Астрология - 5 тема

• 52 424
  • 768
  •   1
Отговори
# 750
Грийн мойте слънце и луна са в опозиция  Rolling Eyes дефакто това си е Т-квадрата ми  Whistling относно връзките, да доста драма е имало, която произтича повечето случай от някакви обстоятелства извън двойката, лесно започват връзките ми гладко вървят, без големи скандали, но изненадващо приключват  Rolling Eyes

При Т-квадрат между светилата и Сатурн/Плутон/ точно така се получава - човек се сблъсква с редица външни обстоятелства, върху които няма как да повлияе, усеща се безсилен, неспособен да се противопостави  или с други думи казано факторът "съдба".  

# 751
Скрит текст:
Ето линк към картата, надявам се да се отвори.
http://prikachi.com/images.php?images/437/8068437o.jpg

За мен има няколко аспекта в картата ти, от които следва, че няма да имаш особено спокойствие що се касае до партньорски отношения – изгорена Венера, управителите на 5-ти дом Сатурн и седми дом Юпитер са в критични градуси и ретроградни. Юпитер е и в знак на падение. Привличаш меркуриеви типове, защото У7 е в близнаци и е във взаимна рецепция с Меркурий в стрелец. Помисли дали не си прекалено критична към избора на партньор. Привлечена си от знак риби, защото седми дом ти попада там и защото имаш липса на вода в картата. Самата ти си по-рационална, сериозна,  сдържана, затова и емоционалните хора предизвикват интереса ти.Струва ми се,  че търсиш някакъв нереален идеализиран образ и имаш прекалено високи очаквания за партньора си. По принцип ти липсва дълбочина, емоционалност  във връзките, те остават на едно повърхностно ниво, не се привързваш твърде силно. Със съвпад Луна/Плутон има тенденция и да си прекалено обсебваща, властна и контролираща.

С голямо уважение към знанията ти бих искала само да кажа, че напротив, привързвам се доста силно, за добро или зло съм даже прекалено  емоционална и силно любя или мразя. С този Плутон няма как да е друго.  Да, имам изисквания, но чак нереалистични не са. Все пак с това Слънце в Козирог няма как да съм като някоя Риба например непостоянна в намеренията си, чувствата си и т.н.т. Някои неща, написани в книгите по астрология не отговарят за мен конкретно и бих казала, че явно не важат за абсолютно всички, имащи дадени аспекти в картата. Все пак аз най-добре познавам себе си.

[/spoiler]

Разбира се, че ти най-добре се познаваш. Нереалистични очаквания съм имала предвид, че си критична, принципна, търсиш стабилност, сигурност и имаш високи изисквания към партньора си, които трудно намираш в някой човек.
Сега пак погледнах картата по въпроса ти за партньорства - пропуснала съм да отбележа квадратът между Луна/Слънце, както и Сатурн на мидпойнт Слънце/Луна (в 90градусовия) кръг. Т.е. няма как тази тема при теб да е особено успешна. Трудно ще ти се получават нещата. Родителите разделени ли са?
.               
Да, разведоха се като бях малка.

# 752
Greene, дали би могла да напишеш и за останалите домове? Blush

Извинявам се за лаишкия въпрос, но тепърва се запознавам с астрологията - ако 7-ми дом е в лъв и дева, кой е управител на 7-ми дом? Ако един дом е в 2 или 3 знака, как се определя управител?

Виждам, че вече е време за нова тема, затова да кажа, че повечето линкове от първа страница не са активни. Дали ще е удобно да се сложи повече информация? Blush

# 753
Извинявам се за лаишкия въпрос, но тепърва се запознавам с астрологията - ако 7-ми дом е в лъв и дева, кой е управител на 7-ми дом? Ако един дом е в 2 или 3 знака, как се определя управител?

Ще дам направо пример. В следната карта Десцендента е в Близнаци, част от 7-ми дом попада и в Рак, но управителя е Меркурий. Луната като управител на Рак управлява 8-ми дом. В твоят случай, ако Лъвът е на Десцендента то управителя е Слънцето.

# 754
Значението на дванадесетте астрологични дома - от тук са цитатите за 4,9,12 дом.
И още

Управителят на даден дом, е управителят на знака, който стои на върха му (куспидата) т.е. в началото. В твоя случай щом лъв е на върха на 7-ми дом, то негов управител е Слънцето. Винаги се гледа и планетата, която е естествен управител на дома - за седми дом това е Венера.

# 755
  • София
Грийн мойте слънце и луна са в опозиция  Rolling Eyes дефакто това си е Т-квадрата ми  Whistling относно връзките, да доста драма е имало, която произтича повечето случай от някакви обстоятелства извън двойката, лесно започват връзките ми гладко вървят, без големи скандали, но изненадващо приключват  Rolling Eyes

При Т-квадрат между светилата и Сатурн/Плутон/ точно така се получава - човек се сблъсква с редица външни обстоятелства, върху които няма как да повлияе, усеща се безсилен, неспособен да се противопостави  или с други думи казано факторът "съдба".  
Мерси   bouquet

# 756
Скрит текст:

Ще дам направо пример. В следната карта Десцендента е в Близнаци, част от 7-ми дом попада и в Рак, но управителя е Меркурий. Луната като управител на Рак управлява 8-ми дом. В твоят случай, ако Лъвът е на Десцендента то управителя е Слънцето.

СлънцеЛуна, страхотен пример.
1 дом в Стрелец, управител Юпитер
2 дом в Козирог, управител Сатурн
3 дом във Водолей, управител Уран
това така ли е?
Тоест няма значение в колко знака е даден дом, защото гледаме в кой знак започва домът и кой е управителя на знака?

Greene, мерси за линковете. Какво е значението на естествения управител на дома?

# 757
Винаги при анализ на дадена тема се разглежда и естествения управител или т.нар. сигнификатор, наред с планетите в дома и управителят му.
Тук Гали добре го е обяснила: http://www.grreporter.info/Estestvenite_namereniya_na_planetite/6706

# 758
Тоест няма значение в колко знака е даден дом, защото гледаме в кой знак започва домът и кой е управителя на знака?

Да, точно така.

# 759
Благодаря, момичета!   bouquet Отивам да чета.

# 760
  • в 1001-та нощ
Тази Гали има страхотни статии, истинско удоволствие да я чета. Върнах се назад и започнах от най-старите. Изключително съм впечатлена. Стигнах до фазите на луната и исках да проверя за себе си - излиза, че е било пълнолуние. Гледах в нета едни таблици, но ми се иска да го засека с друго място Simple Smile

Вие проверявате ли някъде това?

# 761
# 762
Гали наистина пише страхотно и е много добър астролог. В по-ранните й статии има основните астрологични принципи и правила.

# 763

Скрит текст:
Скрит текст:
Ето линк към картата, надявам се да се отвори.
http://prikachi.com/images.php?images/437/8068437o.jpg

За мен има няколко аспекта в картата ти, от които следва, че няма да имаш особено спокойствие що се касае до партньорски отношения – изгорена Венера, управителите на 5-ти дом Сатурн и седми дом Юпитер са в критични градуси и ретроградни. Юпитер е и в знак на падение. Привличаш меркуриеви типове, защото У7 е в близнаци и е във взаимна рецепция с Меркурий в стрелец. Помисли дали не си прекалено критична към избора на партньор. Привлечена си от знак риби, защото седми дом ти попада там и защото имаш липса на вода в картата. Самата ти си по-рационална, сериозна,  сдържана, затова и емоционалните хора предизвикват интереса ти.Струва ми се,  че търсиш някакъв нереален идеализиран образ и имаш прекалено високи очаквания за партньора си. По принцип ти липсва дълбочина, емоционалност  във връзките, те остават на едно повърхностно ниво, не се привързваш твърде силно. Със съвпад Луна/Плутон има тенденция и да си прекалено обсебваща, властна и контролираща.

С голямо уважение към знанията ти бих искала само да кажа, че напротив, привързвам се доста силно, за добро или зло съм даже прекалено  емоционална и силно любя или мразя. С този Плутон няма как да е друго.  Да, имам изисквания, но чак нереалистични не са. Все пак с това Слънце в Козирог няма как да съм като някоя Риба например непостоянна в намеренията си, чувствата си и т.н.т. Някои неща, написани в книгите по астрология не отговарят за мен конкретно и бих казала, че явно не важат за абсолютно всички, имащи дадени аспекти в картата. Все пак аз най-добре познавам себе си.

Разбира се, че ти най-добре се познаваш. Нереалистични очаквания съм имала предвид, че си критична, принципна, търсиш стабилност, сигурност и имаш високи изисквания към партньора си, които трудно намираш в някой човек.
Сега пак погледнах картата по въпроса ти за партньорства - пропуснала съм да отбележа квадратът между Луна/Слънце, както и Сатурн на мидпойнт Слънце/Луна (в 90градусовия) кръг. Т.е. няма как тази тема при теб да е особено успешна. Трудно ще ти се получават нещата. Родителите разделени ли са?[/spoiler]
.              
Да, разведоха се като бях малка.
[/quote]

Слънцето и Луната представляват мъжкото и женското начало. Когато те са в конфликт (твърд аспект) страдат имено тези отношения. Единият вариант е това да са между двамата родители, другият - партньорските на самия човек. А много често и двата варианта са налице.
Квадратът Слънце/Луна дава изключително вътрешно напрежение, има конфликт между желанията, волята, егото на човек и нуждите и чувствата му. Затова и може да се изпада в крайности понякога.

# 764
Благодаря ти вниманието и отделеното време.Казвам си каквото, такова.  Rolling EyesЩом ги имам тези аспекти, значи не е случайно така. newsm78 Гледам да работя върху себе си, да не съм свръхамбициозна, да съм в мир със себе си.

Общи условия

Активация на акаунт