Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 27

• 56 671
  • 813
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря и на двете Simple Smile Бях го разглеждала тоя сайт за първата ФМ, но го бях забравила.
А за но-шпа-то не знаех, че е с натрупване. Дано не се налага да го пия все пак Simple Smile че съм с ниско кръвно и ако добавя но-шпа и магнезий няма да мога да стана направо.
Хубав ден на всички! Simple Smile

# 571
  • София
Поне на мен лекарката така ми казва, защото аз забравям да пия хапчетата  Laughing Магнезият поне 4-5 дни редовно пиене, Но-шпато също, за да намалеят контракциите и болките. 
А и аз винаги съм имала болезнен цикъл, но-шпа въобще не ми действаше.

# 572

Момичета, връщам се от преглед доста притеснена. Бебчо в 33+1 г.с е 1860 кг. Според ехографа изостава с над седмица на коремче. Другото нещо е, че според док. водите са намалели- не каза, че са притеснително малко, но все пак намалели. Ако продължава така ще трябва да се  вади по-рано с операция. Иначе кръвният му поток е добре, плацентата е нулева зрялост, шийката е почнала да се скъсява, но било нормално за седмиците. Много ми е притеснено, аз ли не правя нещо както трябва- не се ли храня добре - за месец съм качила само 200гр...ОБвинявам се, а не съм се ограничавала по никакъв начин в храненето

# 573
мами да питам... нормално ли е в 22 седмица ,да започна сутринта си със стомашни сокове... не бях повръщала каквото и да е от доста време..мислех ,че се е свършило с тази екстра ххъхъх

# 574
NikoStorm що се касае специално за кг на бебето въобще не се шашкай. Първо видеозона дава винаги отклонения в замерването, второ според мен си е съвсем добре ето прочети тук за 8 месец в 34г.с. в която всъщност си ти бебето е 1кг и 900  Peace . Сега това за коремчето също нищо не значи, една седмица не е много, на едната от ФМ-и моят син беше - крака седмица напред, ръце една назад, глава близо 2 напред и т.н. развитието продължава така, че спокойно .... и както казваше докторката ми - Не може всички да сме с еднакво големи глави....има си ген все пак. Доктора каза ли нещо по повод това?
За водите да кажем, че е по-притеснително, но ти сама казваш, че не са много намалели. Относно храненето ти, това колко си качила не е от особено значение бебето си взема от теб всичко необходимо. Приятелка качи 7кг за цялата бременност и детето си беше съвсем наред Peace

# 575

mibobo
благодаря ти за отговора. Качила съм, ако трябва да сме точни до грамове от записването на Жк в 12 г.с до днес 5200кг. За водите наистина се притесних, но пък имам още 20на дена до деветия месец, щом не са чак толкова малко  newsm78 Просто досега уж вървеше напред с няколко дена...Утре ще ходя на преглед при док., когото съм избрала за раждането, да видим той какво ще каже за тези води. Ще почета и за 8ми месец  Hug още веднъж благодаря!

# 576
  • София
мами да питам... нормално ли е в 22 седмица ,да започна сутринта си със стомашни сокове... не бях повръщала каквото и да е от доста време..мислех ,че се е свършило с тази екстра ххъхъх

Аз и досега повръщам, имам киселини 24 часа в денонощието.Не са спрели от началото на бременността. Та при някои си е нормално.

# 577
  • София

Момичета, връщам се от преглед доста притеснена. Бебчо в 33+1 г.с е 1860 кг. Според ехографа изостава с над седмица на коремче. Другото нещо е, че според док. водите са намалели- не каза, че са притеснително малко, но все пак намалели. Ако продължава така ще трябва да се  вади по-рано с операция. Иначе кръвният му поток е добре, плацентата е нулева зрялост, шийката е почнала да се скъсява, но било нормално за седмиците. Много ми е притеснено, аз ли не правя нещо както трябва- не се ли храня добре - за месец съм качила само 200гр...ОБвинявам се, а не съм се ограничавала по никакъв начин в храненето
Ако ти и мъжът ти сте слаби, няма как бебето да е 4кг. В класа на малкия има още една мама бременна, терминът й е месец преди мен (т.е. тя сега е влязла в 7-мия), а коремите са ни еднакви, до скоро моят беше по-голям. Но тя си е много слаба.

Наблягай на белтъчините, бебетата от това растат - месо, риба, извара (тя е с най-богата на белтъчини от млечните).

# 578
Благодаря ти, Аня! Ами аз хич не съм слаба, но ММ е висок и слаб. Е има коремче. Утре се надявам на по-добри резултати  Praynig

# 579
Благодаря ти, Аня! Ами аз хич не съм слаба, но ММ е висок и слаб. Е има коремче. Утре се надявам на по-добри резултати  Praynig
Не се притеснявай, всичко ще е наред! Peace
По-важно е растежът на бебето да е равномерен във времето. Например при мен главичката и коремчето са с 10-ина дни напред, а бедрото - седмица назад. И сме с такива параметри от петия месец насам някъде. Относно водите - увеличи приема на течности, най-вече водата. Не е доказано на 100%, че има връзка между майчиния прием на течности и количеството на околоплодните води, но има логика както хранителните вещества се усвояват през плацентата, така и съдържанието на водите да се поддържа от общия воден баланс на майката. Peace

# 580
NikoStorm предишната си бременност качих 7 кг, а си родих  средно голямо бебе.  Peace   
  Веднъж и мен акто теб ме бяха шашнали с намалели околоплодни води, но при последвал преглед при друг специалист си излязоха в норма. При преглед на видеозон стават грешки...

# 581
Момичета, малко съм притеснена... Много слабо усещам бебка, а съм в края на 6 месец
Има дни в които е активна, но в дни като днешния се обажда много рядко. Повече я усещам да се мърда, а не да рита... Дали е нормално или е индикация за някакъв проблем? АГ е на 70 км. и незнам дали има смисъл да пътувам за преглед, а следващата ни ЖК е на 11.11

# 582
AMARIА, аз като бях в шестия месец, беше така. Имаше дни, в които беше много активно, а имаше дни, в които се наливах със сок и вода и си галех корема, само и само да усетя бебето, че е добре Simple Smile Някъде четох, че реагира най-вече при допир и установих, че наистина - малко след като си погаля корема и получавам ритник Simple Smile Може да го пробваш. Също така четох, че в моментите, когато наддава и нараства най-много на големина е най-малко активно, но за това не съм сигурна дали е вярно. Има и друго - понякога през деня сме улисани в какво ли не и просто бебето не ни прави такова впечатление, поне до вечерта . И след това почваме да броим ритници като луди Simple Smile

Все пак може да се обадиш за твое спокойствие, за да кажеш, че си забелязала промяна в движенията на бебето и док да прецени какво да правиш.
Но спокойно - някой беше казал, че ако през деня преброиш около 20 движения, значи вс е ок Simple Smile Скоро ще мине времето и така ще го усещаш, че ще имаш чувството, че можеш да му хванеш малкото краче през корема ти Simple Smile

# 583
Момичета, малко съм притеснена... Много слабо усещам бебка, а съм в края на 6 месец
Има дни в които е активна, но в дни като днешния се обажда много рядко. Повече я усещам да се мърда, а не да рита... Дали е нормално или е индикация за някакъв проблем? АГ е на 70 км. и незнам дали има смисъл да пътувам за преглед, а следващата ни ЖК е на 11.11

И при мен имаше дни когато бебо беше по-кротък. А това за ритниците за мен е малко преувеличено Simple Smile Мърда си детето, намества се, ама като се притесняваш е по-добре да отидеш по-рано на ЖК  Peace но наистина моят младеж си беше и той така- по-спокойно бебче. Ела да го видиш сега  Mr. Green

# 584

Бебето още е малко. След като усещаш движения, значи всичко е ок. Не е казано, че трябва само да рита. Скоро движенията му ще станат доста по-отчетливи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт