Професионални серии за коса - тема 68

• 49 376
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Около педя под раменете. Може да мине за дълга.  Laughing
Явно е от това.

# 661
Около педя под раменете. Може да мине за дълга.  Laughing
Явно е от това.
Подкрепям това,което Алена ти е казала - мий я не на 4-5,а на 2,максимум 3 дни,така няма да се стигне до по-силно омазняване на корените  Peace
Може да пробваш и някаква серия за обем,прочети назад в темите,момичетата са коментирали доста продукти.Ако си с гъста дълга коса,подстригана на черта,може да помислиш за подстригване на етажи,това също ще повдигне визуално косата  Laughing ,а ако сушиш,може да пробваш с четка,Мацата на предната страница е писала,че е доволна много от обема,постигнат с четка  Peace

# 662
Мацата, би ли споделила как точно се постига обема? И аз се "мъча" с четка, но не успявам да се справя.

# 663
  • в 1001-та нощ
Аз много ползвах четка, като бях с по-къса коса, с въртеливо движение, а диаметърът на четката се избира според дължината на косата  Peace

Веднъж в офис ме бяха питали не ми ли омръзва всеки ден да ходя на фризьор преди работа  Crazy Хората си мислели така  ooooh! А как се прави - видях в един салон - ходих за прическа, много ми хареса и започнах у дома  Peace

Skinny Vanilla, не е толкова дои шампоана  Peace Въздухът  е мръсен, иам какво ли не в него и полепва по косата. Когато съм в планината - моята коса - почти не се измърсява, докато в София ли съм  ooooh! Представи си да не си миеш лицето 1 седмица ... Mr. Green

Аз също, като Жана - бих ти предложила да ползваш шампоан за обем - но от тези, които остъгват косъма да го правят летлив, а от онези с текстуриращ ефект. Те трупат по косъма - да го правят по дебел и така да има илюзия за обем. От тези още по-ще ти се измърсява  Peace

# 664
Алена- благодаря  bouquet И аз така правя но се чудех дали не бъркам.

На мен 4-5 дена без да се мие косата ми изглежда много. Мия  през ден или в краен случай на 3-тия ден. Косата ми е  по-скоро суха,боядисана, дълга е една педя под раменете.

# 665
  • София
Момичета, за техниката с четката, ще постна описанието, което се опитах да направя за съфорумка на лични:

Цитат
Техниката е , че трябва хубаво да я "забиеш" четката в корените, така че да усещаш боцкането на игличките. Сешоара стои странично /фунията му стои успоредно на четката/, леко отдолу. Незнам дали обяснявам правилно, но принципа е същия при който с четката кичура се вдига нагоре и със сешоара се духа директно в корените, но тогава ефекта не е същия, а и плюс това аз редовно се горях по-този начин, защото сешоара ми е много силен, направо пърли, както обичам да казвам.

Та, след като забодеш четката и започнеш да издухваш, започваш да въртиш четката, без да я отделяш от скалпа. И поне при мен ефекта е много добър, като махна четката косата стои на разстояние поне 2-3см от главата, това за косата от страни. И за бретона е същото.
Но за кичурите отгоре на темето не става чак толкова, но пак се вижда че не е залепена по-главата.
Като имаш предвид, че аз съм с дебел косъм и косата ми е доста тежка.

Дано да е разбираемо обяснението. Успех!

# 666
Влизам да похваля Кератина на Наши,косата ми  е супер лъскава и плътна.Безкрайно доволна съм.

# 667
  • София
Момичета, каква всъщност е разликата между Дисциплин и Дензифик шампоаните и маските? От една много мадамена (както се изрази синът ми) съфорумка се сдобих с проби и от двете. И от двете косата ми стана много хубава. Като че ли Дисциплин прави косата по-жилава малко, а Дензифик по-мека. Но не съм много сигурна...

# 668
P-r-o-l-e-t
Денсифик трябва да прави косата плътна, тежка. Дисциплин е хидратираща, но съдържа кератин, който да предотвратява разпиляването на косата, прави я подредена.

Candy_girl,
 когато възстанявявах/ запълвах косата с протеин/ , кератина на НАШИ ми беше фаворит  Peace

LmZ,
привет   bouquet Много е писано по въпроса за възстановяване на косата. Трябват ти протеинови продукти. Лакме, която ползваш е по-балансирана. Прочети назад някоя друга тема, за въпроси съм готова  Laughing Търси ключови думи при избора на продукти: възстановяващ; repair; реконструктор; силно изтощена коса; протеин; кератин;

# 669
Привет от мен. В края на лятото, вече мога да дам оценка на Alterna Bamboo UV+ Vibrant Color. Косата ми не е боядисвана, но въпреки това съм доволна че успях да си запазя цвета да не изсветлява. И шампоана и маската са в интересни и луксозни опаковки отговарящи на цената си. Кутията на маската обаче е лъжовна защото изглежда голяма, а отвътре е с вътрешни стени. Разбира се нея я изхабих вече, а от шампоана ми остана за около още 3-4 измивания. Не знам защо, но винаги така правя - първо маските ми свършват и се затрупвам с един куп шампоани.  Rolling Eyes Confused
Шампоана измива много добре, прави хубава пяна и мирише приятно на бамбук. Маската е доста гъста ( бих я сравнила с леко размекнато краве масло  Stop Laughing Laughing) Попива хубаво в косата, защото после това, което се отмива е малко. Ефекта е много мека, хидратирана и бляскава коса. Доволна съм много защото успях да си запазя косата от силното слънце и сега след едно домашно подстригване на цъфтежа косата ми е в много добро състояние.  Party Crazy Hug Hug
Ползвах и Сахара спрей за преди плаж - дава невероятен блясък. Хареса ми, че ако косата ми е леко хвърчаща или рошава я укротява и й дава вид на много здрава коса. Това може би се получава и от факта, че според мен е доста тежък спрей и ако се пръска в корените ще омазни 100%. Аз обаче пръсках по дължините, а и честно казано на плажа не издържам да съм със спусната коса (освен ако не е за снимки  Blush Crazy Mr. Green).

# 670
Привет, момичета! Да ви следя Simple Smile

Последна редакция: пн, 08 сеп 2014, 08:46 от Seti Beti

# 671
Ползвах скоро закупения дълбокопочистващ шампоан на Алтерна. Като цяло ми хареса, но ми заплете косата.  След маска -всичко беше ОК. В сравнение с дълбокопочистващия на Лакме, който ползвах до момента -по-силен ми се струва,  по-гъст и по-икономичен.   Но Лакмето не заплита и косата е по-мека.
Аз също ползвам от известно време 3 more inches терапията. Даже не зная дали е от професионалните серии.  За сега ефект явен не виждам,  но може да е рано. ..

Последна редакция: нд, 07 сеп 2014, 17:57 от lunna pateka

# 672
  • Варна
Ползвах скоро закупения дълбокопочистващ шампоан на Алтерна. Като цяло ми хареса, но ми заплете косата.  След маска -всичко беше ОК. В сравнение с дълбокопочистващия на Лакме, който ползвах до момента -по-силен ми се струва,  по-гъст и по-икономичен.   Но Лакмето не заплита и косата е по-мека.
Аз също ползвам от известно време 3 more inches терапията. Даже те зная дали е от професионалните серии.  За сега ефект явен не виждам,  но може да е рано. ..

На мен много ми харесва дълбокопочистващия ш-ан на Алтерна. Не ми заплита,но на едно миене ползвам първо него и после някой по-силно хидратиращ.

# 673
балеринка, то затова не ти заплита сигурно. Пробвала ли си две сапунисвания само с Алтерната? А когато ползваш така с друг на едно миене има ли ефект от дълбокопочистващия?  newsm78
Аз оправям положението с хидратираща маска и ползвам ДПШ само преди боядисване на 3-4 седмици... Или когато косата ми и след миене стои като мръсна...
Момичета,  препоръчайте ми хубав шампоан за боядисана коса, ще го ползвам само след боядисване, че такива шампоани ми омазняват скалпа по-бързо....

# 674
bellisssima, виж на какво попаднах - http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&h … mPme-mshH4aLNpNsQ. Дано да ти свърши работа  Hug.

Общи условия

Активация на акаунт