Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 27

• 56 039
  • 813
  •   1
Отговори
# 105
При мен стана повече контракции, по-малко секс.

А нормално ли е в края на осмия месец да се появи гадене? Имах такова до 3-4ти месец, но след това си бях супер. А сега от седмица пак се появи  newsm78

# 106
  • варна
Абе моя мъж не отказва ,напротив ,аз му казвам ,че не се хаесвам ,тои ми вика аз те харесвам .
Ами бяха ми казали, че плацентата е малко ниско ,то беше кафеникаво зацапване ,заради него лежах 3 дни в болницата, но то беше еднократно .
Може би се е получило от преумора ,все пак малко дете имам ,пък и тогава не се жалех изобщо ,цял де чистене, готвене ,разходки ,сега по полека го давам усетя ли ,че кръст или корем започне да ме боли веднага лягам.

Аз контракции нямам ,пия си магнерота 3х1 и с магнезиево олио се мажа .

# 107
Трябва да е от механичното притискане на стомаха.

# 108
Здравейте. От вчера, а и цяла нощ, че дори и сега ме е хванало нещо като силна диария. Казвам нещо като, защото не е толкова рядко,колкото често - през 5 минути буквално и с невероятни напъни (май и хемороидче си докарах).  Почти в 38 седмица съм. На някоя да й се е случвало подобно нещо и какво е правила/пила/яла, за да го спре? Аз изпих няколко прахчета смекта, че и но шпа за напъните, но не помагат. Може ли да се пие въглен, имам един, но на него не пише нищо за бременни?!

При мен също е така, особено на моменти от около седмица не се трае. Не се влияе от това какво ям, по скоро мисля, че бебето притиска от време на време дебелото черво и затова така се получава. Иначе и нищо  не съм пила, минава ми след около час обикновено.

Практикувате ли секс към края на бременоста(аз не че съм към края де )
Някакво желание ме е обзело, но ме е страх ,защото леко  имах зацапване в 21 гс (не след секс).От тогава сме го правили 2 пъти ,но много ме естрах и мн внимахме.

Практикувахме може да се каже през цялото време, но това зависи от твоето здравословно състояние.  Whistling Най-добре е да попиташ твоя лекар дали има проблем. В 7мия лежах за задържане, тъй като имах много чести, но безболезнени контракции - тогава се ограничавахме. Когато бях в 8мия месец бяхме по-внимателни, правехме го по-рядко. Също е важно в по-късните месеци (извинявам се предварително) да не свършва в теб, тъй като в спермата има някакво вещество, което предизвиква контракции. Затова дават и това като един от начините за предизвикване на нормално раждане към края на 9ти месец. Общо взето инфото, което съм чела по въпроса е, че самия секс няма как да предизвика започване на раждане, а по-скоро да ускори вече започнал процес. Simple Smile

Но все пак е най-добре да се консултираш с твоя АГ дали е добре за твоето състояние. Аз не съм имала зацапване през бременността.  Peace

# 109
Момичета, имам ужасна хрема. Ползвах капки за нос 3 дни, не постоянно, мислите ли че може да са навредили? Знам, че не са Б и не съм прекалявала, ама четох тук едни гадни статии и се притесних Sad
Иначе правя и инхалации с някакви смесени ментови масла, на които пише ако си Б да питаш лекаря си, но са подходящи за деца. Май тоя път се олях с ползване на каквото ми падне, но не мога да спя и ми писна Sad Тъпото е, че на повечето неща пише, че ако си Б да се посъветваш с лекар, но просто не са тествани върху Б и няма как да пише че са за такива, поне така ми каза акушерката и има право.

# 110
  • София !
Момичета, имам ужасна хрема. Ползвах капки за нос 3 дни, не постоянно, мислите ли че може да са навредили? Знам, че не са Б и не съм прекалявала, ама четох тук едни гадни статии и се притесних Sad
Иначе правя и инхалации с някакви смесени ментови масла, на които пише ако си Б да питаш лекаря си, но са подходящи за деца. Май тоя път се олях с ползване на каквото ми падне, но не мога да спя и ми писна Sad Тъпото е, че на повечето неща пише, че ако си Б да се посъветваш с лекар, но просто не са тествани върху Б и няма как да пише че са за такива, поне така ми каза акушерката и има право.

Какви капки си ползвала ?
Докато бях бременна и много ми се запушваше носа, когато вече не можеше да се търпи, капвах - ксиометазолин, знам, че специално те, не са подходящи по време на бременност, ама пък от няколко капвания, не мисля, че е, толкова проблем .
Може да ползваш - стеримар, аз почиствам на малката носа с него и също така има едни хомеопатични капки - еуфорбиум, и тях съм ги ползвала за малката, мисля, че и от бременни може да се ползват  newsm78
Дано бързо да ти мине  Hug !

# 111
Мерси за отговора: еуфорбиум, имам такива, отпушват за 1 минута и после пак запушен Sad Иначе ползвах подобни на ксиометазолин. Мисля да мина през аптеката и да си купя едни силно ментови дъвки, тъкмо четох за тях, не се бях сетила  Peace Другите неща не помагат- иска си истински капки за съжаление Sad Ще ползвам и вода със сол довечера. Не може без да се диша нормално Sad

# 112
Мерси за отговора: еуфорбиум, имам такива, отпушват за 1 минута и после пак запушен Sad Иначе ползвах подобни на ксиометазолин. Мисля да мина през аптеката и да си купя едни силно ментови дъвки, тъкмо четох за тях, не се бях сетила  Peace Другите неща не помагат- иска си истински капки за съжаление Sad Ще ползвам и вода със сол довечера. Не може без да се диша нормално Sad

Здравей

Не се притеснявай от 3 дни капене че и повече, няма страшно за плода. Те са локални средства. Стеримара е хубав за промивки, можеш и до 6-7 пъти на ден. Има капки на основа на етерични масла и смоли -Пиносол, Фитоназал, не са противопоказани за бременни. Ако нищо от това не помогне- Виброцил за 5-7 дни, може и повече.

# 113
  • София !
Може да пробваш да вариш лайка и като заври да застанеш над нея с една кърпа и да дишаш изпаренията, малко е, неприятно, но на мен ми помогна  Peace .
Друго не се сещам в момента  Confused . Знам колко е, неприятно и дано бързо ти мине !

# 114
това с лайката и аз съм го пробвала, също така и с чай от мента става Simple Smile

# 115
Довечера е ред а на лайката, аз търпя, само да има ефект. За кашлици има, ще има и за носа  Peace И чай от мента пия Simple Smile  Снощи пробвах доста неща, но като си легнах пак запушен нос и си сложиш по едно впръскване капки. Иначе почва да ме боли корема като не дишам регулярно през носа, а се мъча през устата и съвсем ме хваща страх да не стане нещо Sad

# 116
Май месец като настинах лекарката ми изписа Африн капки за нос, не солената вода. За 2-3 дни се оправих с по 2-3 впръсквания на ден. Капки с ксилометазолин можели да предизвикат контракции ( ксилометазолина де).). Спрейовете с морска вода при мен нямаха ефект.

# 117
Мерси, те също съдържат оксиметазолинов хидрохлорид, аз ползвам подобни за вечерта.

Всъщност излъгах, ползвам точно с ксилометазолин. Днес пак ще мина през аптеката, дано ми дадат нещо, дори и да е за бебета, само да помага Sad

Последна редакция: чт, 28 авг 2014, 13:23 от AnMary

# 118
А чували ли сте за промивки на носа с вода и морска сол, една моя позната само така лекува хремите си. Незнам дали спрея с морска сол е същото. Предполагам че в интернет ще има мн инфо.

# 119
Да, чувала съм. Мислех и това да пробвам, дори и с обикновенна сол действало.

Общи условия

Активация на акаунт