Вече и с усмивка на лице малко ЮНЧЕ топли майчино сърце - 3

• 30 696
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
Мари Ейнджъл, тъй като нямам никаква представа от захранване, да попитам - защо е нужно плодовете да се варят на пара? В частност - реших да пасирам пъпеш, който да замразя във формички за лед, след това размразявам и слагам в кърма, т.е. ще го предлагам суров. Греша ли някъде?

# 466
vri, интерес към храната ще прояви много изразително детето. Ти се храниш, а то те гледа съсредоточено и мляска насреща ти. Flutter
Elsi, моите батковци ги захранвах в шезлонга с по-изправена позиция на облегалката. Така разбирам "горе-долу стабилно седене". Знам, че е важно детето да може да извърти глава, ако иска да откаже храната.
mishle, тази позиция е за по-голямо дете. Как я държа? Или като циганките през гърдичките да гледа в земята или към мен изправена все едно е в слинга - едната ръка на главичката, другата на дупето. Преди заемаше ембрионална поза, но сега крачетата й висят. А ти как държиш твоя бебок?
Mometo*, трябва да си призная, че не знам дали ще дам верен отговор. Мисля, че зависи кога ще предлагаш суров плод и то толкова силно разхлабващ като пъпеша.  Да ви кажа, покрай това захранване станах спец кое запича и кое - не.

# 467
  • Пловдив
мама Барба, ами ... най-често държа бебето с главичка върху моето рамо, едната ръка на главичката, др. отзад на дупето/кръста, но ортопедът каза, че не тр така и трябва да го сваля малко по-надолу към гърдите, и да разтворя краката, като го направи той - ми се видя лесно. Виктор се забавляваше, че има възможност да гледа през рамото ми, докато аз говоря с доктора, но вкъщи като се опитам ми се види трудно да го "разкрача". Утре сме на консултации, та ще помоля и джипито да помогне с пустата стойка. Rolling Eyes

# 468
Момичета, днеска ни поставиха първата ваксина, на 2 месеца сме, интересува ме проблем ли е да се мокри при къпане, че днес забравих да питам педито Simple Smile

# 469
Не трябва да се мокри, не къпете бебо днес Peace

# 470
Орносно мокренето на ваксините. На мен две педиатърки ми казаха да не мокря ваксината. Обаче като бяхме на месец и ни сложиха ваксината, прибираме се вкъщи, беба врещи че е гладна, аз да й сменя бързо памперса и айде под чешмата. Викам си леле ще батисам детето Sick Звъня на педиатърката и й викам - аз изкъпах детето под чешмата, а тя ми каза че препоръчвали да не се къпе за да не се образува отток от топлата вода на крачето. Аз си отдъхнах, щот нашето бебе си го къпем с хладка вода в горещините hahaha

# 471
Страхотни снимки   Heart Eyes  А вече я има 6 - валентната, така ли?
А какви съдчета ще използвате за замразяване, или по пликове? Аз само домати и чушки съм замразявала по пликове.

# 472
При нас нямаше проблем с къпането , даже и докторката не ни е забранявала.
Охх , това захранване , май висше образование трябва да имаш , за да избереш най-подходящото  Thinking

# 473
Белисима, браво за добрите новини! Hug

И аз да попитам - 6~валентната ваксина ли е налична вече? Утре сме на ДК и ми е притеснено Rolling Eyes Ще ми се да не е  сега, че в петък сме на път за кръщене на голям бебо 1-ви братовчед на синчеца и ако вдигнем Т....бррр не ми се мисли ooooh!

И още един въпрос имам, може и към  ЛЛЛ:
Замразила съм няколко плика кърма, но фризерът е натрупал лед и иска размразяване...Та за колко време е безопасно да прехвърля кърмата в хладилника докато размразявам, така че да не й се влоши качеството и после пак да я върна във фризера?

# 474
Miss Blondy няма ли възможност да я прибереш във фризера на съседите например . Ние така правехме преди, когато разчразявахме стария хладилник и имаше нещо което може да се развали

# 475
Примавера, добра идея даваш, само дето хабер си нямам дали съседите имат фризер  Stuck Out Tongue Winking Eye Ще трябва да се пресрамя и да ги питам Blush

А днес Филип изпълва 2-рата си месечинка Heart Eyes Почерпете се за наше здраве!

Късния следобед сме на консултация, после ще се отчета за статистиката Wink

# 476
Mometo*, аз лично дадох първият суров плод на Калина на 8 навършени месеца - банан, диня, пъпеш. До него момент варях всичко, за да не дразни коремчето на детето (тя беше с колики до късна възраст).
Конкретно за пъпеша и аз мисля така да процедирам - размръзен и с кърма.

# 477
Miss Blondi Red Hat, честита месечинка. Ти нямаш сърце! Какви са тия тортички. Heart Eyes Може да не сме вече бременни, но сме кърмачки. (Аз се храня наравно с бебата.) Crazy
А защо не заведеш Филипче на консултация, след като се върнете от пътуването. За няколко дни няма да надебелее. Wink Иначе мисля, че ще ви бият противохепатитната ваксина. Поне на нас нея ни сложиха, че първия месец беше още жълта и я пропуснахме.

chillimura, аз всичко съм замразявала в пликове - и мляко, и супа.

# 478
Mary_Angel, много благодаря за отговора, вече сме добре!

# 479
  • Пловдив
Мами, току що се връщаме от консултация. и ни сложиха пневмококи-ваксината ...Малко неочаквано, защото в петък бяхме при джипито и ме уверяваше, че този месец няма да боцкат малкия. Виктор си порева, но и докторката каза, че ваксината е болезнена, сложих му кулпач лепенка и слава Богу, се успокои. Сега ще се следим за температура, дано ни се размине. Иначе куриоза е, че аз си мисля, че стои гладен, поради малко кърма, а докторката ни се скара, че много качва, и ще си предизвикаме някой рахит, та ни увеличи и вит.Д.Това е от нас  Simple Smile

Последна редакция: вт, 26 авг 2014, 13:36 от mishle81

Общи условия

Активация на акаунт