Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 27

• 56 698
  • 813
  •   1
Отговори
# 195
Аз предпочитам да избегна смяната на ЛК, ако има как. Просто той да си ми даде направление за гинеколог и с него да се запиша тук на женска консултация е най-лесния за мен вариант.

# 196
Не мисля, че ще има проблем, доколкото знам направлението не те задължава да се обърнеш към специалист в съответния град. Единственото условие е избрания от теб АГ да работи със ЗК.

# 197
Здравейте!

В 11г.с. + 1 съм в момента и от миналата седмица след ядене на доста плодове и зеленчуци имам колики.
Първоначално бяха доста силни болки в червата. Минах на препечени филийки, картофи, ориз + пробиотик, който ми изписа АГ. Болките намаляха, но около пъпа и малко под него имам почти през цялото време къркорене, газове... четох, че тези колики се дължат на някакви хормони по време не баременност, но дали болките отминават с напредването на бременността?
Пия чай от джоджен, но шпа, но не помагат много.

Благодаря предварително за съветите.

# 198
  • Варна
Здравейте!

В 11г.с. + 1 съм в момента и от миналата седмица след ядене на доста плодове и зеленчуци имам колики.
Първоначално бяха доста силни болки в червата. Минах на препечени филийки, картофи, ориз + пробиотик, който ми изписа АГ. Болките намаляха, но около пъпа и малко под него имам почти през цялото време къркорене, газове... четох, че тези колики се дължат на някакви хормони по време не баременност, но дали болките отминават с напредването на бременността?
Пия чай от джоджен, но шпа, но не помагат много.

Благодаря предварително за съветите.
И аз имах този проблем в първите месеци на бременността. Дори от газове така ми се подуваше корема, че изглеждах бременна в 5-6 месец и хората ми се радваха на корема, а то...  Laughing. Този период продължи доста дълго, може би до към 5 месец  Confused Единствено ми помагаше пробиотика, като разбира се, избягвах всякакви храни с повече фибри - плодове (бананите не съдържат толкова фибри), сурови зеленчуци, пълнозърнест хляб, варива, но определено пропуснех ли един прием на пробиотик, вечер не можех да седя от болки.

# 199
Здравейте,

благодаря много за съветите. Надявам се да не е много дълго това неразположение. От плодовете хапвам ябълки и ги приемам добре. Малко ми е трудно, защото по принци съм свикнала да се храня с много сурови плодове и зеленчуци. За сега обаче ги спрях... ще търся други алтернативи: супички, печени и т.н.

# 200
Какъв пробиотик пиете?

# 201
  • София
Не съм използвала други пробиотици, а само този, който АГ ми предписа - LactoFlor Bio Plus. Действа страхотно и веднага. Peace
Ето линк: http://apteka.framar.bg/12006223/%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE% … B0%D0%BF%D1%81-90

# 202
Не си сменяй личния лекар, щом не искаш. Направленията важат в цялата страна.

# 203
  • Варна
Аз съм пила БиоГая и Пробиен Синбиотик. Опитвала съм и рекламираните Линекс, но сякаш те не ми повлияха толкова бързо.

# 204
На мен някой ми беше подшушнал, когато ме заболи стомаха или при силни киселини - 1 чаена лъжичка зехтин. Пробвах и поне при мен имаше облекчение Simple Smile

# 205
Здравейте момичета! Бременна съм в 10 г.с. и гърдите снощи спряха да ме болят.Това дали е притеснително и да очаквам нещо лошо.Чувала съм,че не е на добре  Confused

# 206
Мисля, че не трябва да се притесняваш. Мен спират да ме болят и пак започват, така и с гаденето.

# 207
Нормално е да усещаш гърдите си по-напрегнати и болезнени понякога, особено в първия триместър. После ще отмине и ще се нормализират. Някой мами от началото до края са така, а други като мен нямат такива проблеми. Да знаеш,че при всяка симптомите на бременността са различни. Същото е и с повръщането в началото- аз изобщо нямах,а повечето,които познавам бяха с повръщане и гадене...някои са така и до днес Simple Smile Спокойно  Hug
Леко бременеене  Hug

# 208
Здравейте момичета! Бременна съм в 10 г.с. и гърдите снощи спряха да ме болят.Това дали е притеснително и да очаквам нещо лошо.Чувала съм,че не е на добре  Confused

Точно в 10 г.с при мен спряха да ме болят, нищо не усещах - нито напрежение, нито болка! На следващата консултация споделих с АГ и тя ми каза че е абсолютно нормално, през цялата бременност да имаш периоди в които гърдите ти са по-напрегнати и болезнени и обратно. Зададох й въпроса точно заради глупостите, които бях изчела - че едва ли не като спрат симптомите и бебето спирало да се развива - изобщо не се притеснявай Simple Smile

Момичета, моля ви за помощ - днес след преглед ми поставиха диагнозата- плацента превия. Много се притеснихме с мъжа ми, а след като прочетох по-подробно в нета - направо изпаднах в ужас!  Sad Има ли мама с подобен проблем?

# 209
Амариа, превията тотална ли е или частична? При кого ходи на преглед?

Общи условия

Активация на акаунт