Вече и с усмивка на лице малко ЮНЧЕ топли майчино сърце - 3

• 30 696
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Вода и аз не давам, кърмя на поискване!

За захранването-ще процедирам както при баткото. Ще започна към 5.5-6 месеца и имам схема с храните. Използвам една хитрина, като пасирам домати без люспи на сок, след което го изсипвам във формички за лед и замразявам. Когато ми потрябва слагам направо кубчета в яденето. Така съм правила и с тиквички. Пилешки или какъвто и да е било бульон също замразявам и след това като правя супа го добавям. Като замръзнат кубчетата ги изсипвам в пликчета и слагам листче с името и дата.

Ние вчера се върнахме от почивка. Бяхме във Велинград и много добре си починахме, изкарахме си страхотно, баткото дивеше по цял ден в басейните, Алекс само хапваше и спинкаше. Сякаш нямахме бебе, явно му допадна чистия въздух! Laughing

# 421
Мирче-Немирче аз си  гепих една идея от майската тема и вече имам замразени една партида тиквички.Та накратко вариш си плод/зеленчук и пасираш,след това го изсипваш във формичка за лед,когато замръзне вадиш и пакетираш.Струва ми се практично,защото в началото се почва с 1-2 лъжици, т.е. спокойно можеш да си размразиш 1 кубче,после за следващото въвеждане можеш да си смесиш различни кубчета и така.
Точно в момента бабите ми ме заливат с домашна продукция и макар да не ми се занимава ще действам малко по-малко  Whistling
Нямам намерение да захранвам преди 6 месеца
kalio   Joy

# 422
Вода и аз не давам, кърмя на поискване!
+1

С ел. помпа Медела мини електрик съм - не я заменям за нищо, след като не се разбрахме с ръчната на Томи Типи.
И още 1 глас за Лансинох  Peace

# 423
Така не се ли губят всички витамини и полезни неща от зеленчуците?Веднъж да се свари , после пасира , замрази и после размрази?

# 424
KalioBalio  Mr. Green

Още един път кърмене на поискване без вода. Предлагала съм в жегите, когато е недостъпна гърдата (например в колата, в количката). Пие я, но така се дави, че спрях.  През жегите гледам да кърмя по-често.

Ние имаме нашествие на комари, сутринта витаеха поне десет в стаята. Разбрах, че били пръскали по парковете и явно ония гадове се изнасят на талази. Но все пак след като мрънках три седмици за комарници, по спешност сега се викат майсторите, най-накрая. Малката е с 12 ухапвания само по главенцето. Дадох безумни пари за чикомико не знам си каква си машинка, не знам си какви си мазила...

# 425
И аз се замислих да замразя примерно домати и праскови.
Мики, задължително ли е да се варят предварително? Аз мисля да ги пасирам сурови и да ги замразя. Така дали може  newsm78 не ги разбирам тези неща.
Kakche, ти пресни ли замразяваш зеленчуците? Можеш ли да ни покажеш схемата за захранване, която ползваш?

Аз също не давам вода. Предлагали сме, той я плюе. Няколко пъти си е гълтал, но по-скоро си мисля, че е гълтал, ако е бил гладени и си му давам да папка Simple Smile Та вода най много 6-7 мини лъжички да е опитал до сега.

# 426
Здравейте!
ветка честита номинация.  Laughing
И аз кърмя на поискване. Вода преварявам и изхвърлям - никакво желание да пие даже и в жегите. Чай на хип, когато имаше по-силни колики, преди кърмене - излъгваше се да преглътне 2-3 пъти и до там. Иска си млекцето и това е.  Laughing
KalioBalio  Joy
Мирче-Немирче и Надя докопа на баща си ланеца, перчема, моята опашка, а блузата ми редовно я раздърпва насам-натам. Най-интересното е, че колкото повече се опитваш да освободиш хванатото нещо от ръката й, толкова по-силно го стиска тя и не го пуска. Вчера даже докопа на батко си ухото, та му го поиздърпа, че нещо не слушаше.  ooooh!

# 427
Я, това със замразяването е страхотна идея. Предполагам може само да се рендосат зеленчуците и така да се замразяват, но на малки порции. Нека мамите с опит споделят   Hug  И Елена не пие вода и мене са ме коментирали няколко пъти като ревне.... "Ама водичка иска детето, дай му..." Въобще не отговарям вече, пускам плътно щорите, пък те да си говоря. Така стана последния път. При това мъж беше.... хахах супер забавно, все едно говори на глуха   Laughing  Изкупих всички модели залъгалки. А дано засмуче някоя.

# 428
При мен всъщност никой не ме е питал дали давам вода и никой не е коментирал. Та... не съм давала повод за оплюване  Grinning само педито каза, че в жегите мога да предложа.

# 429
Това със замразяването наистина е много добра идея! Момичета, бихте ли споделили какво друго е освен тиквички и домати ще замразявате

# 430
Ние също се кърмим на поискване и много са ме оплювали за тази вода. Първа беше свекърва ми, която още ми мрънка за тая вода ама аз вече не и обръщам внимание. Мъжа ми и той се подведе по нейния акъл, но на него само му предложих ако е много голям акъл да му прехвърля майчинството и щом разбира повече от мене да си я гледа той, та се кротна много бързо.
Иначе за замрзаването на храни аз замразявам печени и сурови чушки и домати. Също си режа пресен магданос и копър и също ги замразявам, защото в магазините около нас зимата много често няма такива пресни подправки. Пробвала съм и с  плодове обаче ми добивът малко кофти мирис и за това от тях си правя компоти...  Mr. Green

# 431
Момичета, да ви попитам какво количество мляко изяжсат бебоците ви, аз се притеснявам че малкя яде от два дни по 140мл страх ме е да не го претоваря а той си иска повечето, 0.30мл е адаптирано

# 432
И при нас положението е същото - кърмим се на поискване и вода изобщо не ще и да близне, а аз не настоявам по вече коментираните от вас причини Peace  За безотговорна или в друга подобна категория още никой не е дръзнал да ме сложи (поне не и в очите), но доброжелателни съветници кое как е правилно все се намират Whistling

Идеята за замразените варени и пасирани плодове и зеленчуци и на мен ми допада. А после как се действа при захранването - размразява се кубче и се размесва с малко кърма/мляко ли?

KalioBalio, голяма веселба при вас hahaha

# 433
  • София
Доматите ги пасирам сурови, тиквичките ги варя. Замръзявала съм и тиква, като тя може да се рендоса и сурова да се замрази. Също във формички съм слагала и пасирано месо с малко бульон и слагам по едно кубче на ядене. Подправки също замразявам в пликчета, лук нарязан също.
Зимата за захранването ще купувам и замразени зеленчуци, защото те са замразени шоково и са си запазили голяма част от витамините.

Табличката със схемата ще я потърся и ще я кача в темата. Доста часове ми отне да прочета различни източници, захранвах бавно и не съм имала никакви проблеми с баткото, надявам се и сега с Алекс да е така!

# 434
Аз тиквичките ги сварих,но сега го отчитам като грешка,защото така се губят доста от полезните витамини.Следващите ще пробвам на пара да ги приготвя  Peace .Сега в момента имам много сини сливи и ябълки и наистина съм в чуденка как да ги замразя,но клоня пак към водна баня ,все ми се струва,че като консистенция по-добре ще се получи.Иначе и аз ще замразявам магданоз и малко целина.
Блонди аз мисля да мешам с кърма,хем да е по-рядко,хем да има познат вкус.

Общи условия

Активация на акаунт