Астрология - 5 тема

• 52 426
  • 768
  •   1
Отговори
# 735
Това, което искам да кажа е, че това, че си представител на определена зодия, не значи непременно, че проблемите ти ще бъдат съсредоточени в определена област.

Човек е много повече от зодията си. Има изключително много определящи фактори.
Съвсем наскоро, в темата получих разяснение от СлънцеЛуна точно по този случай.

Аз съм Риби. Определено съм труден характер, искам винаги да командвам, да доминирам и аз да определям правилата. Не само, че никога не съм имала проблеми с алкохол/наркотици ами точно обратното. Винаги съм била страшно против такъв тип зависимости и никога дори не ми се е искало да злоупотребя по един или друг начин. Не обичам да ми се налагат или бъркат в нещата, вироглава съм, с рогата напред.
Да, емоционална съм, но определено знам какво искам и тук няма 2 мнения. Не обичам хора, които са флегматични, искам винаги всичко да се случва сега, веднага и на момента.
Много близка моя приятелка е Лъв. Тя е много по-несигурна и емоционална от мен. Рядко умее да взима решения, а когато ги взима, се колебае с дни, седмици, че и месеци.
Така, че примери много ..  Grinning

# 736
  • Sofia
Да, Адриана, точно затова са толкова важни асцендентът, Луната, възлите, Марс и Венера, тежките планети...  Peace

# 737
Елч, и аз имам същия съвпад на Плутон и Луна, в 1 дом, във Везни. Не съм нито обсебваща, нито много доминираща. И аз съм свръхемоционална, чувствителна до безобразие, може една дума да ме извади от равновесие и с дни да не мога да спра да мисля за това. При мен Плутон се изявява основно като се ядосам, тогава съм способна на всичко. Усещам вулкан от гняв и направо мога да убия някого с голи ръце. Този аспект дава и много силна интуция. Не знам как е при теб, но при мен това е налице.

астромелия, при тбеб интуитивността идва от това, че Луната е в 1 дом. и аз я имам, но при мен е по-скоро защото съм стрелец и защото имам У8 в скорпион и изобщо имам 3 планети в скорпиона. но и като цяло вярвам и се вслушвам в интуицията си, а особено що се касае за хора не греша никога. мисля, че много хора имат интуиция, но не й обръщат внимание.

а за рибите не знам защо спорите. тук сме събрали хора, които знаят, че зодията или слънцето е само част от общата картинка на хороскопа, който задава цялостния ни характер.

# 738
Да, Адриана, точно затова са толкова важни асцендентът, Луната, възлите, Марс и Венера, тежките планети...  Peace

Peace

Елч, и аз имам същия съвпад на Плутон и Луна, в 1 дом, във Везни. Не съм нито обсебваща, нито много доминираща. И аз съм свръхемоционална, чувствителна до безобразие, може една дума да ме извади от равновесие и с дни да не мога да спра да мисля за това. При мен Плутон се изявява основно като се ядосам, тогава съм способна на всичко. Усещам вулкан от гняв и направо мога да убия някого с голи ръце. Този аспект дава и много силна интуция. Не знам как е при теб, но при мен това е налице.

астромелия, при тбеб интуитивността идва от това, че Луната е в 1 дом. и аз я имам, но при мен е по-скоро защото съм стрелец и защото имам У8 в скорпион и изобщо имам 3 планети в скорпиона. но и като цяло вярвам и се вслушвам в интуицията си, а особено що се касае за хора не греша никога. мисля, че много хора имат интуиция, но не й обръщат внимание.

а за рибите не знам защо спорите. тук сме събрали хора, които знаят, че зодията или слънцето е само част от общата картинка на хороскопа, който задава цялостния ни характер.

Не, не, никой не спори. Просто коментираме, то е ясно, че всеки има различни наблюдения. Иначе съм напълно съгласна, че Слънцето и зодията са само част от картинката. И аз това коментирах по-горе.

# 739
# 740
И все пак аз да се върна на същественото.

Greene, случаите са 2, защото става въпрос за мен и още един човек (жена). И на 2-те ни е казано, че е по-добре да живеем извън България. И действително, аз много обичам да се прибирам и ако зависи от мен го правя често, но в повечето случаи ми се появяват физически проблеми и неразположения.
Другата жена от 4-5 месеца е в България и откакто е там е супер неспокойна, не се чувства добре и физически, и емоционално.
И затова питам, кое в хороскопа показва, че човек е по-добре да живее в чужбина?

Колкото до Уран и Сатурн в 4-ти Дом, детството ми беше много добро, имам само положителни спомени, ест. като всяко дете е имало и проблеми, но те са били по-скоро "детски неща".
Не мога да кажа, че съм имала липса на подкрепа от родител, даже напротив. Да, по-близка съм с единия от тях, другия е по-труден характер, така да се каже и сме имали търкания, но чак липса на подкрепа не.

Домът на родителите си го напуснах късно, не съм бързала да се изнасям.

Ако някой може да даде насоки относно това ще съм много благодарна   bouquet

# 741
Влошаването на здравето, което изпитваш може да е от управител на 6-ти дом (здраве), който в случая е Уран, в 4-ти дом (родина) в квадрат със Слънцето (его и виталност).

# 742
Скрит текст:
Ето линк към картата, надявам се да се отвори.
http://prikachi.com/images.php?images/437/8068437o.jpg

За мен има няколко аспекта в картата ти, от които следва, че няма да имаш особено спокойствие що се касае до партньорски отношения – изгорена Венера, управителите на 5-ти дом Сатурн и седми дом Юпитер са в критични градуси и ретроградни. Юпитер е и в знак на падение. Привличаш меркуриеви типове, защото У7 е в близнаци и е във взаимна рецепция с Меркурий в стрелец. Помисли дали не си прекалено критична към избора на партньор. Привлечена си от знак риби, защото седми дом ти попада там и защото имаш липса на вода в картата. Самата ти си по-рационална, сериозна,  сдържана, затова и емоционалните хора предизвикват интереса ти.Струва ми се,  че търсиш някакъв нереален идеализиран образ и имаш прекалено високи очаквания за партньора си. По принцип ти липсва дълбочина, емоционалност  във връзките, те остават на едно повърхностно ниво, не се привързваш твърде силно. Със съвпад Луна/Плутон има тенденция и да си прекалено обсебваща, властна и контролираща.

С голямо уважение към знанията ти бих искала само да кажа, че напротив, привързвам се доста силно, за добро или зло съм даже прекалено  емоционална и силно любя или мразя. С този Плутон няма как да е друго.  Да, имам изисквания, но чак нереалистични не са. Все пак с това Слънце в Козирог няма как да съм като някоя Риба например непостоянна в намеренията си, чувствата си и т.н.т. Някои неща, написани в книгите по астрология не отговарят за мен конкретно и бих казала, че явно не важат за абсолютно всички, имащи дадени аспекти в картата. Все пак аз най-добре познавам себе си.

[/spoiler]

Разбира се, че ти най-добре се познаваш. Нереалистични очаквания съм имала предвид, че си критична, принципна, търсиш стабилност, сигурност и имаш високи изисквания към партньора си, които трудно намираш в някой човек.
Сега пак погледнах картата по въпроса ти за партньорства - пропуснала съм да отбележа квадратът между Луна/Слънце, както и Сатурн на мидпойнт Слънце/Луна (в 90градусовия) кръг. Т.е. няма как тази тема при теб да е особено успешна. Трудно ще ти се получават нещата. Родителите разделени ли са?

Последна редакция: пт, 24 апр 2015, 19:42 от Greene

# 743
  • София
Грийн а ако на мидпойнта Слънце-Луна освен Сатурн има и един Плутон за разкош, колко се влошават нещата?  Mr. Green

# 744
И все пак аз да се върна на същественото.
Скрит текст:
Greene, случаите са 2, защото става въпрос за мен и още един човек (жена). И на 2-те ни е казано, че е по-добре да живеем извън България. И действително, аз много обичам да се прибирам и ако зависи от мен го правя често, но в повечето случаи ми се появяват физически проблеми и неразположения.
Другата жена от 4-5 месеца е в България и откакто е там е супер неспокойна, не се чувства добре и физически, и емоционално.
И затова питам, кое в хороскопа показва, че човек е по-добре да живее в чужбина?

Колкото до Уран и Сатурн в 4-ти Дом, детството ми беше много добро, имам само положителни спомени, ест. като всяко дете е имало и проблеми, но те са били по-скоро "детски неща".
Не мога да кажа, че съм имала липса на подкрепа от родител, даже напротив. Да, по-близка съм с единия от тях, другия е по-труден характер, така да се каже и сме имали търкания, но чак липса на подкрепа не.

Домът на родителите си го напуснах късно, не съм бързала да се изнасям.

Ако някой може да даде насоки относно това ще съм много благодарна   bouquet

Ами първо се започва от там какво означават 12-те дома в хороскопа, в частност домовете, които се свързват с родния дом и с емиграцията - 4, 9 и 12-ти.

Четвърти Дом – характеризира дома, бащиното огнище, родителите, наследствеността, материалните ценности, недвижимата собственост, домашния живот, родното място, Родината, корените, традициите, родителя от противоположния пол, фундамента на личността, последната трета от живота, края на материята, финансовото състояние в края на живота.  

Девети дом – дава информация за интелектуалните, научни, философски и религиозни възгледи и вярвания, духовната еволюция за смисъла на живота, висшето образование, преподавателската и издателска дейност, съдилищата, правото и правната система, местата, отдалечени от Родината, далечните пътувания, пътешествия, екпедиции, връзки с чужденци, конен спорт, големите животни.

Дванадесети Дом – дава информация за края на един цикъл на човешкия опит, за да започне нов, изправяне пред постиженията или неуспехите, равносметка, изолация – доброволна или принудителна, далечни пътувания и емиграция, скритата страна на живота, мистични и медиуматични способности, тайни врагове и противници, тайни и задкулисни дейности, нещастия, саможертва, предопределение, колективна съдба, умение да приключваме нещата и да започваме нови, по-достойни дела.

От тук насетне смятам, че ще ти е по-лесно да тълкуваш защо съответните планети в тези домове биха действали в полза или не на евентуална емиграция.

# 745
Грийн а ако на мидпойнта Слънце-Луна освен Сатурн има и един Плутон за разкош, колко се влошават нещата?  Mr. Green

Нещата могат да бъдат твърде драматични в такъв случай, но ти кажи? Твоят опит какво показва?

# 746
  bouquet

Последна редакция: сб, 25 апр 2015, 13:57 от fiolio

# 747
  • в 1001-та нощ
.......

Дванадесети Дом – дава информация за края на един цикъл на човешкия опит, за да започне нов, изправяне пред постиженията или неуспехите, равносметка, изолация – доброволна или принудителна, далечни пътувания и емиграция, скритата страна на живота, мистични и медиуматични способности, тайни врагове и противници, тайни и задкулисни дейности, нещастия, саможертва, предопределение, колективна съдба, умение да приключваме нещата и да започваме нови, по-достойни дела.

От тук насетне смятам, че ще ти е по-лесно да тълкуваш защо съответните планети в тези домове биха действали в полза или не на евентуална емиграция.

Трябва да отбележа, че винаги големите ми раздели и обрати, както и респективно нови начала са били в първите 2 седмици на февруари. Направих си труда да проследя какво причинява тези обрати при мен - ами видях - 5 тела, вкл. слънцето в моя 12 дом. В наталната е празен. Обаче се пълни в този период и настава мамма миа Simple Smile В тази връзка описанието на дома е съвсем релевантно при мен. На тази дата избягах от сватбата, на тази дата се омъжих години след това за друг човек, тогава започна една дълга връзка, тогава и приключи ( години по-късно) .... и не само това  Peace Не си спомням 10 дом на кой градус започва, но завършва в средата на Риби, та предполагам хваща водолей (ох Уран, непредвидими) и приключва в Рибите Simple Smile

# 748
  • София
Грийн мойте слънце и луна са в опозиция  Rolling Eyes дефакто това си е Т-квадрата ми  Whistling относно връзките, да доста драма е имало, която произтича повечето случай от някакви обстоятелства извън двойката, лесно започват връзките ми гладко вървят, без големи скандали, но изненадващо приключват  Rolling Eyes
Алена и аз като си вадих дати за ректификацията се оказа че все по едно и също време са ми се случвали нещата горе долу  Rolling Eyes

# 749
Ами мойте слънце и луна са в опозиция  Rolling Eyes дефакто това си е Т-квадрата ми  Whistling относно връзките, да доста драма е имало, която произтича повечето случай от някакви обстоятелства извън двойката, лесно започват връзките ми гладко вървят, без големи скандали, но изненадващо приключват  Rolling Eyes

Коя е третата планета в Т- квадратурата?

Общи условия

Активация на акаунт