"Песен за огън и лед" - 10: В очакване на "Ветровете"

• 28 169
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Абе не е никак невероятно северните лордове да се опитат да си възстановят Северното кралство. Те едва търпят Болтън, а той разчита да държи властта благодарение на Железния трон. Но там толкова се закучиха нещата, че ако Севера тръгне пак да се цепи, не виждам кой ще тръгне да им се опъва. Вижда се, че не умират и от желание да подкрепят Станис. Докопа ли се Мандърли до Рикон, като нищо северните лордове могат да теглят по една Рууз и Станис (които, ако не са се самоунищожили дотогава, най-малкото ще са омаломощени доста).
Надявам се, че Давос няма да прибързва да връчва Рикон на Мандърли, а първо ще го отведе при Станис.

# 91
И аз силно подозирам, че Давос ще отведе Рикон на Вала.
Северняците знаят, че децата са живи, на Болтън и Фрей дните са преброени, нямам търпение да го прочета.

# 92
  • Варна
Забравяш зимата и настъплението на Другите.
В Долината, да речем има достатъчно армия за да се опънат на Севера, а също  Тирел/Редвин/Тарли хич не са за подценяване.
Севера има още да се бори срещу диваците, Другите и в междуособни битки, това определено не му дава големи шансове на този етап.

# 93
Железният трон има да се бори с Егон и Юрон. Дорн са пред влизането във войната и те. Колкото е препятствие зимата пред северняците, много повече ще е за евентуални южняшки войски, дошли да усмиряват немирните северняци. Но да, Другите евентуално ще направят разните междуособици да изглеждат като детски игрички.

# 94
Да, синовете на Крастър ще идат да си приберат братчето.  newsm43

# 95
  • Варна
Я да хвърля темата в друга посока.

В края на миналата, говорехме за символиката в книгите. Възможно е да съм пропуснала някои неща, които пък вие сте забелязали (като намеците за канибализъм в главите на Бран), така че може да си ги споделим.

Например правят  ми впечатление имената на конете. Конят на Джайм се казва Чест/Honour (иронично, а), а конят на Теон се казва Усмивка/Smiler. И двете са неща, които собствениците им са загубили.
В същото време конят на Хрътката се казва Странник/Stranger,  конят на Рамзи се казва Кръв/Blood, а кобилата на Аря Страхливка/Craven. Има ли тук някаква препратка?

Последна редакция: ср, 20 авг 2014, 12:28 от Хексе

# 96
  • HH
Като изключим името на коня на Рамзи, другите ми наподобяват самоирония. Този на Хрътката, май го описва. Той май никога не е имал дом, ама то как да има при такъв брат.

На мен примерно, името на меча на Джофри още ме разсмива. Воят на вдовицата, ако не се лъжа. Даже неговата вдовица май не крещя на сватбата им  Laughing

# 97
Конят на Хрътката носи името на смъртта от Седемте, той малко ли смърт сее след себе си...

# 98
  • Варна
Конят на Хрътката носи името на смъртта от Седемте, той малко ли смърт сее след себе си...

Ами има доста да догони брат си. Laughing
Интересното е, че е дал на коня си името на бог, а самия той не вярва в боговете. Може би това  е иронията.

На мен примерно, името на меча на Джофри още ме разсмива. Воят на вдовицата, ако не се лъжа. Даже неговата вдовица май не крещя на сватбата им  Laughing
Хах, да. Вдовичи плач беше българския превод. Интересно ми е Томен ли наследи този меч? Wink

Последна редакция: ср, 20 авг 2014, 13:21 от Хексе

# 99
Май го погребаха с него.

# 100
Как ще погребът някой с меч от валерианска стомана. Нямам спомен какво стана с меча, ама да е под земята не ми се вярва.

Ами, че Аря дълбоко в себе си си е дете, сигурно страхът е част от това, което я мотивира да става убийца. А на Джейми в вярно, че му липсва чест, но има много персонажи, които го надминават в това отношение. Дали името на коня символизира това, което му липсва или символизира това което придобива?

Ей ще ме изкефи Рамзи да го изядат канибалите, ама преди това да го одерат жив  Laughing Или пък да режат части от него, докато е жив и да си ги похапват пред него  Laughing Laughing Laughing нали иска Кръв човека....

# 101
  • Варна
Ей ще ме изкефи Рамзи да го изядат канибалите, ама преди това да го одерат жив  Laughing Или пък да режат части от него, докато е жив и да си ги похапват пред него  Laughing Laughing Laughing нали иска Кръв човека....

А може Кръв да е символ на лошата кръв на Болтън, нали Рууз спомена няколко пъти, че имат лоша кръв. Thinking

Погледнато под друг ъгъл, Усмивка изгоря, продадоха Страхливка, а Странник се опитаха да скопят.
 Кръв и Чест засега са невредими... Засега. Mr. Green

Съгласна съм, че мечът не е погребан с Джофри, валирианската стомана се предава по наследство.

# 102
Да, ама Рууз казва, че са с лоша кръв (какво ли има предвид точно),а  не Рамзи. Конят е кръстен от Рамзи, който едва ли смята себе си за втора ръка човек, така че смисълът на името на коня няма да е за сметка на фамилия Болтън, най- вече за Рамзи Simple Smile

Много ми беше мъчно като изгоря Усмивка. И всъщност точно тогава започнаха и мъките на Теон и неговата вечна усмивка секна. С Аря предполагам аналогът е същият- преодоляла е страха си. Със Странник какво стана след като опитаха да го скопят? Май нямаме инфо, както не сме и сигурни със собственика му какво се случи накрая. И дали накрая Джейми няма да бъде убит, но пък коня му да попадне в Бриен например, а Рамзито да бъде убит мъчително?

Laughing Laughing Laughing Други кончета няма ли да видим взаимността между животното и собственика му?

# 103
  • HH
Сещам се за Среброто на Дани.

Рууз може би казва, че другите имат лоша кръв, защото не си я пречистват постоянно с пиявици като него самия.

# 104
  • Варна
Рууз може би казва, че другите имат лоша кръв, защото не си я пречистват постоянно с пиявици като него самия.

Може, може. изглежда обича често да го споменава и Рамзи също да знае какво мисли баща му.

Цитат
— Знам. — Лорд Болтън въздъхна. — Кръвта му е лоша. Трябва да се лекува с пиявици. Пиявиците изсмукват лошата кръв, целия гняв и болката. Никой човек не може да мисли добре, ако е толкова изпълнен с гняв. Рамзи обаче… покварената му кръв би отровила даже пиявици, опасявам се.

Засега Странник е на Тихия остров и вероятно няма да направят втори опит да го скопят. отхапал ухото на човека, който се опитал... Забелязвам любов от страна на Мартин към отхапани/отрязани уши - Стир, Джора, Сандор и човекът, който се е опитал да скопи коня му... може да има и още.. Crazy

Среброто на Дани не е име, то и затова Мартин го пише с малка буква. Дотраките не дават имена на конете си.

П.П. наричана е така заради сребърната си грива и думите на Дрого, когато подарява кобилата:
Цитат
Silver for the silver of your hair, the khal says

Общи условия

Активация на акаунт