Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 27

• 56 649
  • 813
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, днес видях двете чертички, имам закъснение 1 или 2 дни, но от снощи имам болки в корема, днес на обед изпих едно но-шпа, но помогна за 1 час. Смея да твърдя, че имам висок праг за болка, но в моментка корема така ме свива, че съм се свила на две, започна да ме наболява и кръста. Болката не мога са сравня като тази при цикъл защото тази е по-скоро остра, мога да я сравня с отпускането на упойката след секциото. Да се притеснявам ли? Имам час за четвъртък.

# 166
  • ул. "Мечтание"
Здравейте, днес видях двете чертички, имам закъснение 1 или 2 дни, но от снощи имам болки в корема, днес на обед изпих едно но-шпа, но помогна за 1 час. Смея да твърдя, че имам висок праг за болка, но в моментка корема така ме свива, че съм се свила на две, започна да ме наболява и кръста. Болката не мога са сравня като тази при цикъл защото тази е по-скоро остра, мога да я сравня с отпускането на упойката след секциото. Да се притеснявам ли? Имам час за четвъртък.

Ако продължава така може би няма да е зле да отидеш веднага някъде да те погледнат.  Rolling Eyes

# 167
  • София
Може да отидеш в някой спешен кабинет. Вярно, че е раничко и на ехограф нищо няма да се види, но може да ти предпишат някакви лекарства, които да предотвратят евентуален лош развой.
не знам къде живееш, в София например може да се отиде в майчин дом, в Тина Киркова.
За чужбина май е по-сложно, обикновено в толкова ранна бременност направо си те връщат да си чакаш какво ще стане .

# 168
Ходих до АГО в болницата, нищо не се видя, ще трябва да чакам още една седмица, по пътя пих пак но шпа и по време на прегледа ме отусна. Нямам кървене, но започнах да си мисле дали не е бъбречна криза, толкова силна болка беше.
Утре ще си направя кръвен тест и ще повторя след 48часа. Ако е извън маточна ще се удвоява ли ЧХГто?

# 169
Моля ако има някоя, която през бременността е имала във влагалището Клебсиела пневмониа, да пише на лични как са я лекували.

На мен сега нея ми я откриха, няма и 10 дни до термин, а мненията на докторите да пия лекарства или не сега ме обърква тотално.

# 170
Относно първоначалните симптоми на бременност, при мен също бяха такива, все едно всеки момент ще ми дойде - долки в яйчниците, кръста и гърдите. Ниско кръвно налягане и много сънливост. Така бях до около 9-10г.с. После остана само сънливостта - буквално заспивах както си стоя. Слава богу не съм имала нито гадене, нито са ми пречели миризми.... голям късмет.

Иначе за уринарните тестове за бременност, най-сигурни са поне седмица след датата на закъснението, каквото и да пише на тях. Една приятелка така има само отрицателни тестове до 12тия ден от закъснението, а след това се появи 2рата чертичка. Явно в различните организми за различно време се натрупва хормона, който отчитат. А и не е задължително зачеването да се е случило точно на овулацията. Поне до колкото знам де Simple Smile

Поздрави и хубав ден   bouquet

# 171
  • София
Здравейте, момичета Simple Smile
Имате ли информация в кой етап от бременноста цервикалната слуз се увеличава и сгъстява, за да служи като предпазна тапа? Това в най-начална бременност ли се случва или в някакъв по-късен етап? Възможно ли е да се случи веднага след имплантацията?
Много ще съм ви благодарна за инфо, защото четох четох и не намерих нищо.

# 172
  • Бургас
Здравейте, мацки,
Моля ви препоръчайте ми лекар за следене на бременността, да работи по ЗК, живея в района на Княжево  bouquet  bouquet  bouquet

# 173
Здравейте, мацки,
Моля ви препоръчайте ми лекар за следене на бременността, да работи по ЗК, живея в района на Княжево  bouquet  bouquet  bouquet
Преди време много мила съфорумка ми предложи Доктор Луизова. Аз по стечение на обстоятелствата не съм при нея, но има много добри отзиви.

# 174
Кой мед е подходящ при бременност? Може ли да се яде Букет?А акация и боров?

# 175
Аз си ям обикновен - букет. Не съм чувала за ограничения. Обаче винаги си купувам от познати (познавам двама-трима, които гледат пчели и ги редувам). От сергии или магазина избягвам да купувам, защото съм чувала, че го разреждат с глюкоза, която не е полезна, а само сладка. Особено тези течните в тубичките, те са си чиста глюкоза... Истинският се захаросва.

Боров по принцип не обичам. Може би единствено ако става дума за манов мед (което мисля, че не е точно мед, ами се събира от друга жлеза на пчелите), не знам дали е добре да се яде от бременни. Понеже казват, че е много тежък и дори в нормални случаи не трябва да се прекалява с него. Иначе аз много го харесвам, защото е много ароматен и не се захаросва Simple Smile

А между другото, да взема да попитам и аз. Доколкото знам, мед на бебе не се дава, понеже е алерген. От каква възраст можем да го даваме? И проблем ли е ако майката яде мед, когато кърми, предава ли се чрез млякото?

# 176
А между другото, да взема да попитам и аз. Доколкото знам, мед на бебе не се дава, понеже е алерген. От каква възраст можем да го даваме? И проблем ли е ако майката яде мед, когато кърми, предава ли се чрез млякото?
Мед на бебе след като навърши годинка. Иначе докато кърмиш можеш да си хапваш, никакъв проблем няма.

# 177
Не разбирам много от това, кое е полезно за бременните, но ето тук инфо за мановия мед.
http://agronet.bg/bee-keeping/bee-articles/1514-manov-med.html
И още за бременността и меда и разни други...
http://www.otizvora.com/forum/index.php?topic=720.0
Нямам представа колко е достоверно.

# 178
Мерси много за инфото,момичета Simple Smile Много интересно и полезно Simple Smile  Peace

# 179
  • София
Здравейте, някой знае ли някакъв актуален телефон за информация на Шейново? Търсих в подфорума за здравни заведения, но в първите няколко страници не видях тема за болницата.
Искам да се запиша за отворените врати, но и двата номера сякаш не са актуални, въобще няма сигнал.

Общи условия

Активация на акаунт