Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 27

• 56 805
  • 813
  •   1
Отговори
# 285
  • София !
Божее умирам. Гади ми се по цял ден, каквото хапна го връщам това нормално ли е? На вас случвало ли ви се е и докога ви се е гадило сутрин ако сте имали гадене???

При мен започна някъде към 6 г.с. / 7 г.с. и продължи до 4-ти месец  Sick #Crazy .
Беше голям ужас и аз така си виках, че няма да оцелея  ooooh! .
Много повръщах, дори и вода пийнех веднага  Sick .
Бяха ми дали някакви хапчета, но нямаше голям ефект и накрая влезнах в болница на системи, след това вече, се появяваше от време на време и пиех Деган, той най-много ми помогна  Peace .
Ако наистина повръщаш всичко и на много често, се консултирай с лекаря си, за да не се стига до обезводняване !
 Hug

# 286
  • София
наближава да вземам болничен 45 дни преди термин ..
та въпроса ми е за него плаща ли се и колко? или мога да взема направление от личния лекар?

и ако се водя на работа няма да имам право на социални помощи ?

Имаш право на еднократна помощ за раждане 150-160 лв май беше. След това на детски (35лв всеки месец) ако доходът на член от семейството не надвишава определена сума, мисля че жеше 360 лв. Ако нямаш брак с бащата не се взима под предвид неговата заплата. Ако си сама и няма да признае бебето имаш право и на някакви други неща, но не ги знам в подробности. Ако учиш редовно в университет също взимаш към 3000лв помощ.
Има теми за тези неща във форума, където е подробно обяснено.

Аз не мога да разбера нещо  newsm78
Нямаш нужния стаж ли ? Ако нямаш стаж, имаш 150лв. еднократна помощ преди раждането . След това майчинство по 100лв. всеки месец в продължение на една година и 35лв. детски . И също така след раждането има 250лв. ( мисля, че толкова беше  newsm78 ) еднократна помощ за след раждане - тези пари ги взимат всички .

Объркала съм цифрата, иначе имам стаж.
Не знам при тези без стаж или "самотни майки" как се случват нещата.
На мен гането и киселините ми започнаха след 7 седмица. Гаденето попремина, но киселинкте си стоят и заради тях понякога повръщам. Инаме преди повръщах и като си миех зъбите, Дегана не ми действаше въобще. Но не стигнах до болница де, изтърпях си го. Но ако е нетърпимо най-добре е да се говори с лекар к да се вземат някакви медикаменти.

# 287
  • Плевен
На 25ти отивам, че сега докито ми е в отпуска

# 288
Момичета, виждам, че говорите за майчинство - да ви попитам някоя от вас има ли представа как стоят нещата когато майката притежава фирма (ЕТ) която действа само 2 месеца в годината, за летния сезон и отделно е на постоянен трудов договор ?
Какво става с фирмата след като дойде време за болничен по майчинство ?

# 289
  • София
Natally*, и при мен гаденето беше до към 3ти месец (първа бременност). При втората гаденето ми започна към 7ми и беше ужасно.

AMARIA, най-компетентно мнение ще получите в Майчинството счетоводно

# 290
Божее умирам. Гади ми се по цял ден, каквото хапна го връщам това нормално ли е? На вас случвало ли ви се е и докога ви се е гадило сутрин ако сте имали гадене???

Пий Натриев цитрат.

# 291
  • Плевен
Пих не ми помогна а имам чувството, че от предписаните ми капки ми се повръща още повече много е гадно ... smile3557

# 292
И на мен ми беше лошо, но от малко кола, спрайт или тоник ми минаеаше. Бонус точки, ако добавиш лимон Simple Smile) В четвъртия месец това спря, но се появиха други "удобства" Simple Smile) Сега вече всичко се търпи, щом знам, че бебето е добре.

В този ред на мисли, вие как се борите със запека?

# 293
  • Плевен
В момента съм на препечени филийки с малко сирене и вода и това е от други неща ми се гади.

# 294
  • София !
В момента съм на препечени филийки с малко сирене и вода и това е от други неща ми се гади.

Аз също бях така, що годе само това се задържаше в корема ми за повече време  Laughing .
Знам, че е, много неприятно, но ще мине !
Опитай сутрин преди ставане от леглото, веднага да хапнеш една обикновена бисквитка, също помага  Hug !

# 295
На мен пък до 3-я месец само ми се гадеше ужасно много и се молех да повръщам  Grinning Гадно е,аз оревах всички форуми да питам кога ще мине гаденето и ето ,че мина в 4-ти месец.Дано и при теб да мине,че е мнооого неприятно!

# 296
  • София
И аз ядях препечени филии. Може и някоя ябълка.Не яж много сладки или много солени неща.Ядях и разни кисели плодове, от тях ми ставаше по-добре.
А за запек-сутрин кисело мляко с мюсли, сушени плодове, сливи, грозде. Повече неща с фибри, по-малко месо.

# 297
мамчета....не знам за тук ли е въпросаа...но някоя може ли да ми каже на колко време се превеждат болничните?
(В болничен съм от 18.08.... не трябваше ли до сега да има някакво превеждане?)

# 298
  • София
Мисля, че около 2 седмици след като са внесени в НОИ. Аз имам болничен от 13 до 27. 08 и после от 28.08 до 30.09 .Но и двата са внесени на 15.09 , значи в началото на Октомври евентуално ще.ми ги преведат  Laughing Може в сайта на НОИ да провериш кога ти е "представен" пред НОИ.

# 299
 Peace
мамчета....не знам за тук ли е въпросаа...но някоя може ли да ми каже на колко време се превеждат болничните?
(В болничен съм от 18.08.... не трябваше ли до сега да има някакво превеждане?)

Ако си дала болничния в работата ти пеез август, то би трябвало от счетоводството на фирмата да е занесли болничния в нои преди 15.09 , така че чакай парите за август в началото на октомври.

Общи условия

Активация на акаунт