Вече и с усмивка на лице малко ЮНЧЕ топли майчино сърце - 3

• 30 696
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Gwen, аз  те  помня  от пролетта, тогава мина  през пазарджишката тема  и  обра пожелания  ттретото  да  е  ммомиче. Радвам  се,  че са дали плод Wink Аз не съм  от Пз, но  живеем тук от 4 години  и  се чувствам  пазарджиклийка.  С  Елси  ставаме  три.  А  аз се  чудя защо сте  ми  симпатични.  Simple Smile
little  afternoon,  имаме си  Петър. А    и  моята  Марийка е с разпространено име, но то  е  чак международно...
chillimura,  много  сте сладки.  Елена  на теб ли прилича?
Kalio Balio,   голям  смях!
Ветка,  аз много-много  не бих се обяснявала. Една   майка  къри под час с вода, за да  даде най-доброто на детето си. Друга  пък  -   на поискване  пак със същата   цел.  Какво  има едната да  съди  другата. Всеки решава  за детето  си. Ти да  не ги проверяваш поколко  бонбони им дават. Wink
Хареса ми  идеята на chillimura  за замразяване  на настъргани зеленчуци.  С   предварителното варене не се  ли намалява срокът на райност във фризера?  Иначе  и  аз съм ЗА  варене   на пара.
Пиша  от таблета. Много  неудобно.   Извинете неграотното писане

# 436
 Hug mama Barba и gwen, надушваме се отдалече. Даже сега сме в Пазарджик, първото й гостуване при бабите и дядовците на малката Simple Smile
Чилимура, много сте сладки, пу пу  Heart Eyes.
И моята кумица ме светна за тоя номер със замразяването и варенето, ама нещо ме мързи, пък и нямам домашни зеленчуци, така че май се отказвам...
От вчера сме на Лактана био и сме акали вече два пъти Peace, дано продължим все така.
Вие от кога смятъе да захранвате? Аз като нямам кърма много и сме на АМ, мисля да е по-рано, ама не знам още. Моя комшийка дава на бебока от първия навършен месец сок от ябълка и морков и сега пие вече по 150 мл сок, а от третия месец пюрета, така й казвала педиатърката. Аз съм против сокове толкова рано Crossing Arms

# 437
Elsi81,  сигурна бях, че сте в града.  Ще се видим и няма да се познаем...
 Аз ще почна  морковен сок от  6ти месец. Плодовите мисля, че дразнят заради киселините. Ще пие вода и дано има кърма. Обикновено щом почнем захранването 5ти-6-ти  месец ги  уча да държат ракиена чашка и да пият като голям човек. Това като любопитен факт.  Не сипвам ракия в чашката да не стане  объркване Wink

Последна редакция: пн, 25 авг 2014, 10:10 от mama Barba

# 438
Mama Barba снимката ти не се вижда. С удоволствие бих се обадила, но утре си тръгваме, че ММ е на работа в понеделник. Но дано се засечем занапред.
Ако имах кърма, също бих захранвала по-късно Peace

# 439
Здравейте момичета. Преди време бяхме подхванали темата за епизиотомията - на мен под белега от разреза ми се появи подкожно топче, от което изтече малко гной (сори за описанието) - някоя от вас беше споменала за мазане с нещо, но не мога да намеря в темата с какво е третирала.

# 440
Здравейте отново,
да се включа по темата за захранването. Понеже Михаелка е само на АМ, педиатърката каза, че може от третия месец да започвам със зеленчуково пюре.
Има ли някой друг, който мисли да започва по това време?

# 441
Аз още не съм мислила кога точно ще захранвам. Май не бързам  Simple Smile

По принцип нямам никакви (известни за мен) алергии. Таткото също. Но! Тези дни ми се случи два пъти да ям минимално количество мед (не повече от чаена лъжичка) и да усетя изтръпване и леко подуване на езика  Shocked Първият път не разбрах, че е точно от меда, тъй като беше с палачинка с мед и орехи. Втория път беше снощи и много се притесних. Снощи забелязах тази закономерност.
И сега се чудя дали може да съм развила някаква непоносимост? По принцип не обичам и не ям мед. Опитвам си една лъжица само, ако ме боли гърло. По време на бременността хапвах повечко, когато бях настинала.
Някой да има подобни случки или да е чувал нещо по върпоса с алергия към мед? Rolling Eyes Или реакция към някое цвете, от което е направен медът?
Ще кажа на педито (която ни е и ЛЛ).

# 442
Навсякъде за захранването пише, че се започва когато бебето може да се относително стабилно в стол, може само да си пъха предмети в устата, относително координирано и всъщност проявява интерес към храната на големите. Нямам опит, но не виждам зор да го захранвам от 3 месец едва ли не. И какво значение има на какво е ? Няма голяма логика бебетата на АМ да се захранват по-рано.

Снощи с малко залъгване с чай пропусна едното хранене в 3 и откара от полунощ до 6 сутринта. Ако се задържи тази тенденция ще отдъхнем. Остава само да може и кат човек да седи на едно място, а не в момента в който спреш количката и да надава вой. С него не само свалих килограмите, деро бях качила, ами вече съм и на минус  hahaha

# 443
Благодаря ви    bouquet  
Елена  на теб ли прилича?
 Иска ми се да излъжа, но не - не прилича на мене. Същински бащичко е. От мене е взела най- смешното - уши и нос... поне за сега де   Whistling
Аз много се вдъхнових и замразих едни праскови, че са страхотни, но не мога да ги изям, че детето ще се посере стабилно. Обелих ги и ги пасирах и го изсипах във формички за лед. Иска ми се да захранвам от 6-ти месец, но ще видим как ще вървят нещата.
Svetoslava Pavlova   бих те посъветвала да отидеш на лекар. Мене така си ме боля (вътре обаче, не от епизотомията) и се оказа, че имам останал конец, който ми прави белята. А си мислех, че просто зараства нещо си. Успех    Peace
Да ви кажа притеснено ми е за тази нова ваксина, че я няма. То детето ще стане на 3 месеца докато дойде. Утре ще звънна на доки да я питам дали има вариант в който да се бие от старата + хепатита отделно. Проста така ще станат 2 боцкания и по - голямо количество. Новата ваксина е 0,5мл, а ако бием по този начин ще стане 1мл. Една приятелка е с бебе по - голямо с два месеца. Роди в Холандия и са почнали ваксините по въпросната нова схема - европейска. И всъщност при нея са направили тази схема - старата + хепатита, за да си върви по новия календар.

Последна редакция: нд, 24 авг 2014, 10:47 от chilimura

# 444
Не спира да ме учудва тази простотия - променяш имунизационния календар, но нямаш готовност с новите ваксини. Мен вече ме изнервят всички лекари. Петър още няма ваксини, а вече е на 2 месеца според тяхното броене. Като питам кога ще му слагат и какво чакат чувам само "Спокойно, има време.Ще видим" . Е, ще видим.  Tired

# 445
Въпрос към момичетата от ЛЛЛ[:Синът ми е на 3 мес почти,изключително кърмено бебе,без други течности,към момента вече удвои теглото си от раждането и тежи близо 7 кг,от няколко дни явно имаме скок в растежа и изсуква и двете гърди до дънце,но не намалява интервалите между суканията-на ок 3 ,3 и нещо часа,както и през нощта са такива,предлагам гърда и преди да са изминали,но я отказва.Залъгалка използваме само при заспиване.Та въпросът ми е дали е достатъчна тази стимулация (изпразването и на двете гърди през ок 3 часа),за да се увеличи кърмата,защото 7кг са си бая ,а и вече бебето става все по-активно.Не искам да давам добавки и да захранвам рано при възможност.

# 446
Здравейте!
Bellisima82 простотия не, ами направо...  Rolling Eyes
Нашата педи каза, че чак около 15 септември чака ваксините, т.е. Надя ще е на 3 месеца. Аз се поинтересувах не е ли проблем това, че се забавят, а тя ми отговори, че няма нищо притеснително. Забавяне може да се направи и ако детето е нещо настинало или не му е комфортно и да се отложи ваксината с един месец. Аз не съм имала такива отлагания с баткото, та да видим сега как ще е.  newsm78

# 447
chilimura, страхотна снимка! Целувки на малката красавица  Hug

Bellisima82, и моята мома от седмица насам започна да прави същите номера. Щом спра количката и е отворила устата, веднага ми повлия и на мен на килограмите Simple Smile

Водичка предлагам, но като цяло не и е фен. Кърмим се на поискване и забелязах, че в жегите тя сама си иска по-често сукане.
За ваксината нашата лекарка не видях да се е притеснила, че я забавяме. Обаче наистина е тъпа работа да сменяш имунизационния календар и да не осигуриш ваксини.
Със захранването не смятам да бързам и ме е яд, че нямам откъде да си набавя домашни зеленчуци за да си замразя.

# 448
Да ви се оплача, асансьора ни ще бъде спрян от утре, заради тъпа грешка на евн и не се знае кога ще го пуснат Tired. Утре трябваше да ходим до ЛЛ за микробиология на секрета на Тедката. Ние също нямаме ваксина още, не са о че я няма, но и искаме да разкараме сополчетата   Praynig
Аз мисля между 4-4,5 месеца да захранвам  Peace

# 449
  • София
Mama Barba, Elsi
 Hug
И аз до вчера бях в Пазарджик.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт