Нумерология

 • 82 298
 • 423
 •   1
Отговори
# 45
 • Милано
 • Мнения: 964
Май разбрах... Peaceмоя жизнен път е 5,втори жизнен цикъл,4 от 9 годишният цикъл и лична година 4.Поправете ме моля ако греша.И ако може някой да ми изталкува всички тези цифри....Наистина е сложна наука нумерологията Peace

Да, с ПЪТ 5 си. Първия ти цикъл е бил до 31г, втория до 40г, третия е от 41-50г. сега си във третия деветгодишен цикъл под знака на 9, в година под знака на 4. Как си, трудно ли е? 4 се смята за трудна година, изисква труд, дплина, никакво разсейване, и удовлствия, ако изпълняваш това, няма да има проблем.......Лично аз, харесвам 4, но въпрос на лично виждане
[/color]                                                                                                                                                  Благодаря,Ани  bouquetНа 39 години(когато сключих брак) съм била във втори жизнен цикъл(който е до 40 та ми годишнина)в година под знака на 8(май тук греша...Ани моля те поправи ме...приемам 8 като поредност на годината в 9 годишния цикъл,а май е -4+1+9+7+0,което е 21,не знам дали се редуцира до 3 или си остава 21 Naughty) от този 9 годишен цикъл и в лична година 8(4+2+2+0+0+9)...Моля Ани за коментар  bouquet


Мисля, че да, си в деветгодишен цикъл под знака на 8. Написах за 8, година на материален успех. Деветгодишен цикъл под знака на 9 понякога са твърде емоционални години, възможно е, човека да се чувства неразбран, предаден от близки и познати/ приятели. Ще решаваш материални въпроси, може да получиш материални облаги, но 9 винаги ни казва, да сме внимателни и не се предоверяваме на околните. Успех
                                                                                                                                                        Изчисляването под знака на кое число е всеки деветгодишен цикъл става по следния начин:
Първи жизнен цикъл= рождено число+ месец, в случая 25+10=35=8

Втори жизнен цикъл= 2=рождено число+ цифри от годината, в случая5+1+9+8+4=47=11/ в някои книги редуцират до 2 , в други остават до 11 царско число/, редуцираме до 2

Трети жизнен цикъл=число от първи цикъл+ число от втори цикъл, в случая 8+2=10=1

Четвърти жизнен цикъл= число на месец+ числата на годината, в случая, 10+1+9+8+4=32=5
                                                                                                                     Съвсем се обърках ......Ако обясненото горе съм го разбрала правилно когато съм се омъжила през 2009 година съм била във втори жизнен цикъл 8 година от този годишен цикъл,който е под знака на 21 или 3 ако се редуцира до 3 и лична година 8.Молбата ми беше какъв е коментара ти за брака ми ,какви са въздействията на тези числа.

# 46
 • Мнения: 342
Благодаря Ани  Hug

Материално, годината под знака на 8 немога да кажа, че ми е била много силна, но не е била и слба, справях се. Значи следващата ще е зор в това отношение, то май и това астроложката каза  Laughing
Скрит текст:
Права си, че е доста подробен анализа в хороскопа. И то като се има предвид, че събития и всичко не ми е дадено по години. Тези дни ще ходя при една, която се надявам да даде прогноза на генералните събития по години. Така ще засека съвсем .
Знаете ли, учудвам се колко много могат да съвпадат нещата.  Shocked

Я да попитам за името.. как се изчисляват числата  Embarassed . И само за личното или се гледа и презиме и фамилия?

Хубав ден на всички   bouquet

Последна редакция: вт, 19 авг 2014, 09:37 от katia13

# 47
 • Някъде на юг
 • Мнения: 73
Ани, вече ще се обърна лично към теб, защото виждам, че ти си консултанта тук  Hug Бях загатнала какво да очаквам оттук нататък, втори жизнен цикъл, лична година 1, все още не ми е минал рождения ден. Много ще се радвам да ми напишеш два-три реда. Забелязвам, че доста се говори за разводи, раздели, а мен засяга ли ме това  newsm78
Темата я пуснах, защото видях, че няма такава, а раздела е "нумерология и астрология". обичам номерологията и мисля, че може да помага на хората, да си плануват и разберат някои неща от живота си, за това и исках да споделя това, което съм научила, не да ставам консултант, не съм сигурна, че имам толкова голям опит, още се уча.
надявам се и други да се включат със знания и опит, за да стане по-интересно.
Начало на нов цикъл, поставят се озновите за следвашите 9 години, не си написала под знака на кое число е 9годишния цикъл?
Ани, казах консултант, защото виждам, че всички се обръщат лично към теб. Аз съм във втори жизнен цикъл, с число на цикъла 7

# 48
 • Мнения: 342
Ето малко информация, какво намерих. Simple Smile

Скрит текст:
Нумерологията е просто разширено изследване на вибрацията, а числата от 1 до 9 представляват пълен цикъл на вибрацията. Ние живеем в свят на вибрации и всяко същество, което идва на този свят, има своя индивидуална вибрация, различна от всички останали.

За нумеролога Вселената е като гигантски музикален инструмент с многобройни струни. Струните се избират с различна честота. Има 9 основни нива на вибрация – девет ноти, които издава инструмента. На тези девет ноти са присвоени числата от 1 до 9. Всяка струна на инструмента представлява човек, място или някакъв предмет. Всяка струна вибрира със своя собствена честота, издавайки свой слаб звук, присъединяващ се към звуците на другите струни. Сумата от звуците на тези струни създава една обща нота, чрез която в конкретния даден момент звучи Вселената.Името на човека отразява характерната за него “нота”, тъй като името съхранява в себе си същността на човешкото същество. Освен това, човек се намира под силното влияние на числото на рождения си ден, тъй като общата тоналност на вибрацията на Вселената неизбежно оставя отпечатък върху неговата съдба и характер.
                                                                                                              

 Числото на раждане (рождено число) е първото и най-важното. Числото на раждане е неизменно. То може да определи характера на човек и да управлява съдбата му, като си взаимодейства с другите числа на човека (напр. с числото на името на човек). Числото на раждане се определя чрез сумиране на числата от датата на Вашето раждане до получаване на едноцифрено число. Например, родени сте на 12  март 1970 година. Числото на вашето раждане е 5.

Числата от 1 до 9 :

Човек с число 1:
Смел, уверен в силите си, активен и енергичен, умеещ добре да изкарва и харчи пари. Натура – по-скоро добър изпълнител, отколкото творец. Противопоказно е участие в рисковани мероприятия и да се занимава с бизнес.
Характер: Индивидуалист, реалист, активен, импулсивен, свободолюбив, склонен към налагане на своето мнение, екстраверт


Човек с число 2:
Неуверени в своите възможности, емоционално неспокойни. Целесъобразна е работа в колектив с приятели или роднини. Характер. Уравновесен и, едновременно с това, пасивен, много податлив на външно влияние. Лесно попада под зависимост, нуждае се от любов.

Човек с число 3:
Склонност към занимания с наука, изкуство, спорт. Има голяма вероятност да постигне слава и успех, ако е последователен и разсъдлив в действията си. На тройката са присъщи независимост, откритост и комуникативност, влечение към обществото и развлеченията, творчески и инициативен подход към всяко нещо. Действията му като правило са спонтанни.

Човек с число 4:
Област на интереси - наука, техника, производство. Отличителни черти – надежност, стабилност, добросъвестност. Намира изход от създала се сложна ситуация, даже в екстремални условия. Основна черта на четворката е стабилността. Това е консерватор, привикнал надълго да обмисля всяка своя крачка. Много педантичен и дисциплиниран, предпочита да живее “по правилата”.

Човек с число 5:
Философ, ценящ преди всичко независимостта и духовната свобода. Влечение към пътешествия и приключения, авантюрист. Има нелоши резултати при съвместния труд. Това е независим човек, много динамичен, склонен отначало да направи нещо, а след това да помисли.

Човек с число 6:
Предразположеност към голям ръст в кариерата - чиновник от висок ранг или политик. Честен, енергичен, последователен. Творческа, емоционална, романтична и мечтателна натура. Като правило, нерешителен човек, идеалист

Човек с число 7:
Талантлив в искуството, науката, религиозната дейност. Лидер. Но успехи във финансовата или търговска дейност са възможни единствено с чужда помощ. Сдържан характер, независим, интересите са съсредоточени основно в духовната сфера. Склонност към самота.

Човек с число 8:
Силен интерес към големите неща с чужда помощ, търсещ единствено голяма изгода. Материалист, лидер, инициативен и много амбициозен. Много енергичен, самостоятелен, добър организатор, винаги се стреми да държи нещата в свои ръце.

Човек с число 9:
Предан е на високата цел. Необходимо е да се предпазва от егоизъм, самоувереност, дребнавост и алчност. Идеалист и мечтател; раним и неспокоен характер. Богато въображение, оригиналност на мислите и действията. Лошо се приспособява към самостоятелен живот.И още Simple Smile :

Нумерологията е една от най –известните окултни изкуства. За да отключите тайните на номера е нужно само за знаете рождената дата и пълното име на съответното лице.

11 са номерата от неврологичната система които са от съществено значение, които съставят  специалната диаграмата.

Цифрите са 1,2 ,3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 11 и 22.

Всеки един от тези единайсет номера е уникално представяне на личностите и тяхното бъдеще.  Цифрите 11 и 22 са по- долен номер и са наречени „магистър”, останалите са известни като номера  „ядро – сърцевина”. При добавянето на числата при пълна рождена дата например 19.ЮЛИ. 1974, вие ще получите стойност  1+9+7+1+9+7+4 =38.
След това за да достигнете число ЯДРО просто сумирате 3+8 = 11


Можем да определим вашето число като сумарен резултат от рождената дата подредена по следния начин ММ/ДД/ГГГГ  за път на живота, но рожденото име също е неразделен фактор и се изчислява като всяка буква от името се охарктеризвирва с цифра. Може сами да сметните числото на своето име по следната таблица.

 

1     2      3     4      5     6      7      8     9    
А     Б     В    Г     Д      Е     Ж     З     И    
Й     К     Л    M     Н     O     П      Р    С      
Т      У    Ф    Х     Ц     Ш    Щ     Ъ    Ь      
Ю    Я          


Кабала Нумерология се състой в тълкуването на самото отражение на имената. Първоначално се базирала та на азбуката на иврит. По- късно е адаптирана към гръцката и римската азбука.

Състой се от 22 вибрации които вавират от 1 до 400 в общо.

Как да изчислите своето число, може да прочете тук...

Всички номера, които са използвани в нумерологията има както положителни черти, както и отрицателни черти. Едни числа са по-добри за едни и отрицателни за други.

ЕДНО- 1


Положителни черти: Творчески идеи, силни способности лидерство, силен стремеж за изпълнение, уникален стил на действие, способности за вземане на решения, високо диховно ниво.

Отрицателни черти: Изключително категорични по природа, наистина агресивен, импулсивност, упорство, егоцентричен, арогантност.

ДВЕ -2

Положителни черти: Силни способността за работа в екип, гъвкавост, изключително внимателен в природата, отговарящи на нуждите на другите, страхотно качество родителските, , духовно повлиян.

Отрицателни черти: Нервност, липса на доверие, депресия.

ТРИ - 3

Положителни черти: способност за себеизразяване, всеотдайно въображение, творчески дар, силно оптимистичен поглед, , развлекателен характер, обичам и се радва на живота си,  прозрение.

Отрицателни черти: Хиперболичено отношение, са склонни да не се завърши работата си, посока трудности, раздразнителност, личен интерес.

ЧЕТРИ - 4

Положителни черти: Чувство за етика и ценности, стабилен и траен растеж, ориентирани детайл, отлични мениджърски умения, практически ум, рационален.

Отрицателни черти: Недостатъчното ниво на въображение, екстремни перфекционист, конфликтен, прекалено сериозни, объркан характер, бавен в действие.

ПЕТ - 5

Положителни черти: широка перспектива, новаторски идеи, способността бързо мислене, гъвкавост, ориентиран към действие, динамичност, любопитен.

Отрицателни черти: безпокойство, недоволство, тревожна личност, прекалено бързо взимане на решение, неправилно прилагане.

ШЕСТ- 6

Положителни черти: силно чувство на добросъвестност, творчески, темперамент, безпристрастен, съпричастни и състрадателни, безкористност, предлага безплатни услуги на други хора без да очакват нещо в замяна.

Отрицателни черти: самоувереност, грешна замаяност, гъвкаво, доминиращо поведение, се намесва, егоистични, уязвими от раболепие.

СЕДЕМ -7

Положителни черти: Висока изследователски умения, стремеж към знания, научни и изобретателни, научна, планира, предпочита личния  си живот, безкомпромисен работник.

Отрицателни черти: прекалено снобски настроен, показвасарказъм по време на аргументи, изолиран характер, твърдо и непоклатимо мнение.

ОСЕМ – 8

Положителни черти: Висока ентусиазъм и жив характер, политически умения, добра мощност и авторитетни управленски умения, работа целенасочена тенденция, доминиращи.

Отрицателни черти: работохолик, прекомерно стремеж,  неподходящи умения за управление на парите, пресичане на сътрудници, стрес, пари-ориентиран.

ДЕВЕТ – 9

Положителни черти: Много приятелски характер, силна милосърдна инстинкти, благ, предлага помощ на други хора без никакви практически печалба, саможертва, творческо мислене, като силен творчески способности.

Отрицателни черти: Самостоятелно възхищение, разпространявани интерес ниво, чести промени в настроението, търсещ внимание.

ЕДИНАЙСЕТ - 11

Единадесет предполага повече или по-малко същото като номер две, но в духовен аспект се отразява почти двойно повече.

ДВАЙСЕТ И ДВЕ - 22

Двадесет и две предполага повече или по-малко същото като номер четири, но и  висок потенциал за изпълнение на проекти.
      
 

Взето е от тук : http://mistichno.com/%D0%B3%D0%B0%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F/ … D0%B3%D0%B8%D1%8F 

незнам колко е вярно

Последна редакция: вт, 19 авг 2014, 11:31 от katia13

# 49
 • София
 • Мнения: 770
.........годините под знака на 9 и 1 са знаменателни и обикновено запомнящи се и с хубаво и с лошо, зависи от вашата гледна точка и възприятие
Абсолютно съм го установила за себе си още преди години, без да разбирам от нумерология, знаех само, че има 9 годишни цикли.

....... в година под знака на 4. Как си, трудно ли е? 4 се смята за трудна година, изисква труд, дисциплина, никакво разсейване, и удовлствия, ако изпълняваш това, няма да има проблем.......Лично аз, харесвам 4, но въпрос на лично виждане
Това и за път 4 ли важи?

Това, което е постнала katia13 за път 4, не ми се вижда чак толкова лошо newsm78 :"Човек с число 4:
Отличителни черти – надежност, стабилност, добросъвестност. Намира изход от създала се сложна ситуация, даже в екстремални условия. Основна черта на четворката е стабилността. Това е консерватор, привикнал надълго да обмисля всяка своя крачка. Много педантичен и дисциплиниран, предпочита да живее “по правилата”."

Правя си разни изчисления за евентуални дати за секцио/като диапазона не е много голям/ и все има нещо, което да не ми харесва. Било то път 4/бил труден/ или път 2 - ако написаното за път 2 е така:"Неуверени в своите възможности, емоционално неспокойни. Целесъобразна е работа в колектив с приятели или роднини. Характер, уравновесен и едновременно с това, пасивен, много податлив на външно влияние. Лесно попада под зависимост, нуждае се от любов."
Или пък вибрацията на самото рожденно число. Според Алена 22 не трябвало да се избира за дата за секцио /кармична разплата/....или пък в деня на новолуние не било добре/хора водещи силно субективен начин на живот, не общуват много/....не знам това доколко важи за деня преди и след новолунието.....или луна в скорпион не било добре за операции и т.н. Пък отделно се чудя везни ли е по-добре или скорпион.  #Crazy  Crazy #Crazy
И тъй като помня рожденни дати, направих някои изчисления на хора около мен. Намерих много съответствия, но и разминавания. Определено не съм се задълбочавала в нумерологията, така че може би ми е трудно да тълкувам....

aniram***, може ли на лични да ми дадеш координати на добър нумеролог/астролог за консултация във връзка с избор на дата за секцио?   bouquet# 50
 • Мнения: 30
Здравейте! Радвам се, че има тема и за номерулогията! Записвам се и ще следя с интерес Simple Smile
Aniram, чета ти коментарите и мненията, виждам , че си много навътре в нещата, ще си позволя да се обърна директно към теб. Моля те, можеш ли да ми кажеш нещо повече какво ме очаква? Тази година е изключително трудна и направо ужасна за мен! Родена съм на 02.04.1987. Много ще ми е интересно какво ще споделиш. Една позната, която се занимава с астрология, ми каза, че до 2016 февруари ще съм в дупка, ще е черен период, който може да доведе до депресии, наркомании и дори самоубийство! Дори си отложих сватбата (и незнам дали изобщо ще има такава)!

# 51
 • Мнения: 5 230
Личната година от кога започва? На някои места пише от 01.01, а на други от рож.ден...

# 52
 • Мнения: 3 181
Личната година от кога започва? На някои места пише от 01.01, а на други от рож.ден...
Относително е, зависи кога ти е РД. Трябва да си изчислиш годината и да проследиш как е при теб, често е от 01.01.

# 53
 • Мнения: 5 230
Точно затова, че р.ден е средата на септември. Crazy
Път на живота ми е 6, а личната година 1.
Дали има някакви други изчисления, които да покажат по-добре?

# 54
 • София
 • Мнения: 3 761
Здравейте!Може ли малко помощ?Зациклих на втория жизнен цикъл.В примера за рождена дата 25,10,1984г.получавате число 47...Както и да го смятам никак не ми излиза 47...Или ако може направо да ми обясните  по моята рождена дата:30.11.1975г.
И още нещо да питам.Изминаха много трудни за мен месеци,започнах да се лутам,да си задавам въпроси...минах и през Фън-шуй,стигнах и до тук...в търсене на отговори...както и да е...трудни месеци минаха,дано от тук на сетне бъде по-добре...
Та,преди време ходих при една ясновидка,която ми каза,че имам три пътя в живота.Повечето хора имали един път,който трябвало да извървят,но при мен имало три избора,три възможности за брак и аз трябвало да избера третия,защото щял да бъде правилния...И така след няколко години попадам на една Нумероложка,която с даването на рождена дата и име ми казва същото нещо...Но аз тогава бях на етап 2:бях срещнала дадения човек,имахме уговорени дати за годеж и сватба...И Нумероложката ми казва:"изчакай,това не е правилния човек,няма да живееш добре с него..." но къде ти,всичко беше уговорено...Та за това да питам,как ги видя тези неща?Как наистина позна?И сега какво?Какво да очаквам?Нима промених с избора си съдбата на толкова хора?

# 55
 • София
 • Мнения: 3 761
В момента в магазина на БГ-мамма има доста книги за нумерологията на достъпни цени,коя бихте ми препоръчали:http://www.bg-mamma.com/shop/index.php?controller=search&ord … D1%80%D1%81%D0%B8

# 56
 • Мнения: 3 181
Имам само 2 от книгите, т.е. не съм чела всички, за да направя сравнение и препоръчам най-добрите. Съветвам те, да действаш по интуиция, коя книга най-те привлича/ или кои те привличат, тях си поръчай.
До колкото изичслих си с път 9, личното ми мнение е, че е трудничък път, хората трябва да се научат на доста неща в това прераждане, по-скоро съдбата изправя душата пред доста изпитания / тов апо мои наблюдения, не гарантирам за 100%/ В деветгодишен цикъл под знака на 7, в година на 2, за това ти е трудничко, двойката те кара да се подчиняваш, съобразяваш с хората и обстоятелствата, да работиш в екип/ а с път 9 това е трудна работа/, цикъл под знака на 7, това са много уроци, 7 понякога ни кара да останем сами, да мислим. След Рд трябва да има подобрение. Отделно чисто астрологично и енергийно/ знам го от ясновидката, с която се консултирам/ периода до 15.01 е доста напрегнат и натоварен, като добавим и Коледните празници с различната енергия, и положението става .......желая ти успех, хубаво е, че искаш да четеш и работиш над себе си, да търсиш причините кое и защо се случва, да се опитваш да промениш себе си.....
Просто разгледай книгите, не само номерологичните, и която най-те привлече, нея си купи, тя е твоята книга.

# 57
 • София
 • Мнения: 3 761
Благодаря ти!Жалко,че и съпруга ми и дъщерята са с път 9,това значи ли,че и техния път ще е труден?И моля те помогни ми с втория жизнен цикъл и ми кажи от къде стигна до знак 7,как го изчисли?А този кофти период от рождения ми ден до 15-ти януари за всяка година ли се отнася или само за тази?Знам,че имам много да чета,знам...

# 58
 • Мнения: 3 181
На бързо, че сега нямам време, нещо не сме се разбрали. Сега периода астрологично е натоварен, не че е лично за теб, за повечето хора, особено които имат определени конфигурации в картата, но има точен квадрат на Плутон и Уран, и разни други нещица.....Ясновидката, с която се консуилтирам, каза същото, че до 15.01 2015г е натоварен негативно, цялостно, не лично за теб.
Втори период, се изчислява, личната дата+ годината, в твоят случай 30+ 1975=30+22=52=7, деветгодишен цикъл под знака на 7, започва от 28 до 36г. Ти май си вече под трети цикъл, т.е. сгрешила съм, не си под цикъл 7, а деветгодишен цикъл под знака на 3, третият цикъл се изчислява= първият + вторият цикъл. Дано ме разбра.

Последна редакция: ср, 19 ное 2014, 08:02 от aniram*

# 59
 • Мнения: 69
Аз по примерните изчисления, които са в първите постове сметнах, че съм във втори цикъл под числото 9, тази година ми е 4. Целия период под числото 9 ли е толкова зле? В години 5 и 6 дали няма някаква положителна промяна да се случи или да не се надявам?

Общи условия

Активация на акаунт