Домакини 42/ и на плаж и в планината, с летни коктейли в ръката

• 43 161
  • 738
  •   1
Отговори
# 300

Добро утро с едно кафе, поднесено от мъжки ръце Grinning Брях, всички зачезнаха...Аз съм ранобудна, че ме чакат доста задачи преди заминаването. Хубав ден!

# 301
dam4o благодаря за кафето  Hug Hug
Ама вярно всички изчезнаха  newsm78 ,сега като почне учебната година всички ще са тук, а аз рядко ще имам време да влизам...
slavka70 явно не и е харесало там, сега спокойна ли е девойката ?
Но пък и си представям как ще изглежда двора на едно бг училище, ако накарат родители и деца дори само минута да изчакат ако вали дъжд  Joy Joy Joy Joy Хората са различни... То и за това на едни ни харесва да сме тук, а други не успяват да се приспособят.
Аз нямам нужда да си представям  ooooh! още на 10 минута си извоювана правото да чакат във входа , друг въпрос е какво беше когато забраниха да се ходи за децата по стаите а само на входа се посрещаха,то не бяха скандали, начини за вмъкване , но свикнаха че се влиза само в понеделник сутрин с чантите и петък вечер да ги приберат...
Аз се нареждам спокойно и чакам до 17 ч
Скрит текст:
( имахме проблем и трябваше известно време да ходя да преглеждам тетрадките , дали е изпълнил задачите , по принцип има начин как да "се вмъкна" без това чакане до 17 ч ,  и ми се чудят
ако не е нужно да се срещам с госпожата само позвънявам по телефона на детето /госпожата след 16 :30 и той слиза.

Валенцето аз сироп никога не съм правила , моля сподели как го правиш  Praynig
Днес ще се занимавам с НОИ най- вероятно, отлагам от известно време , ама няма за кога.
Хайде хубав ден на всички  Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 302
  • Germany
Добро утро и от мен Simple Smile
Ние се прибрахме вчера от Велинград и сега почваме пак със задачките из София. Не ни хареса много хотела, но децата се забавляваха и успяхме да помързелуваме. Звъняха ми от полицията по повод жалбата ми срещу таксиметровия шофьор, та вчера ходихме пак и с това да се разправяме. Такива лъжи е написал тоя, че направо се потресох  ooooh! И някакъв свидетел /друг таксиджия/ си довел и той послъгал. Такава наглост не съм очаквала... От фирмата ни пратиха писмо, че се е държал нагло и с тях и че биха ни съдействали при всички случай. Полицаите са го предупредили да не ни доближава и са наясно, че лъже, но като цяло ни посъветваха да не се занимаваме повече, защото стигне ли преписката до прокуратурата, може да ни привикат пак да се обясняваме /не разбрах имат ли право да ни накарат да се приберем от Германия по никое време/. Ще говорим днес с един приятел адвокат, да ни посъветва как да процедираме. Направо ни отрови ваканцията тоя Sad Догодина ще се приберем за 1 седмица и това е.  Отчаяна съм от ситуацията тук. Мръсотия, разруха и озлобени и неадекватни хора масово.... Инспектора при който бяхме вчера ни сподели, че си оправя документите и скоро заминава за Франция да работи като ветеринарен лекар!?! Шефката на отдел образования в община Младост, без да ме познава, ми каза по телефона, да не се връщаме никога в името на децата ни... Близките ни и те така... А на мен ми се реве и ми е толкова мъчно.. Толкова ми се иска нещата да се променят и красивата ни родина да изплува, но честно казано все по малко вярвам, че това ще се случи някога...
Извинете ме за негативния пост, но имах нужда да споделя.

# 303
  • София
Добро утро!
Мони, тъжно ми стана като те прочетох, но сигурно е вярно написаното...не знам. Иска ми се да не е така, но...
Джейми, за кой сироп ме питаш, от аронията ли? Или бъза? За бъза съм написала всичко във ФБ, сега ще ти напиша за аронията:
3кг плод измивам и отцеждам. Смилам го или на робота го пасирам. 3пак. лимонтузу и 2л вода слагам. Така стои 24ч и после го прецеждам. На 1л сироп слагам 1,5кг захар. Бъркаш до разтопяване. Трябва да стои в стъклени шишета на хладно. Ако имаш маза- идеално. Аз имам таван и там е още топло, та сега съм сложила трите 750мл бутилки, дето ми станаха от 2кг плодове в хладилника. После като захлади отиват на тавана.

Мария е много добре засега, пу пу. Доволна, щастлива, яздят, грижат се за животните във фермата. На нея са се паднали кокошките Laughing, та ходи да ги храни и да им събира яйцата. Сега ми звъня- приготвят се за поход в планината. Веселба голяма. Оказа се, че е прояла пълнени чушки с ориз, вкъщи такова да не види, ма там били много вкусни. Кой знае още какво ще прояде като се измори от работа и игра. Laughing

# 304
  • гр.Варна
Влизам набързо.
Мони-и аз като тези непознати ще ти кажа-Беж женице далече и да не си посмяла да се върнеш.
Валенце-радвай се ,че детето е щастливо и явно се забавлява много.Моята дъщеря от едно качване за 15 минути на кон..........вече 5 години се занимава с конна езда.Да знаеш ,че е зараза голяма.Любов двустранна е това.Конете явно я надушват ,че ги обожава и успява да укроти и най-големите диванета.Толкова пъти ми е изправяла косата ,че вече отказах да ходя с нея на състезания.
това е набързо ,ще ви изчета подробно довечера  bouquet

# 305
  • София
Плами, браво на дъщеря ти! При нас няма такава опасност. Мария съм я водила много пъти на езда, много и харесва, но дотам. Тя си е страхливичка и за нея е само бавното, леко яздене.
Купих си малини и ще направя сладко. На 2,5кг плод колко захар да сложа по ваше мнение, дами?

# 306
Ех че е  хубаво да се поизлежава човек!
Мм направи на майстора кафе.Вижда му се края вече>Времето е мокро и гадно.Трябва да вземем другите униформи.Метнах една яхния с картофи и луканка. JoyБаба правеше такава и си облизвахме пръстите,но с домашен суджук.
Скачам,че ми подвиква манджата  Joy Joy

# 307
  • Бургас
Събудих се преди половин час! Shocked
Криста и Ванко и те,а големият още спи!!!Не бяхме спали като хората 5 дни.Баси почивката,дето я караме! Sick

Дребният теророст се успокои в къщи и всичко тръгна.

Мони,мъчно ми е,че така се е случило.Хубаво е да се прибираш,но за малко и избягвай бакшишите,полицията,болниците и гадните заведения. Simple Smile

Браво на децата на Плами и Валя!
Много хубан спорт е ездата,а за Мария съм пропуснала,тя на лагер ли е сега?
Изобщо извинете ме,че ще трябва време да наваксам и немога да се обръщам към всяка.

Лейди,много ми е интересно да чета за вашите училища.Разликата с нашите е .....,да не говоря!

Още пера и гладя дебелите дрехи!Уф! Wink
Планинските почивки за с големи багажи.
Два дни преди да тръгнем Ванко си дойде от лагер в Австрия.Много му е харесало,уникални снимки има от Алпите.
Чао за сега,че пак ме викат. Hug

# 308
Добро утро момичета   bouquet
Дами благодаря за кафенцето поднесено по красив начин   bouquet Не правих снимки защото първо не е прието да се снима без разрешение и второ - то си беше лудница от хора в този дъжд. Ретро колите са великолепни, а и собствениците си ги карат по улиците. Не знам дали има друга нация, която да е луда толкова много по ретро нещата. Когато попадна на такова мероприятие усещам значението на думата "posh"... Уж всички сме с гумени ботуши и дъждобрани, но определена група хора просто "миришат" на пари от километри...
Тити радвам се, че помогнах - ако с нещо друго мога да съм полезна - не се притеснявай и питай. Моя опит тук е от 4-та година, другото е наблюдения.
Вале Hug толкова хубаво го описа, че и на мен ми се иска да имам такъв лагер   bouquet Обожавам такъв живот! У дома в бг в градината имаме малини, а тук имам къпини - та сладкото го правя по тази рецепта
Скрит текст:
На ½ кг малини вземаме 1 кг загар, 1 равна лъжичка лимонтузу, 3 чаши вода. За да получим хубаво малиново сладко, при което плодът да се запази цял, приготовляваме добре сгъстен захарен сироп, оставяме го да се охлади, пускаме очистените малини, държим тавата настрана от огъня още около ½ час, след което я слагаме наново на силен огън. Това сладко прави много пяна, която обираме с решетеста лъжица. Избягваме да разбъркваме сладкото, за да не се повреди плодът, само леко го потупваме с гърба на лъжицата, за да не кипне. Сгъстяваме сиропа, докато капка, капната върху студена порцеланова чиния или бучка захар, запази напълно формата си, без да се разлее. Прибавяме лимонтузуто, с което сладкото ври още 2–3 минути, сваляме го от огъня, обираме грижливо пяната и изсипваме в дълбок съд (супник или малка тенджера), оставяме го да престои 1 нощ, след което го прибираме в буркани. ако правя голямо количество - заварявам бурканите, колкото да дръпнат капачките
Морена страхотни покупки си направила   bouquet
Славка ще свикне детето и с ходенията! Започна ли да се храни нормално? Всички имаме нужда от почивка след почивката  hahaha
Джейми много са различни училищата тук - до 11годишни са в начално училище, като училищата са много на брой, съставени от самостоятелни къщички/поне в наше село/ за различните възрасти, като примерно в нашето училище са два класа от възраст, с по 20 деца. Нещата се променят след 11годишна възраст на децата - там училищата са огромни - по адрес в района дето живеем имаме 12 начални училища и едно за 11+. След началното училище децата могат да се движат без придружител и с телефон. Та за сега ми е спокойно, че не се смесват децата, но след 2 години ще ме затресат притесненията... Успех с НОИ  Praynig
Мони  Hug Hug Hug Как да се преборим с простотията, алчността и злобата??? Напълно те разбирам и не знам какво да ти кажа... Чакаме мама да дойде тук края на октомври...тя много се притеснява как ще се оправи извън бг, а моите притеснения за нея са докато мине паспортна проверка, та и така съм я предупредила - ужаса в пътуването й е софийска жп/автогара-летище София...
Плами  bouquet
Тук продължава да вали и отново ще се опаковам за разходка  hahaha трябва да се замъкна и до хранителния магазин, че опустошихме хладилника  Joy

# 309
  • Sofia
Привет!  Grinning
Дамчо, мерси за кафето!  Hug

Мони, тргично е положението тук, колкото и да ни е мъчно, това е. Хубаво е, че имате избор.

Калинуш, благодаря за вниманието!  Hug
За училищата и изобщо живота там в общия случаай, а в часност - вашето местоживеене, едно че ми е интересно, друго, че кръв ми капе, че у нас е...  С което не искам да кажа да не разказваш разбира се, в никакъв случай! Знаеш колко обичам да те чета.  Hug

Аз голямо чудене и избиране му хвърлих на кутията за храна особенно... едно бях избрала, но размислих, добре че не се хвърлих... Та пуснах поръчката, та и тях чакам сега.
Ето ги и тях, който иска да гледа. Simple Smile

Скрит текст:
Шишето (550мл)

и контейнер (400мл) за храна

В четвъртък ще звъня в у-щето (то и ФБ страницата им следя, но още нищо, на 26.08. се прибирала директорката) и дано са решили вече за датата на РСто, та да резервирам билетите, с местата, които искам.

Хубав ден ви желая!  Hug

# 310
  • Germany
Морена, може ли да ми дадеш линк на сайта от който си поръчала шишето за вода?

# 311
  • София
Лейди, благодаря за рецептата! Такава подобна ми даде и майка ми и го правя. Много пяна, много нещо.
Ако ти е интересно може да видиш снимки от лагерите тази година тук:
https://www.facebook.com/rancho.konnikat
Мисля, че снимките са достъпни и без да имаш профил във ФБ.

Моренка, страхотни покупки! Особено ми хареса якето. На Мария е подобно, но купувано оттук. Би ли ми казала откъде го поръча, от Ибей ли? Не съм по поръчките аз, ама знае ли човек...
 Славче, да, Мария е на селски лагер.
Дано скоро си починете от почивката! Hug Може би трябва да стане още мъничко по-голяма Криста и ще ходите наистина да си почивате.
Къде бяхте из Родопите?
Нашата тазгодишна ваканция в РЛодопите беше  на първо място сред поочивките ни като семейство. Ще я помня цял живот, честно!

# 312
  • Sofia
Вале, благодаря и на теб, разбира се ще кажа, как не!  Hug Ето якето, от там са и останлите дрехи, а шишето и кутията за храна са от ибея.
А пък за онлайн пазаруването само мога да те поощря, окуража.  Simple Smile
Аз дрехи, обувки, книги и каквото се сетиш на Гушкан от реален магазин почти не съм купувала, вроятно на пръстите на двете ми ръце могат да се броят случите, когато съм. И щом нямам намерение да променям това, смятай...  Grinning И за останалите от семейството (а и за къщата някои неща) също много купувам онлайн.
За ориентир ти казвам - Гушкан е 123см (последно  Simple Smile),  аз всичко -  и екипа, и якето, и потниците поръчах за 122-128ръст (7-8г.)

# 313
  • София
Благодаря, Морена!
Аз навремето пазарувах много от Ла редут, но от години не съм. И идея нямам сега как става - митници, пощи...
На няколко якета хвърлих око- ами всички са до 7г-8г.

# 314
  • Sofia
Вале, само да поискаш, ще те открехна.  Laughing  
Аз предимно от Европа пазарувам и ползвам превозвач, не БГ пощи.

Общи условия

Активация на акаунт