Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 27

• 56 791
  • 813
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Аз пиша през телефон и мобилна версия, няма да мога. Някой друг ако сложи.
Би трябвало да е в раздела деца, там в подраздел Кърмене.

# 271
# 272
  • Плевен
Вие по колко дена сте пили дуфастон ако някой го е пил ? newsm78

# 273
Аз го пих от както разбрах,бче съм Б и до 16та седмица, общо 2-3 месеца. На теб какво ти каза доки?

# 274
  • Плевен
Ами върху кутийката ми е написано 10дена понеже бях много развълнувана и не чух той какво ми каза  Laughing но сега на 25 ще питам дали трябва още или

# 275
Аз го пих до 18 г. с. Все пак нека доктора ти каже😄

# 276
наближава да вземам болничен 45 дни преди термин ..
та въпроса ми е за него плаща ли се и колко? или мога да взема направление от личния лекар?

и ако се водя на работа няма да имам право на социални помощи ?

# 277
Момичета, от два дни усещам болки в кръста, снощи и тази сутрин... първоначално си помислих, че е нормално обаче сега попаднах на една статия в интернет - http://www.lumbago.bg/%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%BD … 1%80%D0%B1%D0%B0/
Възможно ли е наистина да предвещават някакъв сериозен проблем???  newsm78

# 278
та въпроса ми е за него плаща ли се и колко? или мога да взема направление от личния лекар?

Не се плаща. От женска консултация се издава и от личния не трябва направление. Не те разбирам какви социални. Държавата плаща защото си в болничен заеади бременност..

# 279
В кой месец си бременна ? Simple Smile))

# 280
  • София

Имаш право на еднократна помощ за раждане 150-160 лв май беше. След това на детски (35лв всеки месец) ако доходът на член от семейството не надвишава определена сума, мисля че жеше 360 лв. Ако нямаш брак с бащата не се взима под предвид неговата заплата. Ако си сама и няма да признае бебето имаш право и на някакви други неща, но не ги знам в подробности. Ако учиш редовно в университет също взимаш към 3000лв помощ.
Има теми за тези неща във форума, където е подробно обяснено.

# 281
  • София !

Имаш право на еднократна помощ за раждане 150-160 лв май беше. След това на детски (35лв всеки месец) ако доходът на член от семейството не надвишава определена сума, мисля че жеше 360 лв. Ако нямаш брак с бащата не се взима под предвид неговата заплата. Ако си сама и няма да признае бебето имаш право и на някакви други неща, но не ги знам в подробности. Ако учиш редовно в университет също взимаш към 3000лв помощ.
Има теми за тези неща във форума, където е подробно обяснено.

Аз не мога да разбера нещо  newsm78
Нямаш нужния стаж ли ? Ако нямаш стаж, имаш 150лв. еднократна помощ преди раждането . След това майчинство по 100лв. всеки месец в продължение на една година и 35лв. детски . И също така след раждането има 250лв. ( мисля, че толкова беше  newsm78 ) еднократна помощ за след раждане - тези пари ги взимат всички .

# 282
# 283
  • Плевен
Божее умирам. Гади ми се по цял ден, каквото хапна го връщам това нормално ли е? На вас случвало ли ви се е и докога ви се е гадило сутрин ако сте имали гадене???

# 284
Божее умирам. Гади ми се по цял ден, каквото хапна го връщам това нормално ли е? На вас случвало ли ви се е и докога ви се е гадило сутрин ако сте имали гадене???
За щастие на мен не ми се гадеше и не съм повръщала от началото до сега. Иначе си е нормално за бременността при някои мами. При някои отшумява към 4 месец,а при други си продължава през цялата бременност.  #Crazy
Задължително внимавай да не се обезводниш- по малко водичка постоянно си пийвай, ако се наложи може да си взимаш и банка глюкоза и да пиеш по лъжичка. Все пак,ако наистина повръщаш от всичко се посъветвай с лекаря си!  Peace Пробвай да хапваш препечени филийки, солетки, обикновени бисквити, но пък внимавай да не се запечеш много.... Ако мислиш,че не е от всички храни, експериментирай от всичко по мъничко да видиш кое няма да доведе до повръщането-пробвай с по-леки храни, които се храносмилат лесно.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт