Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 27

• 56 075
  • 813
  •   1
Отговори
# 750
Пробвай и със сламка Simple Smile На мен ми помагаше.

# 751
Ами ще направя като теб значи  Party

# 752
здравейте. Искам да попитам за феталната ехокардиография. На последния преглед Аг ми каза, че съм с долна граница на околоплодните води а бебчето се движи с една седмица назад с размерите. каза ми, че плацентата не е добре кръвоснабдена и ми изписа Дузодрил. До колкото разбрах ще правя и феталната ехокардиохюграфия. Намалените околоплодни води ( от 500мл до 1500мл) моите са 600 мл. това опасно ли е за бебето и какво общо има феталната ехокардиохюграфия. Много съм притеснена. Аг ми каза да пия Дузодрил и витамините и след 3 седмици съм пак на преглед. Дали всичко е нормално?
Благодаря предварително!

# 753
Здравейте,искам да попитам какви разтворими витамини мога да пия в ранна бременност? Heart Eyes

Има си специални витамини за бременни тъй като бременната жена има други нужди на организма от колкото през другото време. Разтворими такива не съм чувала да има, но не съм запозната чак с всички видове ( на Хип има под форма на сок). За препоръчване е да ти ги изпише гинеколога ти, не че не можеш да си ги купиш и сама.

Моят лекар беше против витамините и не ми е изписвал такива, аз също съм против  гледах да се храня разнообразно и да си набавям всичко с храната.

dianagk съжалявам не мога да помогна, не съм запозната Rolling Eyes. Стискам палци всичко да ти е наред.

# 754
Здравейте!

В 21 г.с. съм и от трети месец имам колит, т.е. проблеми с червата. Преди това никога не съм имала подобни проблеми. В началото на бременността наблегнах на плодове и зеленчуци, но в един момент червата ми отказаха и от тогава съм повечето време на тестени храни... Confused от плодовете само ябълки и банани, а зеленчуците: моркови и картофи. Добре че поне понасям месо, риба... хапна ли нещо по-различно 2-3 дни имам големи болки в червата, колики, газове... освен но шпа и пробиотик гастроентерологът не искаше да изпише друго.
Бихте ли споделили опит кои витамини за бременни не дразнят червата? За щастие нямам проблеми със стомаха, нито гадене, нито киселини, но ме е страх да не ми създават болки в червата.
Благодаря предварително!

# 755
dianagk
Феталната ехокардиография  е преглед на ехограф от детски кардиолог. Той оглежда обстойно кръвотока, кръвоносните съдове и сърчицето на бебето. Няма нищо страшно в прегледа, аз ходих в 21 гс и съм много доволна  Peace А за намалелите води - и на мен ми изтърсиха това преди месец, но ходих за второ мнение и се оказа, че не са толкова малко. АМа щом са ти изписали медикамент е по-добре да го пиеш  Peace
Успех и ако имаш още въпроси за ФеталнатаЕКГ пиши на лични  Peace

# 756
  • София
Zoline, за Pregnacare четох, че не дразнят стомаха. Аз си взех, само веднъж съм пила, че по принцип мултивитамините ми повишават апетита (знаеш, че и аз основно на въглехидрати карам, за съжаление, та внимавам с кг.).

# 757
Здравейте, откакто си купих апарат за кръвно, го меря по 2 пъти на ден. Кръвното е добре, но пулса ми е все около 100 удара в минута. В 24 гс съм. Нормален ли е този пулс?

# 758
Здравейте,момичета!Имам страшен световъртеж,не мога да стана от леглото,ако стана трябва да седна иначе се чувствам ужасно зле ?Говорим за ранна бременност  Sad Cry Cry

# 759
Здравейте,момичета!Имам страшен световъртеж,не мога да стана от леглото,ако стана трябва да седна иначе се чувствам ужасно зле ?Говорим за ранна бременност  Sad Cry Cry
Консултирай се с лекарят си! Аз в началото също имах един период в който ми се виеше свят. Може да е от ниско кръвно. Аз съм с ниско по принцип и ако не приемам достатъчно течности ми се случва да ми се вие свят и да ми причернява особено при ставане от леглото или навеждане. Говори с лекаря си за да си по-спокойна.

# 760
Усещам,че съм хремава,а знам,че трябва много да се внимава с лекарствата по време на бременност.Вие какво пиете ?

# 761
По принцип не трябва да се пият никакви лекарства по време на бременноста. аз бях страшно хремава в 5 месец и се мъчих една седмица само с чайчета...но понеже носът ми беше много запушен, накрая лекарката ми предписа бебешки капки за нос.

# 762
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Bubolinka_ За хрема - промивки с физиологичен разтвор, и задължително се чуй с лекаря си, той/тя ще прецени какво да вземеш, евентуално. Това, че моя лекар е казал, че за мен е ок да смуча Трахизан при болки в гърлото, не значи, че твоя лекар ще прецени същото за теб...
Успех!

# 763
Усещам,че съм хремава,а знам,че трябва много да се внимава с лекарствата по време на бременност.Вие какво пиете ?

Пръскай си сребърна вода , може да й прибавиш и капки клеева тинктура (на 10мл+5 капки) също така солен разтвор или морска вода (Незита/Стеримар) . Позната като бременна за хрема пиеше хомеопатичното Коризалия.

ALMIRRA по принцип пулсът на бременната жена е учестен, сърцето изтласква много повече кръв. Прочети тук http://bremennost.bg/uskoren-puls-pri-bremennost.html

# 764
В началото на 6 мес съм. качила съм около 7 кг., а коремчето не ми е много голямо... не знам вие как се движите? казаха ми, че и околоплодните ми води са на долната граница. Да не би да е  от това?

Общи условия

Активация на акаунт