Домакини 42/ и на плаж и в планината, с летни коктейли в ръката

• 43 156
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Добро утро. Ние пак най - ранобудни  Crazy
Айде на по кафенце, заповядайте:

# 271
  • Fort Worth, TX
Добро утро от Равда.Вчера на няколко пъти ни поваля, но дано днес е ок времето, че с дребния в хотелската стая трудна работа.
Дами, много симпатично семейство сте.
Вале, не се притеснявай.Ще изкара страхотно.За тях си е голямо преживяване.
ЛЮси, със здраве да си ги носиш.Само не разбрах защо ги нарече с този епитет сандалите? Mr. Green
Целувки за всички останали.

# 272
Утро и от мен.
Благодаря на всички за хубавите думи! Вече изтрих снимките да знаете.
Креми, беж към плажа да използвате слънчо!
Ох, с тези ученици големи радини вълнения имате всички, особено Тити и Контес дето ще свикват с нови неща, ама вие сте оправни мацки! Тити, разсмя ме с историята на летището. Преди години имахме подобна ситуация, но с детето - снимката в паспорта от времето, когато е бил абсолютно закръглен, пухкав, че и с очила; а на летището - висок синковец, поне -15кг, с лещи - ако не бяхме с баща му там нямаше да го пуснат да мине, не вярваха, че е той. Лус, страхотни сандалки, ма що така ги обиждаш? Хубав ден ви желая!

# 273
  tiptoe  tiptoe  tiptoe

Промъквам се тихо... Сигурно ме забравихте!  Embarassed

Вече влязохме във финалния етап на ваканцията (не мога да нарека това почивка, защото хич не е почивка). За десет дни бяхме във Варна, София, Германия, Пловдив, сега сме пак в Бс за малко. После пак София. Ще купуваме нови куфари - по-големи, но по-леки. Багажът за натам расте главоломно всеки ден, на всичкото отгоре и Луфтханза се готвят да стачкуват. Дано не изберат само нашия ден, че тогава е загазихме.  Praynig
Много ми се искаше да се видя с момичетата от Варна, ама и там беше едно.... Дано поне успея да се видя с бургазлийки.  Praynig

Прочетох ви, горе-долу съм в час какво става.  На всички  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 274
Леле, Смърфче, голяма лудница е при вас  Crazy Нищо, като се приберете ще си почиваш  Peace
Аз изпратих Ванко в баба ми. Всяка сутрин взе да ходи там - сам си иска, и аз не го спирам, нека ходи. Тя го занимава - рисуват, пеят, играят...Пък аз имам малко време за Деичката, че милата е все на заден план.
Тук валя рано рано сутринта, сега е едно мрачно и май така ще отиде целия ден. Ще ни се размине разходката най - вероятно, така че ще си вися тук  Heart Eyes

# 275
Здравейте Simple Smile
Помните ли ме ? Имах да ви черпя , ама нещо изчезнах  Embarassed
Така в четвъртък най- накрая си осветихме дома .Толкова време отлагахме, е дойде времето.Бяхме си само четиримата.В петък пътувахме до мамини и съответно казахме им.Какво било освещаване без маса и гости, всеки си има свои разбирания...
До К-т и обратно, днес аз шофьор, мъжа ми само мърмори  ooooh!..... в града на 3 пъти угасих колата, свиркат разни ама аз хич не се и впечатлих, после на едно по широко место си ме изпревариха, аз за никъде не бързах. Та първите ми 100-на километра са вече факт, сега остава и в тук да се престраша....
Иначе там аз не почивам, не ми е спокойно, децата са като държани на въже викане , гонене, пакости.Не мога да се наспя там не мога , две нощи почти не съм спала.Купихме праскови направихме няколко компота, че тук никакви условия нямам , отделно малко пипер изпекоха и сложиха в буркани.Ама те изобщо не почиват,от работа в къщи все имат работа.Мъжа ми им помогна с дървата , че са с парно и доста дърва трябват, та там поне ги отмени малко.
Сега отиде да си почива Simple Smile с едни приятели за риба.Аз пуснах пералня трябва да сготвя нещо, а ми е едно заспало...
Смърфиетка тук съм готова съм за среща само кажете кога и къде , Ели доколкото помня каза че и е удобно след работа , Славчето и тя да каже
Морена и аз такива етикети купих като беше 1 клас младежа че униформения суитчер на втория ден беше взет от друго дете и се наложи аз да ходя да го издирвам  ooooh! то беше една, на всичкото отгоре имаше и левче в едното джобче и него беше изхарчило, ама е болко детето просто не се разправях. За опървия учебен ден с униформата ще е синковеца, само трябва тази седмица да извадя панталона да го подгъна.Той е от ситните на 8 г е 122 см Simple Smile и 18 кг.Най малкия размер униформа ( тази която е официалната ) е толкова дълга че и в 5 клас сигурно ще му ства.Правя един подгъв с тропоска минава празника разшивам ,пера ,гладя и все едно не е подгъван панталона, а на ризата ръкавите те са с подгъв за по дълго време бях му ги направила в 1 клас и във втори не се наложи да ги отпускам, но тази година ще  трябва да си поиграя с тях.Те тази униформа я ползват 2-3 пъти в годината.Всеки ден са с тениски , те взеха да се захабяват , химикала трудно излиза , мислех да поръчвам по - големия размер, но наши познати ми дадоха от тяхното момче че вече са му станали малки, та ще се разминем с купуването.Опитаха се да ни принудят и с дълъг ръкав да купим но категорично отказах, след като най- малкия размер трябва да му навива ръкавите за какво ми е купувам повече с къс ръкав.
Вале не сме пили такъв сироп,може и да потърся да направя, аз давам клеева всяка сутрин от септември до април, ама дали баща им им дава не съм сигурна, аз като съм в къщи давам.
Връщам се да чета и пак ще намина .
 Hug Hug Hug Hug Hug за всички.

# 276
  • Sofia
Здравейте! Simple Smile
И аз днес лентяйствам по неделному. Изпратих баба и внучка по гости. Толкова ми е хубаво да си остана сутрин в къщи, че не се случва изобщо, нали гоним сутрешната прохлада, ако може така да се нарече изобщо Wink.  И тази нощ беше много горещо...

Дамчо, мерси за кафенцето!   bouquet
А ти как си, вълнуваш ли се за новата учебна година? Simple Smile
Смърф, възможно ли е да те забравим, бре... как можа да го кажеш.  Hug
А дано нямате стачкуващи и да си починеш в къщи. Редовно се случва хората да си почиват от почивката.  Crazy
Виж, аз нали съм си на отглеждане при мама  Heart Eyes  - почивам. Grinning
Джейми, с тия етикети, ако се ползва униформа всекидневно е много по-лесно - на по-малко дрехи трябва да ги лепнеш. А иначе.... почти всичко трябва да налепя.  ooooh!
Та къде е почерпката, казваш?   Flutter
О, Люска, пропуснала съм да ти кажа... на мен много ми допадат сандалетките ти! Да си ги харесаш и ти и да си ги носиш със здраве!  Hug

Хубава неделя ви желая!  Hug

# 277
# 278
  • София
Добро утро от мен!

Спах до сега, минах през банята и със с кафе пред монитора Peace

Мъжете днес станали, закусили, не знам какво са правили и излезли са на вън да играят федербал.

Миленка още спи! Laughing

Моренка, и аз съм като теб днес на мързел...

Джейми, не си забравена. Страхотна почерпка. Да си жива и здрава. Hug

Креми, досега нито съм носила, нитоп съм харесвала такъв тип обувки, един дебел ток... като копито на крава, дори не на кон... Mr. Green Mr. Green Mr. Green И като казват никога не казвай никога. Оказали са много удобни за учудване... Аз обичам класика - тънък ток, не е много висок 5-9 см... и за разходки сандал без ток и маратонка...

Смърфи, големи обиколки. Дано да успеете да се организирате. Много е приятно да се срещаме. Незабравимо е.

Вио, при баба винаги е хубаво!

Тити, разсмя ме с историята на летището.

Контеска, хубави са етикетите.

# 279
Добро утро момичета!!!
Вио, Дами – благодаря за кафенцето   bouquet
Лус защо така се наричат сандалките?    Да са ти честити!!! Не съм фен на такива обувки и си запазих само два чифта абсолютно равни за плаж  сандалетки, дето тази година дори не сложих  hahaha  аз обичам обувки с отворена пета, а и на детенце никога не съм вземала, че все тича и му е неудобно на крачето.
Контеса    bouquet  нас дъжд не ни плаши  hahaha
Тити наистина не трябва да се закъснява за училище – външната врата за двора на училището при нас се отваря в 8, 30 и можеш да влезеш в двора и там чакаш с детето/дъжд, сняг, буря – чакаш чинно на двора/ вратите на къщичките са с код и ги отварят в 8,45 и тогава децата влизат/рецепшън са в отделна къщичка, година 1 и 2 в друга, 3-4 в трета и 5-6 в четвърта - ние тази година сменяме къщичката/. Вратите се затварят в 8.55 и ако си закъснял дори с минутка – минаваш през главния вход и на рецепцията пишеш обяснение, защо сте закъснели, като трафика не е основателна причина. След обяд вратите за двора се отварят в 14,30/защото и те са с код и домофон/, влизаш в двора и чинно си чакаш детенцето, а тях ги извежда госпожата им точно в 15.00 и ги подрежда в редица до стената – трябва да види кой взема детето/предварително си подписал декларация/ и тогава го пуска. Ако не е упоменатия човек – звънят ти веднага по телефона и не пускат детето. И за вземането трябва да си точна, защото при всякакви метеорологични условия децата чакат в двора. През друго време ако трябва да отидеш в училището – звъниш на входа за двора – по домофона обясняваш за какво си отишъл, пускат те до рецепцията, там има електронно табло където се регистрираш и така – ще свикнеш. Отделно черните задължителни обувки, трябва да му купиш гумени ботушки, с които/ако вървите пеша/ отива до училище и като го пуснеш да влезе в къщичката сам да си ги смени с обувките/в противен случай ще си стои с мокри крака цял ден/ Плуване вероятно няма да имат в училище, но потърси около вас – може и да откриеш басейн – у наше село са 3 басейна.
Морена много се смея като чета температурите – ти си пускаш климатика, а аз парното  Joy
Креми добро утро и от мен към Равда!!!
Смърфи      bouquet   не сме те забравили!!! Знам какво ти е на главата  Hug  всичко да е на ред с полетите ви!!!
Джейми браво на теб с шофирането!!! Казх ти – пускай силно музиката и да не ти пука кой мърмори, кой свири, кой псува – важното е да шофираш със скорост с която ти се чувстваш сигурна, че можеш да реагираш. Като понатрупаш опит нещата ще се наместят сами!!!! Казвам го от опит – че тук наново съм като току що взел книжка – но е факт, че тук шофьорите са мноооого по-толерантни....
И аз съм в групата на мързеливо пиещи кафенце в неделната сутрин  hahaha Трябва да овкуся скара за довечера, да изгладя и в 12ч. тръгваме за стадиона, че ще имат там "забавен ден"  hahaha

# 280
Лейди на листа му с униформени неща пише бански и чанта за обувки и т.н.
Смятам да взема такива шорти ако се наложи.
Чакам ред за тоалетна и почнах да се изнервям.
ДОкато се оправя и да излезнем ще стане 1.
Днес ще взема тези без лого.Вторник останалите.
Ще ги изпера и изгладя и ще чакам етикетите.

# 281
Напазарихме.Пробвахме всичко,че моя скакалец е с тънко кръстче.Панталона му е от 3-4г.
Доволна съм,че му стана на дължина и на кръста.
С обувките ходи като Чарли Чаплин.Срязах го да върви изправен.Очаквам на 3 ден отгоре да са очукани.

# 282
Добро утро прекрасни,

Валенцето, детето въобще не е пълно, а щом само на височина дърпа нещата са идеални .Ние с тебе все се притесняваме ,защото знаем колко е трудно после.
Сега дебна детето да не свикне като мен да преяжда от малка ,да е с разширен стомах и да и е по трудно след време .Детето ни върви високо (130 см и 23 кг на 6 години и 3 месеца) ,слабо и с бузи ,но е още малка, а и има моя апетит .  Rolling EyesПостоянно се пита за снаксове, за пудинг , за фреш ,за плод през 1 час. Та старая се и те разбирам защо се притесняваш.  Hug
А сиропът  баба ми го правеше ,както и сироп от бъз и много го обичах . Hug

ма ко,разсмя ме с това :
'голям си е по принцип. С костюм изглежда като мутра, едно заради размерите си, едно че ходи почти без коса и с брада на катинар ' .И моят е така ' Ако питаш него с работните дрехи ще си ходи  ooooh! имал си и официални такива'     Hug
Сърнели и манатарки и ние обичаме много,но тук трудно се намират ,ако има въобще. Завид   bouquet
Честита нова работа на ТМ   bouquet

Дамчо, благодаря ,опитвам се да съм оправна ,но са си много нови неща .Иначе ти точно с тази визия на девойка няма за какво да се притесняваш ,изглеждаш разкошно. 5кг са нищо особено както си висока   bouquet

Моренка,  122 см за момиче 1 клас е много добре ,даже към високите върви на 6 години Simple Smile
Радвам се ,че те разсмивам с първолак за 3ти път. То си е така .
Така и не отидохме на тази библиотека и сладкарница :все дъжд . Иначе браво на вас ,добре си прекарвате . Браво и на детето с книжките   bouquet
Много ми хареса раницата ,ама са все едни големи ,децата не се виждат от тях.
Тука ,както и в Англия ми харесва това ,че поне няма тетрадки,  учебници и чудесии за носене ,а само кутия за обяд, бутилка за вода и комплект дрехи за смяна и физическо.
И аз обичам сутрините с кафе ,тишина, дъжда и птиците сутрин на верандата .А с този изглед където го беше пуснала и ти от вашата къща бих се будила и в 5 да постоя и да посрещам изгрева с кафето и тишината.
Етикетите ги лепях преди на 5 пълни комплекта униформи, плюс якета, дъждобрани,чанти ,обувки и т.н. ,а сега  на всичките й дрехи .Тези първите етикети се лепят с ютия на етикета на дрехата ,аз и надписвам също с химикал ако падне етикета и под него ,а другите лепящите са в обувки, на чанта, на папка , на чадър и т.н. Взех си такива с ютия ,защото не обичам да пришивам .Едни 2 копчета и един мой клин ме чакат 2 седмици да се наканя да ги зашия .Въобще не обичам .

Лусси, тези 'сандалки тип лайнодавци' ми събраха очите от смях .Предполагам ,че са удобни ,но както си ги определила си представих почти галоши с такъми  Hug
Почина ли си  след снощното ранно лягане с П.?
Браво на момчета хапнали и не са ви притеснявали с М. да поспите .
У нас дойдоха вчера жената и детето на украинеца долу  и цял ден слушам разговори на руски в градината и все за теб си мисля  Hug Ето с това се черпавахме преди седмица с  Вячеслав по случай случката ,че семейството му идва от Крим . Наздорове и на теб:
Скрит текст:

Вио, добро утро и мерси за кафенцето.  bouquet
 И ние сме ранобудни;лягаме си детето в 8 ,мм в 8 и 40 ,а а аз в 9 и 30 най-късно, а сутрин мм и аз ставаме в 6 пием кафета ) ,а детето в 7 и в 7 и 30 сме изчезнали всички за работа и у-ще.
Добре си направила с Ванко. Щом имате взаимно желание с бабата и детето защо не .  Hug

Тите, защо ще идват свекрите насам? При вас на гости или за работа и живот заедно  Thinking
Ти си си младичка ,затова така за сестричката те вземат   bouquet

Креми, радвам се ,че така добре се справяш .Дерзай и се гмурни и заради нас в морето  Hug

Смърфи, дойде си и ти най-после. Голямо обикаляне му ударихте ! Браво на вас   bouquet

Джейми, честита книжка и освещаване на дома ви
Страхотна почерпка ,мерси   bouquet
Браво на теб и за карането ,и за спокойствието , и за зимнината   bouquet
Като те чета май и тази година няма да сменяте униформата ,това е прекрасно. Пусни ни снимки после на първия учебен ден .Ще чакам и от Моренка и от Лусси и от Тити да видя ученици. И аз ще пусна !
 Аз на 4-5 месеца и зареждам 3 огромни чанти с омалели дрехи и радвам ,все нови трябва да се купуват и все нагоре расте ,а за обувките каква мъка е .Тъкмо купим обувки за вътре в у-ще ,за дъжд/маратонки и за извън у-ще и след 2 месеца и по малко вече й стягат и правят мазоли и стискат пръстите. И хайде наново пак. Живи и здрави да са ни само  Praynig

Калинка, 'две калинки като балеринки, под дъжда стоели, песнички си пели.Тра-ла-ла-ла-ли нека да вали ,от дъждеца ах ,нас не ни е страх '  Wink Joy
Добре си обяснила на Тити ,но някои у-ща в Лондон нямат заключващи се врати и домофони и звънци. Нашето нямаше ,имаше открит двор където се чакаше ,а на Бейли (дете ,което идваше у нас като в градина и живеехме в същия квартал почти) беше такова като описаното  ,а и имаха плуване веднъж седмично в басейн в у-щето.
Добра програма си заформила и ти за днес , бравос   bouquet

Марчева, какво става с теб ?  Hug
Към работа бързах онази сутрин ,но нали съм Мара подробна написах поста за Титето за етикетите за да не се лута.
И ти харесваш тишината на града ,значи . Гледам за кръчми си говорите из София та да пусна питието с кафето за мен :

НА ВСИЧКИ   Hug Hug

Последна редакция: пн, 25 авг 2014, 15:18 от Анонимен

# 283
  • Sofia
Контес, то аз бях купила раницата (че и още две имаме) преди РС на края на учебната година. Пък тогава стана ясно, че повечето им неща ще стоят в класната стая, която ще си е тяхна до 5 клас. Но чак като вас няма сме (за съжаление разбира се), да носим само чантичка за обяд.  С такава ходеше в началото на ПГ Гушкан и не след дълго се наложи раница да взема, че им даваха домашно в една тетрадка, а и играчка си носеше и така.
Та раницата от ПГ най-вероятно ще ни върши работа и за 1ви клас.  С твърд гръб е, не ортопедичен, но като не е тежка, не е проблем... и със закопчаване на гърдите, а другия страничен джоб е с ластик - за шише. И разпределението въре е добро. Само дето беше само в този цвят, та нямах избор. Иначе я взех в промоция - за 20лв.  Simple Smile
Ето я и нея:

Ние излизаме, навън е 33 градуса, а в 18ч беше 40.

Последна редакция: нд, 24 авг 2014, 22:52 от Morena

# 284
  • при късмета
Привет!
Тъкмо се бях оправила с багажите и днес от село донесохме 70 шишенца сок от бъз  ooooh! От белия. В килера няма къде карфица да сложа. А мисля и малко краставички да си сложа. Набрах си и черен бъз и досега го чистих и сложих в буркана.
Сърнели обаче нямаше. Никакви гъби нямаше, масловки, манатарки, прахутки, нищо. Преди два дни е валяло доста и оттогава грее сланце, иделни условия за гъбите, ама няма.
За дрехи си говорите. Моя върви висок и се хукна да расте преди 2 години. Вече е 118 см., на ръст върви 2 години напред. Есенните дрехи ще са размер 122 см., а зимата ще направи 6 години.
Вале, нормално е да израсне сега и да не изглежда пълна.
Контеска, на твоята щи й омръзне този парви клас. Успех в новото у-ще и дано й хареса.
Аман с обличането на тия мъже  Laughing Като малките деца са
Тити и на Емо успешна първа година.
Морена, хич не се оплаквай от температурите. Скоро пак ще ги търсим, хич го нямаше това лято.
Вече ще си заотива, не е идвало, много шантава тази година. Надявам се да топликчо по-до късно, че всички сезони закъсняха тази година
Джейми, честито ви освещаване. Нали сте го направили както искате, това е важното. Трапезите по този повод и за мен не са важни.
Смърфи, натоварена почивка си имате. Да се накупонясвате до догодина
Калинка, как мина забавния ден?
Вио  Hug
Люска, поченала си си днес.
Марче, ти къде се скри?
Гушки на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт