, ако може да промени хода на събитията и тогава всъщност се е запознала със соларната революция, отишла е на друго място за рождения си ден и слава Богу, лошото събитие не се е случило.

# 536
ох, алена, и на мен лилит по едно време ми беше станал фикс идея. моята черна луна съвпада с Луна и Плутон в 4 дом. доста крива работа.
четох, четох. пустата руска школа едно хубаво нещо не казва - то не бяха прогнози, че ще полудея, че загубя жена, че ще умра от насилствена смърт и общо взето най-лекото беше, че никога няма да се чувствам сигурна в дома си (което е факт). но се бях побъркала. сега се опитвам да я игнорирам, изключих й и аспектите, само се шашкам на транзити Sad те я имат за най-голямото зло в хороскопа.

# 537
Тъй като имам 5 ретроградни планети в наталния си хороскоп пускам един линк за интересуващите се, а и Сатурн в момента е ретрограден:
http://www.astro5.net/forum/viewtopic.php?t=299

Какво значи ретрограден Сатурн в натала и как се отразява като е ретрограден(както в момента) по транзит в 5-ти дом??? Ретрограден Сатурн ми е във Везни 3-ти дом по натал, а в момента както вече писах транзитира през 5-тия ми дом. Е няма такова фиксиране на мислите и желанията по темата партньорство и деца.
Не искам и да ви казвам какви скандали бяха тези дни при мен. ooooh! Дано скоро няма квадратури Уран/Плутон, защото простооооо..... #2gunfire
Някой може ли да каже кога пак ще се активира такъв квадрат! newsm78

# 538
Здравейте!
Не съм чела цялата тема и не знам дали е говорено за това, но искам да попитам дали някой е запознат със Соларната Революция? Възможно ли е, в зависимост от географската ширина, в която се намираш, навръх рождения си ден, да промениш/отклониш/привлечеш определени събития?

Могат да се променят събитията ако си в друга часова зона, но обикновено при аспектите няма никакво изменение.

ох, алена, и на мен лилит по едно време ми беше станал фикс идея. моята черна луна съвпада с Луна и Плутон в 4 дом. доста крива работа.
четох, четох. пустата руска школа едно хубаво нещо не казва - то не бяха прогнози, че ще полудея, че загубя жена, че ще умра от насилствена смърт и общо взето най-лекото беше, че никога няма да се чувствам сигурна в дома си (което е факт). но се бях побъркала. сега се опитвам да я игнорирам, изключих й и аспектите, само се шашкам на транзити Sad те я имат за най-голямото зло в хороскопа.

Елч и аз имам Луна в съвпад с Лилит. Ти къде си чела всички тези лоши неща ?
Аз зная, че аспекта може да е добър или лош - човек може да го привлича абсурдното и сюреалистичното, в хороскопа на жена, тя може да откаже брак и деца, но може да умее да се грижи добре за чужди жени и деца, например да е акушерка. Майката на човек с такъв съвпад може да е манипулативна. Във всеки случай жените и майчинството играят голяма роля в живота.

# 539
Тъй като имам 5 ретроградни планети в наталния си хороскоп пускам един линк за интересуващите се, а и Сатурн в момента е ретрограден:
http://www.astro5.net/forum/viewtopic.php?t=299

Какво значи ретрограден Сатурн в натала и как се отразява като е ретрограден(както в момента) по транзит в 5-ти дом??? Ретрограден Сатурн ми е във Везни 3-ти дом по натал, а в момента както вече писах транзитира през 5-тия ми дом. Е няма такова фиксиране на мислите и желанията по темата партньорство и деца.
Не искам и да ви казвам какви скандали бяха тези дни при мен. ooooh! Дано скоро няма квадратури Уран/Плутон, защото простооооо..... #2gunfire
Някой може ли да каже кога пак ще се активира такъв квадрат! newsm78

Повече точни квадратура на уран и плутон няма да има. Но лунното затъмнение в събота го активира пак, както и тази седмица слънцето и Меркурий при съвпадите си с уран.

Общи условия

Активация на акаунт