Неприятна ситуация в градския транспорт в Пловдив

• 5 658
  • 20
  •   1
Отговори
Здравейте. Надявам се да пускам темата на правилното място , ако не, моля да бъда извинена.
Искам да ви споделя случката, която ми се случи на 10.08.2014 в автобус по линия 11 на градския транспорт в Пловдив. Въпросният ден се оказа неделя и след 45 мин. чакане на спирката в 13:55 автобусът най-после дойде. Качвам се аз и сядам, доволна от факта , че вече се прибирам вкъщи. В този момент към мен дойде кондукторката, пълна жена със странна прическа. Подадох и банкнота от 5 лв. , при което жената ми даде билетче и БЕЗ да ми върне остатъка от 4 лв. си седна най-спокойно на една седалка и си сложи слушалките в ушите. Изчаках около минута и съвсем спокойно отидох при нея с репликата:
-Извинявам се, но забравихте да ми върнете 4 лв. В отговор получих следното:
-Не съм забравила МА. Какво си дошла тука като циганка да просиш, като събера дребни ще ти върна. Какво е т'ва нахалство с 4 лв. по-богата ли ще станеш.
Замълчах си, понеже не исках да създавам излишно напрежение о си седнах  на мястото. През цялото време , през което пътувах шофьора и кондукторката не спряха да обсъждат на висок глас моята "наглост" и как всички "малки пикли" сме нямали уважение към по-възрастните. Когато наближи моята спирка отново попитах дали ще получа обратно остатъка от парите си, при която кондукторката с нежелание изкара от джоба си 4 лв. и ми ги даде с думите:
-На! Айде махай се, че ми  омръзна от такива като тебе! И какво толкова зор даваше, по-богата ли стана сега?
Възмутена съм от наглостта им. Аз не съм ли с правото си да си търся парите , който са си мои, и които не дължа по никакъв начин на тази злобна жена. А подигравките , срама и унижението, които бях принудена да понеса пред другите пътници.... Моля да ми даде съвет към кой компетентен орган трябва да се обърна за да вземе под внимание проблема ми.

# 1
Доколкото виждам от този сайт: http://www.plovdiv.bg/item/transport/%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BE%D0 … 1%80%D0%B0%D0%B7/

автобусна линия №11 се обслужва от "Автобусни превози Пловдив ЕООД"; има адрес и e-mail в сайта.

Мисля, че е хубаво да напишеш едно оплакване с копие до община Пловдив.

Дано направят нещо по въпроса. Наистина са се държали ужасно нагло...

# 2
Това е положението в България от много време насам. Някои хора обичат да унижават и да се държат лошо с най-уязвимите: децата, болните и старите хора. Ако ти беше мъж на средна възраст, нямаше да се държат така с теб. И аз съм имала подобни случки като тийнейджърка. Колкото повече са годините, тези случки намаляват. До към възрастта, в която ще те наричат "вмирисана бабичка, дръзнала да се вози в градския транспорт". Сега нямам такива случки. Но знам че ако/когато остарея пак ще има такива случки, ако живея в България.

Оплачи се, пусни писмена жалба задължително. Простачката кой знае още с колко много "малки пикли" се е държала така. И явно никой не се е оплакал, затова и си продължава.

# 3
И ти ще си траеш ???
Това ще е наглост от твоя страна, спрямо всички останали като теб. Имаш шанс да предотвратитш подобно отношение да се повтори. Ето дали са ти линк и контакти за връзка. Пиши оплакване. Аз нямаше грам да си мълча. Crossing Arms

# 4
И ти ще си траеш ???
Това ще е наглост от твоя страна, спрямо всички останали като теб. Имаш шанс да предотвратитш подобно отношение да се повтори. Ето дали са ти линк и контакти за връзка. Пиши оплакване. Аз нямаше грам да си мълча. Crossing Arms
Кой каза , че ще си трая веднага след работа ще напиша едно оплакване. А ако едно не свърши работа ще пиша докато не вземат някакво отношение по този проблем Simple Smile

# 5
Трябваше да искаш да ти каже името си, а тя 100% щеше да ти откаже и да и врътнеш един хубав скандал и ти да я изложиш. По принцип това не е най-културния начин, но в България за тези години се научих, че каквото повикало, такова се обадило. Надявам се, че ще има ефект от жалбата. Дръж ни в течение.

# 6
Трябваше да искаш да ти каже името си, а тя 100% щеше да ти откаже и да и врътнеш един хубав скандал и ти да я изложиш. По принцип това не е най-културния начин, но в България за тези години се научих, че каквото повикало, такова се обадило. Надявам се, че ще има ефект от жалбата. Дръж ни в течение.
Именно, защото сметнах, че ще стане грандиозен скандал, реших  да не питан къде и е баджа и можр ли да се представи. За щастие или по скоро за съжаление, всеки ден пътувам до работа с линия 11 така че рано или късно, отново очаквам среща с въпросната дама. Разбира се, че ще ви държа в течение .

# 7
  • Пловдив
ОООО, пиши им на фирмата. Не я жали тази. Аз за другата им линия (9) имах оплакване заради неспиране на автобус на спирката, написах им имейл - резултата глобиха шофьора и го предупредиха с уволнение, ако се повтори. Тя не знае ли колко чакат за нейното място? Смело напред!!!!

# 8
  • на брега на морето
За щастие или по скоро за съжаление, всеки ден пътувам до работа с линия 11 така че рано или късно, отново очаквам среща с въпросната дама.
Изобщо не чакай такова събитие, предполагам, че едни и същи контрольори не проверяват по една и съща линия. Освен това като мине време може и да пиеш една студена вода. В жалбата опиши и точния час, сигурно има някакъв график и могат да се ориентират коя е била.
Следващия път си приготви точно пари.
Успех!

# 9
  • Пловдив
Ужас...няма оправдание за такова поведение. А то ще продължава, докато си траем, така че направи каквото е нужно. Аз по същата схема в таксиметрова фирма само че не с 4лв., а се касаеше за стотинки, които така или иначе са си мои пари и аз решавам дали ще си ги взема, или ще ги оставя бакшиш веднага звъннах във въпросната фирма и пуснах оплакване - резултатът беше същия /глоба и предупреждение за уволнение/. Не толерирам наглостта и простащината, където се налага отговарям на принципа каквото се обадило, където мога по интелигентен и разумен начин да постъпя го правя - не се карам, усмихвам се и се обаждам където трябва.
Не ми се коментират коментарите, които се изприказват за възрастните хора, все едно шофьорът или кондукторката ще са вечно 40 годишни  ooooh!

# 10
Трябваше да запишеш номера на превозното средство, ако не си го направила де.
Успех!

# 11
  • Варна
Не може да не се знае в колко часа кои са на смяна по линията!
Никога не ми се е случвало, въпросната служителка трябва да бъде уволнена незабавно!
Въпросът е как ще докажеш? Тя ще отрича.

# 12
# 13
  • Пловдив
Абе и да отрича, и да не отрича, поне шефовете и ще са запозмати със случката и си имат едно наум за нея, дори и да не я глобят или уволнят. Айдее.. .стига сме търпяли  #2gunfire

# 14
  • Пловдив
Междувременно може да пишеш на този сайт- доста често им се пращат такива сигнали, след което следва проверка. Самите репортери се свързват с обслужващата фирма. Напиши кога точно и пътувала, а ако си записала и номера на автобуса ще е много добре.

Общи условия

Активация на акаунт