Искам да ви споделя случката, която ми се случи на 10.08.2014 в автобус по линия 11 на градския транспорт в Пловдив. Въпросният ден се оказа неделя и след 45 мин. чакане на спирката в 13:55 автобусът най-после дойде. Качвам се аз и сядам, доволна от факта , че вече се прибирам вкъщи. В този момент към мен дойде кондукторката, пълна жена със странна прическа. Подадох и банкнота от 5 лв. , при което жената ми даде билетче и БЕЗ да ми върне остатъка от 4 лв. си седна най-спокойно на една седалка и си сложи слушалките в ушите. Изчаках около минута и съвсем спокойно отидох при нея с репликата:
-Извинявам се, но забравихте да ми върнете 4 лв. В отговор получих следното:
-Не съм забравила МА. Какво си дошла тука като циганка да просиш, като събера дребни ще ти върна. Какво е т'ва нахалство с 4 лв. по-богата ли ще станеш.
Замълчах си, понеже не исках да създавам излишно напрежение о си седнах на мястото. През цялото време , през което пътувах шофьора и кондукторката не спряха да обсъждат на висок глас моята "наглост" и как всички "малки пикли" сме нямали уважение към по-възрастните. Когато наближи моята спирка отново попитах дали ще получа обратно остатъка от парите си, при която кондукторката с нежелание изкара от джоба си 4 лв. и ми ги даде с думите:
-На! Айде махай се, че ми омръзна от такива като тебе! И какво толкова зор даваше, по-богата ли стана сега?
Възмутена съм от наглостта им. Аз не съм ли с правото си да си търся парите , който са си мои, и които не дължа по никакъв начин на тази злобна жена. А подигравките , срама и унижението, които бях принудена да понеса пред другите пътници.... Моля да ми даде съвет към кой компетентен орган трябва да се обърна за да вземе под внимание проблема ми.