Грижи за косата-Тема 95

• 58 607
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте момичета.
И преди съм си правила маски - най-често с тривитаминол, зехтин, стимуланта на Икаров и ячрм напоследък, но до сега нямаше сърбеж. Отдавам го на готовата маска или яйцето, които слагам за втори път, но пък когато махнах наилоновия плик и сърбежа престана. Косата ми е с блясък, обем, много приятна на допир. Доволна съм. След като я измих с шампоана, нанесох за няколко минути купешката маска на върховете, за да ми се разресва по-лесно косата. След това я подсуших и сложих кристали. Оставих я да съхне. Но пак беше много разплетена и дори и когато беше полусуха и с пръсти се опитвах да я "разреша" пак беше много трудно и падна много коса. Направо не знам вече...Днес смених шампоана, да видим дали ще има промяна.... Не знам на какво може да се дължи това заплитане? И скоро ходих на фризьор и тя каза че няма да подстригване..

# 661
  • Велико Търново
Вчера една приятелка сподели, че по съвет на нейния фризьор, след шампониране и нанасяне на балсам/маска, последните следвало да се отмият съвсем леко, просто леко обливане и толкова - трябвало да се остави косата леко "лигава" Thinking а аз винаги доста старателно и продължително отмивам продукта - все си мисля, че ще стои на клечки, ако не го направя, днес ще пробвам с по-леко измиване, и ще видя какъв ще е резултата Wink

# 662
Мен също една фризьорка преди време ме посъветва да оставям косата леко лигава. Резултата е страхотен, но го правя само когато използвам балсам. После косата е доста по-мекичка. Сега нали използвам реконструктора на Афоджии или някоя професионална маска, тях как да не ги изплакна хубаво и да остава косата леко лигава. Thinking Но определено ще пробвам. Едно време като използвах жълтия елсев и я оставях така имах много мека косичка после.

Утре ми е ред за маска и ще бъде с бадемово масло, жълтък и зехтин. С това разполагам в момента. Mr. Green

# 663
Момичета, някоя слагала ли е пчелно млечице в маските за коса?

Вчера една приятелка сподели, че по съвет на нейния фризьор, след шампониране и нанасяне на балсам/маска, последните следвало да се отмият съвсем леко, просто леко обливане и толкова - трябвало да се остави косата леко "лигава" Thinking а аз винаги доста старателно и продължително отмивам продукта - все си мисля, че ще стои на клечки, ако не го направя, днес ще пробвам с по-леко измиване, и ще видя какъв ще е резултата Wink

Ще пробвам и аз така  Peace Мерси  Hug

# 664
Можете ли да ми препоръчате нещо за косопад? Съжалявам ако се повтарям, но е много спешно!    bouquet

# 665
  • София
Ех, момичета, много неприятно сте разводнили темата....

По темата.
Шампоана Здраве е в пъти по-добър от Клоран например. Не може да се сравнява с професионалните продукти, но е шампоан с доста изчистен състав и най-вече добре отразяващ се на скалпа. Miss_Bingley независимо дали си доволна от някой шампоан дългото му използване не е удачно, защото косата има променящи се нужди. / мое мнение / Wink

Спането с маска на косата е страхотно и полезно единствено, ако става въпрос за изчистена маска само с масла. Другото може да предизвика реакция на скалпа, като сърбеж, зачервяване, излющване. Увиването с кърпа, шапка за баня, вълнена шапка е добре, но и да не се направи не променя особено действието й. Не е вярно, че косата поема за час или два ефекта от маската с масла и после е излишно. Косата се напоява постепенно и стоенето по-продължително време удължава и засилва ефекта.  Направила съм следната проба. Намазах косата с масло от камелия, стоях няколко часа и измих с една серия на Шу Уемура, която в състава си също има масло от камелия. След банята намазах дължините и връхчетата вместо с масло за това, като Митик Оил, пак с масло от камелия. Като изсуших установих, че краищата ми са мазни и се ядосах, че съм прекалила с маслото от камелия, но понеже на другия ден беше събота реших да не влизам да се мия отново, а да го направя на другия ден. В събота когато станах и започнах да си реша косата установих, че няма никакво омазняване. Косата беше поела напълно маслото и беше гладка и мека.

# 666
  • Варна
 Твърдо съм против мазането на косата с яйца,оцет,майонеза и др. хранителни продукти Mr. Green
За мен храната е, за да се приема вътрешно и правилно подбрана тя ще помогне и за здрава коса.
 За маслата съм съгласна с Магнолия,но пък моята коса няма нужда от тях.И въпреки това,продължавам да твърдя,че повече от два часа е излишно.Това разбира се си е мое мнение.Ако ползвам масла бих си увила главата с найлон,шапка или гореща хавлия,но в рамките на това време.Представям си,ако легна така,как ще омацам всичко,а с увита глава не бих издържала до сутринта.

Всеки,който се грижи за косата си е намерил правилния начин за себе си.Който сега се учи нека експериментира,за да направи своя си избор за своята си коса.

# 667
  • в огледалото на живота
Твърдо съм против мазането на косата с яйца,оцет,майонеза и др. хранителни продукти Mr. Green
За мен храната е, за да се приема вътрешно и правилно подбрана тя ще помогне и за здрава коса.

Не съм съгласна,но всеки има свое мнение по въпроса  Wink
Въпрос на разбиране,усещане и предпочитание  Simple Smile

Не всички храни съдържат необходимите стойности на витамини,благоприятстващи  за доброто здраве на коса,нокти и прочие.

# 668
  • Велико Търново
Според мен, няма едно мнение по въпроса Simple Smile Всеки сам усеща нуждите на косата си и ги следва. Аз, например, съм с тънка коса и маслените маски ги държа не повече от 2-3 часа, косъмът ми достатъчно се напоява за това време, скалпът си поема нужното също; на Магнолия косата е гъста, с дебел косъм, дълга /поне това е моето впечатление от снимките Hug/ и със сигурност й е необходимо повече време за усвояване.
И все пак, за моята коса съм установила, че маслените маски 2-3 пъти месечно + грижите с професионални продукти, и не на последно място, използването на термозащита при топлинна обработка, дават на косата много здрав вид Peace

# 669
Здравейте, имам нужда от помощ за косата ми, която постепенно изчезва  Sad

От миналия октомври/ноември започна да ми става все по-рядка(може би от стрес тогава), изглеждаше с все по-малко обем и сплескана. Затова започнах да й правя обем в корените с преса за вафли, защото няма как да изляза от нас с наличната ми коса. И така всеки ден или през ден от тогава си правя обем в косата, за да изглежда добре. Но сега година по-късно вече тотално е оредяла и вчера видях почти голи места в скапла ми  Cry

От миналия ноември до септември 2014 използвах серията за косопад на Rene Furterer (шампоан + ампули), има някакъв резултат, но пада все повече. От септември започнах серията на LAKME(отново шампоан + ампули), която тук доста хора препоръчват, но е още рано да се каже. Също така от юни месец пия рибено масло на Barlean's.

Притеснява ме, че все повече коса започва да липсва на главата ми и става все по-рядка, но и ако не й правя обем по някакъв начин съвсем не стои добре  Confused дори си мисля за присаждане на коса, което вече е доста крайно, но съм в някакъв кръговрат ... Ще се радвам да дадете съвет как да постъпя, за да си върна гъстотата в косата!

# 670
Да споделя за възстановяващата серия на Lе petit Olivier (шампоан, маска, двуфазен спрей), с чисти натурални масла от маслина, арган и карите, (без парабени, без феноксиетанол, без оцветители).
Ползвам професионална козметика за коса от години, но ми се наложи, по неволя, да купувам продукти от парфюмерия, която продава само масова козметика и така се сдобих с въпросната серия. Шампоанът (гъст, икономичен) измива добре/премива - косата след него остава скърцаща и заплетена. Маската, също гъста, маслена - оставена за 2-3 минути върху леко подсушена коса, се справя перфектно със сухотата и заплитанията. След изплакване - косата се усеща гладка, мека, хлъзгава. Финиш - двуфазният спрей, нанесен върху влажна (не мокра) коса.
Нямах кой знае какви очаквания, но резултатът ме изненада - мека, блестяща, пригладена (без фризита), неутежнена, с приличен обем коса, без сухи/стърчащи краища, НО не съм сигурна дали ще ползвам серията отново, единствено и само заради аромата й - силен, тежък, натрапчив, много неприятен (за мен), че и адски траен! Но аз, по принцип, не понасям силно ароматизирани продукти, като съм особено  чувствителна към ароматите на бялата козметика и тази за коса.
Edit: Косата ми - гъста, с дебел косъм, боядисвана, почти перманентно суха.

# 671
Можете ли да ми препоръчате нещо за косопад? Съжалявам ако се повтарям, но е много спешно!    bouquet

Дюкре, Фитовал, Серията Актив на Лакме, маска с тривитаминол + масла , ячрм + масла, обливане с отвара от корените на коприва, Биотин за приемане през устата, Омега 3 - хапчета, на Дюкре има хапчета  Peace

# 672
Здравейте, имам нужда от помощ за косата ми, която постепенно изчезва  Sad

От миналия октомври/ноември започна да ми става все по-рядка(може би от стрес тогава), изглеждаше с все по-малко обем и сплескана. Затова започнах да й правя обем в корените с преса за вафли, защото няма как да изляза от нас с наличната ми коса. И така всеки ден или през ден от тогава си правя обем в косата, за да изглежда добре. Но сега година по-късно вече тотално е оредяла и вчера видях почти голи места в скапла ми  Cry

От миналия ноември до септември 2014 използвах серията за косопад на Rene Furterer (шампоан + ампули), има някакъв резултат, но пада все повече. От септември започнах серията на LAKME(отново шампоан + ампули), която тук доста хора препоръчват, но е още рано да се каже. Също така от юни месец пия рибено масло на Barlean's.

Притеснява ме, че все повече коса започва да липсва на главата ми и става все по-рядка, но и ако не й правя обем по някакъв начин съвсем не стои добре  Confused дори си мисля за присаждане на коса, което вече е доста крайно, но съм в някакъв кръговрат ... Ще се радвам да дадете съвет как да постъпя, за да си върна гъстотата в косата!

Аз също от стрес изгубих част от гъстотата на косата си и се боря с това вече няколко години  Praynig 
Моят съвет е щом си правиш обем с преса - да си вземеш термозащита за коса с която да предпазваш косата си  Peace

Аз съм ползвала Дюкре , Фитовал и серията на Лакме - Актив - шампоан, маска, ампули и съм много доволна. Но се миех всяка седмица и слагах шок концентрата в продължение на 8 седмици без прекъсване и още на 4та седмица видях резултата  Flutter  Сега на 3-4 къпания на косата правя 1 с останалите ми шампоан и маска и мисля да продължа във времето. Като пролет и есен ще правя курс със шок концентрата  Rolling Eyes
Много съм доволна от маската с тривитаминол + масла, от скоро ползвам ячрм + масла - през седмица си правя 1 ден с такава маска и седя от 30 минути до час, два  Peace
Има доста доволни от хапчетата на Дюкре за косопад, аз пия Биотин + рибно масло.
Можеш да пробваш да обливаш косата си с отвара от корени на копривата, както и от отвара от сварен лук - не съм ги правила лично, но съм виждала ефекта върху други коси.
Другото което си мисля, че трябва да направиш е освен антикосопадни продукти, да ползваш и нещо което да ти заздравява самият косъм - протеинови и хидратиращи продукти. Ако ползваш стилизанти е добре да имаш и дълбоко почистващ шампоан  Hug Грижата за косата трябва да комбинирана  Flutter

Аз преди карах само на антикосопадни продукти, но поникналата коса пак беше слаба и тънка. От март месец правя комплексна грижа и ефекта е видим, дори и за няколко месеца  Blush  Изполвам антикосопадни, наблягам на протеиновите продукти, от време на време хидратация и маслени маски     bouquet  Благодаря на момичетата от различните теми, че ме образоваха в грижите за косата ми  Heart Eyes

# 673

Аз преди карах само на антикосопадни продукти, но поникналата коса пак беше слаба и тънка. От март месец правя комплексна грижа и ефекта е видим, дори и за няколко месеца  Blush  Изполвам антикосопадни, наблягам на протеиновите продукти, от време на време хидратация и маслени маски     bouquet  Благодаря на момичетата от различните теми, че ме образоваха в грижите за косата ми  Heart Eyes
[/quote]
 Би ли предложила конкретни протеинови продукти  bouquet

# 674

Аз преди карах само на антикосопадни продукти, но поникналата коса пак беше слаба и тънка. От март месец правя комплексна грижа и ефекта е видим, дори и за няколко месеца  Blush  Изполвам антикосопадни, наблягам на протеиновите продукти, от време на време хидратация и маслени маски     bouquet  Благодаря на момичетата от различните теми, че ме образоваха в грижите за косата ми  Heart Eyes
Би ли предложила конкретни протеинови продукти  bouquet
[/quote]

Много съм доволна от продуктите на Афоджи - Шампоан за изтощена коса, Баланирсиращ хидратиращ балсам, протеин в 2 стъпки и 2 мин. рекоснтруктор  http://www.zlatnaribka.com/aphogee
Довлна съм и от зеленият концентрат на Керастас - http://www.zlatnaribka.com/kerastase/fusio-dose--kontsentrati-i- … a-kerastase-12-ml
http://arlen.bg/product/1029/intenzivna-ampula-za-vazstanovyavan … repair-10-ml.html

Последна редакция: пн, 10 ное 2014, 15:01 от Мис Облаче

Общи условия

Активация на акаунт