Февруарската дружина мина първата третина ! 5

• 28 428
  • 748
  •   1
Отговори
# 390
На мен много ми се иска в началото нещо такова. Ама аз искам и бебо при мен да спи Simple Smile

http://www.online4baby.com/arinclude/dl/uploads/wpmainl/mainimag … cocoa%20stand.jpg

Това ми изглежда много сладко Hug Подобно мисля, че гледах в Асдата, но май с доставката ще излезе скъпо...
http://direct.asda.com/Kinder-Valley-Tiny-Ted-Moses-Basket/00266 … lt,pd.html?dual=0
Аз нямам нищо - нито количка, нито кошче, дрешки си купих, но малко. Раздадох си всичко от каките. И за това започнах с приготовленията малко по малко... Момичета, вие дрехи за бременни от къде купувате? Аз не се побирам в нищо вече, а при нас няма магазини за бременни...

Все пак мисля да си ходя на работа, поне прилично да изглеждам, да не ми се смеят децата Joy

Влезте в

http://olx.bg

И в търсачката напишете -плетен кош

# 391
  • София
За легълца, много харесвам това http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=13815&cat=105. Но в спалнята няма място да го сложим, а и бебо ще спи в детската при батковците. Първите дни, докато напаснем кърменето и режима ще спи на спалнята в едно мъничко легло, като портбебе, или зимен кош за количка.
Малките бебета обичат тесни пространства.  Peace

За ваничка - последно ползвах анатомична на Cam, удобна, но много голяма. Понякога се налага сама да къпя и искам нещо, което набързо да напълня. Кумицата ми подари много сладка надуваема (не бях виждала такива Simple Smile, преносима за път се води). В Икеа гледах съвсем малки ванички, много компактни изглеждаха.
Всъщност,  сега си мисля, че анатомичната за сам къпещ е по-удобна, но това нещо, докато се напълни с вода...

Дрехи си купих от ибей и от продавалника. На gap, h&m mama, много са ми удобни и добре стоят, но са за по-хладно време (както беше днес в София).

# 392
Нашето легло е подобно
http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?cPath=67&pro … 2e0cff2ed18b38d6e
Но Алекс спеше в количката до 6 месеца, после - при нас на спалнята. Едва лятото като започнаха жегите реши, че вече ще спи в креватчето си Simple Smile Удобно е, защото му събирам и много багаж по чекмеджетата. Повивълникът го ползвах до около 6ти месец, защото след като започне да се върти ме беше страх да не падне от високо.
Ваничката ни е подобна, без поставка.
http://www.hippoland.net/cam-anatomichna-vana-s-otvor-baby-bagno
До към една годинка го къпахме в кухнята на масата с ММ. Ако трябваше да го къпя сама - директно на мивката в банята. Сега таткото го къпе сам - слага коритото във ваната в банята, но е малко неудобно за кръста.

# 393
  • Варна
Маги, разбира се, ето такава е нашата само че е небесно синя,  беше около 15-16 лв нова в квартален магазин, пълни се доста бързо

http://img36.prodavalnik.com/images_prodavalnikcom/47237307_1_585x461.jpg

Последна редакция: нд, 17 авг 2014, 20:02 от dessiss

# 394
  • София
http://www.peter.and.bilyana.net/2013/03/14/nay-dobrite-peleni-z … sravnitelen-test/ интересен тест. За мен също добрите пелени са на Pampers и Babylove, доволна съм и от Molfix и Pufies, а малката беше с много чувствителна кожа.

# 395
  • Варна
И за мен най-добрите пелени са на Памперс, никога не са ми правили проблем, не са пропускали, бе са се разлепвали, а Вики никога не е била прежулена на крачетата. Веднъж нямаше налични и купих някакви други, не си спомням какви бяха и така се обрина, че директно ги метнах в кофата за боклук. Сега, живот и здраве,смятам пак да ползвам Памперс  Peace

# 396
  • Дъблин
Здравейте дружина Simple Smile

Честито на усетилите бебоците, аз ще си почакам, защото този път съм с предна плацента, по-късно се усещало уж  newsm78 Предния път усетих побутванията в 18 г.с.

Отчет и по обсъжданите теми. Ваничката ни беше Cam OK baby. Доволна съм, защото я позлвахме много дълго, първо в легналата част, а после като Ива започна да седи я къпехме в седналата. Имахме стойка назаем и с нея беше удобно, сега ще мислим. Слагали сме ваничката и на пода, пак става.

За количката казах, Hauck Malibu, а кошарата ни беше от преносимите, Cangaroo. Ползлвахме я допреди няколко месеца, много удобно нещо. Носехме си я навсякъде с нас, само с едно сгъваемо матраче за път. Има си и удобен твърд повивалник отгоре, не от тези от плат, които провисват с бебето вътре. 

anichkaaa83
, от резултатите се гледа този за бременната жена. Биохимичният резултат отразява съотношението на двата хормона, които се изследват, само той не е достатъчно информативен, затова се взимат и УЗ мерките и възрастовия риск. MoM е медианата, равна е на 1-ца. Т.е. ако имаш резултат за някой хормон 0,73, значи си под средната стойност, ако е 1,20 - над средната стойност.
Аз направих 2 пъти първия БХС и ми излязоха различни резултати  Grinning Във всеки случай се направя и късния БХС, той "гледа" и за други неща - дефекти на невралната тръба и коремната стена.

# 397
  • София
Смърфиета, имаш предвид скрининга в 16-18 г.с. ли? Много се чудя дали да го правя, по принцип съм против тези скрининги (за себе си), но една от лекарките ми настоява...

# 398
Добро три   Hug

Някой от Вас ходил ли е на зъболекар от както сме по-специални ??? Blush Mr. Green

Аз се опитах в началото, но зъболекарката каза ела в 4ти месец сега не смея да ти сложа упойка колкото и модерни да са вече съдържали адреналин  newsm78. Обясни ми, че може да ми оправи зъбът само ако ме заболи по спешност, защото било по-зле да ме боли от това да ползва упойка  newsm78
Днес имам час следобед и реших да Ви попитам, че малко ме е страх  Confused По-скоро ми е притеснено  Rolling Eyes

# 399
Бебето може ли да спи постоянно в преносима кошара и за мен ще е по-удобно, но нямам представа дали може! Изглеждат ми много твърди, матрачета ли слагате? За дрехите си скъсих живота миналия уикенд! Ходих до H&M имаше или скъпи или намалени, на които им стърчаха конците и бяха направени за жени с много слаби крачета, а ако си вземеш по-голям размер (очаквам да понадебелея малко) е широк на ханша. Ходих в Mothercare и там бяха по 140лв, в waikiki- никакъв избор! Накрая влезнах в 2ра употреба и хоп дънки и панталони. Ебаси избора в магазини 2ра употреба е по-голям от в мола и пак беше H&M, ама не правен за източна европа!

За стерилизаторите съм чувала, че не е хубаво за микровълнова, нз защо!
А кои стерилизатори стават и за други шишета! Вие на коя марка шишета сте се спрели?

А за болничния 45 дни -работни или календарни? Нещо не мога да си сметна! Аз ще ходя на работа докато мога, после ще ми писне вкъщи, а и пари си трябват!
За училишето е супер яко, но все са в работно време, като излезна отпуска ще ходя, а направо откачам, нищо не знам за бебетата Simple Smile

# 400
  • Варна
Добро утро Simple Smile

Desss, може бебето да е само в преносима, моето беше и нищо и няма, но за вкъщи и купих допълнителен матрак, за по-удобно.
За стерилизатора - те по принцип микровълновите са вредни, та най вероятно е за това. Аз ползвах и ще ползвам шишета Авент.
45 дневния болничес е календарни дни , като 45тия ден ти е деня термин по документ  Peace

# 401
Ооооооо направо ще откача. Гледам тия ванички и - абе нищо не ми е ясно. Накрая кой зн какъв боклук ще взема. Сега чакам моята приятелка да каже каква е нейната и дали я продава - ако ми допадне от нея ще купя.
Стерилизаторите и аз това се чудех - искам някакъв, който да става и за обикнов. шишета, май няма да купувам скъпи.. или само в началото ще е с тях.
Пелените - при нас няма избор от марки. Но памперс са мн хубави, дори и турските да са. Обаче идва по-скъпи. АЗ ползвам предимно пуфис. Молфикса ми бяха ужасни - нито на вид ми допадаха, нито успяваха да попият - все беше омазан и опикан. Иви бейби са също добри.

Аз пък се нервя , че мислехме да разменяме детска и спалня, че детската  е мн тясна и не става за 2 деца, легла и т.н. ... да обаче вчера взех мерки на обзавеждането в спалнята и какво се оказа- май само леглото заема цялата детска стая, защото е 1.70/2.00м , а детската е 13 квадрата (+2 куминни тела, врата, прозорци и вратопрозорец - които унищожават цялото пространство) Отчаях се. Сега децата ще се тъпчат в малката стая. Дори и да не сме с дървено легло, пак не можем да поберем гардероб, скрин, спалня и 2 шкафчета + платена кошара  Cry

# 402
Мерси за отговора! Ами аз съм се насочила към кошарка;
1. Нямам място и за легло и за кошара
2. Мога да я мъкна навсякъде и като ходи при бабите
3. После я сгъвам и купувам направо детско легло Simple Smile
май така ще процедирам

# 403
Краска, аз ходих на зъболекър тук и те само с упокойка правят зъби. Имам леки кариесчета, които могат да изчакат след раждането и за това казаха, че няма как да ми бият упойка сега и ще изчакат. Не знам обаче ако стане спешно как процедират, може би без упойка. Ако може да държиш на болка, бъди без  Peace

И аз съжалявам за лошите резултати от БХС. Но както казват другите, това са само едни статистики и за съжаление само ни плашат, сигурна съм че всичко ще е наред след като сте минали и ФМ  Hug

# 404
Аз имам едно, две съмнения относно сгъваемото легло.
1. До кога може да се ползва? Да не стане така, че на 8-9 месечна възраст пак копуваш бебешко легло и после и детско легло.В нас няма място за толкова мебели, а нямаме и мъзе или таван. Всичко после ще трябва да изхвърля.
2. Гледах едно клипче със такова легло и ами горния етаж на който спи бебето ми се стори нестабилен. Че се клати и потъва като чувал. Не съм ходила да гледам още по магазините и предполагам че като тръгнем ще си отговоря на този въпрос.
И да иначе изглежда супер

Общи условия

Активация на акаунт