Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 27

• 56 043
  • 813
  •   1
Отговори
# 120
svetleto85, аз зимата си лекувах хремата с мед (за предпочитане захаросан). Слагаш си в носа количество, колкото грахово зърно и лягаш, за да не изтече. От топлината той се разтопява и се спуска към гърлото, отпушва, прочиства и много загрява, но да знаеш, че и доста боли. Не е много приятно, но при мен имаше ефект. Успех!

# 121
Нямам за захаросан, но ще пробвам с с тампон с обикновен, Всичко мога да изтърпя, само ефект да има   bouquet

# 122
  • БУРГАС
след 7 дълги години по клиники най-накрая  newsm44 след поредния опит за бебе в инвитро центъра бургас видях 2-те черти .  EFP
Бременна съм в 13 седмица.  preggo

на 27,08 бях при д-р душепееш на преглед и ми направи вагинален морфологичен. разгледахме го отвсякъде, всяко пръстче на всяка ръка и крак, органите му,  имам и снимка, е там се вижда в цял размер. все още е рано за пол. цели 8 см. сме. 64 кг. стартирах при ръст 167см. и съм качила около 1,5 кг. за 13 г.с. иска да ме види и когато навърша 15 г.с. вече ми разрешават да ставам, но аз смятам, че още е рано предвид през какво преминах и затова няма да бързам с разходките навън. поне още 2 седмици да минат, пък после ще му мисля. рано е за мен още.

от 2 дни все ми къркори корема. странно ми е.  newsm78 преди 1 час хапнах а все едно се държи като празен . newsm12  не съм гладна,  а къркори на гладно. нищо не ми се хапва, странно..........  единствен каприз за сега беше кисело зеле с ориз за вчера и и се сготви. даже за обяд хапнах насила. за да не е празен стомаха.просто не изпитвам глад. и все насила ям, което е най странното, защото аз съм много ящен човек, а сега не е така.  3 пъти има хапване сут, обед и вечер.  а, вие, как сте с храната?   cook

нямам търпение да го усетя.  Love незнам, защо но си мисля, че ще е момче, football така го чувствам.  Two Hearts  а, вие?

в края на февруари или в началото на март 2015г. ще ми е термина.  smile3504
дай боже. newsm17  а, на вас, кога ще ви е ?   newsm07

По ЗК се полагат цитонамазка и микробиология в началото на бременността. Задължително ли е те да се направят при първоначалния преглед в първи триместър ? Дали могат да бъдат изместени във втори по усмотрение на доктора и пациента? Тогава  отново ли са безплатни ( ако бъдат направени по-късно от първоначалния преглед) ?

и мен ме интересува същото . До сега не са ми взимали цитонамазка и микробиология , защото доктора искаше да ми слага спекуум,  smile3516 а аз не дадох да ми се сложи,  smile3506на вас как се взе?
сега на 01.09 съм на преглед и тогава смята докторката да ми вземе секрет .

Последна редакция: чт, 28 авг 2014, 17:40 от pepeliankata

# 123
pepeliankata по мое желание се отказах от цитонамазка. Прецених, че риска не си струва. АГ-то каза, че не е проблем..  Отлагам го за след раждането.
  Микробиологията не е агресивна и ми взеха секрет на момента. ОБсъдихме, че при нея няма никакъв риск за плода в моето здравословно състояние.

# 124
Пепелянка, честито   bouquet Желая ти пускав финал и лека Б.
С храната- и аз съм така, яде ми се имам апетит, като седна и нищо- едвам ям.

Цитонамазката- акушеркат ами каза да НЕ давам да ми вземат сега, след като родя един ден. МБ, пак нямат практика да взимат тук (живея в UK). Taка, че подкрепям ShySun  за цитонамазката, за МБ ме дразнят тук Sad

# 125
На мен цитонамазка ми взеха в 13г.с., заедно с МБ. След това имах леко зацапване, но слава Богу нищо лошо не последва. МБ според мен е добре да се прави, защото все пак следи за гъбички и инфекции, а цитонамазката може би е добре да се прави преди забременяването или след самото раждане, не съм наясно..

За храните, първите 3-4 месеца ми се ядеше само кисело и солено, от месо, мляко и сладко ми се гадеше и след това изведнъж много се настървих по сладкото, направо умирах. И до сега съм така, всеки ден си хапвам и нещо сладко, въпреки, че е вредно...

pepeliankata, желая ти лека и безпроблемна бременност   bouquet

# 126
При първата ми бременност цитонамазка ми беше взета 12-та седмица, НО тогава нямах никакви усложнения и здравословни проблеми. Ако сега нямах оплаквания, пак бих си направила.  Peace

# 127
Момичета, знаете ли сега къде се намират мойте две бебета, дали са вече в коремната кухина? Сякаш ги усещам от страни в ляво до пъпа, ама май си въобразявам  newsm78

# 128
Момичета, знаете ли сега къде се намират мойте две бебета, дали са вече в коремната кухина? Сякаш ги усещам от страни в ляво до пъпа, ама май си въобразявам  newsm78
Светле, навсякъде може да са  Simple Smile Пък и са двечки  ylinfant  ylinfant
На феталната ми казаха, че моята е с дупето напред. Аз в първия момент се стреснах, понеже до сега с каките не ми се беше случвало това Simple Smile. За това и почти не усещам движения - а и съм с предна плацента. Но от време на време ми се се случва да ми щръкне ту лява, ту дясна половина на корема и изглежда много смешно Laughing Докторът каза, че за тях е без значение как е застанало бебето. Но за сега е седалищно.
Кога ще ти кажат пола на бебешоците?

# 129
Мисля, че са от ляво, защото пробвах да си опипам корема и там е най-твърдо и като натисна малко по-силно, почва да ми е некомфортно, май се бунтуват  Mr. Green За пола евентуално края на септември с ФМ Simple Smile
Wickedly, благодаря ти много за идеята с меда   bouquet Наистина боли, много  неприятно, при положение че аз държа на болка, но пък поне има резултат. Вечерта слагах капки и днес почти нямам хрема, но тръгна пък към гърлото сега. Ще се лекувам с чай от лайка и дишане на парите му.

# 130
pepeliankata по мое желание се отказах от цитонамазка. Прецених, че риска не си струва. АГ-то каза, че не е проблем..  Отлагам го за след раждането.
  Микробиологията не е агресивна и ми взеха секрет на момента. ОБсъдихме, че при нея няма никакъв риск за плода в моето здравословно състояние.

Извинявам се че се намесвам така, но още съм нова в това. Предстои ми преглед на 2. 09. Може ли цитонамазката да е проблем? Какво може да стане. Мога ли аз да откажа ако реша? Микробиология ми беше правена преди 6 месеца, тогава бях със доста сериозно течение и въпреки това резултатите не показаха нищо изолирано.

# 131
Здравейте, бременна съм в 6ти месец. Имам кокоши трън на дланта и мн ме мъчи. Изписаха ми Keratolin corn remover да се мажа. Уж ми казаха, че не пречи на бебето. Притеснвам се обаче дали е така.. Споделете, ако някоя от вас се е мазала по време на бременност.  Shocked

# 132
Пак ще досаждам,но има въпрос- някоя от вас,дами, имала ли е гаден вкус в устата по време на бременността и има ли отърване от това. Умората мина,сега пък се появи този гаден ,горчив вкус.Не е от зъбите,зъболекарят каза,че всичко си е ок.Дъвча дъвки,смуча бонбонки,но за 10 мин. се оправя и после пак.От него ми се гади,иначе с повръщане засега не съм се сблъсквала.Но няма и да ми се гади,ако не беше тази отврат. След храна временно се оправя,но не мога да вървя и  да меля постоянно  Joy В края на третия месец съм,може пък и  да мине в 4-я Grinning Вече го чакам този 4-ти месец с нетърпение  Simple Smile Ще изтърпя в името на добрата кауза Wink ,но ако има някакво решение,би било добре.Защото според гинеколога ми няма Grinning

# 133
AleksandraNikolova, някои лекари я правят, други смятат, че не е редно. Ако имаш доверие на гинеколога си той ще направи, каквото сметне за добре. На мен не са ми правили.

bianko88, щом медицинско лице е препоръчало мазилото, значи е безвредно. А и се нанася външно, доста малко съставки попадат в организма. И на листовката трябва да пише.

divache29, аз го нямах този вкус (май бил метален), но много бременни го имат. Еми всичко минава, какво да правим, търпим.

# 134
Май сме много бременните в края на 3 месец Simple Smile
Аз днес се събудих със схванат врат. Май някой нерв се е прищипнал. Не мога да си мърдам главата, нито да си вдигам лявата ръка. Боли ужасно много когато се движа.
Мислите ли че бебето усеща болката на майката. Не искам то да се мъчи Sad

Общи условия

Активация на акаунт