Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са възможните причини за коремна и кръстна болка по време на бременност?
Какви са възможните причини за подуване и отичане на гърдите по време на бременност?
Какво причинява поликистоза на яйчниците и какви са възможностите за лечение?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са възможните причини за коремна и кръстна болка по време на бременност?
Болките ниско в корема и кръста по време на бременност могат да бъдат причинени от различни фактори, като например разтягане на матката, промени в позицията на тазобедрените стави, мускулно натоварване и свързани с това телесни промени. Важно е да се консултирате с лекар, за да сте сигурни, че болката е нормална и не е свързана с никакви други проблеми.
-
Какви са възможните причини за подуване и отичане на гърдите по време на бременност?
-
Какво причинява поликистоза на яйчниците и какви са възможностите за лечение?
Поликистозата на яйчниците е състояние, характеризиращо се с образуването на множество малки кисти в яйчниците. Това може да доведе до нередовен менструален цикъл и трудности при зачеване. Лечението обикновено включва регулиране на хормоналния баланс с помощта на лекарства, които насърчават овулацията, като същевременно могат да бъдат препоръчани промени в начина на живот и диетата за допълнително подобряване на състоянието.
-
Какви са потенциалните рискове от гъбични инфекции по време на бременност?
-
Как се изчисляват и броят седмици на бременността?
Страхотно!
И първия път беше така. Досега не съм правила Престо, затова се чудех дали е надежден. А за сънливостта -много ми се спи, но заспивам много трудно-към 11-12 и се будя поне 10 пъти, събуждам се в 5 и повече не мога да заспя. През деня не мога изобщо да спя по принцип, а и детето ми не спи, така че и да искам няма как 

Честно ви казвам, още не мога да повярвам и незнам къде се намирам, толкова се радвам и в същото време притеснявам..По принцип имам адски нередовен цикъл -идва ми през 50-60, някой път и повече дни. Последен цикъл -21.06.Секс от тогава само 2 пъти
Няколко неща ме усъмниха и ме накараха да си направя днес тест -от две седмици съм на диета, а съм толкова подпухнала, особено в лицето и изглеждам ужасно; все ми е горещо и цялата горя, а нямам температура.Имам и сърцебиене. От няколко дни меря базалната температура и е 37,3-37,5.. и имам страшно безсъние от известно време , за което пиех Мелатонин и Валериан. А така ми се спи, но не мога да спя, събират ми се по 2 часа сън . Ето го и теста