Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 27

• 56 114
  • 813
  •   1
Отговори
# 150
Цикъла ми трябваше да дойде преди седмица в неделя. В сряда направих два уринарни теста- положителни, след това и два кръвни през 48 часа, за да потвърдим. И всъщност, 4та г.с. ми показа в сряда някакъв калкулатор на бремеността тук в интернет. Crazy Датата на последния ми цикъл беше на 28.07.

# 151
Ще пиша и тук, че незнам за коя тема съм. Rolling Eyes Извинявам се, ако не съм за тук Embarassed, но реших, че при наличието на толкова много бременни има по-голяма вероятност да получа що-годе адекватен отговор. Лека бременност и здрави бебчета, на всички очакващи ги! Hug

Никога не съм предполагала, че ще пиша в такава тема. Смятам, че се образовам достатъчно, а и уж познавам тялото си, но ето че то ме изненадва понякога.
Последна М. беше на 27.07, трябваше да ми дойде на 22.08. средната ми продължителност е 26дни, с редки изключения, като 2 дни по-рано или максимум 3 дни закъснение, като последната/ на 27.07, която беше предшествана от кошмарно твърди гърди и безумно болезнени зърна. Към днешна дата имам 9 дни закъснение, без никакви симптоми, освен че ми се полягва, а като се изправя ми се вие свят, ям някои необичайни за мен храни, като запържени мръвки и тестени кексчета. Гърдите ми не са подути, така поне ми се струва, не са и болезнени, но имам леки болки, като иглички ниско долу, отдясно, отляво или централно, редуват се. Правих тест Presto на 6 ден от закъснението, с първата урина, отрицателен беше. Тази сутрин се събудих в 5ч, но пропуснах първата урина, затова отложих новия тест за утре, ако и той е "-", ще ходя на кръвен, а после при ЛК за направление за гинеколог, евентуално. Не се пазим с ЛМ. Имах зацапване този месец на 19 и 20 ден, но пък имах такова и предния месец на 15 и 16 ден, по принцип нямам зацапване, само тези два месеца и веднъж преди 3-4г. Не следя ову или темп. Правим секс, когато искаме, без напрягане. Страх ме е най-вече от извънматочна, затова се притеснявам от закъснението, ако е нормално е добре дошло, други месеци съм имала далеч повече симптоми, през периода на ПМС: болки ниско долу, болезнени и подути гърди, позиви за повръщане, болки в кръста, понякога пък никакви симптоми, освен болки в кръста... Започнах за всеки случай фолиева киселина.
Мисълта ми беше, дали е имало някой с подобни симптоми или по-точно липса на такива и читав положителен резултат?

пп. Станала съм много милозлива от известно време, може би 20-тина дни. Laughing

# 152
Алия, аз ги имах тези болки точно в този период. Но не са били непоносимо силни, а просто неприятни, все едно ще ми дойде ей сега. Ако нещо те притеснява, отиди на лекар. По принцип матката се разширява и оттам са болките. Успех   Hug

# 153
Алия, аз ги имах тези болки точно в този период. Но не са били непоносимо силни, а просто неприятни, все едно ще ми дойде ей сега. Ако нещо те притеснява, отиди на лекар. По принцип матката се разширява и оттам са болките. Успех   Hug

Благодаря ти!  Hug Точно така е, не са силни, просто се стряска човек, че все едно ще му дойде. Hug В четвъртък ми е прегледа, вярвам, че всичко ще е наред. Снощи се консултирах с близка акушерка, каза ми, че е нормално, и е от разширяването на матката, да не се притеснявам.

goddess, а защо се съмняваш точно в извънматочна бременност? Майка ми имаше такава бременност преди години, и искам да ти кажа, че уринарните тестове от начало й показваха по две чертички, ако това те кара да се притесняваш. Според мен се успокой, направи си тест утре, най-добре ЧХГ, сигурна съм в положителния резултат. А съм чела, че на много хора Престото не им е отчел. Hug

# 154
Алия, не се съмнявам, само се страхувам. Вероятно, защото до момента най-общо казано съм била облагодетелствана и съм нямала някакви сериозни проблеми. Grinning Пък съм чела какви ли не страхотии, а и познати около мен са все с някакви проблеми. Ето защо не харесвам дамски компании и ги избягвам. Crossing Arms Нищо лично, но понякога е депресиращо. Хайде да не разводнявам темичката ви.

пп. И да споделя от личен опит едно доказано бабино лекарство за хрема, за бременните: 1 суп. лъж. мед + 1 суп. лъж. канела, се изяжда по мъничко за цял ден. Секва и най-жестоката хрема за ден-два. Канелата не сваля кръвното, защото свойствата ѝ се неутрализират от меда. Друго което помага за хрема и кашлица са инхалации с лайка и най-много 3 капки йод.
малко встрани, но на някой може и да му е полезно, предвид настъпващите месеци.

Последна редакция: нд, 31 авг 2014, 10:27 от goddess

# 155
  • София !
goddess,
Скрит текст:
при мен беше така - до деня на очакваната дата на МЦ никакви симптоми за идване . На същия ден имахме едно пътуване и в колата ми стана кофти . Първо ми се доспа ( това супер не обичайно за мен в кола, защото обичам като пътувам да си разглеждам ) и другото което е, ми се догади от миризмите на ароматизатори, бензини и прочие  Laughing .
От следващия ден дойдоха и симптомите на идващ цикъл и аз реших, че случката от колата е, била моментна . Да ама днеска да дойде, утре и на 3 или 4-ти ден от закъснението реших да направя тест . Теста беше отрицателен . Аз не го изхвърлих обаче, бях го зарязала в банята на шкафчето и там саи преседя още 3 дни  Laughing . Тогава се сетих за него и викам да го изхвърля, но като го погледнах и -  Shocked , имаше 2-ра, но супер бледа чертичка . Викам си - внушавам си, пък и теста е, стар, не може да му се има вяра . Взех нов и тогава вече 2-рата чертичка беше по видима, ама за по сигурно взех и 3-ти  hahaha , там вече ясно се видя 2-ра дебела черта !
Така, че, всичко е, възможно !
Направи утре още един тест и дано резултата е, такъв какъвто  искаш  Hug !

# 156
Kraskas проветри Тонзилотрен, уж е хомеопатичен препарат за гърло... Все пак прочети листовката.

# 157
Може ли да се прави секцио при предна плацента?

# 158
Здр,момичета незнам дали това е подходяща тази тема за въпроса ми,но много бих искала да прочета вие какво мислите!Бременна съм в средата на 9-ят месец,спрях цигарите два месеца преди да забременея и от около месец пак припалвам  2-3 дневно(не се гордея).Започнах ги заради стахотният запек,който предизвика многоооооо болезнени химороиди( не е оправдание).Въпросът ми възможно ли е от тази моя глупост да съм увредила беба и дали ще ми потече кърма при това положение?

# 159
Кърма ще си имаш, споко. Пък за увреждане на детето.....  никой не може да ти каже..

# 160
bunny : ), благодаря за подкрепата  bouquet. Ще правя аз тест утре. Изчетох днес доста темички, попаднах и на някои аналогични случаи, но все пак си мисля, че моят няма да е изключение и няма да има две чертички.  Нищо де, всяко зло за добро. Grinning

# 161
  • София

Най-вероятно да, съдейки по това, че и моята е предна, а вече няколко лекаря ми казаха, че е доста вероятно да раждам със секцио. Peace

# 162
Може да се прави секцио с предна плацента, но е малко по-сложно, защото риска от загуба на много кръв е по-голям. Но за един добър и опитен лекар не би трябвало да е проблем.

# 163
  • ул. "Мечтание"
Здр,момичета незнам дали това е подходяща тази тема за въпроса ми,но много бих искала да прочета вие какво мислите!Бременна съм в средата на 9-ят месец,спрях цигарите два месеца преди да забременея и от около месец пак припалвам  2-3 дневно(не се гордея).Започнах ги заради стахотният запек,който предизвика многоооооо болезнени химороиди( не е оправдание).Въпросът ми възможно ли е от тази моя глупост да съм увредила беба и дали ще ми потече кърма при това положение?

Надали някой може да ти каже дали не си увредила по някакъв начин бебето. Има рискове, които са в дългосрочен план. Има и доста по-удачни лекове за запек от това да пушиш. Наистина не е оправдание. Говори с личния си лекар и гинеколога си да намерите адекватно решение на проблема.
Повече по темата кърмене е тютюнопушене: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=686

Да. Обичайно разреза се прави ниско долу, по бикини линията, а плцентата се намира по-скоро към върха на матката. Но дори плацентата да е близо до шийката пак може да се направи. Разрязва се плацентата и се вади бебето през нея.

# 164
За увреждане няма как някой да ти каже. Като се роди бебето ще се разбере,пожелавам ти да е здраво. Аз също имах зверски запек. Мога да ти препоръчам прясно топло мляко с лъжичка мед на гладно сутрин. Сушени сини сливи, повече течности-вода, пресен сок (не от кутия). Кърмата ще тръгне след като родиш, но спри още сега да пушиш. Недей да пушиш и след като родиш. Да кърмиш и пушиш не е вариант. Здравето на бебето е над всичко! Успех и воля!

Общи условия

Активация на акаунт