Вече и с усмивка на лице малко ЮНЧЕ топли майчино сърце - 3

• 30 531
  • 742
  •   1
Отговори
# 555
Съчувствам ви за цеденето,това е най-досадното занимание в отглеждането на бебе,ако трябваше да храня така сигурно щях да се откажа много бързо  Rolling Eyes

да, аз с баткото така се отказах да кърмя на третия месец, просто ми писна от цедене през деня и през нощите.Беше един непрекъснат кръговрат и направо полудявах. Той също не искаше да суче от циците ми.
Сега с бебето е друга работа.Детето си иска цицата и това, много рядко се цедя 1-2 пъти на 2-3 седмици и то само вечер, когато виждам, че иска още,а не може да го изцока.

# 556
Ох, и аз съм пощуряла с тия ваксини. Ние нямахме БЦЖ ваксината и ни я сложиха вчера. Днес имах неблагоразумието да почета малко за страничните ефекти, туберкулозата и ...и ми се изправи косата.
На всичко от горе вчера една мацка сподели, че щама на БЦЖ то бил различен от този разпространен в страната... Не знам дали е вярно, но ми стана още по тъпо, че има толкова малко информация.
И вчера като ни бодоха дребното мръдна и сега имаме две точици...  ooooh!
Педиатърката и тя ме подразни. Питам я какво да очаквам след ваксинацията - "Нищо няма да очакваш"
И с това приключихме. Добре, че питах може ли да се мокри, че да знам да не я къпя. #2gunfire
Оплаках ви се.
А за тия шествалентни... и аз слушах и силно ме притесни това, което казаха, че имало проблем с една от съставките.
И не ми стана ясно как 6-валнетна ще бъде заменена от 4+1?
Въобще пълен миш-маш.
Пък и ние не питаме като се доверяваме, че някой там някъде знае какво прави...

# 557

А за тия шествалентни... и аз слушах и силно ме притесни това, което казаха, че имало проблем с една от съставките.
И не ми стана ясно как 6-валнетна ще бъде заменена от 4+1?
Въобще пълен миш-маш.

ахам, ахам и аз това умувах снощи, когато чух по новините   ooooh!

аз сега съм се паникьосала да нямаме рахит. увеличиха му Д-то заради мека глава. От друга страна той нещо спря да си изправя главата от легнало положение, преди беше доста по-силен сякаш. Ще се побъркам. Другата седмица сме на консултация и ще питам.

# 558
2007 г биеха не Пентаксим, а 4+1. Може би пак същите ще слагат.

# 559
  • Шумен
Nelka това лекарство са го спрели само фунгостатин предлагат вече...
Знам,но явно само в България са го спрели,защото майка като си дойде от Малта да види малкия и ми донесе.Там го продават.Иначе и ние като не намерихме дактарин купихме фунгостатин от който нямаше никакъв ефект.

Ахам ясно  Wink а за фунгостатина си права има само временен ефект...  Crossing Arms

# 560
2007 г биеха не Пентаксим, а 4+1. Може би пак същите ще слагат.
Ахам, може би за тази случка става въпрос, когато педито ми каза, че преди години имало проблем и забавяне на ваксини и почнали да и идват бебенца с коклюш.... Мирче-Немирче  за страничните ефекти - съвсем умишлено реших да не се образовам от интернет. Всички ние сме имунизирани с много по - агресивни ваксини и мене това ме успокоява... до някъде. little afternoon  стискам палци.  primavera11   и Елена мина през такъв период с връщане, но нещо поотшумяват нещата.... днеска нито веднъж не е върнала. И моите гърди изглеждат празни, но момата си пълни памперса доволно.

# 561
Цитат
Ахам ясно  Wink а за фунгостатина си права има само временен ефект...  Crossing Arms

ние го ползвахме, нямаше ефект.Разбрах,че има аптеки, които приготвят някакво подобно лекарство с нистатин. Но трябва да се пита.

# 562
Още един глас за помпата на Медела! Всеки ден се благодаря, че я имам. Не съм убедена, че цеди по-бързо от ръчна помпа или на ръка, но е много по-безболезнено и удобно.

# 563
Добро утро момичета Simple Smile
Днес сме на консултация и трябва да ни бият ваксините,които бяха на вторият месец.Педи ги беше отложила за днес.Ние май сме си по старата схема на имунизационния календар,ама после ще се отчета!

# 564
Елси, аз се цедя с електрическа помпа , която е за двете гърди! Направо се родих, изцеждам необходимото количество за 10-15 мин.  При възможност(, ако бебчо е спокоен, защото като чета сме почти като вас  Grinning ), се цедя повече време и изкарвам двойно количеснво Shocked , С ръчната помпа на Авент в чудо се бях видяла цедях по 40мл. И си мислех, че кърмата ми свършва, много ми е добре с ел. Помпата така докато се цедя мога да храня бебчо( през другото време не мога да се цедя че сме на ръце Simple Smile)) Hug

Последна редакция: пн, 01 сеп 2014, 08:47 от Магдалена Величкова

# 565
Мацки тези дни ми е влезнала една муха в главата,ама не съм сигурна до колко е удачна,та кажете вие как мислите ще пробивате ли ушите на госпожиците?  Thinking
Моите на 8 г. ми ги пробиха и бая шубе и стрес имаше и за това си мисля,че сега ако и ги пробия ще е по-добре,пък и е малка няма да може да ги дърпа  Thinking

# 566
Мики, каква лепенка си сложила след ваксината Simple Smile

# 567
От тези :
http://apteka.framar.bg/30006730/%D0%BA%D1%83%D1%83%D0%BB-%D0%BF … D1%83%D1%80%D0%B0
Една деля на две и лепя на убоденото,оставих я около 2 часа  Peace

# 568
Благодаря Мики  Hug
Подкрепям мнението за липсващия Дактарин само в Бг, сестра ми ми донесе от Англия, поръчах и две тубички, че в болницата беше така гъбясало милото, и изобщо не помогна  фунгостина,  дори педито каза, че внесените медикаменги са много по хубави!
Елси, има хомеопатични хапченза които също помагат за увеличаването на кърмата, при мен безкрайното цедене не помогна много, но двете неща заедно се допълниха Hug

# 569
Добро утро, мами!
Ние днес бяхме на редовен преглед, вече сме 5 кг и 55,5 см  Peace Бебка за пореден път ме изумява, при лекарката е една кротка и послушна, всичко дава да й правят, а вкъщи си показва магарията  Crazy
Притеснява ме обаче, че нашата педи като видя, че още имаме крусти на главата и че имаме пъпчици по лицето на малката, ни каза да сменим АМ от Фризолак на НАН НА, но честно казано, не споделям виждането й за това мляко, нито имаме доказана някаква алергия, а и според мен тези пъпчици по личицето са от топлото време, като ги мажа с лайка и минават обикновено  Thinking

Последна редакция: пн, 01 сеп 2014, 09:34 от v.r.i.

Общи условия

Активация на акаунт