Грижи за косата-Тема 95

• 58 375
  • 735
  •   1
Отговори
# 495
Всякакво третиране на косата с цел изправяне, къдрене, сушене и други е вредно... Но има много добра козметика, която донякъде предпазва косата от вредите... Погледнете манекенките, модели и други, които ежедневно си третират косите и пак им са лъскави и разкошни... Така че грижа му е майката, а и гена си казва думата.... Peace
За себе си съм установила, че тривитаминола ми понася само в корените, на краищата ми изсушава и косата не стои добре... Без блясък и с фризита...

# 496
MayyaI когато са бъркочи хихи може и по често Simple Smile трябва да наблюдаваш косата си понеже всяка коса е различна Simple Smile

# 497
lunna pateka и аз съм забелязвала, че манекенките остават с коси въпреки всичко, но сигурно и козметиката им е адски скъпа Simple Smile

# 498
Цитат
Я не си разваляй разкошната коса с преси!!! Naughty

Пресата спрях да я ползвам отдавна.  Simple Smile Много рядко само по специални случаи, а и предпочитам къдрици пред права коса хиляди пъти. Разбира се, че има значение каква е пресата. Каквото и да ползваш обаче ако ще и най-скъпите и професионални продукти си гори и си изтощава много. Може би с много грижи и правилни продукти могат да се сведат щетите до минимум, и все пак си е третиране. Simple Smile
Затова за себе си съм решила, че предпочитам здрава коса, а не права и постоянно направена. Преди много се вълнувах от това, но вече не ми е фикс идея.
Малко се задълбавам в темата, но от опит го казвам, щадете си косите  Wink
Цяло яйце никога не съм си слагала на косата, ще ми е интересно да споделети какъв е ефекта. newsm78

# 499
малката лисичка, би ли казала от къде го все и цена?

Разбира се ,от ветеринарна аптека(ако питаш за София не съм от там),на този пише :козметичен продукт ,цената беше 6.50  Peace

Преди час се охлепах едно хубаво: тривитаминол,екзематин ц,ячрм,бадемово масло и малко кокосово да видим какво ще излезе  Crazy

# 500
Предполагам добър ефект Simple Smile
А аз преди няколко часа си мацнах затоплен зехтин на главата и съм много доволна от резултата Simple Smile

# 501
  • София
MayyaI когато са бъркочи хихи може и по често Simple Smile трябва да наблюдаваш косата си понеже всяка коса е различна Simple Smile
Наблюдавам я аз. Wink Доволна съм от нея. Единственото, което ме дразни е, че е много мека ако не я напротеинча. Иначе е бляскава, обемна, жива. Вече свършвам 2-ра опаковка анакапс. Маски преди ш-на, е не винаги, но в повечето случай, след ш-на пак маска, балсам. Грижи. Mr. Green

# 502
По принцип и при мен беше такъв ефекта ама защо спрях и аз нз Grinning
Иначе ти как си правиш маската и колко често?

# 503
  • София
По принцип и при мен беше такъв ефекта ама защо спрях и аз нз Grinning
Иначе ти как си правиш маската и колко често?

Косата я мия 1 път седмично. Гледам да отделям по минимум 2 часа преди това за маска с масла. Не винаги ми се ще да я правя.Понякога наистина нямам възможност, понякога от мързел . Знам, че е по-добре да стои цяла нощ. Така, че общо взето 3-4 пъти месечно. Забърквам каквото видя. Напоследък слагам ЯЧРМ+чист зехтин+жълък+бадемово масло+балсам. Мисля да си взема и кокосово масло. Колкото повече, толкова повече. Wink. Ще включа и някакъв алкохол. Другото, което забелязвам, че е по-добре косата да е мокра/влажна. То нали и това е целта. Да се хидратира косата. Т.е. маслата да вкарат влагата в косъма. Тъй като не слагам стилизиращи продукти, не я мия преди маслата.

# 504
  • София
Здравейте, дами   bouquet

След много четене и доста умуване, снощи си направих маска с кокосово масло и масло от чаено дърво (3 супени лъжици кокосово и десетина капки чаено). Май прекалих с чаеното, защото се усещаше доста натрапчив аромат, но въпреки това съм много доволна! Стоях час и половина, увита с найлон и шапка за баня от плътните, нагрявах и със сешоар периодично. Измих два пъти с Bain Chroma Rich, като на второто измиване оставих да постои за около 5 минутки. После по каищата само малко маска Макадамия.

Косата ми е страхотна! Мека (дори след изправянето с преса сутринта, защото по принцип пръскам с термозащитата на Лакме и след нея се усеща леко втръдяване), жива, лъскава! Даже ММ снощи ми вика: "Ау, много ти е мека косата, като бебешка"  Laughing

Ще повторя определено  Peace

# 505
Момичета, като заговорихте за сешоари и преси, да питам нещо, което винаги ми е било чудно.
Кое мори повече косата - изправяне с четка и сешоар или с преса?
 newsm78
Пресата е с по-висока температура и за мен уврежда повече. А и буквално глади косата. Но изправянето във фризьорски салон със четка има за цел да изпече косата и да извади цялата вода от нея,за да може да не се разваля прическата. Пак се прави с най-високата степен и много близо до косъма. Доколкото знам има термозащити,които са твърде слаби за преса.

Иначе аз вчера смесих топли масла с цяло яйце и няма драма,няма и изсушаване,а моята коса е суха. Даже много ми хареса ефектът.

# 506
Момичета искам и аз да си взема най-накрая нещо протеиново. Какво ще препоръчате? Видяхте ми косата-не е изтощена, не е третирана с боя повече от 2 години, термо уреди почти не ползвам. Дали ще ми свърши добра работа 2 минутния на Аводжи-по-слабата версия?
Никога не съм ползвала протеин.Нямам представа какво представлява, нито как се ползва. По скалпа нанася ли се? Защото ми е много чувствителен.

# 507
Мисля, че ще ти хареса, не се нанася по скалпа, ползваш го като всяка друга маска за коса  Peace

# 508
  • на кого му пука
Светнете ме какво е това ячрм?

# 509
ячрм- ямайско черно рициново масло

Общи условия

Активация на акаунт