Игра на дама - как беше?

• 9 321
  • 5
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте!
Дори не знам да ли въпроса ми  е за тук или при по-големите дечица и ако е така, моля да ме извините. Дъщеря ми е на 6 и ми хрумна, че в парка можем да играем на дама. Но не си спомням правилата (сигурно съм единствената  Embarassed), нито как точно се рисуваше и в нета не можах да открия. Моля за малко помощ!
Благодаря и не ми се смейте!

# 1
# 2
# 3
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри

Хвърля се камъче на първата цифра и започваш да скачаш на 1 крак като прескачаш цифрата с камъчето и гледаш да не стъпиш на начертана линия, защото ще изгориш. В посочената рисунка се скача на 1 крак на цифрите 1,2,3 и 6, а на 4 и 5 с 2 крака - на всяка цифра слагаш крак като не настъпваш линиите; стигаш до 9 и се връщаш по същия начин като спираш на 2 и си вземаш камъчето от 1 без да се подпираш; после хвърляш камъчето на 2 и започваш пак като стъпваш първо на 1 и после на 3 Simple Smile ... Уф ... дано съм обяснила разбираемо ...
А може да се чертае дамата по всякакъв начин и да си пишете колкото числа искате като редувате квадратчетата сами по 2-3 едно до друго и така Simple Smile:
Скрит текст:

# 4
Децата в нашия парк я рисуват до 12.

Наскоро гледах как играят, защото и аз бях позабравила. Идеята е да хвърляш камъчето върху всяка една цифра. Първо върху 1, отиваш до последната цифра подксачайки, връщаш се и хвърляш на 2. Ако камъчето излезе от очертанията на квадратчето или не попадне на цифрата, на която трябва, пропускаш ред.

Рисува се първо едно квадратче, после две, после пак едно и т.н. Като съответно там където е едно квадратче скачаш само на един крак, а там където са две и на двата крака.

Дано се разбира  Simple Smile

# 5
  • София
Много сте бързи! Благодаря на всички!   bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт