НВ-ВМХ, част 83

• 40 264
  • 733
  •   1
Отговори
# 510
За мен протеинът е тухлите за организма, а мазнините - енергията. Спортувам активно и първият ми е важен за мускулите.
И аз мисля същото  Peace Тази седмица вдигнах въглехидратите, като ям повече плодове. Усетих, че издържливостта на кардио тренировките веднага ми се подобри  Grinning

# 511
И протеин си трябва, и мазнини (и то от хубавите, и не в минимални количества), а въглехидратите общо взето са по избор - и количеството, и видовете, в зависимост от особеностите на организма (тегло, процент мазнини, инсулинова чувствителност и т.н.) и целите ни в момента. Протеинът според мен се подценява в класическото шведско НВ-ВМХ, където консумират по 1 грам на килограм целево тегло, но все пак при някои хора това е необходимо, а и със сигурност е необходимо ограничение за постигане на кетоза. Въпросът е обаче, че далеч не всеки, който цели кетоза, има необходимост от нея за целите си.

И в храненето, както във всяка друга област, е хубаво човек да си следва собствените разбирания и да си намери този вариант, който работи за него в момента. Кетоза се поддържа трудно, предполага повече ограничения и аз мисля, че ако не ни е необходима, няма смисъл да се стремим да сме постоянно в оптимална кетоза. Но всеки си преценява за себе си, а понякога всъщност човек няма избор.

# 512
За мен протеинът е тухлите за организма, а мазнините - енергията. Спортувам активно и първият ми е важен за мускулите.
И аз мисля същото  Peace Тази седмица вдигнах въглехидратите, като ям повече плодове. Усетих, че издържливостта на кардио тренировките веднага ми се подобри  Grinning

Със сигурност при по-продължителни кардио тренировки е добре да се увеличи малко приема на въглени  Peace Когато тичам повече от 8-10 км. наведнъж винаги взимам малко повече В преди това, защото ми се е случвало да ми прилошее много рязко и не е приятно.
При силови - НВ ВМ работи повече от чудесно и се чисти много добре.

# 513
  • София

По себе си съм забелязала, че като увелича протеина изчиствам много по-бързо подкожни мазнини и съм много сита - не изпитвам глад. Пия много вода също.

Същото е и при мен, споделяла съм тук в темата  Heart Eyes
Откакто увеличих протеина много изчистих.
Също така подхождам с внимание към мазнините, т.е не се уливам, както преди, а са само от естествените си източници - жълтък, месо, риба, маслини, авокадо и т.н
Спрях млечните, хапвам сирене или кисело мляко, но много рядко, примерно веднъж на 10 дни.
Увеличих плодовете.
Като цяло в някакъв комбиниран ВМ-НВ/палео вариант се движа, но при мен това води до намаляване на мазнини и покачване на мускул.

Много ми е интересна правилната формула на всеки от пишещите в темата и с удоволствие чета тези фактически постове.

Викче, при теб може би костната система е тежка, защото изглеждаш перфектно просто.
Вярно, че е неприятно да виждаш 60 на кантара при нашия ръст, но пък не го пише на челото ти, нали така  Grinning а като те погледне човек, само може да ти се радва  Heart Eyes

Аз също скоро си правих колаж с най-дебелите ми две снимки, които съществуват и не мога да повярвам на мишелините, които съм махнала от себе си.

Грийн, благодаря за табличката на плодовете, много полезно!   bouquet

# 514
  • София
Ау, не знаех, че сме напреднали толкова:

Цитат
Всяко трето дете в България е пълно.

Само за пет години затлъстелите първолаци у нас са с 2% повече.
От 28% през 2008 г. децата с наднормено тегло сега са достигнали 30,5 на сто, предават от БГНЕС.

И естествено, пак мазнините виновни Sad

# 515
Да, стигнахме ги американците по този показател - и сред децата, и сред възрастните.

# 516
  • SA
Дааа, и пак мазните храни виновни, естествено.  hahaha
Следващата стьпка ще е някой да напише дисертация на тема - защо днешните пьрволаци са по-мьрзеливи от предишните поколения и не спортуват активно.

# 517
  • Vildbjerg,DK
Мда, щерката вчера разказа, че са имали урок по здравословно хранене ( имат часове по кулинария ). Трябвало сами да подредят хранителната пирамида - и естествено месото било на самия връх.  Дори над белият хляб. Маргарин - по-добре от масло и разни други такива.

# 518
Момичета, много интересна тема сте подхванали - за проитеина.  Peace Аз все се канех да попитам, но нали нямам време напоследък и така и не стигнах до там да попитам, но ето, че вие вече го обсъждате. Аз лично пия по един шейк преди тренировка, защото ако не го пия, ми става лошо, особено, ако включа повече кардио и се налага да спра тренировката.

Ками,  Laughing как защо!  hahaha Защото ядат много мазнини, а от тях им е тежко да се движат и за това не могат да спортуват. Освен това от многото мазнини артериите се затлачват и мозъкът им не може да работи толкова бързо, един вид от мазнините атеросклероза развиват до първи клас и после им е трудно да учат и да помнят. Ох, горките деца! Rolling Eyes

Гуш на всички и поздрав набързо! Hug Heart Eyes

# 519
Янче, ама обаждай се по-често де! Hug

# 520
  • SA
 Simple Smile Янче, така, така. То е ясно, че наситените мазнини ще са корена на злото.
Ама ха, малки деца трьгнали пьржоли и яйца да ядат, та сигурно и не е по долар поне яйцето !

# 521
ШокиHug да се обаждам, ама като ви чета и не остава време за писане, виж, ако хвана точно тема, която е само на последните 1-2 страници, тогава съм много компетентна и веднага мога да се разпиша.  Mr. Green

# 522
По повод на протеина, появи се статия преди малко: http://fitwell.bg/%D0%97%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5/5-%D1%81% … 015_i.428004.html

А тази статия също ме впечатли: http://fitwell.bg/%D0%97%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5/5-%D1%81% … 015_i.428004.html На бременна вегетарианка изведнъж започнали да й се ядат бургери. Rolling Eyes А после било здравословно вегетарианството... ooooh!

А ето това пък ме втрещи: преди секунди прочетох статуса на една шведка, която била прясно оперирана (не знам от какво) и поискала да не й вливат глюкоза. Сестрата й казала, че вече нямат практика да вливат глюкоза, освен на диабетици Shocked Сигурно е имала предвид хипогликемиите. newsm78 Но все пак - ето каква тенденция се е появила в шведските болници. И също четох за една шведка, която наскоро роди със секцио и отказала глюкоза - нямало проблеми.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2014, 16:13 от Cioccolata

# 523
  • Пловдив
Статията е интересна,лошото е,че имам част от симптомите:яде ми се сладко,отпаднала съм и зимата често боледувам.Така че ясно е какво ще направя.

# 524
Жижи, тези симптоми могат да имат куп обяснения, липсата на протеин не е единственото Wink От нисък витамин Д може и да боледуваш често, и да си отпаднала. Също мисля, че понижена функция на щитовидната жлеза може да доведе до отпадналост, а също и желязодефицитната анемия със сигурност може. За честото боледуване друга причина може да е недостиг на цинк. А когато на човек му се яде сладко, причината може да са или колебания на кръвната захар/инсулина, или хормонални смущения, или може би наистина недостатъчен прием на протеин.

Общи условия

Активация на акаунт