Нумерология

• 85 964
  • 423
  •   1
Отговори
# 150
Значи, различно е за всеки от кога започва личната му година, обикновено се приема след РД, но си има период , в който отзвучава старата вибрация, за това и е хубаво да се проследи на всеки кога започва, индивидуално е. Много често първите 6 месеца, сякаш настройват събитията, а вторите шест са с повече действие и реализация. Годината, която ще започне, ще имаш усещане, че хем си сама и неразбрана, но всъщност хем ще имаш нужда от хората, подкрепата и одобрението им, просто 7 и 2. Път 7 са умни и интуитивни, трябва да следват вътрешният си глас, особено в този 9г. под 7, вибрацията е засилена.
Успех

# 151
а какво ще кажете за числото 8.Когато преди време ми правиха нумерология ,запомних ,че имах много 8-ци.Бяха към 4-5 осмици.Каза ,че означавало много трудности и пари.За първото го разбирам ,ама за второто  Laughing Laughing

# 152
  • Sofia
ПЪТ, изчислява се като се сумират цифрите от рожденната ви дата и се редуцират до едноцифрено число.

Пример:

Рождена дата: 08.08.2014г. = 08+08+ 2+0+1+4=23= 5

Човека роден на тази дата е с път 5. Хората с този път обикновено пътуват доста, възможно в чужбина. Могат да имат възможност да живеят в чужбина, това може да е по-добър живот отколкото в родната им страна/ само възможност, не задължително условие/. Обичат промените, динамичния начин на живот.

Пример:
Рождена дата : 21.05.1985= 21/ тук може да редуцирате 21 до 3, по ваш избор/+5+1+9+8+5=31=4
Човека роден на тази дата е с ПЪТ 4.

Моят ПЪТ тогава:

01.03.1978 - 29 - редуцирам до 11, значи числото на пътя ми е 11.

Нали не бъркам, Анирам?  Hug

Относно циклите в живота ми:

36 - 11 = 25 - значи до 25-тата ми година е бил първият ми цикъл.
След това до 34 - вторият ми цикъл.
Сега явно съм в третия си жизнен цикъл, този до 43 годишна възраст.

Би ли ми помогнала да разбера под вибрацията на кое число ми минава сегашният период?

Последна редакция: вт, 21 юли 2015, 12:29 от vihrogonche

# 153
6u6ulina, какво са ти изчислили номерологично? Използваха името ти, презимето и фамилията, рожденна дата? Пътя ли изчислиха, какви числа, какви цикли?
Правиха ли Питагоров квадрат?

Вселената обича хармонията и всяко претоварване и акцентиране на някое число или липсата на такова не е добре. При питагоровият квадрат това е хубавото, че може да се изчисли, ако има повечко от някоя цифра, тя може да се преобразува в друга, и да компенсира някоя липса.

8 като число на раждане се води кармично число, т.е. родените имат малко повече неизбежни ситуации в живота си, които са с цел научаване на определени уроци и качване на духовните нива. Понякога тези ситуации могат да изглеждат трудни, сложни и неразрешими, но както написах-изглеждат, не че наистина са такива.

8 като път на живота, дава на притежателите си желание за материален комфорт и умение да печелят пари, самостоятелен бизнес. Като 9г. цикъл също. Мисля, че си запомнила комбинацията от двете значения на коренно различни неща. Няма как конкретно да ти отговоря, защото не знам къде са ти тези много 8, в рожденната дата, в името, в различните периоди и т.н.

Вихрогонче, трябва да погледна в дебелите книги, а те са ми в Сф, а аз ще остана в процинцията един месец, т.е. според някои автори, царските числа 11 и 22 не се редуцират, дори и при изчисление на пътя, но според други се редуцират, за да се получи едноцифрено число.
Лично аз, за себе си съм приела редуцирането. Ти как усещаш нещата. Значи, ако 11 ти е пътя, първият ти период трябва да е до 25г. под знака на 4, това си е кармичен период, като първи такъв под знака на 4 не би трябвало да е бил лесен, но зависи от гледната точка. 4 изисква труд, дисциплина и дадеш ли ги, няма да имаш грижи, 4 мъчи хората, когато искат малко по-лежерен живот, 4 е консервативно число, не дава отпускане. Така, мислиш ли, че до 25 г. периода ти е бил такъв, неизбежни събития, които са оставили отпечатък в живота ти, дисциплина, труд? Ако смяташ, че този период продължава до 34г. както аз бих приела за първи период обикновено. Ти как го усещаш, първи период до 25 или до 34г?

Аз си мисля, че най-рано завършва първият период при 9 на 27г. някак си има едно леко  доближаване със сатурновото завръщане. Е, ако си с по-малко число път, отива първи период след 30г. но все си мисля, че първият период е ДО около 30г. т.е. ПЪТя при теб е 2.
Приемаме, че сега си във вторият период, който е от 34 години нататък, той ти е под знака на 8. Това е време, в което би трябвало да ти се предоставя възможност за изкарване на пари, самостоятелен бизнес, материална удовлетвореност. Да имаш такива възможности, но дали ти си ги използвала, ти ще кажеш? Навършила си 37г. значи година под знака на 3, период 8, път 2. Хората с път 2 имат нужда от комуникация, работа в екип, усещане, че са харесвани, желани, успешни, при теб това е засилено от слънцето в Риби. 9г. цикъл под 8, и година 3, миналата година е трябвало да правиш повече компромиси, да следваш обстоятелствата и другите, сега 3 ще ти даде възможност за повече успешна комуникация и може и забавления. 3 е общуване. Значи имаме 3 в цикъл 8, възможност чрез комуникация да правиш пари, или правилните контакти и общуване да ти дадат тези възможности.
Ти как мислиш, в цикъл под 8 ли си, защото, ако си в трети 9годишен цикъл трябва да си под 3. 3 под 3, засилена комуникация, но не толкова изявена материална насоченост. В години под 8, или цикли се дават възможности за материални възможности. От 34-43 втори цикъл. От 43-52 трети под 3. От 52-61г. 1 ново начало.

# 154
  • Sofia
... Вихрогонче, ... , според някои автори, царските числа 11 и 22 не се редуцират, дори и при изчисление на пътя, но според други се редуцират, за да се получи едноцифрено число.
Лично аз, за себе си съм приела редуцирането. Ти как усещаш нещата. Значи, ако 11 ти е пътя, първият ти период трябва да е до 25г. под знака на 4, това си е кармичен период, като първи такъв под знака на 4 не би трябвало да е бил лесен, но зависи от гледната точка. 4 изисква труд, дисциплина и дадеш ли ги, няма да имаш грижи, 4 мъчи хората, когато искат малко по-лежерен живот, 4 е консервативно число, не дава отпускане. Така, мислиш ли, че до 25 г. периода ти е бил такъв, неизбежни събития, които са оставили отпечатък в живота ти, дисциплина, труд?  - ДА, ОПРЕДЕЛЕНО МИСЛЯ ТАКА ЗА СЕБЕ СИ И ЗА ТОЗИ МОЙ ЖИТЕЙСКИ ПЕРИОД !!!  Ако смяташ, че този период продължава до 34г. както аз бих приела за първи период обикновено. Ти как го усещаш, първи период до 25 или до 34г? - УСЕЩАМ ГО ПЪРВИЯТ ПЕРИОД ДА МИ Е БИЛ ДОКЪМ 25-тата ГОДИНА.  Peace

Аз си мисля, че най-рано завършва първият период при 9 на 27г. някак си има едно леко  доближаване със сатурновото завръщане. Е, ако си с по-малко число път, отива първи период след 30г. но все си мисля, че първият период е ДО около 30г. т.е. ПЪТя при теб е 2. - ТОЕСТ ТИ ПРИЕМАШ, ЧЕ СЪМ С ПЪТ ДВОЙКА - КАКВО Е ХАРАКТЕРНО ЗА ТОЗИ ТИП ЛИЧНОСТИ?

Приемаме, че сега си във вторият период, който е от 34 години нататък, той ти е под знака на 8. Това е време, в което би трябвало да ти се предоставя възможност за изкарване на пари, самостоятелен бизнес, материална удовлетвореност. Да имаш такива възможности, но дали ти си ги използвала, ти ще кажеш?  - ДА, ОПРЕДЕЛЕНО ЧУВСТВАМ ТАКА НЕЩАТА, НАПРАВО СИ В ДЕСЯТКАТА, АНИРАМ   bouquet

Навършила си 37г. значи година под знака на 3, период 8, път 2. Хората с път 2 имат нужда от комуникация, работа в екип, усещане, че са харесвани, желани, успешни, при теб това е засилено от слънцето в Риби. - ОТНОВО Е ВЯРНО ЗА МЕН, 1:1, а ето че всъщност си ми отговорила и на горния възраст за хората - двойки  Hug  СТРАХОТНА СИ !!!

9г. цикъл под 8, и година 3, миналата година е трябвало да правиш повече компромиси, да следваш обстоятелствата и другите, сега 3 ще ти даде възможност за повече успешна комуникация и може и забавления. 3 е общуване. Значи имаме 3 в цикъл 8, възможност чрез комуникация да правиш пари, или правилните контакти и общуване да ти дадат тези възможности. - АБСОЛЮТНО Е ТОЧНО ТАКА И СЕ ВЪЗПОЛЗВАМ МАКСИМАЛНО

Ти как мислиш, в цикъл под 8 ли си, защото, ако си в трети 9годишен цикъл трябва да си под 3. 3 под 3, засилена комуникация, но не толкова изявена материална насоченост. В години под 8, или цикли се дават възможности за материални възможности. От 34-43 втори цикъл. От 43-52 трети под 3. От 52-61г. 1 ново начало.

Прочетох те на един дъх  Hug  Личи си колко много разбираш от числа и вибрации   bouquet  Значи освен астролог, си и нумеролог  bowuu  Възхитена съм. Дори респектирана. Браво, Ани!

Точно така чувствам нещата, както си ги описала по-горе.

Когато обаче съм чела за царските числа 11 и 22, съм откривала себе си наистина като 11.
А ти защо си приела принципа за редуциране до 9? Заради Сатурновото завръщане около 29-тата година ли или поради други причини?

Виж, чудила съм се за 11. Може би някаква прекалена гордост или тщеславие е имало у мен  Embarassed  а не е трябвало.

Сега, като се замисля, ако наистина съм двойка, то до 34-тата ми година ми е първият период. Има логика. Точно тогава при мен се случи тотална и дълбока личностна ТРАНСФОРМАЦИЯ. Никога няма да бъда същата. На 35 години се и разведох. Започнах да разбирам живота по коренно различен начин в сравнение с преди. Най-важното като че ли е и друго: точно на 34 години започнах най-накрая да работя точно по специалността ми!!! Щастлива съм. Все повече и повече.

Никога не искам да се върна назад във времето. Винаги съм казвала, че откакто навърших 33, се чувствам като новородена. Ако сега се появи вълшебна фея и ми предложи да ме направи отново момиче на 25, директно ще я отпратя. И ще й кажа, че съм си екстра на моите 37.

БЛАГОДАРЯ ТИ   bouquet

П.П. Отговорих ти и на място в цитата. Виж тук, по-горе, с големи букви. За да не се обяснявам към кое твое изречение се отнася дадената моя фраза.

# 155
  • Sofia
Зачетох се повече по темата за Пътя  Peace
https://bg-bg.facebook.com/notes/487611897927872/ - виж каква информация намерих тук, Анирам, приемаш ли я за вярна:

Предизвикателство 2
Агресивно чрез зависимост (прекалена всеотдайност), Уравновесено чрез сътрудничество и Пасивно чрез нетактичност. Тези хора са чувствителни и са склонни да възприемат всички неща лично. Плачат много като бебета и могат често да се чувстват неразположени или депримирани. Вместо да помолят направо за това, което искат, те се опитват да манипулират (без това да означава, че са нечестни). С Предизвикателство 2 те обикновено се интересуват от това, което правят другите, и лесно се влияят от чужди мнения, инсинуации и действия. Ако тези хора са по принцип срамежливи или скромни, Предизвикателството става дори още по-силно, като ги прави нерешителни или самотни. В агресивната страна на Предизвикателство 2 (която в този случай всъщност усилва присъщата за числото 2 пасивност) те могат да се "загубят" сред подробностите или силно да страдат, когато разберат, че са допуснали грешка. Възможно е да имат много страхове, които им пречат да постигнат целите си. От друга страна, ако имат по-агресивен характер, Предизвикателство 2 е изразено пасивно и предвижда изпитание на тактичността, скромността и другарството. Ако Предизвикателство 2 е получено от редуцирането на Царското число 11, прочетете също описанието на Предизвикателство 11.

Предизвикателство 11
Агресивно чрез надменност, Уравновесено чрез духовна извисеност и Пасивно чрез непрактичност. Царското ниво на Предизвикателство 11 предвижда, че хората могат да имат трудности в ранна възраст. В пасивната страна на това Предизвикателство възможни физически алергии или слабо телосложение. Идеалистическият им характер може да ги кара да си затварят очите за неприятните факти и тежката реалност. Склонността към преследване на другия пол и любовни авантюри е особено опасна за тези чувствителни и обичливи хора в юношеската или младежката им възраст. Енергията им не е постоянна и се колебае в големи граници. Ако постигнат огромни успехи и известност, неприятности може да им причини намесата в личния им живот. Винаги ще ги тормози "желанието да спасят света". Агресивните крайности предвиждат надменност или суета. Ако растат в непрактично семейство, могат да се опитат да оправят всичко. Обърнете се също към Предизвикателство 2 за допълнителни подробности, тъй като качествата могат да варират между извисеното число 11 и по-предпазливото число 2.

Честно казано, малко се обърках  Embarassed  защото и двете неща се отнасят за мен  newsm78
И сега се чудя каква съм - двойка или единадесетица?

# 156
  • Някъде на юг
При мен все още май е  подготовка Simple Smile Като вулкан пред изригване съм  Party  А може ли да попитам за съвместимостта между партньори от гледна точка на нумерологията ! По пътя на живота ли се тълкува само или по други комбинации   newsm78 !?! Благодаря!
П. С. Ако променям посоката на темата моля да ме извините  baby_neutral

# 157
Номерологично за съвместимостта може да се тълкува по Пътя, но може да се направи цялостен анализ по имена, рожденни дати, питагоров квадрат и т.н.. става индивидуално.
Хора с определен ПЪТ с определена числова стойност, имат по-малка или по-голяма съвместимост с други с друга числова стойност.
Например Път1, би трябвало да са ок с Път 2, 3, 6, може би и 8.
Несъвместимост с друга 1/ ще има кой е по-по-най-/, 4 може и да се съгласи да прави компромиси с 1, стига 1 да не е много рязко, 7 не мисля, че ще се синхронизират и с 9.
Скоро четох една такава статия, ще я потърся и сложа линк, с точните зависимости, има такива.

# 158
  • Някъде на юг
Благодаря ти, Анирам! Интересно ми е, защото с партньора ми сме уж в пълен синхрон  / аз съм 7 и той 7 - път на живота Simple Smile/ , но не мисля, че всичко е ОК.  Cry
По дати на раждане аз съм 3, той 1 Simple Smile и тук излиза, че е добре, но ...

# 159
Благодаря ти, Анирам! Интересно ми е, защото с партньора ми сме уж в пълен синхрон  / аз съм 7 и той 7 - път на живота Simple Smile/ , но не мисля, че всичко е ОК.  Cry
По дати на раждане аз съм 3, той 1 Simple Smile и тук излиза, че е добре, но ...
Трябва да проверя в дебелите книги дали комбинацията от Път 7 и Път 7 е благоприятна за притежателите и. Не съм много сигурна в това, защото 7 са умни, интуитивни, малко индивидуалисти, понякога се чувстват самотни и неразбрани, техният път е духовно израстване. И две седмици могат да имат еднаква вибрация, но да са на различно ниво от пътя или на различни духовни нива и от там разминаването.
Относно 1 и 3, принципно си права, да 3 може да следва 1, и да са в синхрон, но само така извадено от контекста не може да се каже със сигурност. Вихрогонче, е родена на 1 число, но тази единица при нея според мен е само за равновесие и синхрон, почти не я усещам толкова в постовете и.
Отделно всеки един партньор ни учи на нещо

# 160
  • Някъде на юг
Не зная как ще прозвучи, но при мен 1-та следва 3-та! Аз съм по-голям балансьор Simple Smile Иначе по спомени от четенето някъде 7 /път на живота/ си пасва с 4 -та!?!

# 161
Така сега прочетох текстовете на Вихрогонче, 11 винаги се редуцира в последствие до 2. Това число на предизвикателството е от сбора на буквите на трите имена, т.е. няма как да е 2. Две се е получило от редуциране на 11. Обикновено винаги се имат предвид характеристиките на двуцифреното число и едноцифреното до което се редуцира. Прочетох повечето неща, прочетох и за мен, вярно ми звучи.

Има изчисления на много числа, не само ПЪТ, но с него се започва, има на копнежа, на любовта..забравила съм ги всичките.

Вихрогонче, да, приемам, че си с ПЪТ 2. Лично аз, винаги при ПЪт с по-малко число, като твоя 2, първият цикъл трябва да е до 34г. но връщам още 9г. назад, т.е. предишен 9годишен период от 25-34г.Разделям всичко на такива цикли, и е показателно, кога могат да се случат ключови събития. Обикновено в години 9 и 1. Едното е край, завършек, другото дава ново начало, уж са различни , а са взаимно свързани. 25-9=16, може ли да се каже, че на 16-17г. е имало ключови събития в живота ти?
Така смятам и за другите числа с различен път.

Номерологията за това я обичам, защото само като чуеш на някой датата и веднага наум смятам Път, и цикли, виждам в коя година и кой цикъл е и кой е пред мен. Понякога и имената смятам на ум и така. За астрологията ми трябва карта и няма как да получа инфо на прима виста, без да е начертана и се види, освен кой е слънчевият знак.

Двойките, май го писах, и Алена е 2, но тя има и други 2, не влизала в конфликти, че тя има път 2, как ще влиза и с тези други двойки, още повече. Двойките имат нужда да работят в екип, от разбиране, да бъдат харесвани, комуникация с разбиране, да следват, да имат хубав имидж, изглеждат мили и добри, понякога манипулатори, някои съзнателно, други -не.

zam, това написах, зависи от цялата матрица от цифри, Вихрогонче, също е родена на 1 число, но например в с ПЪт 2, Риби, и единицата е по-скоро е за баланс от цялото това как да се изразя.... newsm78 цялата тази енергия на следване, спокойствие и понякога следване на течението. 1 при нея е балансьора, но предполагам не е тя водача, предполагам, тя ще каже.
Да, 4 и 7 са в синхрон, както и 4 и 8

# 162
  • Sofia
Разбирам, Ани. Да, на 16 също ми беше ключов период. И да, единицата ми е само за баланс, че с толкова много вода и рибешко... Трудно ми беше много на млади години! Сега ставам все по-водеща и активна, в зрелите си години. Или от скорпоинската жилка, асц. в Скорпи и Уран на асц., или е заради вибрацията на 1. Освен това се разведох и от четири имена сега съм отново с моминските ми три. Щом и буквите имат значение. Благодаря ти, Ани!!!

# 163
Да се включа и аз при вас. И да не е гол запис днес попаднах на това. Колко е вярно не знам. Rolling Eyes
http://www.edna.bg/svobodno-vreme/syvmestimost-s-partniora-spore … te-vi-dni-4639086

# 164
  • в 1001-та нощ
Някъде има ли сайт, в който систематизирано да е описано - какво се смята, кое откъде се вади, кое е път и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт