Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 27

• 56 731
  • 813
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
И аз имам въпрос - кога трябва да се обърне бебето надолу с главата? И двете ми бебета бяха вече обърнати в тази седмица и започвам вече леко да се изнервям.
Моето на всеки преглед беше ту нагоре, ту надолу, аз го и усещах като се завърташе. Безкрайно рано е да го мислиш, дори и да се обърне надолу може пак да се завърти нагоре, после пак и пак, още е много рано и има много място.

# 226
  • София
Доколкото знам бебето уж окончателно заемало позиция към 36-а седмица, затова тогава се обсъжда вече начина на раждане. Но пък е възможно да се обърне дори непосредствено преди раждане.Имало някакви упражнения и пози за обръщане  newsm78

# 227
Включвам се да кажа, че и аз съм доволна от Пробиен Синбиотик, сякаш ми действа най-добре.

За болките в срамната кост- и мен ме почнаха от няколко дни, дано спрат, но си е нормално.

# 228
Здравейте, постояно ви чета и всеки ден изчитам какви ли не неща в интернет. Аз преди пиех пробиотик комплекс на Bovea за укрепване на умунната система и за подобряване на храносмилането. Когато обаче разбрах че съм бременна, бях спряла да го пия около месец преди това заради моята несериозност, но си продължих с фолиевата киселина. При първият ми преглед обаче гинеколага, той категорично забрани всякакви хранителни добавки. Каза само да продължа да си пия фолиевата, сега обаче чета че прониотика и магнезия били много полезни, но се чудя дали да предприемам такива решения на своя глава.
Може ли един въпрос към тези, които имат боолки в таза - към коя седмица започнаха, аз все още нямам но ми е интересно кога да ги очаквам?

# 229
  • София
Би трябвало, като започне да ти личи.Поне според моята логика  newsm78 Laughing Колкото повече расте матката, толкова повече натоварване има и боли.
Магнезият се изписва против контракции или ако имаш крампи в краката.При бременност обикновено нуждата за магнезий е по-голяма, няма проблем да си пиеш, не виждам как ще навреди.

# 230
Здравейте, постояно ви чета и всеки ден изчитам какви ли не неща в интернет. Аз преди пиех пробиотик комплекс на Bovea за укрепване на умунната система и за подобряване на храносмилането. Когато обаче разбрах че съм бременна, бях спряла да го пия около месец преди това заради моята несериозност, но си продължих с фолиевата киселина. При първият ми преглед обаче гинеколага, той категорично забрани всякакви хранителни добавки. Каза само да продължа да си пия фолиевата, сега обаче чета че прониотика и магнезия били много полезни, но се чудя дали да предприемам такива решения на своя глава.
Може ли един въпрос към тези, които имат боолки в таза - към коя седмица започнаха, аз все още нямам но ми е интересно кога да ги очаквам?
Според мен, слушай доктора. Хапвай плодове и зеленчуци, питателна храна, хранителни добавки не са ти нужни. На мен ми включиха магнезий, не защото е полезен, а защото имах неприятни болки от разтягането на матката, които водеха до втвърдяване на корема. Пробиотик много бременни пият в борба с ужасния запек. Та, хапче се пие когато имаш проблем, иначе не виждам смисъл. При мен болките в таза почнаха в 8ми месец. Леко бременеене!

# 231
Аз също почнах магнезия към 4-ти месец заради втвърдяване на матката, а болките в таза дойдоха към края на осмия. Пробиотици пих до скоро почти на финала, защото се наложи да пия антибиотици.

# 232
Абсолютно подкрепям - хапче се пие като има проблем.
За магнезия от двама гинеколози зная (единия доцент, другия професор), че пиенето на магнезий по време на бременност без нужда вреди повече, отколкото помага. Моят доктор също ми беше казал да пия само фолиева киселина и в четвъртия месец и нея спряхме.
За болките в таза е абсолютно индивидуално. Моите започнаха много отдавна, не помня кога.

# 233
Благодаря, ще гледам да наблягам повече на плодове и зеленчуци. От както разбрах не смея и хапче за глава да пия. А аспирина знам че  е категорично забранен. Колкото до запека, усещам се и аз че вече не съм така редовна, вече ходя до тоалетната на 2-3 дена веднъж, дали защото спрях кафето??? Някой ми каза че сироп от рози действал леко разхлабително, та се чудя дали да не пробвам??

# 234
Аз запек нямах през 9-те месеца. При мен действаше това, че всяка вечер на масата имаше домати на салата със зехтин. Забелязах, че ако някоя вечер не резнем поне един домат  на следващия ден пропусках ходето до тоалетна. Това беше в началото още и от тогава наблегнахме вкъщи на доматите. Разбира се, по някой друг плод 2,3 на ден също помагат. Прасковите и гроздето в момента примерно....

# 235
  • Варна
Аз ядях задължително по 3-4 сушени сливи, кайсии или стафиди всяка вечер, за да нямам проблем с ходенето до тоалетна.

# 236
Момичета, нормално ли е в седмицата в която съм сега да имам леко сърцебиене? Имам и хрема, позлвах капки с морска сол, вече не ми действат, та си позволявам 2 пъти на ден капки с кселометазолин май беше. От няколко дни не съм се разхождала и може и да е от това, както и четох че сега се притискали органи и в това число и белите дробове. Та да питам и вас дали е нормално. Кръвното ми е ниско и пия по 1 кафе на ден, не често две. Имам и леко главоболие, пия парацетамол за него.

# 237
  • Варна
Принципно не е ненормално. Аз около твоите седмици се задъхвах и изморявах зверски, не можех от спирката да стигна до нас без да се задъхам. После нещата се нормализираха.

# 238
Тъпото е че ми се случва като лежа, а като съм в движение не. Сега не мога и да си лежа на спокойствие  Mr. Green Ама ще мине, раздвижих се из нас да поизчтистя и съм по-добре.

# 239
Сърцебиене имам от съвсем ранна бременност, когато си реши.
Сега ми правиха ЕКГ и докторката се учуди, че ми е нисък пулсът, обикновени бил висок, особено при легнало положение, когато бебето натиска диафрагмата.

Общи условия

Активация на акаунт