Досадни обичаи в българските сватби

• 25 221
  • 343
  •   1
Отговори
# 315
  • София
и това го мислиш за 2016? че ти дотогава може да си сменила мъжа или той теб...

# 316
и това го мислиш за 2016? че ти дотогава може да си сменила мъжа или той теб...

Ами да мисля го  Sunglasses Каква е тази ваша логика? Че дори и след 6 месеца да е пак може да има спънки. Заедно сме повече от 7 години обичаме се и защо да не правим дългосрочни планове. Имах случай с приятел, който се ожени без много да го мисли и на сутринта се разведе. Правим ранни планове, защото е обвързано със средства, които трябва да съберем. А и мерака ми е адски голям, та не виждам защо да не организирам от сега нещата, та когато дойде времето да не се чудя и мая Simple Smile

# 317
та не виждам защо да не организирам от сега нещата, та когато дойде времето да не се чудя и мая Simple Smile
Е, какво има да му организираш от 2 години по- рано. Ти ако от сега си така, като му дойде времето ще се чудиш и маеш 300 пъти повече. Ама аз наистина не мога да си представя какво може да се организира от сега (питам те, не за да се заяждам, а наистина ми е любопитно). Нито дата можете да запазите за 2016, нито ресторант, да не говорим за рокли и тям подобни подробности... Пожелавам ви да сте много щастливи и времето до така дългочаканата дата да мине неусетно!

# 318
та не виждам защо да не организирам от сега нещата, та когато дойде времето да не се чудя и мая Simple Smile
Е, какво има да му организираш от 2 години по- рано. Ти ако от сега си така, като му дойде времето ще се чудиш и маеш 300 пъти повече. Ама аз наистина не мога да си представя какво може да се организира от сега (питам те, не за да се заяждам, а наистина ми е любопитно). Нито дата можете да запазите за 2016, нито ресторант, да не говорим за рокли и тям подобни подробности... Пожелавам ви да сте много щастливи и времето до така дългочаканата дата да мине неусетно!

Аз не съм казала, че сега ще запазвам дата и час за ресторанта, просто съм доста ентусиазирана и с удоволствие и спокойствие обмислям нещата  Heart Eyes. Избрала съм фотографи, които от сега графика им за цялата 2015 година е зает, което ме навежда на мисълта, че може би началото на 2015 трябва да се ориентирам да говоря с тях. Също така съм се съветвала с хора и ми казаха, че е хубаво година по рано да запазя дата и час за ритуален дом, църква и прочие. Поне в Пловдив по отношение на сватби е доста натоварено всяка седмица има младоженци  Wink Просто споделих какви са ми вижданията за Нашия ден Simple Smile

# 319
  • ВАРНА
Хм,обикновено всички такива стриктни подготовки които съм виждала са завършвали с истерясали булки,защото нещо не е протекло на 100% по начина по който е бил големият план.Всеки има право на своя голям ден и ти пожелавам като дойде да се наслаждаваш на момента и на мига,за мен честно казано много от детайлите не са имали кой знае какво значение ,важното беше кой е младоженеца до мен  Peace

# 320
Хм,обикновено всички такива стриктни подготовки които съм виждала са завършвали с истерясали булки,защото нещо не е протекло на 100% по начина по който е бил големият план.Всеки има право на своя голям ден и ти пожелавам като дойде да се наслаждаваш на момента и на мига,за мен честно казано много от детайлите не са имали кой знае какво значение ,важното беше кой е младоженеца до мен  Peace

Абсолютно съм съгласна с теб. Тази моя емоционалност може да ми изиграе лоша шега. Ама и двамата сме доста развълнувани, защото и бебче искаме и малко ги приемаме по на сериозно нещата Stuck Out Tongue Това и ми беше мисълта на 1вия ми пост, че е важен човека до теб, да има емоции, а пък с обичаи или без... всеки сам си преценя  Hug

# 321
Ами аз точно в Пловдив се ожених преди 2 години и мога да ти кажа, че когато отидохме през юли да запазим час в ритуалния дом за октомври, нямаше още нито една запазена дата за този месец- бяхме първите. За сватбата си дадохме 4 месеца да я организираме и като се започна се оказа, че точно за Пловдив човек може да се подготви и за 2 месеца (говоря за средно голяма сватба в желан за сватби ресторант и т.н.) Но както и да е де... разбирам до някъде вълнението ти... просто не се навивай чак толкова- просто един ден, който минава толкова бързо, че ако влагаш чак толкова очаквания на него има опасност накрая да останеш крайно разочарована и при най- малкото объркване на плановете и да не можеш да се насладиш на мига

# 322
  • UK

Абсолютно съм съгласна с теб. Тази моя емоционалност може да ми изиграе лоша шега. Ама и двамата сме доста развълнувани, защото и бебче искаме и малко ги приемаме по на сериозно нещата Stuck Out Tongue Това и ми беше мисълта на 1вия ми пост, че е важен човека до теб, да има емоции, а пък с обичаи или без... всеки сам си преценя  Hug

Бебчето каква роля има в сватбата и организацията? Познавам много двойки, усърдно работещи и искащи бебе, които далеч не са тръгнали да организират сватба, която ще се състои след две години.   Rolling Eyes

# 323

Бебчето каква роля има в сватбата и организацията? Познавам много двойки, усърдно работещи и искащи бебе, които далеч не са тръгнали да организират сватба, която ще се състои след две години.   Rolling Eyes

Мисля, че вече отговорих. Не гледам в на никой канчето, кой как и кога си е организирал сватбата. Разбира се, че може и за 1 месец да направиш всичко. Бях доста изчерпателна в обясненията си  Wink

# 324
  • София
Само да вметна, че по времето, по което аз се жених - 2009 г. цените на ресторантите и на всичко се вдигнаха доста само за една година. Отделно при мъжа ми се случиха неприятни служебни случки, та беше и без заплата известно време. Аз - студентка. Ако се бяхме туткали две години с организацията, никога нямаше да се оженим и все още щяхме да сме гаджета.
Те повечето булки затва са изтерясали, щото се навиват, навиват, навиват, все едно света свършва ако подгъва на роклята не е точно сантиметър и половина, а мечтания фотограф заминал за неопределено време. Примерно. 
А искам да ти кажа, че и за две години има вероятност 10000 пъти да си смениш мнението. Ще те чакам в тази тема да споделиш.

# 325
Само да вметна, че по времето, по което аз се жених - 2009 г. цените на ресторантите и на всичко се вдигнаха доста само за една година. Отделно при мъжа ми се случиха неприятни служебни случки, та беше и без заплата известно време. Аз - студентка. Ако се бяхме туткали две години с организацията, никога нямаше да се оженим и все още щяхме да сме гаджета.
Те повечето булки затва са изтерясали, щото се навиват, навиват, навиват, все едно света свършва ако подгъва на роклята не е точно сантиметър и половина, а мечтания фотограф заминал за неопределено време. Примерно. 
А искам да ти кажа, че и за две години има вероятност 10000 пъти да си смениш мнението. Ще те чакам в тази тема да споделиш.

Ще следя и споделям, благодаря за мненията ви  Wink

# 326

Аз не съм казала, че сега ще запазвам дата и час за ресторанта, просто съм доста ентусиазирана и с удоволствие и спокойствие обмислям нещата  Heart Eyes. Избрала съм фотографи, които от сега графика им за цялата 2015 година е зает, което ме навежда на мисълта, че може би началото на 2015 трябва да се ориентирам да говоря с тях. Също така съм се съветвала с хора и ми казаха, че е хубаво година по рано да запазя дата и час за ритуален дом, църква и прочие. Поне в Пловдив по отношение на сватби е доста натоварено всяка седмица има младоженци  Wink Просто споделих какви са ми вижданията за Нашия ден Simple Smile
[/quote]

Ами не е вярно! Аз организирам сватба в Пловдив. Първо: има прозорци които се отварят за дати тоест преди определена дата не може да си запазиш такава в ритуалния дом! Второ повярвай ми минах всички хотели и ресторанти в Пловдив месец преди датата НИКОЙ не се наема да ти запази ресторанта! Организация от сега за 2016 няма как да се направи ,но ти си знаеш Simple Smile

# 327

[/quote]

Ами не е вярно! Аз организирам сватба в Пловдив. Първо: има прозорци които се отварят за дати тоест преди определена дата не може да си запазиш такава в ритуалния дом! Второ повярвай ми минах всички хотели и ресторанти в Пловдив месец преди датата НИКОЙ не се наема да ти запази ресторанта! Организация от сега за 2016 няма как да се направи ,но ти си знаеш Simple Smile
[/quote]

Корал медия от Април 2015 до Септември 2015 всички дати са заети, засега само Януари, Февруари и Март имат фрее дати и най-вероятно началото на 2015 ще се запазват дати за 2016. Аз аз държа точно на тях както и на Санкт Петербург и не мога да ви повярвам, че ако се юрна да запазвам дата за хотела или където и да е само 1 месец преди сватбата (и то лятото), ще имам успех. Консултирала съм се с сватбена агенция и ме посъветваха ако държа на определени екипи и прочие, трябва да си организирам нещата поне една година по рано  Wink А и от познати минали по този път, също са на мнения поне 1 година по-рано да задействам нещата. Всеки си преценя  Wink

# 328
Правим ранни планове, защото е обвързано със средства, които трябва да съберем. А и мерака ми е адски голям, та не виждам защо да не организирам от сега нещата, та когато дойде времето да не се чудя и мая Simple Smile
Напоследък забелязвам нещо в българските сватби... не може да се нарече точно "досаден обичай", но е странно обстоятелство. Струва ми се, че все повече сватби се организират заради самите сватби (нали се сещатате: бяла рокля, всички да видят, че и мен са ме взели, да е скъп ресторант, DJ, фотограф и т.н., за да мога да се покажа и във ФБ и т.н.). Някак си остава усещането, че самата идея за брака (а понякога и самият младоженец) остават доста в страни.
Може и да не съм права, но на мен ми остава такъв привкус...

# 329
  • София
Съгласна съм. И то несамо за сватби е така.

Общи условия

Активация на акаунт