Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

"Песен за огън и лед" - 10: В очакване на "Ветровете"

 • 25 547
 • 742
 •   1
Отговори

Анкета

Кой искате да седне на Железния трон в края?

Опции:

# 735
 • Мнения: 9 004
Не мога да повярвам че го пиша, но най-успешен досега беше Тайуин. Ако не беше Тирион, (или Оберин? ехм, ехм), нещата щяха да са различни.

Джон Сняг, не забравяй намесата на Тивин/Тайуин в издънката на Роб. Много сериозна роля изигра там.

На северните кланове не им пука за Станис. Заради Джон и децата се припоиха към него. Те знаят, че Бран и Рикон са живи.

# 736
 • Мнения: 11 702
 за Тивин съм съгласен че е играч, но Роб Старк се прецака сам, женейки се за Джейни Уестърлинг. няма такава излагация просто. Или не трябваше да сключва брака с Фрей, а да се бие с него, каквото и да му струва това, или след като го е сключил - да държи на честта си. Какъв крал е щом нарушава клетвите си? то пък поне да имаше полза. Джейни нито му донесе армия, нито земи.
 Освен това много късно се сети да обяви Джон за наследник - по принцип още щом стана крал трябваше да обяви кой ще му е наследникът. Пък и нямаше идея какво да прави Джейми, много ми е чудно ако бе пратил пратеник до Тивин с предложение, и Тивин го бе отрязал какво щеше да направи? щеше ли да убие Джейми след като уби основен съюзник заради това че искаше да го убие. Освен това как си е представял работата - той тръгва на война за да отмъсти за баща, си, а когато Карстарк (близка рода) иска да отмъсти за своите роднини му реже главата. Е кой ще остане с него? законът е закон, но понякога трябва да правиш изключения. Роб се правеше на Нед, но забрави как свърши той.
да не говорим че след като направи Фрей свой враг бе смешно да се предполага, че У.Фрей някога ще му прости.
Така че Роб Старк се оказа за мен голям наивник.  Сам загуби спечелена война.  А Тивин е гениален - изчака хладнокръвно противника му да открие грешките си и се възползва от тях.
а как само можеха да се развият нещата ако Роб Старк се бе оженил за една от дъщерите на Фрей, и после бе успял да обсади Скалата на Кастърли или да сключи съюз с Ренли (по-вероятно, той изглеждаше склонен на отстъпки и при Нед и при Кейтлин) или със Станис.

# 737
 • Мнения: 11 702
 не важно дали клановете са отишли към Станис заради Джон - да, той даде идеята, но те бяха респектирани че при тях идва крал, при положение че не е идвал такъв от времето на Торен Старк. Ренли не би се размотавал по планинските хижи за съмнителна изгода. Робърт  - може би. - но се съмнявам че щеше да има ефект, ако Нед не бе завел клановете лично при него. Станис просто изглежда като да е роден за Севера. Е, да, клановете видяха Бран и Рикон и какво да не би да мислят, че Станис ще се юрне да ги намери? не мога да ти проследя логическата връзка. това каков общо има с присъединяването към него?

# 738
 • Мнения: 11 702
 Морфей - Станис - ти си Избраният
Станис  -  знаех си че съм аз, сигурен бях. Laughing

морфей - Станис, ако изпиеш червеното хапче ще станеш Азхор Азхаи,  ако изпиеш синьото - Кралят на Нощтта
Станис - а кое хапче трябва да изпия за да стана крал на Вестерос? Laughing

Станис - брат ми виж само какъв велик магически меч имам.
Ренли- Много е cool. И свети! Тц ТЦ ТЦ! Като те убия ще се закича с него. Laughing

Станис - Аз съм Азхор Азхаи!
Джон - сигурен ли си? аз мисля, че аз съм Азхор Азхаи!
Денерис - какви ги говорите - аз съм Азхор Азхаи!
Бран - не аз съм Азхор АЗхаи! Laughing

Джон - Ваше величество - Мечът ви е фалшив!
Станис - сигурен ли си?
Джон Моля ви се - продават се подобни дубликати по 1 лев на Илиянци. Ето ви моя меч - същия е Laughing

дано съм ви накарал да се посмеете

Последна редакция: ср, 17 сеп 2014, 00:17 от Джон Сняг

# 739
 • Мнения: 1 603
Диваците били респектирани  Laughing, че при тях идвал някакъв си "крал" Laughing. Ей това вече беше най- големия майтап. И на теб трудно ти се  проследява мисълта, дори трудно се изчита. Дя не говорим, че прескачаш от тема в тема и нещата стават още по- сериозни. Въобще е трудно да се дискутира с теб . Ако бързо ти тече мисълта записвай си  и като приключим с едната тема ще подхвърлиш следващата.

# 740
 • Мнения: 11 702
 не диваците - планинските кланове. Джон ги нарече "дребни лордове". диваците не са се прекланяли пред крал не ги смесвай. Твърде много неща се казват, ако трябва на всяко по отделно да отговарям трябва да открием чат. Затова пиша дълги постове, където отгварям на двама-трима души едонвременно. Иначе по принцип мисълта ми наистина тече бързо, като пълноводна река.

хайде - оставям ви и си лягам

# 741
 • Мнения: 9 144
Хексе, Седемте на мен винаги ще са ми виновни   Twisted Evil
Червеният е моя кон в Играта на религии, а имам интерес и към Чадата.
Я! Защо така? Винаги съм си мислела, че не обичаш обсебващите религии.

Защото те доказано имат някаква мисия - борбата с Другите, освен, че Мелисандра не се храни и не спи, Мокоро е издържал в морето 10 дни без храна и вода. Излекуването на Виктарион също не е обикновено лечителство.
Хареса ми и как Бенеро доста попритесни Тирион с видението и проповедите си за Денерис.

Сега се зачетох, пропуснала съм, как триархът на Волантис се опитал да наеме Златните мечове да убият Бенеро, но те са отказали (може би Илирио има пръст в това?)
Време е да препрочета 5-та книга.  Thinking
Въобще Варис и Илирио какво отношение ще имат към религиите?  newsm78

# 742
 • Варна
 • Мнения: 14 993
Направих нова тема по нощите, но не съм изчела още тази. Утре ще ви чета. Grinning


Нова тема

Общи условия

Активация на акаунт