Досадни обичаи в българските сватби

• 25 199
  • 343
  •   1
Отговори
# 285
  • В мечтите
Съвсем пресен случай със сватба...
Миналата неделя в нашата кооперация имаше сватба. Взимаха булката от тук. Явно младоженците бяха решили да не правят "селска" сватба и когато дойдоха за булка нямаше оркестър, нямаше хоро пред входа и т.н. (както бяха определени тук) "селски" простотии. ОК, така са решили хората- така са направили. На следващия ден пред входа ме среща една съседка от другия вход и ме пита: "Абе кой е починал във вашия вход?" Останах така  Shocked и викам: "Аз не съм чула такова нещо. Защо питаш?", "Ами видях вчера, че се бяха събрали някакви хора навън, официално облечени, та реших, че някой е умрял..."  Mr. Green

Къде се случва това, че чак съседката видяла събрани хора, официално облечени пък и не разбрала за какво става въпрос?
Някое клюкарстващо бабе,което не е схванало и не е дочуло нищо и се е опитало да получи някаква информация или е била на повечко "елачи"  Wink....чак пък погребение,официално облечени....  Sunglasses

# 286
Е, това е преиграване. Толкова пък да ти е трудно да разбереш, че по радостен повод са се събрали хората, айде нЕма нужда! А и за конкретната леля това какво значение има?

# 287
Няма да е баба, ако няма драма.

# 288
Няма да е баба, ако няма драма.
И ти си права! Peace

# 289
На бабите в главите им все са погребения, годежи, сгледи и прочие. Няма да забравя в едно от предаванията на ''Черешката на тортата'', мисля Крум беше домакин таман сложи трапезата и почнаха да идват гостите и баба хазайка веднага се разчука с една китка, че видиш ли, помислила, че наш Крумчо ще се годява Crazy Мисля, че не беше режисиран епизода, че си и седна и една ракийка шльокна, и все питаше коя е ''домакинката'', дето е довел LaughingАбе главен участник в реалитито стана Grinning

# 290
  • UK
Голяма простотия, всъщност какво значение има дали е сватба или погребение, или цялото събитие е един добър повод да се разнообрази животът на съседките-клюкарки? Rolling Eyes

# 291
  • В мечтите
Голяма простотия, всъщност какво значение има дали е сватба или погребение, или цялото събитие е един добър повод да се разнообрази животът на съседките-клюкарки? Rolling Eyes
за съжаление,така стоят нещата.Зрелище да има  ooooh!

# 292
  • София
Peace

# 293
Аз недовидяла и недоразбрала махленска баба не съм видяла.Те без притеснение се навират в центъра на събитията.И за хубаво и за лошо.Цветята и за двата повода едва ли не си ги вадят от джоба.
Пък и може да са в конфликт със сватбарите.Може и на нея да не и харесват сватби без тъпани и гайди и затова да говори така.

# 294
Бабата го е казала иронично, в смисъл, че преди, като има сватба е било шумно, с музика, а сега само се събират хората, както на погребение.
Иначе мен изобщо не ме взимаха от нас, не ми харесва този обичай, не искам, да вдигам цялата улица с  гайди и да се събират бабки по прозорците.

# 295
Котаранке, надявам се и ти пожелавам това да са единствените ти компромиси в живота. Давам си сметка, че може би няма да са, но бъдете щастливи.

О, със сигурност не са и няма да бъдат. Те тепърва започват според мен  Whistling

# 296
Понеже ми предстои сватба да кажа по темата-мисля да пропусна абсолютно просташкия за мен обичай с обикалянето по масите и просенето на пари.Мислим да го направим с т.нар. welcome наздравица.Извинявам се за жените ,в чийто сватби това е присъствало,но за мен е адски селско.Чакам мнения  Peace  bouquet

# 297
белла дона , че е селско- селско е това обикаляне. Едва ли има булка, която да харесва тази част от сватбата. На мен лично това ми беше най- неприятното в сватбата. Но... била съм на сватби с т.нар, welcome наздравица- да ти кажа вида на наредени младоженци и кумове + една кутия за подаяния до тях не е по- малко неприятна гледка. Ще ти кажа защо аз предпочетох обикалянето...така или иначе минаването по масите за наздравица с гостите щеше да има- за мен това е уважение, за да обърнеш внимание на всеки (в разгара на тържеството със сигурност има гости, с които и една дума може да не можеш да размениш). И така реших да си спестя протакането: в началото да се чукнеш с всеки и да ти даде подарък на входа  на ресторанта (доста продължително е при самото влизане)- редят се всички гости на опашка и се нижат като черва и след това пак минаване по масите... Излишно е според мен.
Освен това помисли кое е по- досадно- да минеш по масите или да караш гостите да се редят на опашка, за да ти дадат пари в кутия за подаяния. Не казвам, че има по- добър вариант, но поне според мен първото е по- приемливо Simple Smile

# 298
Ама и на рожден ден ти идват гостите, по някое време минаваш и се чукваш с тях и ти дават подарък. Аз не знам защо така като просене го възприемате. Да, малко досадно е да обиколиш 20-30 маси, но в крайна сметка това ти е единствения начин да обърнеш внимание на всеки поотделно. А хубавото е, че ти определяш при кой колко ще стоиш Wink

# 299
Май сте прави   bouquet и двете не са добър вариант ,ще трябва друго да се мисли!

Общи условия

Активация на акаунт