Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 27

• 56 038
  • 813
  •   1
Отговори
# 90
И моята мацка винаги вървеше назад, все в най-долните граници. Е, роди се фина мадама - 2700, но сега е със съвсем приемлив ръст, наравно с връстниците, само е по-слабичка.

# 91
Момичета, след прегледа на 12.08 АГ каза че плацентата е все още високо и ще трябва да слезе надолу... Днес бях на консултация и ми каза че плацентата е ниско и трябвало да се качи  newsm78 Попитах дали това означава "плацента превия" той каза- НЕ
Добре обаче аз изобщо не съм на ясно какво означава, опасно ли е в тези седмици, може ли да предизвика спонтанен аборт? Много се притесних, а следващия ми преглед е чак на 09.09
Има ли някой с моя проблем?

# 92
Разположението на плацентата има отношение към раждането, нищо няма да ти стане спокойно.
Ето ти картинка на нормална, ниска и превия

от това зависи дали ще е нормално раждането или секцио, нищо общо със спонтанен аборт.
Аз бях с ниска плацента на 2см беше от отвора на шийката след 22-та седмица се вдигна Peace

# 93
Тя не е ли ниско при повечето жени в начална бременност и след това да се вдига? Щом не е превиа, значи няма проблем - има достатъчно време да се качи нагоре. Аз бях писала, че в 17 гс ми беше ниско, а в 24 вече се беше вдигнала. Знам, че при ниска плацента е хубаво да се избягват всякакви натоварвания, но според мен при всяка бременност е хубаво да ги няма.

# 94
На преглед съм  след 2 седмици - дали е нужно да потърся второ мнение преди това  или да си изчакам до тогава?

# 95
На преглед съм  след 2 седмици - дали е нужно да потърся второ мнение преди това  или да си изчакам до тогава?

Ако е специално за плацентата - лично аз не виждам смисъл, особено толкова рано. Но ако второ мнение ще те направи по-спокойна - потърси го. Не се вкарвай в излишни филми.

Честно казано - не мисля, че има и какво да се направи за да се вдигне плацентата - само не се натоварвай, почивай си, не вдигай тежко и ако не дай си боже прокървиш се обади веднага на лекаря. Погледни го така - бебето те първа нараства - сега вероятно има-няма 300 гр, самата матка ще се вдига и разширява, заради него - следователно плацентата ще се вдига с нея. Ако случайно остане ниско до края на бременността, лекарите ще решат дали е по-добре раждането да бъде нормално или секцио.

Ето малко други теми, в които момичетата споделят за ниската плацента
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=556749.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=583554.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=380814.0

И аз се бях паникьосала и дори попитах доктора дали ниската плацента може да стане превиа, но той каза, че не може Simple Smile В момента проблемът не е ниската ти плацента, а нервите, които похабяваш да мислиш за нея Simple Smile

# 96
  • София
AMARIA, за ваше успокоение потърсете и второ мнение.

Ниска плацента по принцип не значи превия.

Аз бях с ниска плацента, на 2мм от канала. Имах куп забрани - пътуване, секс, вдигане на тежко и т.н. В начална бременност имах доста силни болки - имах чувство, че ходя с тиква между краката. Нещата се нормализираха към 5-6ти месец, след това пак започнаха болките. В края на бременността изобщо не можех да ходя.
Родих нормално. Родих преждевременно, заради високо кръвно.

Спазвате указанията на лекаря, почивате и няма да имате проблеми.

# 97
Много ви благодаря, момичета   bouquet
Burmette, ще изчета внимателно темите, които си ми оставила
Аз болки нямам, зацапване - също, дано наистина не е нещо толкова значително!

Hug

# 98
Здравейте. От вчера, а и цяла нощ, че дори и сега ме е хванало нещо като силна диария. Казвам нещо като, защото не е толкова рядко,колкото често - през 5 минути буквално и с невероятни напъни (май и хемороидче си докарах).  Почти в 38 седмица съм. На някоя да й се е случвало подобно нещо и какво е правила/пила/яла, за да го спре? Аз изпих няколко прахчета смекта, че и но шпа за напъните, но не помагат. Може ли да се пие въглен, имам един, но на него не пише нищо за бременни?!

# 99
Аз знам, че няколко дни преди да започне раждането, организмът се изчиства... т.н. естествена клизма. Най-вероятно е нещо такова. Леко раждане.

# 100
И въглен съм пила, и оризова вода. В случая въпросът е дали не се касае за някаква чревна инфекция или е обикновена настинка.

# 101
  • София
Здравейте. От вчера, а и цяла нощ, че дори и сега ме е хванало нещо като силна диария. Казвам нещо като, защото не е толкова рядко,колкото често - през 5 минути буквално и с невероятни напъни (май и хемороидче си докарах).  Почти в 38 седмица съм. На някоя да й се е случвало подобно нещо и какво е правила/пила/яла, за да го спре? Аз изпих няколко прахчета смекта, че и но шпа за напъните, но не помагат. Може ли да се пие въглен, имам един, но на него не пише нищо за бременни?!

A може и да ти наближава раждането. По - добре отиди на лекар да те види. Иначе въглена не е вреден, ама той се пие най-вече при натравяне.

# 102
Относно плацентата- по тази логика и аз съм с ниска, с близнаци съм и са едно върху друго, поне на последния преглед бяха така. Едното е ниско в матката, дугото е върху него. Но жената не ми каза да е опасно и да се пазя, така че Амария спокойно, щяха да те предупредят ако има нещо  Peace Аз болки имам всеки ден, отдавам го на разтягането на матката. Въпроса е да няма зацапване, както казаха другите  Praynig

# 103
  • варна
Практикувате ли секс към края на бременоста(аз не че съм към края де )
Някакво желание ме е обзело, но ме е страх ,защото леко  имах зацапване в 21 гс (не след секс).От тогава сме го правили 2 пъти ,но много ме естрах и мн внимахме.

# 104
Аз практикувам, ако има кой да се смили над тюлена. От какво беше кървенето, как ти е плацентата?

Общи условия

Активация на акаунт