Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 27

• 55 813
  • 813
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте,момичета! Искам да попитам на някоя от вас случвало ли и се е да и се завива свят,ей така,както си седи и да не може да се свести час-два...?
На мен вече ми става така два пъти за няколко дни и започвам да с притеснявам  Confused
Като завъртя главата на страни или я дам на зад също ми се замотава...

# 556
maria8621 , измери си кръвното! Може да е прекалено ниско и затова така да се получава...Поне аз преди да забременея все си бях с ниско кръвно и ми се е случвало така. Пий много течности, хапвай честичко по малко. Ако е ниско кръвното- айран, вода, сладко,кафе и т.н. Ако нямаш апарат за кръвно, в някоя аптека помоли да ти го измерят.  Hug Peace

# 557
Имам апарат и винаги,когато ми стане така меря кръвното и е наред,а ми се вие свят  newsm78

# 558
Здравейте,момичета! Искам да попитам на някоя от вас случвало ли и се е да и се завива свят,ей така,както си седи и да не може да се свести час-два...?
На мен вече ми става така два пъти за няколко дни и започвам да с притеснявам  Confused
Като завъртя главата на страни или я дам на зад също ми се замотава...

Това е най-вероятно проблем с вестибуларния апарат  Peace . Пробвай да станеш права да си изпънеш двете ръце напред, затваряш очи и с показалеца на всяка ръка да си пипнеш върха на носа  Simple Smile . Колкото по не го улучваш тоест отиваш настрани толкова е по-сериозен проблема с вестибуларния апарат. Майка ми има такъв проблем и при застудяване се обостря защото се свиват кръвоносните съдове от студа.  Отиди на невролог.

# 559
Това опасно ли е?Лекува ли се?

# 560
  • София
Аз имам проблеми с вестибуларния апарат, но откакто съм бременна не съм имала нитп един пристъп.
Пият се различни лекарства, неприятно е...чак опасно не мисля. Освен в някоо ситуации де.
Но не бързай да си поставяш диагнози, според мен е по-скоро от кръвно, от хормони. Ако пиеш магнезий може да ти пада от него.
На мен много ми се гадеше и прималяваше в началото. После като започнах и магнезий ми причерняваше често, усещах как ще падна, една студена пот избива и ти става черно пред очите. После се освестваш доста време.

# 561
Това опасно ли е?Лекува ли се?

Спокойно не е толкова опасно и го имат доста хора Hug . Лекува се, като лечението се състои главно в приемане на съдоразширяващи препарати - с две думи проблема е в недобро кръвоснабдяване и от студа като се свият кръвоносните съдове и то се затруднява още повече.
Но най-добре лекар ще каже, аз само предполагам на база симптомите които споделяш, може пък да не е нищо такова а наистина да е ниско кръвно, не се плаши предварително Peace .

# 562
Ирайн, от два дни пия диаспорал,това е магнезиев препарат и точно от тогава взе така ми се завива свят.Споделих на лекарката и тя ми каза,че нямало такива оплаквания от този препарат  newsm78,а в листовката четох,че води до световъртеж....
Кръвното ми е наред,освен кръвната захар да не е в ред...

# 563
  • София
Пада си кръвно от магнезия, затова се препоръчва да си хапвал или да се взима по време на ядене.Аз в началото пиех Магнерич,а той е по-ниско дозиран. Диаспорал ми прави впечатление, че го пият, когато примерно Магнерот или Магнерич не им действаъ достатъчно. Та предполагам, че дозата е по-висока илк се усвоява по-добре.
Би трябвало да ти помине след няколко дни.

# 564
По колко пъти го приемаш на ден? В смисъл ако е еднократен прием го измести вечер преди лягане и наистина винаги след хранене, магнезия много дразни стомаха.
Аз понеже давам на детето си Магнезий и там пише най-добре вечер преди лягане.

# 565
Вземам по 1 прахче на ден,след хранене.Сега няма да го вземам,за да видя дали е от него...
И преди ми се е замотавала главата,но за секунди и ми минава,а сега такова чудо не съм имала.Доста време ме държи като ми се завие свят...

# 566
Ами да най-добре изчакай целия ден да видиш как си и го изпий вечерта преди да си легнеш, т.е. и да има някакви странични ефекти ще са през нощта докато спиш. Дано скоро ти свикне организма  Peace

# 567
Здравейте, имам две бързи въпросчета  към по-запознатите.
1. В кои седмици се прави втората ФМ?
2. Снощи много ме боля корема точно там, където ме гледа доктора за УЗ. В 16 седмица съм. Та днес си купих Но-шпа и ще си самоназнача ако пак ме заболи (болката беше нещо като силна менструална болка и както когато го присвива човек корема при разтройство). Та искам да ви питам - таблетки от 40 mg ли пиете и колко време след приема се очаква да подейства?

# 568
Здравейте, имам две бързи въпросчета  към по-запознатите.
1. В кои седмици се прави втората ФМ?

Ето тук е описано много хубаво!

# 569
  • София
Няма проблем да пиеш Но-шпа. Не знам да има други милиграми, аз си казва"Една кутия Но-шпа" и винаги едно и също ми дават.Аз специално го пия 3 пъти на ден по 2.Това е максималната доза(за 24 часа) .Може да го пиеш като те заболи, но почти винаги се изписва на бременните да го пият, заедно с Магнезий(по време на бременност има недостиг, а си е нужен против контракциите и крампи в краката), та няма нищо лошо поне за това, че си си го самоназначила.Други лекарства по-скоро не трябва.
Действа с натрупване, рядко само от 1-2 хапчета ще спрат болки и контракции.

Общи условия

Активация на акаунт