Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 27

• 56 709
  • 813
  •   1
Отговори
# 210
.........
Момичета, моля ви за помощ - днес след преглед ми поставиха диагнозата- плацента превия. Много се притеснихме с мъжа ми, а след като прочетох по-подробно в нета - направо изпаднах в ужас!  Sad Има ли мама с подобен проблем?

Защо изпадаш в ужас  newsm78, аз до колкото съм запозната няма нищо страшно в това. Единственото "неудобство" е, че трябва да се роди със секцио иначе по никакъв друг начин не знам да има отношение към бременността или да създава проблем.

# 211
Амариа, превията тотална ли е или частична? При кого ходи на преглед?

Тотална е, при Ковачева ходих на преглед! Тя сподели че се безспокои и за матката, дали ще можем да я спасим, ако евентуално тръгне по-рано раждане!
Много съм притеснена!

# 212
Моя позната беше с превия, роди с планово секцио в началото на 9-я и не е имала никакви проблеми и от там са ми впечатленията, че не е толкова притеснително, но явно е  Rolling Eyes, щом и лекарката ти е споделила за очакван проблем.

Стискам палци всичко да протече при теб както трябва Praynig Peace

# 213
На мен също ми поставиха диагноза-плацента превия-тотална.Имах обилно кървене в 12 г.с когато ми я откриха ,придружено с отлепяне.Последва 10 дневно лечение с дуфастон и но-шпа,като кървенето спря на 3 ден окончателно.В момента съм в края на 13г.с като  от сега ми казаха за секциото ест. ако стигнем до термина все пак.Учудващото е ,че не ми изписаха лекарства за контракции (макар да не знам в какво точно се изразяват) ,но съм чела в предишни постове,че другите момичета пият ,не пия вече и дуфастона ,АГ-то каза,че щом няма кървене ,пък и ме прегледа вчера нямало нужда.На всичкото отгоре имам кондилома ,която ми каза ,че трябва да лекувам.Даде ми направление за дерматолог ,вчера бях на преглед и там,като жената ме намаза с течен азот и ми изписа кондилин ,каза ,че бил безвреден за плода,но на листовката пише да не се прилага на бременни...Моля за съвет ?  Praynig  newsm78

# 214
На мен също ми поставиха диагноза-плацента превия-тотална.Имах обилно кървене в 12 г.с когато ми я откриха ,придружено с отлепяне.Последва 10 дневно лечение с дуфастон и но-шпа,като кървенето спря на 3 ден окончателно.В момента съм в края на 13г.с като  от сега ми казаха за секциото ест. ако стигнем до термина все пак.Учудващото е ,че не ми изписаха лекарства за контракции (макар да не знам в какво точно се изразяват) ,но съм чела в предишни постове,че другите момичета пият ,не пия вече и дуфастона ,АГ-то каза,че щом няма кървене ,пък и ме прегледа вчера нямало нужда.На всичкото отгоре имам кондилома ,която ми каза ,че трябва да лекувам.Даде ми направление за дерматолог ,вчера бях на преглед и там,като жената ме намаза с течен азот и ми изписа кондилин ,каза ,че бил безвреден за плода,но на листовката пише да не се прилага на бременни...Моля за съвет ?  Praynig  newsm78

Вили за кондиломата, не мога да ти дам съвет, тъй като не съм на ясно!
Искам да те попитам относно диагнозата за плацента превия тотална, какво друго ти обясни лекаря? Лежиш ли постоянно? Дава ли шанс да се вдигне?
Питам, защото моята лекарка беше малко груба и сега ще търся второ мнение!
Успех ти желая   bouquet

# 215
Вили за кондиломата, не мога да ти дам съвет, тъй като не съм на ясно!
Искам да те попитам относно диагнозата за плацента превия тотална, какво друго ти обясни лекаря? Лежиш ли постоянно? Дава ли шанс да се вдигне?
Питам, защото моята лекарка беше малко груба и сега ще търся второ мнение!
Успех ти желая   bouquet
[/quote]

Питах го за ставането конкретно ,понеже и сватба ми предстой,каза че не е нужно вече само лежане,че мога да ставам,да ходя и т.н ,за тежкото навярно и сама знаеш,че не трябва да вдигаш изобщо,каза ми никакъв секс,без много резки движения,скачане и разтягане,абе много пазене и полежаване естествено,но не както до сега само до тоалетната и за хапване.Относно плацентата ,не съм го питала дали ще се вдигне,но предполагам след като повдигна въпрос за секциото,като много възможен вариант ,едва ли има шанс да се вдигне.Това е в моя случай,най-добре отиди при друг за второ мнение,аз така ще направя,не е задължително и при теб да е така.При кой ходиш всъщност и в кой град?

# 216
Здравейте, аз днес бях на преглед и се качвах на магарето, за да ми взимеат секрет за микробиология, но никакъв вагинален преглед. Но сега преди малко по тоалетната хартия имаше бледо розово зацапване. Много оскъдно, в никакъв случай не беше слузесто, по-скоро като наченки за М. Да се притеснявам ли? На някой случвало ли му се е?

# 217
Amaria До скоро бях в болница и там се запознах с 2-3 девойки с плацента превия. На всички им бяха казали, че до последно може да се "премести" плацентата, особено при обръщането на бебето накрая, но при нито една не се беше случило. Но за усложнения, не бяха имали. Не че е компетентно мнение, но поне успокояващо да е Hug Hug
Славова При предната ми Б имах кондиломи и то доста. Борех се с тях дълго време преди да забременея и като ми ги изгориха в 3м имах късмета повече да не се появят. За бебето са опасни само ако имаш по време на раждането и то ако е нормално. Вероятността от предаване на вируса на бебето е голяма, а за тях си е опасно. При секцио обаче не би следвало да има проблем

# 218
Амариа, превията тотална ли е или частична? При кого ходи на преглед?

Тотална е, при Ковачева ходих на преглед! Тя сподели че се безспокои и за матката, дали ще можем да я спасим, ако евентуално тръгне по-рано раждане!
Много съм притеснена!

Амариа, знаеш моето мнение - София не е далеч, направи си една консултация със специалист. И при Ковачева съм била, не говоря на сляпо. Превията не е болка за умиране, изисква все пак адеквтни действия, каквито в Бургас няма да намериш.

И аз имам въпрос - кога трябва да се обърне бебето надолу с главата? И двете ми бебета бяха вече обърнати в тази седмица и започвам вече леко да се изнервям.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2014, 22:47 от Mademoiselle Chocolate

# 219
  • София
Цитат на: Mademoiselle Chocolate link=topic=794821.msg28993767#msg28993767
И аз имам въпрос - кога трябва да се обърне бебето надолу с главата? И двете ми бебета бяха вече обърнати в тази седмица и започвам вече леко да се изнервям.
Може да се обърне по всяко време преди раждането. Хич не се притеснявай, имаш много време.  Peace

# 220
  • ул. "Мечтание"

Раничко е да се притесняваш за това... След 34-та седмица би могла да започнеш да правиш упражнения за обръщане, ако все още е седалищно. Историята познава не малко случаи при които бебето се е обърнало непосредствено преди раждането или по време на самото раждане.

# 221
Момичета нормално ли е в 19-20г.с да имам болки в срамната кост - не постоянни, но по два, три пъти на ден? Трябва ли да занимавам за такова нещо АГ?

# 222
  • София
AMARIA, ако се притеснявате можете да се консултирате с гинеколога си.
Таза се разширява.
Мен ме болеше и при разширяването и при прибирането. Разширяването на таза може би е по-дълъг процес.
"Пробожданията" при мен започнаха в 6ти месец. По едно време се сдобих и с някаква тъпа болка в десния крак. Като за капак успях да прищипя и нерв, на което гинеколожката каза "това ми прилича на ишиас" Simple Smile

Проблемите ми се решиха с махването на вълшебната пръчица наречена "раждане" Simple Smile

# 223
  • София
Нормално е да има таквиа болки.Има и сякаш във влагалището, отстрани също.От натиска и разтягането са.
Аз имам във лявата бедрена става, понякога не мога да се движа. Мисля, че освен от разхлабването на ставите, ме боли толкова и заради стара травма в таза. Куцукам като Квазимодо, да не казвам какво е като се обръщам в леглото на другата страна или искам да стана  hahaha
Сестра ми имаше ишиас последните месеци от бременността.

# 224
Не си спомням кога започнаха болките в таза, но беше отдавна, а към днешна дата са ужасни. Имам чувството, че тазът ми ще се счупи. Събуждам се през нощта от болка, това е за мен най-неприятния "симптом" на бременността.

Общи условия

Активация на акаунт