Досадни обичаи в българските сватби

• 25 201
  • 343
  •   1
Отговори
# 240
На мен като кума булката настояваше да ми подари нещо и трябваше да избирам между питка и кошница с бонбони и шоколад. Танцувах с брата на младоженеца, бях в 5 месец бременна, разбрахме се уж да не го гоня много, той като хукна да бяга из целия дансинг, аз се опитвах да му сложа пари на кошницата, те падаха по земята, накрая и в джоба се пробвах да му ги пъхна. На мен ми беше забавно, поодрусах се малко с ръченица, после ме поздравиха колко добре съм се справила, а парите си останаха за младоженците. На мен ми хареса танца, на гостите очевидно също, беше забавно и развеселяващо Simple Smile Не съм мрънкала или да ми се струва грозно, притеснявах се само отначало и да не си раздрусам много бебока, но всичко е наред Simple Smile

# 241
Гнус ме е.Определено се пипа и се подхвърля повече от едно печено пиле.
Друго е да печено пиле на табличка завита с целофан/примерно/ и пиленцето не се цапа.
Ама ще се загуби човешкия му облик.Пък и храната се въприема освен вкусово и визуално.

# 242
Надиграване с пиле...това е като "пУкажи на тия хора как съ мяташ"  hahaha

# 243
  • Бургас

hahaha
Сега се сещам, че преди време бях на една сватба с надиграване. Затанцуваха двама танцьори с пилето и тортата, като от подносите им капеше я торта, я някоя маруля, защото невъзпитаното хлапе на кумовете ходеше да ги блъска и да ги спъва. Накрая от изпадналите неща една си беше понатъртила седалището, след като се подхлъзна на един изпаднал зарзават.

# 244
  • UK

hahaha
Сега се сещам, че преди време бях на една сватба с надиграване. Затанцуваха двама танцьори с пилето и тортата, като от подносите им капеше я торта, я някоя маруля, защото невъзпитаното хлапе на кумовете ходеше да ги блъска и да ги спъва. Накрая от изпадналите неща една си беше понатъртила седалището, след като се подхлъзна на един изпаднал зарзават.

Joy

На сватбата, на която ходих в събота, пък изпльоскаха тортата на земята.  Laughing

# 245
  • Бургас
Мотото на всяка средностатистическа сватба "Купон да става, пък нищо, че е на чужд гръб /в горния случай - задник/".

# 246
  • София
На моята кума и подарих истински подарък още когато я каних, което беше няколко месеца преди сватбата. Идеята ми беше да и остане за спомен. Не изпитах нужда да я карам да се прави на клоун за кошница с бонбони, които така или иначе с празник или без си подаряваме, защото и двете обичаме сладко.

И извинявам се, ама това да накараш бременна жена да подскача е меко казано неуместно. Всичко може да се случи и за едното забавление хич не си заслужава риска.

hahaha

Joy

На сватбата, на която ходих в събота, пък изпльоскаха тортата на земята.  Laughing

Еми неприятно е това! и мръсно в последствие... ходиш си на високите токове и под тебе пода лепне, щото който не е чистил торта от под той не знае колко е трудно и отнема време.

# 247
Безумно щастлива съм, че няма да има хора, като вас на моята сватба, както, вярвам, че вие сте щастливи, че няма да присъствате на такава "Пошла" БЪЛГАРСКА сватба, като моята  Peace

# 248
Безумно щастлива съм, че няма да има хора, като вас на моята сватба, както, вярвам, че вие сте щастливи, че няма да присъствате на такава "Пошла" БЪЛГАРСКА сватба, като моята  Peace

Съгласна, хора без работа, които обсъждат колко са "зле" другите, чист клюкарник Simple Smile

# 249
Ааааааааааа то затова ли бяха всичките въпроси...Да се похвалиш ,че ще правиш сватба и да кажеш ,че твоята е най -хубава.Ами Честито.

п.п.Приказките на такива като нас ще ги чуеш след сватбата.

# 250
Ъъъъ, не! Въпросите ми бяха със съвсем различна цел, ама няма да се обяснявам. Иначе всеки смята, че неговата сватба е най- хубавата, така че- разбира се, че моята някога ще е най- хубавата  Wink . Просто гледам колко се изруди българина и ми става жал, и както вие имате мнение, така и аз имам мое  Party
А относно хвалбата- не, все още няма да правя сватба, говоря за в бъдеще, ама пак не виждам смисъл да се обяснявам  Flutter

# 251
Така е, всяка сватба е най-хубавата! И така трябва да бъде. Но тя е такава само и единствено за младоженците и родителите им. За другите е просто поредната и не пречи да коментираме.

# 252
Какво е "изруди"?

Просто гледам колко се изруди българина

# 253
Изчанчи се  Grinning Изхаховя, изкухя. Изкухя е най- точно. Промени си ценностната система и по- точно загуби важното, изконното. Онова, вътрешното усещане, което прави традициите истински и хубави. И спазването им, ни кара да се чувстваме истински българи. Де да знам, очевидно не приемате чуждо мнение, тъй че спирам спора. Но някак си, вътреусещането ми е, че не е редно така да се оплюе всичко традиционно. Така мисля.  Simple Smile

# 254
  • UK
Goldengirl, никой не оплюва или отрича традицията, по-скоро коментираме откровено просташки, безсмислени (според нас) и грозни обичаи - не всичко, което се е правило по традиция задължително е правилно и трябва да се спазва по закон.

Пише се "изрОди".

Общи условия

Активация на акаунт