Домакини 42/ и на плаж и в планината, с летни коктейли в ръката

• 43 156
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
Добра вечер!!!
Днес имаме доста почерпки - доволна съм  Joy
Тити оправна си   bouquet Не се притеснявай за обувките - вземаш вакса и лъскаш  Joy Като ги гледам малките мушмуроци как си ги прибират след обяд  newsm78 - изпокапани, развлечени, с памперси и огромни усмивки!!! Не се стягай много - ще влезеш в ритъм  Joy Моя е голям и има огромна разлика - и ти ще я видиш като започнете училище. Децата супер се забавляват в училище - гледай да са му удобни дрехите, че цял ден се търкалят по земята  Joy Щом са написали бански - значи ще имат плуване!
Контеса моя не израства толкова бързо, но и аз сега подгъвам панталони  Joy Гледам масово ги пускат децата с доста дълги крачоли и блузи няколко номера по-големи, ама нещо на мен така не ми харесва... Израснал е с един размер дрехи и с един номер обувки...
Морена важното е раницата да харесва на детенце и да не е тежка  hahaha
Ма ко не се оплаквай!!! Зимата с пълно килерче е по-весела  Joy
За първи път днес бях на такъв "забавен ден" отганизиран от спортен клуб - съответно нямах никаква информация колко ще стоим там и тръгнахме само с бутилките с вода  Joy и откарахме 5часа  Joy скапах се от ходене  Joy Времето беше прекрасно - ясно и слънчево та се и излежавах да се напичам на тревата. В сградата на клуба има задължителната кръчма с бира, та и една бира му цапнах докато децата играят футбол, ядохме някакви подобия на хамбургери - изкарахме си доволно - дори и кучето се държа прилично  Joy та сега по ред на номерата ще се къпем и утре със сигурност ще се успим  hahaha

# 286
Привет от мен пак  Blush

Моренка, браво на теб .  bouquet
Засякох те четейки  в темата за раниците и съм удивена какви пари се спрягат в темата за една раница , в порядъка на 100-150 лв.  Shocked Но пък товаренето на детските гърбове с непосилни кг в България си изисква май такива еквилибристики. Успех на Гушкан   bouquet

ма ко, ми то срам не срам така се получи. Започна 1ви клас в Англия ,изкара 2 месеца и се преместихме. Тук я определиха като възможности за 1ви клас ,но на години 5 за предучилища ,та остана в предучилищна. Тази година вече ще е реалният и пълен първи клас. А предучилищна кара и на 3 и половина ,и на 4 цяла година ,а до сега и на 5 вече 7 месеца  .
Иначе за дрехите на нашето дете му вземам такива за 8 годишна ,въртят й се из кръста ,че са широки, но са и на дължина точни . С един метър цяла сутрин мерим обиколки за да видя колко дълги сукмани , панталон и пола да търся , както и дължината на стъпалата да вземаме обувки, че там е трагедия .
Поне като гледам гъби е нямало ,но сок ще пиете цяла зима   bouquet

Аз приготвих раничката ,която даже не съм купувала аз ,а е подарък от една страхотна българка ,която познавам от тук, и която дойде в Торонто и ни разведе из града ,нагости ни с  вечеря и раздаде подаръци .Разкошен ,щедър човек и уникална майка    bouquet Благодаря ти и тук Жени !

Бутилката за вода е термос , малкия контейнер с юникорните е термос за супа, за топъл ориз и паста ,а останалите кутии са сет за храна с два малки контейнера за снаксовете им в 10 и 3 ,синьото е блок за фризера ,който държи всичко студено ,има кутия за сандвич/храна и още една за салата или десерт.

Поздрави на всички  Hug Hug

Последна редакция: пн, 25 авг 2014, 15:13 от Анонимен

# 287
  • Sofia
Прибрахме се ние. Подухва хубаво, за утре го прогнозират с 3 градуса надолу, пък да видим.
Калинуш, ще видим коя раница ще се наложи като тръгне. Simple Smile
Иначе все са били изненада за Гушкан и много си ги харесва. Абе изобщо нямам проблем - каквото и да и' купувам - одобрява детето, дори много. За сега си пасваме като вкус.  Grinning

Ма ко, то тази година няма лято в повечето от България, но в някои райони си го има.  Та нали знаеш - кой каквото си няма, това иска. Ей сега като се върнем в София и е съвсем друго. Там топлите нощи за това" лято" на пръсти се броят. Ние тази година за сефте не махнахме олекотените завивки.  Shocked Та така...  Simple Smile

Да ви кажа в новата брошура на Кауфланд е на 2.20лв хубавото масло.

Аз на тази цена си взимам повече и до следваща промоция почти не купуваме по-скъпо.

Контес, да не забравиш и бъдещопърволашката тема.  Hug
Иначе и нагоре са някои раници, като цени...  ooooh!

# 288
  • София
Добър вечер, мили дами!  Hug
Пак мисля........Ще ви се обадя тези дни, за сега само ви чета.  Heart Eyes
Поздрав!

# 289
  • при късмета
Недейте така да ме плашите с тези цени на раници за у-ще  Shocked
Тази която си взе от соковете Теди тази година за мен си е пътнически куфар, а я водят ученическа раница. Сигурно заради багажите които мъкнат децата.   ooooh! Има и презрамки за раница и колелца, а дръжката за дърпане е прибираща се. За морето освен, че събра целия багаж на шефа( с обувки, яке и дебели дрехи за всеки случай), събра и двета несесера с козметика. Има две огромни отделения и едно по-малко и всичките с малки джобчета с ципове.
Имам още 2 чисто нови раници в пликовете и се надявам да е уреден от сега за у-ще
Контеска, вие много хубаво сте се обзавели
Морена, аз олекотената завивка не я махам целогодишно. Вярно, че слагам по-тънка лятото, но така си спя. Шефа и мъжо се завиват с чаршафи още от юни, моржове, какво да ги правя.
Калинка, браво, че сте изкарали добре
Марче, стига с това мислене. И с мислене и без мислене ще стане каквото ще стане, не се тормози

# 290
  • Sofia
Контес, сега погледнах снимките и аз.
Много са ви хубави нещата, със здраве да се ползват! Hug
Скрит текст:

Аз днес разглеждах BRA Free шишета, харесах и ще взема. И подобни на вашите кутии за храна съм си избрала, също BRA Free, но на този етап няма да ползвам всички части, защото ще е само до обяд Гушкан - закусва и обядва и в къщи. Така беше и в ПГто, носи само междинна закуска за 9.30ч. - плод/зеленчук обичайно или мляко с грис/ориз/овесени ядки, кис.мляко с мюсли, сиренца или кашкавал, сушени плодове.
Това ни е lunch bag-а. Simple Smile

Иначе в у-щето има стол и си готвят, при това много вкусно - така съм чувала, а и по миризмата се усеща.  Grinning

Ма ко, ние все на чаршафи сме били до сега лятно време и отворена балконска врата.
Гушкан до тази зима бше с чувалче. Като се затопли го махаме и е вечно отвита, това е положението.  

Душа, ха дано го измислиш!  Hug

Последна редакция: пн, 25 авг 2014, 00:58 от Morena

# 291
  • София
Добро утро, момичета!

Имам вкъщи 2 чистак нови раници. Едната дойде сега от Англия, ама не улучих размера - за градината става. Другата е за училище, носи я 1-2 седмици докато поръчим тази, която иска. За момчета са. Ако се интересувате - ще ги снимам.

# 292

Да ви сервирам това разкошно кафе първо. Няма изчитане, много сте писали! Ама покрай първия учебен ден е нормално да сте на вълна покупки. Гледам всички прекрасно сте справяте! Като чета нашите чуждоземки наистина завиждам - за организацията, за безопасността, за парковете и басейните...Аз например съм в добро училище, ама къде ти като база - насреща да тичаме няма да ги стигнем. Джейми, Контес - страхотни почерпки! Контеска с тези украинци и мен развълнува - представям си какво облекчение е да можеш да вземеш семейството си от там (Лус, Praynig).
Вълнувате се от килограмите на децата - знам какво е, но не се тревижете толкова! Моят син си растеше едър - висок и пълничък. На 10-11 г. дори го водих на ендокринолог, пускаха му хормони, казаха, че е наред, но му направиха хранителен режим, който много не спазвахме. В 8 клас тежеше над 90кг. И после - пубертет - сам започна да се ограничава, още повече израстна, по едно време стана под 70 кг - ужас! Е сега сме 195 на 75кг. Та през различни етапи се минава.
Мако, завид за пълния килер.  Раниците на всички са страхотни, дано да не са и много тежки (нали, Моренка)!
Хубав ден на всички. Отивам да гладя, че имам две перални.

# 293
lunch bag нямаме.До колкото разбрах ще имат стол.Ще се храни за сега там.Въпреки че какъвто е каприз има да си идва гладен.Купих само бутилка за вода.Едвам открих такава,която да отваря лесно сам.
Лейди ние българите сме си свикнали да ни е всичко в ред.Няма как да го оставя с висящи ръкави и панталони.Доволна съм ,че му намерих точния размер за малкото дупе.
Днес само дето не ме хвана по пижама човека.Добре,че се забави малко.
Метнах един хляб.Още не съм, решила дали ще готвя.

# 294
Добро утро момичета!
Лус, Дами благодаря за кафенцата - имам нужда и от двете   bouquet
Лус в Англия не съм видяла ученическа раница, която да  е подходяща по размер за бг ученик - аз също търсих за учениците, на които купувам в бг - просто изпратих пари да си купят от бг. Когато поръчваш от Англия трябва много внимателно да четеш размера на нещата - размерите на различните фирми са различни - както на дрехите така и на обувките. За пример ще ти дам последните покупки за малкия - и на двете места му е измерван крака в магазина - маратонки адидас №3,5, а обувки кларкс №2,5....
Дами училищата в бг и анг. лично за мен нямат нито една допирна точка. Но пък и си представям как ще изглежда двора на едно бг училище, ако накарат родители и деца дори само минута да изчакат ако вали дъжд  Joy Joy Joy Joy Хората са различни... То и за това на едни ни харесва да сме тук, а други не успяват да се приспособят.
Тити доколкото разбрах от тази година обяда за децата от рецепшън, година 1 и 2 ще е безплатен за всички! за храната в училище /поне в нашето е така/ ти се дава брошура със седмичното меню, отделно я има и в сайта на училището. Предлагат се 3 вида меню, като можеш и да комбинираш - има общо меню, вегетарианско и halal meat/за мюсулманите/. Децата се хранят в голямата почивка на обяд и сина ми не желае да губи време в храна и за това предпочита да си взема сандвич от вкъщи - изяжда го на бързо и хуква да играе - та и кутията му е съвсем обикновенна от левчето. В училище им дават безплатни плодове и зеленчуци, а аз само плащам млякото за 10ч.
Днес тук е почивен ден. В съседното село има индустриален музей и в неговия двор клуба на собствениците на коли Aston Martins ще правят изложение. Ще се покажат коли от 1920г. до наши дни, та правим план да прекараме деня там. Само дето вали като за последно и прогнозата е да спре след ден дъжда  hahaha Та ще си облечем елегантните гумени ботуши и дъждобрани и ще хукваме  hahaha Усмихнат ден ви желая   bouquet

# 295
Да ето научих нещо от теб.Питах мм защо е безплатен и той нищо незнае.Ами така казаха. Joy
Млякото вчера го платихме.Дори и да се плаща по-ок да му плащам отколкото да се занимавам да му готвя допълнително или да правя сандвичи.Те бързо му омръзват.

# 296
  • София
Хай, дами!
Изпратихме детето рано сутринта. Отиде спокойна и много щастлива, обади ми се да ми каже, че са пристигнали, нагостили са ги с домашна баница и домашен сок и тръгват по разходки. Следобяд ще започват и с ездата. Звучеше много ентусиазирана, дано така се задържи и до края. Няма тв, ням нет, има игра до полуда! На нея тези неща така или инче няма да и липсват, само да е здравичка и да успее да се отпусне без мама. Все пак е с най-добрите си приятелки.

Лейди, айде дано ви спре дъжда , ама и да не спре ти от дъжд се не плашиш, приятно гледане на коли!

Вчера правих сироп от арония и боровинки, а после от плода сварих малко сладко, ей така като правя някакъв десерт ще го ползвам. Ще ми се и малко сурови боровинки да замразя във фризера, ще видим.

Оф, тегаво ми е без детето, признавам си...цяла нощ не спах от мисли, ще видим как ще изкарам до края на седмицата.

# 297
  • Sofia
Привет, красотни!  Grinning
Дамчо, благодаря, страхотно кафенце!  Hug
Раницата, едната е средна работа - нито е от най-леките, нито обратно. Simple Smile

Оф, тегаво ми е без детето, признавам си...цяла нощ не спах от мисли, ще видим как ще изкарам до края на седмицата.
Вале, разбирам те прексрасно! Ама мислите ги остави, нали знаеш... всичко ще е наред, не допускай друго!  Hug

Аз поръчах екипа за физ. възп. и гуменките, та покрай тях и копмпл. потници и зимно яке, та и безплатна доставка намазах. Simple Smile
Якето и потничетата, ако искате да видите. Simple Smile

Скрит текст:

Отивам с кутиите и контейнерчетата за храна BPA, PVC, Lead & Phthalate free, да се заема. И шишето де.  Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 авг 2014, 15:59 от Morena

# 298
  • Бургас
Здравейте,дамен! Hug
Снощи се прибрахме от Родопите.Бяхме 4 дни,че за повече нямахме сили.Криста просто надмина себе се,терорист малък и гаден!!! Grinning
Съседните стаи викаха в коридора да спре това дете да реве и крещи и даже ММ,който е по ходенето насам-натам ме накара да съберем час по-скоро багажа.Ако ме питате защо ревеше малката,ами за всичко!Искаше в къщи и нищо не я интересуваше.Побяга малко и пак рев!Спря да се храни,но тя на чуждо място винаги спира,обаче този път и любимите си неща не ядеше.Още не мога да се оправя от "почивката".
Връщам се да ви чета,че много сте писали.

# 299
Ха-ха, Славче, да си починеш от почивката! Моренка, очите ми останаха в якето - страхотен цвят и модел! И аз бих носила такова. Калинка, снимки в Астън искаме - много обичам ретро коли, то аз всичко ретро харесвам, ама колите Heart Eyes Вале, браво на малката, ще й хареса много сигурна съм. Хубава вечер на всички!

Общи условия

Активация на акаунт