Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 27

• 56 836
  • 813
  •   1
Отговори
# 375
Момичета страшно много ме боли главата, чак немога да спя. На където и да се обърна ме боли и то 2 пъти така днес беше по поносимо и пих парацетамол миналия път станах в 4 през ноща и набарах аналгин в 3тия месец съм има ли някакъв проблем за бебчо? newsm78

Здравей,

Аналгин по време на бременност не се пие. Взимай парацетамол в интервал от 6 часа между приемите. Дано бързо ти мине  Hug

# 376
Провери си за всеки случай и кръвното,защото от високото кръвно също боли глава,а е опасно по време на бременност! Само Парацетамол можеш да пиеш,както са ти казали вече. Ако не минава се обади на лекаря си да попиташ какво да правиш, но не пий повече аналгин и при среща с лекаря си му кажи,че си пила.  Peace Стискам палци да ти мине! Praynig

# 377
  • Варна
Нищо няма да стане от един аналгин, но повече не пий. Пий много течности, глава може да боли и от ниско кръвно, и от високо, и от хормони, и от обезводняване...

# 378
  • Плевен
Мерси за бързите отговори и личната ми каза, че може парацетамол дано всичко е Ок защото мен по принцип много често ме боли главата но преди се оправях с беналгин

# 379
  • София
Natally*, ако имате възможност премерете кръвното си.

# 380
  • Плевен
Ще го премеря мерсии Simple Smile

# 381
Ще го премеря мерсии Simple Smile
И пий много вода, може да си се дехидратирала малко, но кръвното го следи непрекъснато, защото поддържането на високо кръвно е опасно.

# 382
  • Плевен
Никога несъм имала проблеми с кръвното досега :X

# 383
  • Варна
Това е добре, но нищо не означава в случая. Повечето бременни с високо кръвно не са имали проблеми преди бременността.

# 384
И пий много вода, може да си се дехидратирала малко

Точно това щях да кажа и аз.

Звучи странно, но хората много често бъркат жаждата си с глад. Ако нямаш навика да пиеш вода, можеш да си поставиш "норматив" и да използваш две еднолитрови бутилки като критерий. В по-топли дни или ако поддържате висока стайна температура у дома, трябва да приемаш повече вода.

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 03:16 от Фея Кръстница

# 385
  • София
Аз също нямах проблеми с кръвното преди бременността (и 1вата и 2рата).

Преди 1вата бременност имах ниско кръвно. По време на бременността бях със 150/100, което според следящия ми гинеколог било нормално, защото "малко килца си трупнала". Като цяло не ми обърна внимание.
След раждането кръвното ми се нормализира, отново пак беше ниско, а на моменти и доста ниско. Веднъж бяхме на гости на приятели и ми мериха кръвното. Беше ужасно ниско и приятелката ми каза, че ако тя е с такова кръвно сигурно ще припада. Аз си се чувствах чудесно.

През 2рата бременност отново започнах да вдигам кръвно. Мерих го няколко дена подред, в определени часове.
Родих преждевременно. Като тръгнах към родилното бях със 155/100, а при приема вече не помня колко е било.

# 386
Някой пита за синузит. Една акушерка ми каза завираш вода в тенджера и слагаш една лъжица ментови капки или някакви от аптеката с евкалипт и т.н. и дишаш така върху тенджерата, като главата ти е покрита с кърпа.

# 387
  • Плевен
Ами аз много много не обичам вода цедя си сок от портокали или грейпфрути пия мляко но много малко вода най-много по половин-едно шише вода на ден някъде ми се събира.

# 388
Ами прочети в нета и говори с лекаря си, за да осъзнаеш колко е важна водата, особено през бременността. То и аз не обичам много месо, но сега ми се налага да ям.Свиква се Simple Smile

# 389
  • София
Тя може да си набавя вода и от други източници-чай, зеленчуци, плодове, кисело мляко.
Аз обичам вкуса на водата, но също пия малко. Мисля, че днес съм изпила 1 чаша с хапчетата на обяд. Винаги ми се е гадело от вода, сутрин по смъртно не мога да пия, защото после ми се гади.
А и всеки има различня нужда от вода, това 2 л на ден е глупост. Според организма си е и всеки трябва да пие, колкото му понася, а не да се налива насила.

Общи условия

Активация на акаунт