Грижи за косата-Тема 95

• 58 575
  • 735
  •   1
Отговори
# 675

Аз преди карах само на антикосопадни продукти, но поникналата коса пак беше слаба и тънка. От март месец правя комплексна грижа и ефекта е видим, дори и за няколко месеца  Blush  Изполвам антикосопадни, наблягам на протеиновите продукти, от време на време хидратация и маслени маски     bouquet  Благодаря на момичетата от различните теми, че ме образоваха в грижите за косата ми  Heart Eyes
Би ли предложила конкретни протеинови продукти  bouquet

Много съм доволна от продуктите на Афоджи - Шампоан за изтощена коса, Баланирсиращ хидратиращ балсам, протеин в 2 стъпки и 2 мин. рекоснтруктор  http://www.zlatnaribka.com/aphogee
Довлна съм и от зеленият концентрат на Керастас - http://www.zlatnaribka.com/kerastase/fusio-dose--kontsentrati-i- … a-kerastase-12-ml
http://arlen.bg/product/1029/intenzivna-ampula-za-vazstanovyavan … repair-10-ml.html

[/quote]
Благодаря за линковете.Последно искам само да те попитам....Всички тези продукти на Афоджи , заедно ли се ползват  Embarassed

# 676
Благодаря за линковете.Последно искам само да те попитам....Всички тези продукти на Афоджи , заедно ли се ползват  Embarassed

Шампоана е първи, след него използваш или 2 мин.рекоснтруктор - той може да се ползва по често, или протеина в 2 стъпки - аз него го ползвам 1 или 2 пъти в месеца  Peace , след това балсама .
 Някои момичета след 2 мин.реконструктор не ползват балсам - до коса е  Wink но аз слагам .

Другият ти вариант е шампоана, концентрата на Керастас, по желание балсама  Peace  
И според нуждите на косата ти може едно миене само шампоан + балсам  Flutter  
Аз съм с тънка коса , без обем и с тези продукти нямам допълнително омазняване, утежняване, сплескване. Имам обем, еластичност и блясък  Crazy както и хубав вид на косата

Предполагам знаеш, то и на опаковките пише тези продукти се нанасят на влажна коса - да не тече вода от нея, за да имат по голям ефект  Peace

# 677
Благодаря за линковете.Последно искам само да те попитам....Всички тези продукти на Афоджи , заедно ли се ползват  Embarassed

Шампоана е първи, след него използваш или 2 мин.рекоснтруктор - той може да се ползва по често, или протеина в 2 стъпки - аз него го ползвам 1 или 2 пъти в месеца  Peace , след това балсама .
 Някои момичета след 2 мин.реконструктор не ползват балсам - до коса е  Wink но аз слагам .

Другият ти вариант е шампоана, концентрата на Керастас, по желание балсама  Peace  
И според нуждите на косата ти може едно миене само шампоан + балсам  Flutter  
Аз съм с тънка коса , без обем и с тези продукти нямам допълнително омазняване, утежняване, сплескване. Имам обем, еластичност и блясък  Crazy както и хубав вид на косата

Предполагам знаеш, то и на опаковките пише тези продукти се нанасят на влажна коса - да не тече вода от нея, за да имат по голям ефект  Peace
Много ти благодаря  bouquet

# 678
Момичета,  защо спорите и се обиждате в темата... Няма смисъл да разменяте реплики тука, всеки има различно мнение за грижите за косата..
Аз например не бих спала с каквато и да е маска за коса, мах 1-2часа са напълно достатъчни за действие на маската... За толкова часове на главата си не бих сложила в никакъв случай оцет, алкохол, яйце, купешка маска и други хранителни съставки с неасен произход или пълни с разни консерванти.  Но разбира се това е мое мнение, а виждам че доста от вас го правят.. После има доста въпроси защо имам косопод, сърбеж,  пърхут, насъкана и цъфтяща коса. Не се ли замисляте дали вие не причинявате това на косата си, в желанието си да я "подхраните" и "защитите"...  Грижата за косата трябва да бъде съобразена с вида, състоянието, гъстотата, скалпа, дължината и мното други неща.. Да не стане както в една поговорка вместо да "изпишем вежди,  да избодем очи"....

Последна редакция: пн, 10 ное 2014, 20:57 от lunna pateka

# 679
Днес си взех тази маска... чудя се дали въобще трябва да очаквам някакъв ефект за 5лв за 500мл  newsm78

# 680
Днес си взех тази маска... чудя се дали въобще трябва да очаквам някакъв ефект за 5лв за 500мл  newsm78

Аз я ползвам от една седмица и съм много доволна. Слагам я на всяко миене като балсам, не е тежка значи, защото моята коса е с мазни корени и дължината си ми е нормална. Ами ефекта е мекичка, лесно разресваща се и приятен аромат - и то много траен Simple Smile За парите си е повече от добра!

# 681

Аз я ползвам от една седмица и съм много доволна. Слагам я на всяко миене като балсам, не е тежка значи, защото моята коса е с мазни корени и дължината си ми е нормална. Ами ефекта е мекичка, лесно разресваща се и приятен аромат - и то много траен Simple Smile За парите си е повече от добра!

Аз балсам си имам и мисля да го слагам след маската. За боядисана коса е и си го искам... Rolling Eyes Ама дали наистина има протеин в нея, който да заздрави косъма? Thinking
Все се чудя, как може да има маска за 2лв и скоро гледах на приятелките ми за по 50 паунда  #Crazy как с такава космическа ценова разлика и двете могат да имат ефект?  Shocked Чудя се какви ли боклуци има в евтината или какви страхооотни неща трябва да има в скъпата  newsm78

# 682

Аз балсам си имам и мисля да го слагам след маската. За боядисана коса е и си го искам... Rolling Eyes Ама дали наистина има протеин в нея, който да заздрави косъма? Thinking
Все се чудя, как може да има маска за 2лв и скоро гледах на приятелките ми за по 50 паунда  #Crazy как с такава космическа ценова разлика и двете могат да имат ефект?  Shocked Чудя се какви ли боклуци има в евтината или какви страхооотни неща трябва да има в скъпата  newsm78
Ми идея нямам да си призная за ценовите разлики и качеството, досега не съм и ползвала проф. козметика Blush аз честно казано започнах само маслени маски, след като се зачетох из този форум и понаучих разни неща. Допреди раждането и косопада от него най-добрата грижа за моята коса и съм била доволна (а и фризьорката ми също, а смея да твърдя, че е от кадърните) е била с продукти на българска роза - на Карлово или фирма Агива. Косата винаги си ми е била мека на допир, плътна и жива. Важно е да уточня, че аз в живота си два пъти съм пробвала боя преди години и не ми допадна, докато не тръгне бяла коса не бих слагала боя. Само че маската, която ползвах тогава на Агива сега не я намирам и затова взех и аз тази с яйцето.

# 683

Ми идея нямам да си призная за ценовите разлики и качеството, досега не съм и ползвала проф. козметика Blush аз честно казано започнах само маслени маски, след като се зачетох из този форум и понаучих разни неща. Допреди раждането и косопада от него най-добрата грижа за моята коса и съм била доволна (а и фризьорката ми също, а смея да твърдя, че е от кадърните) е била с продукти на българска роза - на Карлово или фирма Агива. Косата винаги си ми е била мека на допир, плътна и жива. Важно е да уточня, че аз в живота си два пъти съм пробвала боя преди години и не ми допадна, докато не тръгне бяла коса не бих слагала боя. Само че маската, която ползвах тогава на Агива сега не я намирам и затова взех и аз тази с яйцето.
Да, Линда. И аз залагам на правените маски, но четох, че освен хидратацията, е добре да има и протеин за заздравяване. Аз в маските си слагам и яйце и алое и мед и прополис и масла, но реших и нещо готово да имам... Ще я използвам за ресане под душа и за къпането, когато не съм имала време да се мацотя. Rolling Eyes

# 684
  • София/Дружба
Здравейте, имам нужда от помощ за косата ми, която постепенно изчезва  Sad

От миналия октомври/ноември започна да ми става все по-рядка(може би от стрес тогава), изглеждаше с все по-малко обем и сплескана. Затова започнах да й правя обем в корените с преса за вафли, защото няма как да изляза от нас с наличната ми коса. И така всеки ден или през ден от тогава си правя обем в косата, за да изглежда добре. Но сега година по-късно вече тотално е оредяла и вчера видях почти голи места в скапла ми  Cry

От миналия ноември до септември 2014 използвах серията за косопад на Rene Furterer (шампоан + ампули), има някакъв резултат, но пада все повече. От септември започнах серията на LAKME(отново шампоан + ампули), която тук доста хора препоръчват, но е още рано да се каже. Също така от юни месец пия рибено масло на Barlean's.

Притеснява ме, че все повече коса започва да липсва на главата ми и става все по-рядка, но и ако не й правя обем по някакъв начин съвсем не стои добре  Confused дори си мисля за присаждане на коса, което вече е доста крайно, но съм в някакъв кръговрат ... Ще се радвам да дадете съвет как да постъпя, за да си върна гъстотата в косата!

Надявам се че си посетила поне дерматолог (бих препоръчала и ендокринолог) преди да ползваш каквото и да било. Това което действа на друг може да се окаже с обратен ефект при теб. Да не говорим, че ако имаш да речем хормонален дисбаланс каквото и да си слагаш ако не се регулират хормоните няма да има ефект. Пожелавам ти успех в борбата  Peace

# 685
Здравейте и от мен Simple Smile Да се включа и аз с моя опит в дискусията за цъфналите връхчета. Имам гъста с плътен косъм черна къдрава коса, средно дълга и етажирана. До преди 5 години си ходих при фризьорка, която винаги ме филираше независимо от прическата и ми хващаше връхчетата всеки месец, че и по 2 пъти месечно, защото 10 дни след подстригването косата ми цъфваше. Една приятелка ми препоръча друга фризьорка, при която отидох и останах супер доволна, защото използва само и единствено ножица, дори и за филиране. За първи път видях такива методи за подстригване. Да си призная, обаче че цената ме шокира! Та след тази прическа 6 месеца косата ми не цъфна, не си развали формата и обема- просто супер. След 6 -тия месец трябваше пак да се подстриже, че започна да изпръхва. Отидох при старата си фризьорка, че новата ми се стори скъпчийка, забраних й да ползва фил.ножица и бръснач, като мислех, че това е  причината за цъфтежа, обаче НЕ, тя пак цъфна след 10  дни. Върнах се пак при новата фриз.и тя ми обясни, че има значение каква точно ножица се ползва( двустранно или едностранно заточена, от какъв материал, размер и т.н.) За всяка коса се ползвала различна ножица, техниката на подстригване също била мн.важна и т.н., и т.н. Обясни ми също, че здрава и поддържана коса се подстригва през 6 месеца. Консултира ме адекватно каква проф. козметика да ползвам и от няколко години ходя само при нея през 6 месеца. Относно замаскирснето на цъфнали крайчета смело мога да препоръчам флуид с пустинна фурма на Клоран, при мен само той спасяваше положението.
Надявам се да съм била полезна Simple Smile

# 686
Здравейте и от мен Simple Smile Да се включа и аз с моя опит в дискусията за цъфналите връхчета. Имам гъста с плътен косъм черна къдрава коса, средно дълга и етажирана. До преди 5 години си ходих при фризьорка, която винаги ме филираше независимо от прическата и ми хващаше връхчетата всеки месец, че и по 2 пъти месечно, защото 10 дни след подстригването косата ми цъфваше. Една приятелка ми препоръча друга фризьорка, при която отидох и останах супер доволна, защото използва само и единствено ножица, дори и за филиране. За първи път видях такива методи за подстригване. Да си призная, обаче че цената ме шокира! Та след тази прическа 6 месеца косата ми не цъфна, не си развали формата и обема- просто супер. След 6 -тия месец трябваше пак да се подстриже, че започна да изпръхва. Отидох при старата си фризьорка, че новата ми се стори скъпчийка, забраних й да ползва фил.ножица и бръснач, като мислех, че това е  причината за цъфтежа, обаче НЕ, тя пак цъфна след 10  дни. Върнах се пак при новата фриз.и тя ми обясни, че има значение каква точно ножица се ползва( двустранно или едностранно заточена, от какъв материал, размер и т.н.) За всяка коса се ползвала различна ножица, техниката на подстригване също била мн.важна и т.н., и т.н. Обясни ми също, че здрава и поддържана коса се подстригва през 6 месеца. Консултира ме адекватно каква проф. козметика да ползвам и от няколко години ходя само при нея през 6 месеца. Относно замаскирснето на цъфнали крайчета смело мога да препоръчам флуид с пустинна фурма на Клоран, при мен само той спасяваше положението.
Надявам се да съм била полезна Simple Smile
Много полезно инфо. В крайна сметка, скъпата ти е излязла по-евтина, като ходиш два пъти в годината, вместо при евтината всеки месец, че и по два пъти, нали? хаха (ако не е тайна, колко скъпо взима, тази скъпарската?)
Аз веднъж ходих на подстригване с електрическа ножица, ми голяма простотия. Никаква разлика! Само 'дето си дадох парите.  Crossing Arms

Аз друго искам да ви питам, момичета... Знаете ли, защо се слага ракия в някои маски за коса? За загряване ли? Спиртът не урежда ли косъма? Имам една клеева тинктура, която е направена от прополис с ракия и си сложих последния път от нея в маската и останах много доволна... Но се чудя, дали ако я слагам постоянно, спиртът няма да ми увреди косъма по някакъв начин  newsm78 Иначе ми загря чудно скалпа  Rolling Eyes

# 687
milena3349 , а за кой град говориш?  Simple Smile

# 688
  • София
Да - за загряване и стимулиране на кръвообращението. Иначе аз когато бях с небоядисана коса, ходех за подстригване на връхчетата веднъж на 3-4 месеца, сега когато е третирана, на около 2 месеца.

# 689
За София става въпрос.
Спиртът без значение какъв- тинктура, алкохол и т.н. изсушава косата. За мазните коси може по- голямо количество, но за сухите трябват само няколко капки, колкото за постигане на затоплящ ефект. Така са ми казвали на мен.

Общи условия

Активация на акаунт